Şimdi Ara

En iyi ücretsiz forum sizce hangisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
8.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben her zaman için vbulletin derim ancak mybb çıktı biliyorsunuzdur buda vbulletini aratmıycak özelliklerle yapılmış hemde ücretsiz lisans derdiniz vs. yok mybb olabilir aslında..
    iyi çalışmalar..
  • Yukarıda portal kelimesi geçiyor, bence portal & forum düşünüyorsan kesinlikle Php Fusion.
  • Ben de uzun zamandır forum kurmayı düşünüyordum. Sizin anlattıklarınıza bakınca ufak bir araştırma yaptım. Smf forumlarının gayet basit kurulabildiğini ve destek alabileceğimiz forumların olması gerçekten çok iyi. Forumların zaman alan ve zor kurulduğunu sanıyordum. Ben kollarımı sıvamaya başladım.
  • Smf
  • Arkadaşım şimdi sen joomla açacaksan ona entegre snitz forum yapamazsın cünkü joomla php sistemidir snitz ise asp sitemidir.Bu yüzden joomla için entegre yapacağın forum sistemleri php olmalıdır.Sanırım php ile asp bir arada çok zor çalışır hatta imkansız bence

SMF --> Tüm eklentileri kodlarla yapıyorsun ve tema değiştirdiğinde yaptığın herşey yok oluyor.
    MyBB --> Eklentiler kalıcı ve eklenti kurulumu zor değil.
    phpBB --> Herşeyi düzenleyip yapıyorsun ve eklenti kurulumları çok zor.

En iyi php ücretsiz forumu bence Mybb.

Ayrıca Mybb de Google ve Yahoo gibi botlar otomatik var siten 100 üye topladın mı falan devreye giriyor ve googlede çok işe yarıyor

Ama ben vbulletin Kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eesti -- 29 Eylül 2008; 19:31:40 >

• hoca ben çok uzun zamandır mybb kullanıyorum bence muhteşem.. joomla ile süper entegre oluyor eklentilerini kurması oldukça basit güvenlik filanda ii bence ve vbulletinde olan çoğu şey mybb de var smf hiç hoşuma gitmiyor eskiden onu kullanırdım sürekli tema bilmem ne hatası verirdi delirtirdi beni..bak sana mybb yi çok çok sevmemin birkaç sebebini söyliyim
    bütün ayarların sql üzerinde oluyor php soyalarında hemen hemen hiç değişiklik yapmıyorsun örneğin tema yükledin sadece dosyaları kullanıyorsun hiç birşekilde php dosyasına müdahale yok sql e yükleme yapıyor tabloları filan oradan çağırıyor ve her yüklemende vistadaki gibi mesela yedek alıyor otomatik bir tablosa sorun çıktığında onu gidip ilgili menuden orj ile değiştirebiliyorsun ki süper bence bu arada tema vb bütün ayarları sql atıyor yani phpmyadminden yedek aldığında komple yedek almış oluyorsun bi nevi tekrr site kurduğunda sql yüklemen kısmen yeterli oluyor..onun dışında tablolardan bahsetmiştim mesela her bölümün ayrı tablosu var hiç program kurulu olmasa bile pc inde gerekli kodlarda değişiklikliği ayarları temanın sablonlarında direk admin paneli üzerinden değiştirebiliyorsun tabi sana yine gösteriyor arasında ki farkı eskisi ile..sablonlardanda bahsedersem kısaca mesela ana sayfa komple bi şablon onu normal html düzenler gibi dreamweaverde editleye bilirsin veya post bit yani kullanıcı avatarının olduğu kısım yine dreamveaverde çok basit bi şekilde editleye bilirsin veya msj ların yazıldığı yer orayada istediğin gibi arka plan fon efekt herşeyi kendin ekleye bilirisn..oldukça basit.. bu arada şuan utf-8 e geçildi yani iso yu bıraktılar yani karakter kodlaması değişti ve artık hemen hemen hiç bi türkçe harf cart curt sırunu olmuyor..örneğin donanımhaberde şuan var mesela.. filan falannn ..kullanana ve alışna süper bence..yinede siz bilirsin herkes keyfine..bu rada isteyenler sertmuzik.com a bakabilir.. jooma ve mybb birleşimi şuanda... şuanda eski siteyi değiştirdğim için fazla bi plugin yüklü değil(eklenti yani) zaten yüklemeside son derece basit,admin panelinden dosyayı göster diyip yükle diyorsun ve bu kadar sonrada aktifleştir diyorsun ve plugin ayarlarındanda istediğin gibi ilgili eklentinin ayarını yapıyorsun kapatmak istedğindede aktifleştir dediğin yere gidip pasifleştir diyorsun ve bitti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmann -- 29 Eylül 2008; 23:06:14 >

