Şimdi Ara

En iyi Yarış Simulasyonlarını değerlendiriyoruz!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar direksiyon seti olan yada almayı düşünen yarış simulasyonuna gönül vermiş herkesin mutlaka oynamak istediği oyunlar vardır..
    Fakat daha sim racing oyunları oynamamış kişilerin direksiyon setlerini aldıktan sonra hangi oyunları oynayacaklarına karar vermelerinde rehber olabilecek bilgileri bir yerde toplayalım dedim..
    Şimdilerde eskiye göre daha çok çeşit simulasyon oyunu bulunmakta..
    Eskiden bir Rfactor, Lfs ve Netkar tarzı oyunlarla 1 elin 5 parmağını geçmeyecek kadar simulasyon vardı..Tercih ve seçim bilhassa daha kolaydı..

Şimdi asıl soru şu! Hangi oyunu veya oyunları tercih etmemiz gerek? Ama tercih ederken lüften kişisellikten çok teknik bilgilerle yorumlarımızı yazalım..Tecrübe ettiğimiz ve deneyimlerimizi paylaşalım.. Ben şunu duydum şunda şu var bunda bu yokmuş, arkadaşım oynadı huh dedi puh dedi değil! Youtube veya benzeri sitelerden gördükleriniz yada okuduklarınızlada fikir sahibi olupta yorumda yazmayınız..

İracing bize en gerçekçiliği verebilecek simulasyon şuanda.. Fakat yeni çıkacak rFactor2,GTR3 ve Assetto Corsa bu oyunun en büyük rakipleri...

Ekleme yapmak istediğim ve yararınıza olacağını düşündüğüm siteleri paylaşmak isterim..Bu sitelerde hangi sim oyunlarının ne durumda olduklarını ve son haberlerini alabileceğiniz gibi direksiyon setleri ve pedal karşılaştırmalarından tutunda, kendi kokpitinizi yaratma veya aklınıza gelebilecek her türlü içeriği bulabilirsiniz..

-InsideSimRacing
    -VirtualR
    -RaceSimCentral
    -SimRacingWorld

Önümüzde çıkacak oyunlarada bakarsak işler epey karışık! Çünkü gelecek oyunların ve en çok beklenenlerin listesi şöyle;
    -Rfactor 2
    -GTR 3
    -Assetto Corsa

Güncel ve en popüler oyunlar ise;
    -İracing
    -Game Stock Car
    -NetKar Pro
    -Auto Club Revolution
    -SimRaceWay
    -Race 07 (STCC, GTR2,GTR Evolution,Race On ve Race Injection) bir SimBin serisidir
    -Live for Speed
    -Rfactor
    -Kart Sim
    -Test Drive Ferrari Racing Legends
    -Arca Sim Racing
    -Ferrari Virtual Academy

Gördüğünüz gibi liste baya uzun.. Şimdi görünüşte iş o kadar karmaşık duruyor fakat aslında değil..
    Bazı sim racingler aylık ücret isterken bazıları istemiyor..Siz kendi bütçenize uygun olanı belirleyin..
    Benim size mutlaka deneyin dediğim ve tavsiye ettiğim oyunlar şunlardır (bazıları henüz çıkışını yapmamış olsada)
    İracing - rFactor2 - GTR3 - Assetto Corsa - Game Stock Car

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 30 Temmuz 2012; 2:51:01 >

• Assetto Corsa daha çıkmadı.

Diğer oyunlara Gtr,Gtr2,Gt Legends,GPL,Richards Burns Rally,F1C,Kart Racing Pro yu da ekleyebilirsin.Simbin yapımlarını seviyorsan en iyi Simbin oyunları olan Gtr2 ve GTL i de denemelisin.

