Şimdi Ara

EN SESSİZ DİZEL OTOMOBİL HANGİSİDİR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
19.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: milchschnitte

en sessiz dizel babamın '86 model merso 300 Dizeli. kızgın tavaya su damlayınca nasıl ses çıkar işte öyyle sessiz

Alıntıları Göster
    corolla d-4d kullananlar memnunmusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yscelik

corolla d-4d kullananlar memnunmusunuz?

Alıntıları Göster
    yalıtım malzemelerinin motor sesinin azaltılmasına katkısı var mı?

otomobil dergisinden okuduğuma göre motor sesi yalıtımla azaltılamaz ancak motor tasarlanırken sportif rahatsızlık vermeyecek frekanslarda ses sağlayacak tasarımlar yapılabilirmiş. siz ne düşünüyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkmazyunus

otomobil dergisinden okuduğuma göre motor sesi yalıtımla azaltılamaz ancak motor tasarlanırken sportif rahatsızlık vermeyecek frekanslarda ses sağlayacak tasarımlar yapılabilirmiş. siz ne düşünüyorsunuz.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: korkmazyunus

-Kesinlikle yalıtım olmazsa resmen yolda araba değilde sen gidiyomuşsun gibi olur. Her motorun ayrı bir sesi var oda motor bloğunda kullanılan malzemeden ileri geldiğini biliyorum. AYrıca spor otomobillerde içeriye ekstradan hoparlörlerden motor sesi verildiğinide okumuştum.
    - Sessizlik mi? yoksa sportif metal sesleri mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: heytbecom

quote:

Orjinalden alıntı: korkmazyunus

-Kesinlikle yalıtım olmazsa resmen yolda araba değilde sen gidiyomuşsun gibi olur. Her motorun ayrı bir sesi var oda motor bloğunda kullanılan malzemeden ileri geldiğini biliyorum. AYrıca spor otomobillerde içeriye ekstradan hoparlörlerden motor sesi verildiğinide okumuştum.
    - Sessizlik mi? yoksa sportif metal sesleri mi?

Alıntıları Göster
    listende olmayan vw......
    sebebi motorun sessizliğinden ziyade izolasyonun kalitesi

• quote:

Orijinalden alıntı: serkes

listende olmayan vw......
    sebebi motorun sessizliğinden ziyade izolasyonun kalitesi

Alıntıları Göster
    Dışardan değil içeriden kullanıp ya da yolculuk edip soylemeseler dizel olduğunu anlamayacağı araçlar Peugeot 1.6 hdi ,Punto Multijet,Albea Multijet,Grande Punto Multijet,Oel Astra 1.3 cdti

En gürültülüsü ise (içerden idare etsede) dışardan benim kullandığım Skoda Fabia 1.4 tdi. İnanılmaz performanslı ve ekonomik bir motor. Sesi ise çoğu yayayı korkutuyor.Helede 1.viteste devirlenirseniz falan kaçışmaya başlıyorlar panikle.Park manevralarında çıkardığı seslerden eve geldiğim mahallenin öbür başından anlaşılıyor.Evin önündeki garaja park ederken annem 1.kattaki evin camlarını titretiyor. Eğlenceli olmuyor da değil yani özetle gürültülü dizel,küçük sınıf arabayla insanlarda üstlerine Ford Transit geliyor korkusu yaratmak da ayrı bir zevk..

Ama içeriden dışarıdak gibi değil ama bu araba dizel mi de dedirtmiyor herkes hem fikir oluyor binince..

• quote:

Orijinalden alıntı: gaksu

Dışardan değil içeriden kullanıp ya da yolculuk edip soylemeseler dizel olduğunu anlamayacağı araçlar Peugeot 1.6 hdi ,Punto Multijet,Albea Multijet,Grande Punto Multijet,Oel Astra 1.3 cdti

En gürültülüsü ise (içerden idare etsede) dışardan benim kullandığım Skoda Fabia 1.4 tdi. İnanılmaz performanslı ve ekonomik bir motor. Sesi ise çoğu yayayı korkutuyor.Helede 1.viteste devirlenirseniz falan kaçışmaya başlıyorlar panikle.Park manevralarında çıkardığı seslerden eve geldiğim mahallenin öbür başından anlaşılıyor.Evin önündeki garaja park ederken annem 1.kattaki evin camlarını titretiyor. Eğlenceli olmuyor da değil yani özetle gürültülü dizel,küçük sınıf arabayla insanlarda üstlerine Ford Transit geliyor korkusu yaratmak da ayrı bir zevk..

Ama içeriden dışarıdak gibi değil ama bu araba dizel mi de dedirtmiyor herkes hem fikir oluyor binince..

Alıntıları Göster
    Rölantide çalışan dizel motorun yaydığı yüksek genlikli sesler dayanılır gibi değil. Bakırköy'de oturuken evin biraz ötesindeki minübüs durağında magirus minübüslerin rölanti sesleri camları zangır zangır sallardı. Kulaklarda öyle rahatsız edici bir basınç oluşturuyordu ki anlatılır gibi değil.

