Şimdi Ara

En popüler programlama dilleri belli oldu! Zirve yine değişmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En popüler programlama dilleri belli oldu! Zirve yine değişmedi
    TIOBE programlama topluluğu endeksi Google, MSN, Yahoo, Baidu, Wikipedia ve YouTube’ta yapılan aramaları inceleyerek en popüler programlama dillerini ortaya koyuyor. Tiobe Dil Popülerliği Endeksi’ne göre yılın popülerliği en çok artan dili C++ oldu.

Ayrıca Bkz.Robotik kodlama nedir, ne işe yarar?

C++ popülaritesi yıldan yıla yüzde 4,62 artarak tüm rakiplerini geride bıraktı ancak ona liderliği getirmedi. Zirvede yıllık bazda yüzde 2,78 artan Python yer almaya devam ediyor. Listenin üçüncü sırasında ise yüzde 3,82 büyüyen C bulunuyor.

Python zirveyi bırakmıyor

C++ listede üçüncü olsa da hızla yükselen popülerliği düşünüldüğünde orada çok uzun bir süre kalması beklenmiyor. Zira geçtiğimiz Kasım ayında Java’yı geçerek önemli bir başarıyı yakalamıştı. Öte yandan uzmanlara göre C++’ın popülerliği onun nesne yönelimli bir dil olmasına rağmen kusursuza yakın performans göstermesinden kaynaklanıyor. Yükselişin arkasındaki bir diğer neden ise C++11 ve C++20 standartları olarak gösteriliyor.

En popüler programlama dilleri belli oldu! Zirve yine değişmedi
    Ayrıca 2022'de Tiobe endeksi Rust, Lua, F#, Kotlin, Julia ve Dart'ta da artış gördü. Son dört yıllık döneme bakıldığında ise C, C# ve C++’ın yavaş ama emin yükselişi görülürken Python’un daha agresif bir popülerlik kazandığı görülüyor. Bununla birlikte Tiobe, yaptıkları endeksin “en iyi programlama dili” gibi bir amaca sahip olmadığının altını çiziyor. Bu listenin sadece becerilerinizin hala güncel olup olmadığını kontrol etmek veya yeni bir yazılım sistemi oluşturmaya başlarken hangi programlama dilinin benimsenmesi gerektiğine dair stratejik bir karar vermek için kullanılabileceği belirtiliyor. An itibariyle en popüler programlama dilleri ise şöyle:

1. Python, 16.36%

2. C, 16.26%

3. C++, 12.91%

4. Java, 12.21%

5. C#, 5.73%

6. Visual Basic, 4.64%

7. JavaScript, 2.87%

8. SQL, 2.5%

9. Assembly language, 1.6%

10. PHP, 1.39%

Kaynak:https://www.infoworld.com/article/3684848/c-plus-plus-wins-programming-language-of-the-year-award.html

• Listenin nasıl oluşturulduğuna bakmak lazım. Webde kullanılan diller desek ne PHP hepsini ezer geçer.

C ve C++ low levelde ve performans odaklı kullanıldığı için neredeyse tüm cihazlarda oyunlarda donanım hızı gerektiren yazılımlarda mevcut. Hal böyle olunca geçemiyorsunuz.

Assembly kullanan kaç kişi var. Ama elektronik sektöründe bir ihtiyaç. Orada da PHP kullanan olmaz. Liste saçma ve anlamsız.

Visual Basic mi kaldı :)

Sektörün içinden biri olarak listenin saçmalık olduğunu düşünüyor ve kendi ilk 5'imi yazıyorum. En çok aranan diller;

1) Javascript (Açık ara farkla. Özellikle ReactJS, arada bir ReactNative, veya AngularJS + Typescript veya Node.js bilen işsiz kalmaz)

2) PHP (Düz php api kodlama veya Özellikle laravel. Nadiren codeigniter. OOP hakimiyet şarttır)

3) SQL (Özellikle PL/SQL sorgu yazma bilen eleman bulunamıyor + arada bir Postgre)

4) Asp, C# veya .net (Hepsi ayrı zımbırtı, yine backend'de, özellikle finans sektörü çok arıyor)

5) Solidity (Yükselen yıldız. Birçok firma şuan arıyor. Blockchain kodlama. Ben hakim değilim.)

