Şimdi Ara

- En iYi Sabit Lensli Kompakt Fotoğraf Makinesi Öneri -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diğer Konumda - Yüksek Zoom Lu Dslr-Like Almayı Düşünüyordum

Sony Cyber-Shot DSC-HX300 Ve Canon PowerShot SX50 HS Arasında Kalmıştım

Ama Yüksek Zoomun Fazla Gereği Olmadığını Düşündüğüm İçin Vazgeçtim Ve Cihazları Deneyince

50x Optik Zoom Da Falan Aşırı Bir Titreme Oluyor Zaten Tripotsuz Zor Kullanılır Genede

O Yüzden Bende Üst Seviye Sabit Lensli Kompakt Fotoğraf Makinesi Almaya Karar Verdim

Düşündüğüm Modeller =

1 - Sony Cyber-Shot DSC-RX100
    2 - Panasonic Lumix DMC-LX7
    3 - Canon PowerShot G15
    4 - Canon PowerShot G1 X
    5 - Canon PowerShot S110

Başka Tavsiye Ve Öneri Modelleride Düşünebilirim Ama Dslr Almayı Düşünmüyorum

Hem + Bütçem Yok + İlk Fotoğraf Makinem Olacağı İçin

Bütçem = 1500 tL Civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeza42 -- 21 Nisan 2013; 19:46:30 >

• Hocam aynasız modelleri düşünmezmisin, mesela nex serisi hem dslr kalitesinde hemde küçük boyutlu. Nex F3 e bi göz atın derim fiyatı çok uygun
  • Aralarında en büyük sensöre ve en iyi lense sahip Sony Cyber-Shot DSC-RX100
  • benim lense veya + aksesuarlara vericek param yok o yüzden

sadece kompakt üst seviye sabit lensli bir fotoğraf makinesi alıcam

hemde yeni başlıyorum o yüzden şu lens iyidir bu kötüdür diyemem bilgim yok

hemde lens taşıması falan fazla yük olsun da istemiyorum
  • Bence o butceye D-SLR dusunun.
  • ben de aynı tarz bir makina için piyasaya çıktım geçen hafta, tüm marketleri ve doğubankı gezdim...
    nihayetinde canon g15'e yoğunlaştım, taksitle 1080 liraya buldum ancak spot piyasaya pek itimadım yok...
    yazdığınız tüm modeller klas makinalar, hiçbirine sözüm yok fiyatları dışında...
    ancak hem kompakt hem de kaliteli olarak benim seçimim g15 olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Hocam aynasız modelleri düşünmezmisin, mesela nex serisi hem dslr kalitesinde hemde küçük boyutlu. Nex F3 e bi göz atın derim fiyatı çok uygun

+1
    Arkadaş hakl. O paraya hem nex F3 alırsın hemde yanına 1-2 tane lens.
    Senle aynı durumdaydım nex serisine bir göz at.Aradaki farkı anlayacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

ben de aynı tarz bir makina için piyasaya çıktım geçen hafta, tüm marketleri ve doğubankı gezdim...
    nihayetinde canon g15'e yoğunlaştım, taksitle 1080 liraya buldum ancak spot piyasaya pek itimadım yok...
    yazdığınız tüm modeller klas makinalar, hiçbirine sözüm yok fiyatları dışında...
    ancak hem kompakt hem de kaliteli olarak benim seçimim g15 olur...

daha önce canon g15 tavsiye etmiştim ancak makinanın olumsuz bir yönü nedeniyle fikrimi değiştirdim...konu optik vizör sorunuyla ilgili: paralaks hatası...

marketlerde gördüğüm ama bataryası bitik olduğu için deneme imkanı bulamadığım bu modeli nihayet bataryası dolu olarak haftasonu satürnde iyice inceledim...eskiden analog kompakt/telemetreli makinalarda en çok sıkıntısını yaşadığımız paralaks hatasının fazlaca olduğunu gördüm...kısaca ifade etmek gerekirse; optik vizörde gördüğünüz kadraj ile gerçek kadrajın büyük oranda uyumsuzluk sorunudur bu mesele...özellikle zoom yaptığınızda iyice belirginleşen ve portre çekmeye kalktığınızda modelin yüzünün bir kısmının kesilmesine yolaçan bu hatanın, yıllar içinde gelişen teknoloji sayesinde aşıldığını zannediyordum, hem de dijital çağında böyle sorunların olmayacağını düşünüyordum ama yanılmışım...

makinanın foto kalitesine diyeceğim yok ancak bu modeli veya benzer optik vizörlü kompakt başka bir modeli almayı düşünenlerin (yani canon g serisi, g1x dahil) bu sorunu bilerek karar vermelerini tavsiye ediyorum...fotoğrafı lcd ekrana bakarak çekenler için bir sorun teşkil etmiyor ancak benim gibi "illaki vizörden bakarak çekerim" diyenler için büyük bir sorun...heleki çocuk fotoğraflarında ve diğer portrelerde vizörden bakarak çekeyim demeyin, yarısı boşa gider...geniş açıda ise sorun yok...

