Şimdi Ara

en iyi yoğurt markası ? ANKETLİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
2
Favori
21.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi yoğurt markası ? ANKETLİ

(En Son Oy Tarihi: 26.7.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: grbzgrbz

quote:

Orijinalden alıntı: orinmicek

evde kendim yapıyorum yoğurdu haftada 5 litre yapıyorum olmazsa yetmezse deva özakça alıyorum

hocam evde yoğurt yapmak iyi de herkesin o kadar mahareti olmayabiliyor ,yapması zor mu peki hocam ? Mesela maya işi .

kesinlikle zor değil sıcağa yakın ılık olacak evdeki yoğurttan sütün miktarına göre bir kaşık yada yarım kase koyacaksın sıcağı kaçmasın diye saracaksın birkaç saat sonra da açacaksın bu kadar herşey kendiliğinden oluyor zaten
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

quote:

Listedekilerin hiç biri gerçek yoğurt değil. Hangi marka iyi diye 4 farklı gıda mühendisi tanıdığıma sormuştum zamanında. Hepsi de aynı cevabı vermişti. Gerçek yoğurt markasını merak edenler pm atsın. Ama sadece İzmirliler pm atsın.

hocam ev yoğurdu veya köy yoğurdu katkısız ve daha lezzetli olması açısından fabrikasyon yoğurtlardan çok daha iyi tabiki .

Tabi ev yoğurdu gibi hiç biri olamaz ama sadece izmirde satılan bir marka var o yoğurt diğerlerinden ciddi anlamda daha iyi. En azından jelatin kullanılmıyor.

Jelatin zararlı değil faydalıdır, domuz değilse tabi. Jelatine gelene kadar pastörizasyon işleminden sonra bütün faydalı bakteriler ölüyor sütte, suyunu azaltıyorlar, süt tozuyla yoğunlaştırıyor kimisi daha sonra yoğurt yapan iki bakteriyi içeren kültürü koyuyolar al sana yoğurt. Kimileri palm yağı bile kullanıyomuş kıvam arttırsın diye.

hocam biraz daha açık bilgi verir misiniz ? Ve önerdiğiniz markayı nedeniyle açıklar mısınız ? bu konularla ilgilisiniz galiba .

Hangisinin SKT'si kısaysa o yoğurt iyidir, ona göre alın. Ev yoğurdu en iyisi.

hocam markaların ambalajlarında skt bulunuyor ama üt bulunmuyor maalesef ,tabi bu markadan markaya değişebilir .

Hacı en güzeli git günlük süt al 2 şişe. Bir de yoğurt al, bir kaseye 2 kaşık yoğurt az bişeyde süt koyup karıştır sonra ocaktaki süte boşalt. Sürekli karıştır, homojen olarak süt ılındıktan sonra bi kaba koyup 2-3 kat örtüyle sar 4-5 saat bekledikten sonra dolaba koy 10-12 saat sonra mis gibi yoğurdun hazır. Bunlarla uğraşamam diyosan yoğurt yapma makineleri var onlardan al.

Benim en güvendiğim marka itimattır. Fabrika satış mağazaları var ürünlerinin skt si çok kısadır. Sütü 2 gün, 2 gün sktsi olan süt yok piyasayada. Yoğurtlarıda doğala çok yakın, kısa sürede ekşiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ITürkologI

En lezzetlisi ve sağlıklısı ev yapımı yoğurt. Pek maharet gerektiren zor bir şey de değil herkes yapabilir.

hocam şu etrafını bezle falan srpıyorlar ya ,orasını nasıl yapıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

Hazır yoğurt yemiyoruz 3-4 yıldır. Bizimkiler köyden süt getirtip kendileri yapıyor yoğurdu.

hocam sizinki hem daha sağlıklı hem daha lezzetli olur o zaman ,maşallah diyorum
  • quote:

quote:

quote:

evde kendim yapıyorum yoğurdu haftada 5 litre yapıyorum olmazsa yetmezse deva özakça alıyorum

hocam evde yoğurt yapmak iyi de herkesin o kadar mahareti olmayabiliyor ,yapması zor mu peki hocam ? Mesela maya işi .

kesinlikle zor değil sıcağa yakın ılık olacak evdeki yoğurttan sütün miktarına göre bir kaşık yada yarım kase koyacaksın sıcağı kaçmasın diye saracaksın birkaç saat sonra da açacaksın bu kadar herşey kendiliğinden oluyor zaten

peki hocam bilgilendirmeniz için teşekkürler, bir gün dener ve başarılı olurum inşallah

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Listedekilerin hiç biri gerçek yoğurt değil. Hangi marka iyi diye 4 farklı gıda mühendisi tanıdığıma sormuştum zamanında. Hepsi de aynı cevabı vermişti. Gerçek yoğurt markasını merak edenler pm atsın. Ama sadece İzmirliler pm atsın.

hocam ev yoğurdu veya köy yoğurdu katkısız ve daha lezzetli olması açısından fabrikasyon yoğurtlardan çok daha iyi tabiki .

