Şimdi Ara

EN SESSİZ DİZEL OTOMOBİL HANGİSİDİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
19.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir çok dizel aracı test ettim. en sessizi toyota d-4d. volkswagen en traktör gibi çalışanı.
  • amma abarttın.

quote:

Orjinalden alıntı: turkalogy

bir çok dizel aracı test ettim. en sessizi toyota d-4d. volkswagen en traktör gibi çalışanı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat_h_fb

albea nın motoru pek iyi deil.(dizel)çok yakıyor yani.

albea nın motoru 2005 yılının hacmine göre en iyi motoru.

ortalama 5 litre yakıyor

ve gayet de sessiz.

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=502&yil=2003/12

Alhea 1.3 l6V Multijet, test süresince tükettiği ortalama 4.9 litre motorinle 48 litrelik deposu sayesinde 979 km'lik menzile ulaşabiliyor. Sabit hızda yapılacak sakin uzun yol sürüşlerinde menzili daha da uzatmak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 6 Şubat 2006 21:30:14 >

• başlık sessizlik buna bi lafım yok ama hem dizel hemde uygun fiyatlı olsalar bence en makulu bu olurdu
  • nası yaptıını tam anlayamadım ama toyota motora önce biraz dizel püskürtüyo patlatıyo ardından ana miktarı verio anlyamadıım gibi anlatamadımda sanırım olay şu piston un bir yukarı aşşa hareketi için 2 kere patlama oluyo o yüzdende sessiz oluyooo yada anlamadıım için zırvalıyom oda olabilir, neyse bölee aciip bi teknolojisi olduu için az yakıyo çok tork üretiyo ve sessiz...
  • sanıyorum bahsettiğiniz şey multijet olayı...

benim bildiğim en sessiz MOTORLAR multijet motorlar. (opel ve fiatınki tamamen aynı). Miltjet ile bir siklusta 5 püskürtme yapılıyor, bizimkilerde ise 2 ..(b konuyu bir forumda okumuştum ama neresi hatırlamıyorum).

Otomobilin sessizliği konusunda corollayı test etmediğimden bilmiyorum. Ancak 90 ların sonunda toyotaların izolasyon ve iç gürültü konusunda çok problemli oldukları gerçek (bu konuda fıkralar bile var); Toyota bunu engellemek için son kasada bayağı fazla izolasyon kullanmıştı.

Yukarıya da yazdım ama Serkes1 bize o testteki gürültü sonuçlarını yazsa daha iyi fikir sahibi olabiliriz...
  • getz 1.5 crdi 82 bg olan versiyonu gerçekten gürültücü ve ilk 10 dakika çok rahatsız ediyor. Ve en önemliside aşırı bir salınımı var . koltuk başları asena gibi titretiyor. Yeni getzler ise gerçekten sessiz 88 bg ve 110 bg lik dizel vgt ler gerçekten ii motorlar.. bizim 3 silindir ise dediğim gibi ilk çalıştırmada köyde traktörle tarla kızlarına hava atıyor hissi verior insana.

Peugeot 307 hdi 110 bg ise gerçekten çok sessiz bir araç. otobaherin yaptığı testlerde sınıfının en sessiz aracı 307 hdi.. daha önce böle bir topic açılmıştı değerleri oraya yazmıştık.. o topice bakarsanız açıklayıcı olacaktır.. D4-d bu değerlendirmenin dşındadır .. çünkü biz bu yargıyı koyarken d4-d piyasada yoktu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

hyundai getz in yeni dizelinin sesi duyulmuyo valla.yanımdan geçti benzinlimi değilmi ayırt edemedim.

307 nin kide baya sessizdi.

senin yanından geçen getz benzilidir bence.
    benim bindiğim en sessiz dizel megane
  • ben sessiz motor diye düşünmüyorum önemli olan yalıtım

bende megane var çok sessiz çalışıyor ama clio 80 bg yede bindim o çok sesliydi

yani motorda bi fark yok önemli olan yalıtım

eski megane benzinliyede bindim onda benim dizelden daha çok ses vardı
  • Hangi motorun daha sessiz çalıştığını anlamak için kaputu açıp sesi dinlemek lazım. İzolasyonu işin içine katmamak gerekir eğer motorlar karşılaştırılıyorsa. Yok içerden ses nasıl denirse o zaman motordan ziyade izolasyon devreye giriyor bence.
  • yeni nesil vw ler
  • ben kendi motorumu öyle açıpta ne kadar ses yapıyor diye dinlemedim ama kangoo yu dinledim ne o ya öyle

ayrıca vw ler bana sessiz gelmedi

o kadar yalıtıma rağmen dışarda çok ses var benzinlisi bile
  • en gibi bir kavram yanlış işin içinde motor varsa eğer
    commonlar tabiki sessizdir
    soruyu ensessiz dizel araç diye sormak lazım
    böyle sorarsanda yetmez
    sınıfında en diye sormaK &(/&(&(%/&%(8799
    DİMİ
    YANİ (EN)BİTMEZ
  • bende ölçümler ve istatistiklerde

Peugeot hdi ile toyoto d4d en sessiz olarak biliyorum
  • ikiside commonrail
  • ilginç

o arabanın tek iyi yanı motoru bence

quote:

Orjinalden alıntı: serhat_h_fb

albea nın motoru pek iyi deil.(dizel)çok yakıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fani Madida -- 9 Şubat 2006 15:34:26 >
  • Toyota D-4D
  • Toyota D-4D
  • Kesinlikle Toyata d4d.....
  • en sessiz dizel babamın '86 model merso 300 Dizeli. kızgın tavaya su damlayınca nasıl ses çıkar işte öyyle sessiz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.