Şimdi Ara

En performanslı C-SUV (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
5.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Donald Draper

DS7 Crossback 225 hp ile en performanslı 1.6 motor C-SUV'dur.

şaka yapar gibi 1.5 tsi diyenleri dikkate almayın :)

Sayılara bakılır.

Sorunun cevabı 3008 1.6 0-100 8 sn. Ağırlığı en düşük olanıda o. Sonra c5 o da 8.2

Sonra tuscon geliyor.

Ds ise d suv. Dolayısıyla klasman dışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 28 Temmuz 2021; 12:39:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snoppy kullanıcısına yanıt

Sonuç sayıları onaylanmış yalnız.

3008 0 100 8 sn

Cupra formentor 8.9 saniye.

• 4-5 ay kadar sıfır 2018 Makyajlı kasa Tucson Elite 1.6lt 177hp DCT7 ve ardından

8 ay kadar sıfır 2019 model 3008 1.6lt 180hp EAT8 kullanıp sattım. (her ikisininde fotoğrafları mevcut)

Aralarında hem performansı yere aktarma ve sürüş zevki hemde yüksek hızlarda özellikle bozuk zemine

denk gelirseniz (ki ülkemizde çok fazla mümkün) çok ciddi yol tutuş farkları olması sebebiyle tekrar

2020 model Tucson Power Edt. 1.6lt 177hp aldım. (3008 torsiyon Tucson ise tam bağımsız süspansiyon)

Tucson Amerika pazarı içinde üretiliyor ve sürüş hissiyatı tam bir SUV gibi ama diğer rakipleri maalesef öyle değil.

3008 de oturma pozisyonu 308 de olduğu gibi tam olarak doğru değil ve bu sizi SUV den çok standart bir C HB

kullanıyormuş hissi veriyor, ayrıca i-cockpit e bir türlü alışamadım ki 8 ay oldukça uzun bir süre.

• Yeni Sportage 1.6 dizel ile gelse ikisini de tahtından edebilirdi. Ama gene de ikisinden de daha iyi olduğu aşikar.

En performanslı C-SUV
    En performanslı C-SUV
    En performanslı C-SUV
    En performanslı C-SUV
    En performanslı C-SUV
    En performanslı C-SUV
    En performanslı C-SUV
    En performanslı C-SUV

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Sayılara bakılır.

Sorunun cevabı 3008 1.6 0-100 8 sn. Ağırlığı en düşük olanıda o. Sonra c5 o da 8.2

Sonra tuscon geliyor.

Ds ise d suv. Dolayısıyla klasman dışı.

Alıntıları Göster

Sadece 0-100'e bakmayın sonrasında her türlü DS7 geçiyor 3008'i.

Ben bir 1.6 turbo 3008 sahibi olarak komşumdaki DS7 ile bir kaç kez denedim ve her seferinde DS7'nin aldığı gördüm. Özellikle ara hızlanmalarda DS7 daha iyi.

Ayrıca DS7 C-suv'dur. 3008 alt yapısında bir araçtır ve çoğu parçası 3008 ile ortaktır. Aynı Cupra fermantor ile Seat Ateca gibi.

Sadece DS Premium olduğu idda eder.

• Donald Draper kullanıcısına yanıt

Modüler platformlarda altyapı bir şey ifade etmez markanın konumlandırmasına bakılır. Compact luxury diye tanımlamışlar. Yani ateca, 3008, tiguan ile falan rakip değil. Q3'ün falan rakibi.

Ds7 3008'in çok üstünde bir araç. Zaten geçer gider o tartışmasız.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Modüler platformlarda altyapı bir şey ifade etmez markanın konumlandırmasına bakılır. Compact luxury diye tanımlamışlar. Yani ateca, 3008, tiguan ile falan rakip değil. Q3'ün falan rakibi.