Şimdi kurtulduk ama sabahları yan apartmandan öğrenci alan servis bazen tam bizim apartmanın önünde 5-10 dk bekliyor. Sabahın köründe 5.katta beni uykumdan uyandıran sesler yayıyor. Camlar sallanmasada kulakta yarattığı o uğultulu basınç aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ihg70

Rölantide çalışan dizel motorun yaydığı yüksek genlikli sesler dayanılır gibi değil. Bakırköy'de oturuken evin biraz ötesindeki minübüs durağında magirus minübüslerin rölanti sesleri camları zangır zangır sallardı. Kulaklarda öyle rahatsız edici bir basınç oluşturuyordu ki anlatılır gibi değil.

Şimdi kurtulduk ama sabahları yan apartmandan öğrenci alan servis bazen tam bizim apartmanın önünde 5-10 dk bekliyor. Sabahın köründe 5.katta beni uykumdan uyandıran sesler yayıyor. Camlar sallanmasada kulakta yarattığı o uğultulu basınç aynı.

Alıntıları Göster
    peugeot 407 ler in dıesel leri de fazla ses çıkarmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rail

peugeot 407 ler in dıesel leri de fazla ses çıkarmıyor.

Alıntıları Göster
    geçenlerde carrefourda görmüştüm.. citroen C4 dizel de oldukça sessiz... içerden ve dışardan... aracın içine kafamı uzatıp bi nakayım dedim... motor çalışıyormuş hiç farketmedim.. ne ses ne de bir sarsıntı vardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: esarikaya

geçenlerde carrefourda görmüştüm.. citroen C4 dizel de oldukça sessiz... içerden ve dışardan... aracın içine kafamı uzatıp bi nakayım dedim... motor çalışıyormuş hiç farketmedim.. ne ses ne de bir sarsıntı vardı...

Alıntıları Göster
    Dışarıdan dinlenirse Volvo s40, Citroen c4, Citroen C5 1.6, Peugeot 307, Peugeot 407 1.6, Focus 1.6TDCi, C-Max 1.6TDCi.. bunların gürültüleri aynı olmalı. Sonuçta aynı motorlar. Ama içeriden dinlendiğinde cevabım kesinlikle Focus olmayacak. Bunların arasında içeriye motor sesini en fazla olduğunu söyleyebilirim. Ama ne yalan söyleyeyim o dizel motorun sesi benim çok hoşuma gidiyor. Hatta 84 Jetta 1.6TD var. Ses asıl onda var. Tam anlamıyla harika.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tsunami41

Dışarıdan dinlenirse Volvo s40, Citroen c4, Citroen C5 1.6, Peugeot 307, Peugeot 407 1.6, Focus 1.6TDCi, C-Max 1.6TDCi.. bunların gürültüleri aynı olmalı. Sonuçta aynı motorlar. Ama içeriden dinlendiğinde cevabım kesinlikle Focus olmayacak. Bunların arasında içeriye motor sesini en fazla olduğunu söyleyebilirim. Ama ne yalan söyleyeyim o dizel motorun sesi benim çok hoşuma gidiyor. Hatta 84 Jetta 1.6TD var. Ses asıl onda var. Tam anlamıyla harika.

Alıntıları Göster
    bence c4 olkumadım bu topici ama c4 derim

• quote:

Orijinalden alıntı: konyalı alli

bence c4 olkumadım bu topici ama c4 derim

Alıntıları Göster
    o kadar cevap var bir tane teknik veri yok ...

dışarıdan belli bir uzaklıkta ve içeride kaç desibel ??

bu durum da hala en sessiz benim arabam CERATO :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: skardes

o kadar cevap var bir tane teknik veri yok ...

dışarıdan belli bir uzaklıkta ve içeride kaç desibel ??

bu durum da hala en sessiz benim arabam CERATO :)))

Alıntıları Göster
    teknik veri isteyenler buyurun
    D-4D

Rölanti 47 dB(A)
    100 km/s : 69 dB(A
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

D-4D

Rölanti 47 dB(A)

Alıntıları Göster
    Ww fayton 2.5 Dizel muhteşem derecede sessiz bizzat test ettim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

D-4D

Rölanti 47 dB(A)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: xbagci

D-4D

Rölanti 47 dB(A)

toyotanın yalıtımı okadar iyi degil demekki.
    Dizel Getz'in degerleri bile daha iyi :

Rölanti 44 dB(A)
    100 km/s : 65 dB(A)

Kaynak :http://arabam.milliyet.com.tr/arabamtest/hyundai_getz_1.5crdi_2006/hyundai_getz2.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: Se®k@n

quote:

D-4D

Rölanti 47 dB(A)

Rölanti 44 dB(A)

Kaynak :http://arabam.milliyet.com.tr/arabamtest/hyundai_getz_1.5crdi_2006/hyundai_getz2.asp

Alıntıları Göster
    Önceden de açılmıştı bu konu, en sessiz dizel hangi araba diye. Ozaman Pejo 307ler oldugunu yazmıştı arkadaşlar hatırladıgım kadarıyla. Bende arabam.com sitesine bakayım dedim hakkaten 1,6HDİ 307'nin yalıtımı baya iyi heralde.