• Nikon p7700

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sıraladığın kameralar birbirlerinden çok farklı. Kamerayı ne için kullanacağını önceden belirlersen seçim yapman çok kolay olacaktır.

Ben RX100 ü elime oturmadığı için elemiştim. Sensörü ne kadar büyük olursa olsun çekim yaparken zevk vermeyecekti. Değil rahat kullanmak elimden kayıp gidiverecekmiş gibi hissiyat verdi. Ağırlıklı olarak G15 ve LX7 arasında gidip geldim. İkisi de çok güzel kamera. Yurtdışından LX7 getirtme fırsatı bulunca fiyat avantajından dolayı seçimimi bu kameradan yana kullandım. Bana 600 tl den bile ucuza geldi.

Şu anda kameradan çok memnunum. İki yönünü çok seviyorum, birincisi 24 mm lik geniş açısı. Çektiğim fotografların çoğu manzara fotografı ve geniş açı çok işime yarıyor. İkincisi sevdiğim yanı da hızlı lensi.

Eğer G15 ile LX7 ye aynı parayı verecek olsam seçim yapmam çok zor olurdu çünkü G15 in ele oturuşu, her modda ayrı ayrı ayarlanabilen ayar tekerleklerini çok faydalı buldum.

Şu anda niyetim LX7 yanına bir tane de G1X almak. Şehir içinde fotograf çekerken canonu taşıyıp dağa bayıra gittiğimde de LX7 yi kullanmayı düşünüyorum.
    Sonuç olarak seçimi ihtiyaçlarına göre yaparsan daha mutlu olursun. Tecrübelerimi paylaştım umarım yardımcı olabilmişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Hocam aynasız modelleri düşünmezmisin, mesela nex serisi hem dslr kalitesinde hemde küçük boyutlu. Nex F3 e bi göz atın derim fiyatı çok uygun

+1
    Arkadaş hakl. O paraya hem nex F3 alırsın hemde yanına 1-2 tane lens.
    Senle aynı durumdaydım nex serisine bir göz at.Aradaki farkı anlayacaksın.

+2
    O paraya f3 daha avantajli. Lens almana bile gerek yok. Kit lensle bile oburlerinden cok iyidir. Cok ucuz manuel lenslerden alabilirsin fotograf cekmenin zevkini varabilitsin
    Bu benim sahsi gorusum.

http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare#baseDir=%2Freviews_data&cameraDataSubdir=boxshot&indexFileName=boxshotindex.xml&presetsFileName=boxshotpresets.xml&showDescriptions=false&headerTitle=Studio%20scene&headerSubTitle=Standard%20studio%20scene%20comparison&masterCamera=sony_nex6&masterSample=dsc00031&slotsCount=4&slot0Camera=sony_nex6&slot0Sample=dsc00031&slot0DisableCameraSelection=true&slot0DisableSampleSelection=true&slot0LinkWithMaster=true&slot1Camera=sony_dscrx100&slot1Sample=dsc00492&slot2Camera=sony_nexf3&slot2Sample=dsc00756&slot3Camera=panasonic_dmclx7&slot3Sample=p1040040&x=-0.8685064935064937&y=-0.11566541306547358&extraCameraCount=0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• schneider ve leica tavsiye ederim, carl zeiss hiç kullanmadığım için bilmiyorum fakat schneider ı arkadaşım kullanıyor kodak z950 model cam gibi çok iyi ben ise leica panasonic tz10 kullanıyorum oldukça memnunum ama sanki schneider rakipsiz gibi lens konusunda
  • Bir Olympus Om-d kullanıcısı olarak, kesinlikle sony rx100 ü tavsiye ederim...
  • dostum bende senin gibi araştırıyorum herkes dslr diolar ama anlamıyolar kocaman foto mak istemiyoruz kompakt büyüklügünde loş ortamlarda görüntü kalitesi iyi olacak hareketli cocukları çekerken kaymalar olmayacak bilgisayara atınca bakılacak foto fotografcıdan bastırınca kalıteli görünecek foto bu isteklemiizi karşılayacak makına lutfen soyleyın araştırmalarımda fiyat kalıte olarak bu arkadasın soyledıgı makınalara ek gx1 var içinden hangisi bir adım onde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.