Bu beşinin haricinde ilanlara çok nadir düşüyor. En azından türkiyede durum bu.

• Aramalara göre 1. çıkması aslında kolay bir dil olduğunu düşünerek ilk kodlama deneyimi için tercih edildiğini gösteriyor. Piyasada genellikle java ve c# kullanılıyor diye düşünüyorum.

• LaciRomantik kullanıcısına yanıt
    piyasada en çok kullanılan dediğimiz zaman karşımıza SQL ve JS çıkar. her ne kadar bunları programlama dili olarak görmeyen bir düşünce olsa da.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi programlama dili olarak saymayan taraftayım ben de

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu bütün dünyada sıralama Türkiye’de illa farklıdır sıralama.

Ama esas PHP’nin düştüğü durum içler acısı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pyton çok şişirilme geliyor bana.

• Basit ve kolay Python :) Herkes bir ona uğruyor bir şeyler başarıyor ve ilerliyor...

• instagram
    travel company on Instagram: "PAID PROMOTION IN 150 RS#Instagram Maa Vaishno Devi  private helicopter charter package  9118240107Jammu sanjichhat Jammu #kashmiryatraDear viewers if any issues in video so freely say to us. We don't copy others content intensely.Contact 9118240107"
    https://www.instagram.com/reel/CdkSRNCj2r2/?igshid=MDM4ZDc5MmU=

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• C, Java gibi dillerden sonra Python'u görünce "oh be rahatlık varmış" diyor insan. Manuel arabadan otomatik arabaya geçmek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 8 Ocak 2023; 23:39:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • php çok şaşırttı beni tamam düşük bekliyordum ama bu kadarda değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zirve C/C++ !

• Canım Pitonum benim be. Koynumda beslediğim en sevdiğim yılanım.

• dilleri böyle kiyaslayamazsiniz. her dil kullanim alanina ve proje sartlarina baglidir. bu dili burda uygulayacagim maliyetleri düsürecegim der ve standartlar disina cikarsaniz proje gelistikten sonra elinizde kocaman bir camur kalir . Ve camur oldugunu tüm takim bilir ama yinede yazmaya devam edersiniz :)

• C sen bambaşka bi seviyesin ya. 50 Yıl oldu kral bana mısın demiyor

• Hani RUST nerede? C, Python ve Assembly hariç hepsi gereksiz diller.

• Visual basic dayanıyorEn popüler programlama dilleri belli oldu! Zirve yine değişmedi 

• alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Listenin nasıl oluşturulduğuna bakmak lazım. Webde kullanılan diller desek ne PHP hepsini ezer geçer.

C ve C++ low levelde ve performans odaklı kullanıldığı için neredeyse tüm cihazlarda oyunlarda donanım hızı gerektiren yazılımlarda mevcut. Hal böyle olunca geçemiyorsunuz.

Assembly kullanan kaç kişi var. Ama elektronik sektöründe bir ihtiyaç. Orada da PHP kullanan olmaz. Liste saçma ve anlamsız.

Visual Basic mi kaldı :)

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    REST API kullanan real time SSR, socket üzerinde çalışan Serverlesss bir app yazın da görelim..... Gereksizmiş.....

• Sektörün içinden biri olarak listenin saçmalık olduğunu düşünüyor ve kendi ilk 5'imi yazıyorum. En çok aranan diller;

1) Javascript (Açık ara farkla. Özellikle ReactJS, arada bir ReactNative, veya AngularJS + Typescript veya Node.js bilen işsiz kalmaz)

2) PHP (Düz php api kodlama veya Özellikle laravel. Nadiren codeigniter. OOP hakimiyet şarttır)

3) SQL (Özellikle PL/SQL sorgu yazma bilen eleman bulunamıyor + arada bir Postgre)

4) Asp, C# veya .net (Hepsi ayrı zımbırtı, yine backend'de, özellikle finans sektörü çok arıyor)

5) Solidity (Yükselen yıldız. Birçok firma şuan arıyor. Blockchain kodlama. Ben hakim değilim.)

Bu beşinin haricinde ilanlara çok nadir düşüyor. En azından türkiyede durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsyqeN -- 9 Ocak 2023; 17:11:37 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.