Rölanti 41 dB(A)
    100 km/s : 62 dB(A)
    http://arabam.milliyet.com.tr/arabamtest/peugeot_307_hdi_2005/peugeot_307_2.asp

İşn ilginç yanı bir üst sınıfdaki, aynı motora sahip 1,6HDİ Pejo 407 nin yalıtımı daha kötü heralde:
    Rölanti 45 dB(A)
    100 km/s : 66 dB(A)
    http://arabam.milliyet.com.tr/arabamtest/peugeot_407_16hdi/peugeot_407_2.asp

Birde çok gürültülü diye şikayet edilen Dizel VW Poloya bakalım :
    Rölanti 46 dB(A)
    100 km/s : 64 dB(A)
    http://arabam.milliyet.com.tr/arabamtest/vw_polo_tdi/polo_tdi2.asp

Bunlarla kıyaslanmaz ve dizel değil ama birde mercedes_e320 degerlerini ekleyelim :
    Rölanti 39 dB(A)
    100 km/s : 62 dB(A)
    http://arabam.milliyet.com.tr/arabamtest/mercedes_e320/mercedes_e320_2.asp

Bence mantıken üst sınıfı araçların yalıtımı daha iyi olmalı, ama degerlere bakınca genelde boyle degil. Bende sasırdım bu işe, neden boyle acaba? Dizel passat, yada dizel mercedeslerin gürültü düzeyleri daha fazla diye geçiyor, arabamcom sitesinde.

Bu işte bir yanlışlık var ama ben çözemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Se®k@n

quote:

D-4D

Rölanti 47 dB(A)

Rölanti 44 dB(A)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Se®k@n

quote:

D-4D

Rölanti 47 dB(A)

Rölanti 44 dB(A)

Forum boyunca neredeyse en sesiz dizellerden biri Toyota deniliyordu. Bu verilere göre dizel Getz en sessiz dizel olma ünvanını alıyor

Yeni nesil dizellerin büyük kısmı sessiz ve kabin içi ses yalıtımında firmalar oldkuça gelişme kaydetmiş durumda.

• quote:

quote:

quote:

D-4D

Rölanti 47 dB(A)

Rölanti 44 dB(A)

Forum boyunca neredeyse en sesiz dizellerden biri Toyota deniliyordu. Bu verilere göre dizel Getz en sessiz dizel olma ünvanını alıyor

Yeni nesil dizellerin büyük kısmı sessiz ve kabin içi ses yalıtımında firmalar oldkuça gelişme kaydetmiş durumda.

Alıntıları Göster
    toyota'nın değerleri hatalı yazılmış.
    d4-d sol hb
    3.vites 50 km 61 db
    4.vites 100 km. 66 db
    5.vites 130 69 db.

• quote:

quote:

quote:

D-4D

Rölanti 47 dB(A)

Rölanti 44 dB(A)

Alıntıları Göster
    yok şimdilik ünvan 1.6HDİ Pejo-307 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 21 Nisan 2006; 12:29:09 >

• quote:

quote:

quote:

D-4D

Rölanti 47 dB(A)

Rölanti 44 dB(A)

Alıntıları Göster
    desibelmetre değerlerine pek itibar etmeyin ya yanlış ölçüyordur test yapan kurumlar yada başka bir kasıt var.

Birde 100 km süratte ölçülen desibelmetre değerleri kriter olmayabilir çünkü burada vites oranları da önemli bir otomobil 100 km 'de 3000 D/dak çevirir diğer 2500 d/dak çevirir bu bile etkiler motor gürültüsünü

• quote:

Orijinalden alıntı: shuma II

desibelmetre değerlerine pek itibar etmeyin ya yanlış ölçüyordur test yapan kurumlar yada başka bir kasıt var.

Birde 100 km süratte ölçülen desibelmetre değerleri kriter olmayabilir çünkü burada vites oranları da önemli bir otomobil 100 km 'de 3000 D/dak çevirir diğer 2500 d/dak çevirir bu bile etkiler motor gürültüsünü

Alıntıları Göster
    Anlaşılan hiç kimse Yeni RIO 1.5 CRDI motoru dinlememiş. Hoş dinlesenizde bir şey duyamazsınız. Yeni Getz 110 vgt ve Accent Era VGT de kullanılan motorun aynısı. Gerçekten çok sessiz. "Hadi canım oradan" diyenleriniz olabilir. Ben ce duymadan ağzınızı açmayın. Çünkü duyunca (bu kelime aslında doğru olmuyor çünkü birşey duyamıyorsunuz, eeee duymaya çabalarken diyelim) ağzınız açık kalcak emin olun. Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.