Şimdi Ara

En Net Özet ; Kota Olayı Nedir? Ekstra Ücret Mı Ödüyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Birçok kişinin zihninde olaylar karışmış durumda. Bende kola anlaşılır bir özet çıkarttım .Kablonet ile başlayan kota serüveni Superonline ile davam edip Vodafone Türkiye'ye sıçramış durumda. Burada bizim dikkatimizi çeken detaylara hep birlikte bakalım:

• Şirketlerin tek çatı altında toparlanıp sürekli bir iletişim halinde olması;

"Başta Telkoder olmak üzere, Turkcell, Türksat ve Vodafone'u biraraya gelebildikleri ve böyle bir proje üretebildikleri için kutluyoruz. Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, Vodafone CEO’su Gökhan Öğüt, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak için kocaman bir bravo."

• İssler BTK tarafına erteleme talebinde bulundular. Rivayete göre bu istekler RET edilince BTK'dan Sınırsız İnterneti Tümden Kaldırılmak İstendi.

• 28.04.2017 Kablonet Superonline Ve Türk Telekom iç yazışmalarının internete düşüşü

• Turkcell Ceo'sunun belgeden 1 gün sonra Twitter'da platin paketlerini onaylar bir reklam filmi paylaşması.

• 29.04.2017 Belgelerin doğruluğu hakkında tartışmalar sürüyor Türkiye'nin seçkin platformlarında konu trend halinde.

• Kablonet tarifelerinin son katılım tarihini 30 Haziran'dan > 30 Nisan'a çekti.

(Not: 30 Haziranda sona ermesi bir şüpheyi de ortaya koydu. Acaba Kotalı Tarifeler o zamanda mı gelecekti.)

• 01.05.2017 Kablonet İddaa edilen tarifeleri sundu!

• 01.05.2017 Turkcell den açıklama geldi. AKK yıl geçtikten sonra herhangi bir ücret alınmayacağı durumunda. Ancak bu açıklama bir belirsizliği daha ortaya çıkardı. İddaa edilen belgede kota sonrası ücretten bahsedilirken Turkcell in yaptığı yalanlama sadece adil kullanımı içeriyordu!

• 01.05.2017 Popüler bir teknoloji sitesinin çektiği videodaki Temsilci 30 Haziran olayını destekler bir varsayımda bulundu.

• 03.05.2017 Vodafone Türkiye Kotalı Tarifelerini Açıklaması ile tekrar sarsıldı

@Speed-Step Hocam umarım atladığım bir olay yoktur . Saygıylarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsozen -- 4 Mayıs 2017; 1:41:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok güzel bir özet. Misafir olmaktan bıktım yeni üyelik açtım artık bende aranizdayim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun değerli üyelerindensiniz hocam teşekkürler konu için.
  • smdyc kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim hocam hep birlikteyiz burada umarım bütün sorunlarımızı da en kısa sürede çözebilmek temennisinde bulunuyorum. Hoşçakalın.

• Böyle oyunlarla bizi kızdırmak yerine adam gibi paketler sunsalar ben şu an kullandığım 50 Mbps hıza 89 ödüyorum aslında 16 Mbps sınırsız diyelim yeni düzenlemeye göre AKK sonrası 16 oldu biliyorsunuz. Bana 16 sınırsız gayet yeterli ama bunun için 50 Mbps almam gerekti bu durum yerine direk 16 sınırsız alsak kimse ses çıkarmaz bence.

Misal şöyle fiyatlandırma olsa;

8 Mbps sınırsız: 45 TL

16 Mbps sınırsız: 55 TL

24 Mbps sınırsız: 65 TL

50 Mbps sınırsız: 85 TL

100 Mbps sınırsız: 135 TL

Bu fiyat aralıkları hadi biraz daha yüksek olsun ama sınırsız olsun. Hiçbir operatörün zarar edeceğini sanmıyorum. Etseler zaten şu an ederler çoğu kişi taahhütlü ve hız düşümleri artık 3 mbps değil. 4 gün geçti ne internet çöktü, ne yavaşladı. Demekki altyapıda sıkıntıda yok, millette abanmıyor gayet yapılabilir şeyler söylediklerim.