Ds7 3008'in çok üstünde bir araç. Zaten geçer gider o tartışmasız.

sonuçta C-segmenti

konuda en performanslı 1.6 motor altı c segmetni suv olduğuna göre cevabım doğru DS7

• Donald Draper kullanıcısına yanıt

compact luxury c suv olmuyor ama canınız sağolsun. Ds7 diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 29 Temmuz 2021; 12:15:41 >
  • Ford Kuga 1.5 Ecoboost 182 HP

• Parformansli diye alip sonra ilk virajda savrulup olmeyelim aman.
    Bilenler bilir, flashlar vardi, pejo otoban faresi, efsane kasa corolla 1.6lar vardi bunlar hep iyi giden ama duramayan araclardi. Flashlar duz yolda bile havalanirdi ,😁

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

4-5 ay kadar sıfır 2018 Makyajlı kasa Tucson Elite 1.6lt 177hp DCT7 ve ardından

8 ay kadar sıfır 2019 model 3008 1.6lt 180hp EAT8 kullanıp sattım. (her ikisininde fotoğrafları mevcut)

Aralarında hem performansı yere aktarma ve sürüş zevki hemde yüksek hızlarda özellikle bozuk zemine

denk gelirseniz (ki ülkemizde çok fazla mümkün) çok ciddi yol tutuş farkları olması sebebiyle tekrar

2020 model Tucson Power Edt. 1.6lt 177hp aldım. (3008 torsiyon Tucson ise tam bağımsız süspansiyon)

Tucson Amerika pazarı içinde üretiliyor ve sürüş hissiyatı tam bir SUV gibi ama diğer rakipleri maalesef öyle değil.

3008 de oturma pozisyonu 308 de olduğu gibi tam olarak doğru değil ve bu sizi SUV den çok standart bir C HB

kullanıyormuş hissi veriyor, ayrıca i-cockpit e bir türlü alışamadım ki 8 ay oldukça uzun bir süre.

Yakıt tüketimi üzmüyor mu sizi?

• Crv

• Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

Hayır.

3008 ile aralarında genel ortalamada 1lt civarında fark ediyor buda ağırlık farkından gayet normal

(Tucson 1700kg civarında 3008 ise 1500kg)

Ama aralarındaki SUV sürüş hissi ve genel performanslı kullanımı açısından Tucson daha üstün.

Bayramda İzmir-Bursa-Sinop güzergahında 120kmh ortalama hız ile gidip geldim toplam 2800km

yol yapmışız bir kısmı şehir içi ve geldiğimde genel ortalaması 7.8lt di.

Uzun yolda (3-4km uzunluğunda otobanda düzlükte sıfırlayıp denedim 110kmh ile ortalaması 5.8lt

Şuan izmir içi ortalaması 8.4lt ile trafiğin yoğunluğuna göre 9-10lt lere çıkabiliyor.

• Bunun için hibrid beklemeniz gerek. Mesela performans dedin mi 0 100 6 sn veya aşağısı demek. Birisi 10 sn lik model yazmış kahkaha attım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsi geçen modeller içinde en yetenekli SUV aslında XV. Diğerleri 4 tekerlekten çekiş gözükür ama iş yoldan dışarı çıkıp araziye veya stabil olmayan yollara gelince XV ile baş edemezler. Maalesef 1.6 motor ve cvt bu aracı öldürüyor. Amerika'da 2.0 benzinli ve hatta 2.5 dizeli var. Dizelin 0-100'ü 8 sn.

• Sorunun cevabı çok basit. 3008 1.6 180 HP EAT8...

• quote:

4-5 ay kadar sıfır 2018 Makyajlı kasa Tucson Elite 1.6lt 177hp DCT7 ve ardından

Gördüğüm en doğru yorum.C5 Aircross ve 3008 gerçekten çok güzel araçlar ama kesinlikle Tusconun verdiği SUV havası yok.

• quote:

Hayır.

