Sevgili arkadaşlar. Bildiğiniz gibi yaz geliyor 2. el piyasası canlanıyor. Yeni araç almak isteyenler olacak fakat benim gibi bilgisiz kalacaklar da olacaktır. Hem bana ( :) ) hem diğer arkadaşlara bilgi sahibi olmaları bakımından bir anket yapalım ve belirli kriterlerdeki belirlediğimiz araçlara kendimiz puan verelim.
Araçlarımızdaki kriterlerimiz şunlar olsun.
-2005 model -50000 km. -Orjinal ( Tek boya dahi olmayan araç ) -1600 motor.
1- Yakıt harcaması 2- Konfor 3- Sağlamlık 4- Albenilik ( Karizma ) 5- Satım ( Satılmak istendiğinde en kısa sürede satılma olasılığı )
Örnek puanlandırma ;
Yakıt ;
- Opel Astra ( Çok az yaktığı için 10 üzerinden 10 puan ) - Opel Vectra 8 puan - Ford Focus 5 puan - Volkswagen Bora ( Çok yaktığı için 2 puan ) - Honda Civic ( 7 puan )
Konfor ;
- Opel Astra 6 puan - Opel Vectra 8 puan - Ford Focus 7 puan - Volkswagen Bora 6 puan - Honda Civic 9 puan
Sağlamlık ;
- Opel Astra 4 puan - Opel Vectra 5 puan - Ford Focus 7 puan - Volkswagen Bora 10 puan - Honda Civic 9 puan
Albenilik ;
- Opel Astra 2 puan - Opel Vectra 3 puan - Ford Focus 7 puan - Volkswagen Bora 5 puan - Honda Civic 6 puan
Satım ;
- Opel Astra 7 puan - Opel Vectra 4 puan - Ford Focus 5 puan - Volkswagen Bora 4 puan - Honda Civic 6 puan
Bu şekilde yapılacaktır. Kategorisindeki en iyi aracı seçelim ve Herkes araçlar arasındaki farkları anlasın. İlk araç alacaklar, araçtan hiç anlamayanlar için 1 bilgi kaynağı olsun bu başlık. Puanlandırma 1 hafta sonra son bulsun...