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    O fiyatlarınız bile fazla aslında. O fiyatlarında yarısını alın siz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Söylediğim bu fiyatlara bile çoğu kişi razı olur yeterki sınırsız olsun :) Ama adamlar çıkıp 50 gb kotalı paketlere 60 lira istiyorlar utanmadan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

Böyle oyunlarla bizi kızdırmak yerine adam gibi paketler sunsalar ben şu an kullandığım 50 Mbps hıza 89 ödüyorum aslında 16 Mbps sınırsız diyelim yeni düzenlemeye göre AKK sonrası 16 oldu biliyorsunuz. Bana 16 sınırsız gayet yeterli ama bunun için 50 Mbps almam gerekti bu durum yerine direk 16 sınırsız alsak kimse ses çıkarmaz bence.

Misal şöyle fiyatlandırma olsa;

8 Mbps sınırsız: 45 TL

16 Mbps sınırsız: 55 TL

24 Mbps sınırsız: 65 TL

50 Mbps sınırsız: 85 TL

100 Mbps sınırsız: 135 TL

Bu fiyat aralıkları hadi biraz daha yüksek olsun ama sınırsız olsun. Hiçbir operatörün zarar edeceğini sanmıyorum. Etseler zaten şu an ederler çoğu kişi taahhütlü ve hız düşümleri artık 3 mbps değil. 4 gün geçti ne internet çöktü, ne yavaşladı. Demekki altyapıda sıkıntıda yok, millette abanmıyor gayet yapılabilir şeyler söylediklerim.

1-Mıllet abanmıyor yada bısey ındırmıyor geceleyın cunku net bısey yok kotaya gecıyormu gecmıyor mu
    saglıklı verı yok ortada

mesela ben bıle ındırmıyorum bısey geceleyın beklemedeyım

2-Fıayatlar makul gorunebılır

ama buyuk resmı herkes kacırıyor

sımdı fıber kablo ve adsl var bu ulkede

x kısı fıber kullanıyor
    y kısı kablo
    z kısı adsl

bu z kısı max alabılecegı hız 16mbite kadar genellıkle
    ve bunların % 75 i 10mbit i bile goremıyor
    bu durumda oncelıkle Adsl kullanıcılarının kotalarının kalkması gerektıgını dusunuyorum

Fıber ve kablonet kullanan adam ıcın ornek verelım
    50mbıt kullanıyor
    kotasına gectı 24 e mı dustu
    bu adsl kullanıcısının 3 katı hız demektır

kı gece 2-8 arası gene 50mbite devam

Adsl kullanıcısı kotayı gectıgınde 5mbit
    Fiber kullanıcısı 10 katı hız gene

Yanı ozetlemek gerekırse
    oncelıkle ADSL kullancıılarının kotası aknsı artık ne halt ıse kalkması lazım
    verı tarafıgınde bence buyuk bır yuk degıller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 4 Mayıs 2017; 1:27:53 >

• InsideR kullanıcısına yanıt
    Forumda bi konuda görmüştüm bilgili bir arkadaştan öğrendiğime göre ADSL teknolojisinde sıkıntı var o sebepten onlara bu şekilde yükleniyorlar. Yani VDSL yada Fiber kullanan kişilerin saha dolabındaki kartlara yaptığı yük ADSL kullanıcısının yaptığı yükten daha az. Yoksa herkes biliyor yani ADSL kullanan kişiler 8i bile zor görüyor üstüne birde niye hızını düşürsünler.. Kısacası ADSL'in tamamen VDSL ile değiştirilmesi gerekli öncelikle.
  • Yetercell kullanıcısına yanıt
    Keşke yapabilsek ama maalesef internetsiz bir gün bile geçiremeyiz. Boğazımıza zinciri bağlamış operatörler oynatıyorlar bizi :(
    Tip7 benzeri saha dolabı yapılması gerekiyor, içindeki VDSL kartları ucuz kartlar değil bildiğim kadarıyla yani biraz operatörü savunmuş gibi oldum ama ronaldoya verilen parayla birçok yere bu dolaplardan getirebilirlerdi. Üzerimizden kazandıkları paralarla yapmaları lazım tabiiki bir an önce.
    Mobil dediğiniz şey acaba nedir?

Turkcell=superonline

TurkTelekom=TurkTelekom

Vodafone=Vodafone

Para yine onların cebine gidecek üstelik daha fazla kazanırlar dediğiniz gibi yapsak :) Biraz mantık.
    Birçok kişi zaten cebindede şu anda internet paketi kullanıyor, 2,4,10 Gb gibi paketler ile sabit internet ihtiyacını karşılayamaz iki video izlese 3 güne biter. kısacası olacak şey değil bu biz olabilecek şeylere bakalım :)
  • İSS lerin, Kotalı tarife denilen garabet uygulamaları istemesinin en büyük sebebi yatırım yapmak istememeleridir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.