Tabi ev yoğurdu gibi hiç biri olamaz ama sadece izmirde satılan bir marka var o yoğurt diğerlerinden ciddi anlamda daha iyi. En azından jelatin kullanılmıyor.

Jelatin zararlı değil faydalıdır, domuz değilse tabi. Jelatine gelene kadar pastörizasyon işleminden sonra bütün faydalı bakteriler ölüyor sütte, suyunu azaltıyorlar, süt tozuyla yoğunlaştırıyor kimisi daha sonra yoğurt yapan iki bakteriyi içeren kültürü koyuyolar al sana yoğurt. Kimileri palm yağı bile kullanıyomuş kıvam arttırsın diye.

hocam biraz daha açık bilgi verir misiniz ? Ve önerdiğiniz markayı nedeniyle açıklar mısınız ? bu konularla ilgilisiniz galiba .

Hangisinin SKT'si kısaysa o yoğurt iyidir, ona göre alın. Ev yoğurdu en iyisi.

hocam markaların ambalajlarında skt bulunuyor ama üt bulunmuyor maalesef ,tabi bu markadan markaya değişebilir .

Hacı en güzeli git günlük süt al 2 şişe. Bir de yoğurt al, bir kaseye 2 kaşık yoğurt az bişeyde süt koyup karıştır sonra ocaktaki süte boşalt. Sürekli karıştır, homojen olarak süt ılındıktan sonra bi kaba koyup 2-3 kat örtüyle sar 4-5 saat bekledikten sonra dolaba koy 10-12 saat sonra mis gibi yoğurdun hazır. Bunlarla uğraşamam diyosan yoğurt yapma makineleri var onlardan al.

Benim en güvendiğim marka itimattır. Fabrika satış mağazaları var ürünlerinin skt si çok kısadır. Sütü 2 gün, 2 gün sktsi olan süt yok piyasayada. Yoğurtlarıda doğala çok yakın, kısa sürede ekşiyor.

peki hocam sizin de bilgilendirmeniz için teşekkürler, bir gün dener ve başarılı olurum inşallah

• grbzgrbz kullanıcısına yanıt
    Hocam tarifini bilmiyorum annem yapıyor ama zor değil. Annem çalışan bir kadın çoğu zaman yemek bile yapmıyor ama yoğurdu kendi eliyle yapıyo. Zor bir şey olsa annem uğraşmaz eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITürkologI

Hocam tarifini bilmiyorum annem yapıyor ama zor değil. Annem çalışan bir kadın çoğu zaman yemek bile yapmıyor ama yoğurdu kendi eliyle yapıyo. Zor bir şey olsa annem uğraşmaz eminim.

peki hocam anladım, bilgilendirme için çok teşekkürler
  • Ev yapımı da değil, bizim yoğurtçumuz var haftalık yoğurt getirir bırakır dükkana, hiçbir yoğurt da o yoğurt kadar güzel değil... Emin olun bi kez yiyin öbür market yoğurtları size imitasyon gibi gelir.
  • köyden geliyor.

• tikveşli gibisi yok.
     en iyi yoğurt markası ? ANKETLİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 17 Nisan 2015; 21:07:52 >
  • x2y kullanıcısına yanıt
    tikveşli yoğurduyla ilgili bir jelatin iddiası vardı hocam(galiba 2. sayfadaki mesajlarda) ,doğru olup olmadığını bilmediğimden iddia diyorum ,aklınızda bulunsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Ev yapımı da değil, bizim yoğurtçumuz var haftalık yoğurt getirir bırakır dükkana, hiçbir yoğurt da o yoğurt kadar güzel değil... Emin olun bi kez yiyin öbür market yoğurtları size imitasyon gibi gelir.

hocam günümüzde öyle satıcılar pek yok herhalde ,hangi şehirde oturuyorsunuz acaba ?
  • Herkesin damak tadı farklıdır. Veya ekonomik düşünülebilir. Misal benim öncelikli tercihlerim İlci , Torku ve Sek. İlci ve Sek bu listede yer almalıydı ki zararlı etkenleri bir çoğuna nazaran daha az.

• ev yapımının olmadığı zamanlarda torku yu tercih ederim.
  • İLCİ NEREDE HEMEN İLCİ DE EKLENSİN
  • grbzgrbz kullanıcısına yanıt
    AOÇ

• quote:

Orijinalden alıntı: Alparslan Yavuz

Herkesin damak tadı farklıdır. Veya ekonomik düşünülebilir. Misal benim öncelikli tercihlerim İlci , Torku ve Sek. İlci ve Sek bu listede yer almalıydı ki zararlı etkenleri bir çoğuna nazaran daha az.

ilci markasını ilk defa bugün duydum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: RafaNadal

AOÇ

açılımını yazmanız daha uygun olur hocam ,herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemesi için,bu konuya lütfen dikkat edelim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

İLCİ NEREDE HEMEN İLCİ DE EKLENSİN

ilci markasını daha bugün duydum hocam ,maalesef hiçbir markayı sonradan eklemedim ankete, adalet olması açısından bu markayı da ekleyemem .
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.