Pcars ve F1 2012 sim sınıfına giren oyunlar değiller.
  • @Galganus12
    Simbin yapımlarını başarılı buluyorum ve saydığın oyunların hepsini oynamışımdır.. kart racing pro hariç.. zaten race injention ve race on'da yazdıklarının çoğu bu paketlerin içinde araç ve sınıf olarak mevcut.. zaten konu simbin oyunları değil..Ben sadece oynadığım oyunlardan örnek verdim..
    f12012 sim sınıfına diğer yapımlara göre kıyasladığımızda girmeyebilir ama oda kendi çapında sonuçta yarı-sim bir oyun
    Pcars'ında tam bir sim olmasada (iracing ve rfactor'e göre) sim sınıfına girmez diye bir kaide yok bence..Sonuçta bu oyunlar f12012'de verdiğim örnek gibi yarı-sim sınıfına giren oyunlar
    Kaldıki Toca,Ferrari Legends, Grid, Shift 2,F1 serisi ve Dirt3 gibi oyunlar yarı-sim sayılan oyunlardır
    Gerçek Sim sayılan başlıca oyunlar; İracing, Gtr2 , Netkar Pro ve Rfactor'dur..Arkasından Forza ve Gran Turismo başı çeker..
    Burda hangisi sim hangisi değil tartışmasından çok bilgilerimizi paylaşırsak başkarlarına daha fazla yardımımızın dokunacağı düşüncesindeyim..
    Ben sonuçta 1-2 aya kadar direksiyon setimi alır İracing'e dalarım fakat paralı sistemler dışında bu keyfi ve zevki almak isteyenler için ne türlü oyunlar önerebiliriz bunun tartışmasını yapmalıyız.. Benim oynayacağım oyunlarda seçimlerimde şimdilik belli İracing ve Rfactor2..
    düzeltme:ferrari legends yerine fva yazmıştım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 29 Temmuz 2012; 14:06:59 >

• Tek beklediğim oyun Assetto Corsa,Rfactor 2 hala oturamadı build yayınlayıp duruyorlar.GTR3 ten simbinin çıkardığı oyunları görünce umutlu değilim.

Kendi fikrim yarı-sim diye bir şey yoktur,bir oyun ya simdir ya arcadedir ve Ferrari Virtual Academy simdir,fizikleri F1 pilotlarının yaptıkları testlere göre yazılmıştır.

Daha önceki özlü sözümü tekrarlayayımparanız çoksa İracing,halim vaktim yerinde sayılır diyorsanız Rfactor 2 ve bizim gibi gırbaçsanız NetKar Pro.

Konu başlığına cevabım NetKar Pro...
  • @ulusalonur
    Assetto corsa gerçekten güzel bir oyun olma yolunda emin adımlarla ilerliyor..Rfactor2 hocam zaten daha beta aşamasında onunda yolu var.Fakat sim racing denince akla gelen iki isimden biridir Rfactor Bu yüzden bence ayrı bir yeri olmalı onun..
    GtR3'ü çıkmasını bekleyen çok büyük bir kitle var..Bunda da haklılar çünkü rfactor'un kullandığı alt yapıyı kullanıyorlar yani bir nevi rfactorun yan oyunu gibide düşünebilinir SimBin.

''paranız çoksa İracing,halim vaktim yerinde sayılır diyorsanız Rfactor 2 ve bizim gibi gırbaçsanız NetKar Pro.'' bu söylemine aslında en iyi 3 oyunu gösteriyor..Ve yorumunuza sonuna kadar katılıyorum! Fiyatlardan çoğu kişi buna bende dahil şikayetçidir, ama adamların verdiği hizmet bunu sonuna kadar hak ediyor demem sebep..

• assetto corsa bi çıksın yer yerinden oynayacak. sabırsızlıkla bekliyoruz.
    rfactor2 yi çıkacak oyunlar listesine eklemişsin, rf2 çıkalı 1 sene olacak neredeyse:) ayrıca fva yarı sim değil, düpe düz simdir.
  • rfactor2 su an icin sunulan en dolu sim bence... icerik olarak degilde sunulan teknoloji ve lastik fizigi olarak... yaris cizgisi, pist sicakligi, gece gunduz donusumu, yagmur yarislari, dinamik pist yuzeyi, gelecek ruzgar efekti ve turbo uygulamasi(f2 araclariyla gelecek) ve lastik fizigi ile su an en iyisi...
    bunuda degistirebilecek bir sim var gibi, oda asetto corsa...
    iracing ise sundugu multiplayer ve pist gercekciligi ile tartismasiz en onde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi DRİFT MAKİNASI!
    19 yıl önce açıldı
    Ps3 En iyi Yarış Oyunu ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @galganus12
    valla gecenin bir saati estiği için yanlış ve eksik yazmış olabilirim assetto corsayı düzelttim başlığıda kısalttım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

assetto corsa bi çıksın yer yerinden oynayacak. sabırsızlıkla bekliyoruz.
    rfactor2 yi çıkacak oyunlar listesine eklemişsin, rf2 çıkalı 1 sene olacak neredeyse:) ayrıca fva yarı sim değil, düpe düz simdir.

yok kanka yanlışın var..rFactor 2 daha beta aşamasında yoksa ben mi yanlış biliyorum
    fva demişim ben onu test drivenin ferrarisi olarak yazacaktım, alışkanlık el sürçmesi olmuş başkan idare et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 29 Temmuz 2012; 13:57:51 >

• @cocoloccomaya
    Ben hangisi nedir ne değildir tartışması yapmıyorum,listeye eklemediğin bazı oyunlar vardı,onları da ekle ki liste tam olsun diye yazdım.Eğer başlığı da simülasyon diye yazmışsan konu içinde sadece simlerin geçmesi gerekli diye düşünüyorum,Pcars veya F1 2012 gibi yarı simlerin değil veya başlığı değiştirebilirsin

FVA tamamen simdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

quote:

yok kanka yanlışın var..rFactor 2 daha beta aşamasında yoksa ben mi yanlış biliyorum
    fva demişim sen onu test drivenin ferrarisi olarak yazacaktım alışkanlık el sürçmesi olmuş başkan idare et

Daha beta ama betası çıkalı bayağı oldu.