3008 ile aralarında genel ortalamada 1lt civarında fark ediyor buda ağırlık farkından gayet normal

(Tucson 1700kg civarında 3008 ise 1500kg)

Ama aralarındaki SUV sürüş hissi ve genel performanslı kullanımı açısından Tucson daha üstün.

Bayramda İzmir-Bursa-Sinop güzergahında 120kmh ortalama hız ile gidip geldim toplam 2800km

yol yapmışız bir kısmı şehir içi ve geldiğimde genel ortalaması 7.8lt di.

Uzun yolda (3-4km uzunluğunda otobanda düzlükte sıfırlayıp denedim 110kmh ile ortalaması 5.8lt

Şuan izmir içi ortalaması 8.4lt ile trafiğin yoğunluğuna göre 9-10lt lere çıkabiliyor.

Şehir içi km de yaklaşık 65 kuruş gibi bir yakıt tüketiminiz var öyleyse ki çok fazla değil mi bu değer?

Ben mevcut dizel aracım ile maks 5 lt ortalama şehir içi değeri ileri dolaşıyorum da bana çok geldi o yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funnerman33 -- 1 Ağustos 2021; 17:57:40 >

• gralcan kullanıcısına yanıt

Bende buradaki herkes gibi otomobil meralısıyım ama çok fazla marka model test ederim mümkünse alıp kullanırım bir süre satarım ona göre yorum yaparım. Mesela geçtiğimiz yıl Amerikada 34 gün kaldığım süre içinde 52 farklı araç test ettim desem birçoğu inanmaz o derece meraklıyım otomobillere. Hayatında sadece bayide 5dk test edenlerin yaptığı yorumlar bazen düşündürüyor insanı. Mümkün olduğunca objektif olmak marka model övmemek lazım ama iyiyede iyi demek gerek.

3008 dış ve iç görünüşü daha agresif yada modern gibi algılanabilir ama patikte maalesef öyle değil bu kesin. Şimdi bazı kullanıcıları bu yazdıklarıma tepki gösterebilir ama bende alıp kullandım durum böyle. Tamamen radikal olayım diye geleneksel sürüş pozisyonunu bozmanın ve benim tasarım anlayışıma uyduracağım demenin bir anlamı yok. o direksiyon üzerinden kadrana bakmak ve bunu sağlamak için oluşturulan ölçüler ve oturma pozisyonu hem 308 de hem 3008 de yanlış ve bu yüzden olduğundan daha alçak ve düşük profilli bir sürüş hissiyatı veriyor buda Özellikle 3008 de SUV algısını tamamen törpülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 2 Ağustos 2021; 18:49:4 >

• Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

1750kg civarında 1.6 Turbo bir SUV için gayet normal zira araç ağır bir gövdeye sahip.

Ama performansı özellikle Sport modda bunu hiç hissettirmiyor.

Bende 4-5 yıl önceki ikinci aracımda şehir içinde 5lt şehir dışında 3.8lt lerde geziyordum (1.5dci)

Ayrıca aynı dönemde aldığım C180 benzinli aracımda şehir içinde 7-8lt şehir dışında 5.5lt değer kaydettim.

bana göre Tucson gibi bir SUV için şehir içinde 8lt lerde gezmek gayet normal. Normal olmayan benzinin fiyatı..

Not: Amerikada VW Routan 4.0lt V6 araç ile Georgia eyaletinden Newyork a kadar araç kullandım.

(Araç normalde Chrysler Town & Country ancak VW adına Routan adıylada üretim yapıyor kaputu açıp incelerken farkettim)

Bu aracın ortalama tüketimi ise 17.8lt :) bunu görünce ''işte bu çok yakıyor'' demiştim..

Ama benzin neredeyse bedavaydı ki arkadaşım hiç umursamıyordu.

Adam kaç litre yaktığını bile benden öğrendi :)

En performanslı C-SUV
    En performanslı C-SUV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 2 Ağustos 2021; 19:10:38 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.