Şimdi Ara

EN KÖTÜ TIP FAKÜLTELERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
3
Favori
14.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kisilik bozucu lagger K kullanıcısına yanıt
    sıtkı koçman tıpla balikesiri kıyaslayamazsın bile.sadece hastanesine baksan dahi muğla balıkesirden çok daha iyi.hocalardan bahsetmeme gerek bile yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan Söylemeyen Adam kullanıcısına yanıt
    Hocam bu cbü ftr yi bayağı ovuyorlar nedeni ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Godsu kullanıcısına yanıt
    Bazı üniversitelerin son 3 yıl Hacettepeye bağlandığını duymuştum ama tam olarak neyi kastettiler anlamadım.

• Dh kızı kullanıcısına yanıt
    stajları ve internlüğü hacettepede yapıyolar

mesela doğu akdenizde de son 3 yıl Marmara'da yapılır

• MrYrlmz kullanıcısına yanıt
    Evet öyle bir şey

aga naber ?

slm ben gelecegin doktoru tanisalim mi :)

• DogusCay kullanıcısına yanıt
    Yo

cok nadir ikinci kez sorarim. tanisalim mi?

• .koter. kullanıcısına yanıt
    Hiç hiç hiç alakası yok.Tusu öyle böyle kazanırım sonra girerim bir sağlık ocağına maaşıma bakarım kafasındaysanız doğru sadece şehir farklı.Ama hiçbir zaman akademik olarak bir çapalıyla bir cerrahpaşalıyla yarışacak duruma gelemez 2.sınıf üniversitelerden mezun olanlar.Üniversitesi olmayan tıp fakülteleri bile var hepsini bir tutmak kendini kandırmanın çok farklı bir boyutu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

quote:

Orijinalden alıntı: R.Hooke

Koter bey konuya bekleniyor

Tıpın iyisi kötüsü yok. Sadece şehrin iyisi kötüsü var. Tıpı bitirdiğinde türkiye birincisiyle sonuncu olarak tıpa giren giren aynı statüye sahip oluyor tus ise %100 bireysel başarı. Örneğin bizim bozok tipi binası bile yeni yapıldı ana tusta 2. 3. Oluyor

Bozok Tıp'ta okuyanların hala Hacettepe'de egitim aldıklarından olabilir mi sence o başarı?

• Bizim aile hekimi hacettepe mezunu ama aile hekimligi yapiyor ama baska bir tanidigim kayseri mezunu ozelde radyoloji uzmani

• DogusCay kullanıcısına yanıt
    hiiç can sıkıntısı takiliyom oyle

eve gidicem bugun

geldin mi aga

• mad mamba kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba. 2023'ten geliyorum ben. Umarım halen buralardasınızdır. Mat Mühten Tıbba yatay düşünüyorum. Hitit(Çorum), Tokat(Gaziosmanpaşa), Kırşehir, Yozgat ve Giresun geliyor. Trakya bölgesinde sınır ilinde yaşıyorum. Hangi üni daha iyidir? Giresun hariç hepsi yukarıda kötülenmiş. Bana da en uzağı o. Giresun nasıl sizce? Kırşehir veya Hitit arasında kalmıştım ama Giresun da cezbediyor sadece uzaklığı biraz sıkıntı

• Giresun üniversitesi tıp fakültesini bu sene bitirdim.Temel bilimleri alacağınız kampüs şuanda bence biraz kötü durumda.Fiziki koşullar o kadar da önemli değil diyorsanız 3 sene zaten çok mühim değil.Morfoloji binası yapılıyor ama birkaç sene sürecek galiba bitmesi,yetişemeyebilirsiniz.Klinik eğitimleri alacağınız stajları ve intörnlüğü yapacağınız iki eğitim araştırma hastanemiz mevcut.Birincisi Giresun Üni.Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi , diğeri ise Giresun Üni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH.İkisi de fiziki olarak oldukça iyi hastaneler.Genellikle de eksiği olmayan hastaneler.

Temel bilimler çoğu üniversite gibi burada da çok kuvvetli değil.Ama temel bilimlerin hocaları ne kadar iyi olursa olsun zaten öğrencinin çalışmasıyla okumasıyla öğrenilen dersler olduğundan pek önemli değil açıkçası.

Klinik bilimlerimiz çok iyi.Öğrenci sayısı bildiğim kadarıyla şuan yeni başlayan dönemlerde 120 130 civarında.Hoca sayımız da bu sayıya oranla gayet fazla.Köklü üniversitelere kıyasla hocayla birebir iletişim kurmanız (profesörden doçentine veya doktor öğretim üyesine kadar) oldukça kolay.Genelde köklü okullarda çoğu şeyi asistanlardan öğrenirsiniz o profesörlerin silüetlerini görürseniz şanslısınızdır.Ama bizde o şekilde ilerlemiyor.Hep iç içeyiz.Kafana takılan bir soruyu kime sormak istersen sorarsın.Dediğim gibi ünvan farketmiyor hepsi oldukça ilgili.Malign,sıkıntı yaratan tarzda hocalar var mı dersen bir elin parmağı kadar diyebilirim.Onların da belli tavırları var ona uygun hareket edersen problem yaşamazsın.

Genel olarak hocaların çoğunluğu alanında çok iyi.Birkaç branş bence zayıf fakat bu tıbbın direği dediğimiz dahiliye genel cerrahi tarzı branşlar değil.Çok da problem edilecek bir durum değil o yüzden,eksikliğini hissetmiyorum açıkçası.

Bizim hocalar fazla yaşlı değiller.Kovalamayı bırakmış, parantez içinde Dinozor diye tabir ettiğimiz tarzda profesörler yok(var da birkaç tane...)Çoğunluğu hala başarıya ve gelişmeye odaklı,akademik kovalayan kişiler.Dolayısıyla günceller.Bu da bir doktor adayı için en değerli şey.

İnternlük döneminde ise kimse size ayak işi yaptırmıyor.Altını çiziyorum asla ve asla öyle hamallık işler yok.Hemşire yetiştirmiyorlar, kan al şeker ölçümü yap falan gibi işler genellikle yok.Hemşireye intörn stajyer ezdirmek yok.Saygı ve sevgi ortamı var.Doktorluk öğreniyorsunuz.Tanı koymayı,tedavi(order) düzenlemeyi öğreniyorsunuz.Sizin tedavi düzenlemenize bile zaman zaman fırsat verebiliyorlar.Tabii hocanın ve asistanın güvenini kazanırsanız :D

Sözün özü giresun tıp hala gelişmeye devam eden ve şuanda da oldukça güzel eğitim veren,ufak tefek eksikleri olan ama canı sağolsun denecek cinsten eksikleri olan,değeri henüz anlaşılamamış bir fakülte.Ben tüm içtenliğimle söylüyorum köklü okulları çıkartırsanız bence gelinebilecek en güzel fakültelerin ilk sıralarında gelir.

Bana sorarsanız tıbba geçiş yapmayı bir iki kere daha düşünün.Kararınızda eminseniz Giresun o saydığınız diğer fakültelere benim gözümde birkaç beden büyük gelir.Bu benim tamamen gözlemim ve duyumlarıma dayanarak belirttiğim şahsi fikrimdir.Kimse yanlış anlamasın lütfen.Her fakülte,her doktor adayı çok değerlidir.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

• Balıkesir saçma olmuş

• Kafkas tıp doğru olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AD328FB9 -- 13 Temmuz 2024; 17:47:32 >
  • Bu konunun güncel versiyonu da nedenleriyle gelir mi?? Uptullah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA6C1957D -- 13 Temmuz 2024; 17:55:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ordu güzel şehir abi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.