• quote:

Bu ne zaman çıkıyor.Kesin bir tarih belli mi?
  • @GT_55
    Valla hocam kendi sitelerinde umut ediyoruzki 2012'de çıkarırız tarzında söylemleri var.. Timeline hazırlamışlar oyun için ne gibi yenilikler ve özellikler kattıklarını, geliştirdiklerini gösteriyor..Bir göz atılmasını tavsiye ederim..
    Assetto Corsa Timeline
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozes

rfactor2 su an icin sunulan en dolu sim bence... icerik olarak degilde sunulan teknoloji ve lastik fizigi olarak... yaris cizgisi, pist sicakligi, gece gunduz donusumu, yagmur yarislari, dinamik pist yuzeyi, gelecek ruzgar efekti ve turbo uygulamasi(f2 araclariyla gelecek) ve lastik fizigi ile su an en iyisi...
    bunuda degistirebilecek bir sim var gibi, oda asetto corsa...
    iracing ise sundugu multiplayer ve pist gercekciligi ile tartismasiz en onde...

Zaten rfactor ve simbin son 5-10 senede yaptığı oyunlarla şuan zirvede olan vede zirveye oynayan oyunlara ön ayak olmuşlardır.. Tabi onlarında atası var ama, rfactor2 geliştirdiği ''isi 2.5'' motoruyla ikinci oyunda fark yaratacak gibi duruyor..Fakat GTR3'ü unutmamak lazım..Eğer seneye yaza kadar İracing'e ayak uydurabilirlerse işler kızışacak..Çünkü daha arkadan Assetto Corsa ve GTR3 geliyor..Benim en çok merak ettiğim oyun GTR3.. Şuan ''Grean Heaven''ında kesin olarak yer alacağı açıklandı..
    GTR3'ün sayfasına henüz bakmamış olanlar varsa çok güzel bir karşılama var gtr3
    Sonuçta bu en çok bizim işimize yarayacak.. Oynanabilecek enfes 4 oyunumuz olacak.. İracing, rFactor2, GtR3 ve Assetto Corsa

• quote:

@GT_55
    Valla hocam kendi sitelerinde umut ediyoruzki 2012'de çıkarırız tarzında söylemleri var.. Timeline hazırlamışlar oyun için ne gibi yenilikler ve özellikler kattıklarını, geliştirdiklerini gösteriyor..Bir göz atılmasını tavsiye ederim..
    Assetto Corsa Timeline

Hocam peki rfactor 2'nin çıkış tarihi belli mi?Sitesine baktım bulamadım..

• quote:

quote:

fva demişim ben onu test drivenin ferrarisi olarak yazacaktım, alışkanlık el sürçmesi olmuş başkan idare et

bide ferrari virtual racing diye saçma bi oyun vardı, bende onla karıştırıyordum bi ara virtual academy i :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

quote:

@GT_55
    Assetto Corsa Timeline

Hocam peki rfactor 2'nin çıkış tarihi belli mi?Sitesine baktım bulamadım..

Hocam şunu söyleyebilirimki rFactor2 büyük ihtimalle yıl sonuna kadar kesin çıkışını yapacak..Zaten hedeflerinde Q2-Q3 2012 diye söyleniyordu..Q3'e girdik önünüzde 2 ay var..Olmadı son çeyreğede kalabilir.. Fakat yeniyıldan önce oyunu çıkarmak istiyorlar.. Tabi bir aksilik falan olmazsa.. Benim görüşüm en geç Ekim-Kasım gibi çıkar belki daha erken

• rbr nerede
  • beyler rfactor 2'nin betasını oynayan var mı ? ben şuan indiriyorum 500 mb civarı. direksiyon setim yok. mouse ile oynanıyor mu bu oyun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

rbr nerede

hocam oyunları güncel ve online oyunlar olarak tutmaya çalıştık.. o efsane oyunun elbette listede yeri vardır ancak daha çok pist yarışları için bir liste yaptık..
    birazda eskidi artık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.