• bencede smf en iyisi ben 1.1.6 kullanıyorum memnunum
  • v bulletin
  • Vbulletinde SMF'de iyi..
    Vbulletin ücretsiz falan değil,lisanslı ve doğal olarak paralı.
    SMF bence daha basit ve kullanışlı.
  • SMF bence
  • Mybb derim başka bişe demem..V-bulletin in nerdeyse bütün özelliklerini uygulayabiliyorsun..zaten o yüzden V-Bulletin ile davalılar :) V-Bulletin'in beleş tipi mybb..
  • vbulletin kur eğer ücretsiz istiyosan null bul onu kur olmadı ben kaçak işlerle uğraşmam dersen vbulletine yakın mybb kur ücretsiz ve v-bulletine benziyor..
  • Ücretsizlerin içinde kanaatimce en iyisi SMF.
  • quote:

Orjinalden alıntı: madmann

hoca ben çok uzun zamandır mybb kullanıyorum bence muhteşem.. joomla ile süper entegre oluyor eklentilerini kurması oldukça basit güvenlik filanda ii bence ve vbulletinde olan çoğu şey mybb de var smf hiç hoşuma gitmiyor eskiden onu kullanırdım sürekli tema bilmem ne hatası verirdi delirtirdi beni..bak sana mybb yi çok çok sevmemin birkaç sebebini söyliyim
    bütün ayarların sql üzerinde oluyor php soyalarında hemen hemen hiç değişiklik yapmıyorsun örneğin tema yükledin sadece dosyaları kullanıyorsun hiç birşekilde php dosyasına müdahale yok sql e yükleme yapıyor tabloları filan oradan çağırıyor ve her yüklemende vistadaki gibi mesela yedek alıyor otomatik bir tablosa sorun çıktığında onu gidip ilgili menuden orj ile değiştirebiliyorsun ki süper bence bu arada tema vb bütün ayarları sql atıyor yani phpmyadminden yedek aldığında komple yedek almış oluyorsun bi nevi tekrr site kurduğunda sql yüklemen kısmen yeterli oluyor..onun dışında tablolardan bahsetmiştim mesela her bölümün ayrı tablosu var hiç program kurulu olmasa bile pc inde gerekli kodlarda değişiklikliği ayarları temanın sablonlarında direk admin paneli üzerinden değiştirebiliyorsun tabi sana yine gösteriyor arasında ki farkı eskisi ile..sablonlardanda bahsedersem kısaca mesela ana sayfa komple bi şablon onu normal html düzenler gibi dreamweaverde editleye bilirsin veya post bit yani kullanıcı avatarının olduğu kısım yine dreamveaverde çok basit bi şekilde editleye bilirsin veya msj ların yazıldığı yer orayada istediğin gibi arka plan fon efekt herşeyi kendin ekleye bilirisn..oldukça basit.. bu arada şuan utf-8 e geçildi yani iso yu bıraktılar yani karakter kodlaması değişti ve artık hemen hemen hiç bi türkçe harf cart curt sırunu olmuyor..örneğin donanımhaberde şuan var mesela.. filan falannn ..kullanana ve alışna süper bence..yinede siz bilirsin herkes keyfine..bu rada isteyenler sertmuzik.com a bakabilir.. jooma ve mybb birleşimi şuanda... şuanda eski siteyi değiştirdğim için fazla bi plugin yüklü değil(eklenti yani) zaten yüklemeside son derece basit,admin panelinden dosyayı göster diyip yükle diyorsun ve bu kadar sonrada aktifleştir diyorsun ve plugin ayarlarındanda istediğin gibi ilgili eklentinin ayarını yapıyorsun kapatmak istedğindede aktifleştir dediğin yere gidip pasifleştir diyorsun ve bitti :)

mybb deneyesim geldi...

• Php-Fusion'u denemenizi tavsiye ederim, destek zaten çok iyi.

http://www.phpfusion-tr.com/news.php
  • arkadaşlar merhaba. DİSCUZ ! Türkiye destek sitesi açılmıştır.

www.discuzturkiye.com

Tüm discuz kullanacak arkadaşları bekliyoruz...
  • Sonuna Kadar Smf... Güzel Ve güvenlik önlemleri alınmış bir site Yararlı olacağına İnanıyorum...
  • Vbulletin e yakınlığı ile bilinen MyBb bi iyidir ,keza SMF de bir okadar iyidir seçim için ikisi arasında yapmalısın bu önerdiklerimiz php kodlamaya sahiptir platformuda belirttirsen daha iyi sonuc alırsın.
  • mybb de güzeldir
  • MyBB Den şaşmazsan Pişman oLmazsın :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.