olasılıksız nazım hikmet-yaşamak güzel şey be kardeşim
ninatta'nın bileziği - ahmet ümit
anadolunun ilk yazılı aşk destanı. birbirini seven bir hitit komutanı ve soylu bir adamın kızı. aralarına giren töreler, tanrılar, savaşlar... sıkılacağınızı tahmin etmiyorum. özellikle kaynağını mitsel öğelerden alan okuyucuya iki aşığı birleştirme misyonu yüklenmiş ki, bir an "acaba" diye geçiyo insanın içinden. tavsiye ederim.
ey, yılların ötesinden gelecek yabancı. ey, beni nuvanza'ya götürecek kişi. ey, nuvanza'yı bana getirecek kişi. şimdi söyle bana, sahiden geldin mi? yazdıklarımı okudun mu? on iki ayrı kente gittin mi? sahiden on iki ayrı kentte gömülü, on iki ayrı bileziği buldun mu? on iki ayrı bileziği bizi birleştirmek için topladın mı? sahiden beni nuvanza'ya götürecek misin? nuvanza'yı bana getirecek misin?
yoksa tanrılar yine kandırdı mı bizi? yoksa nuvanza boşuna mı yaptırdı on iki bileziği, yoksa nuvanza boşuna mı sakladı on iki ayrı kente, yoksa sen, yabancı, yok sen yok musun? yoksa boşuna mı geçti bekleyişim? yoksa boşuna mı geçti benim ömrüm? yoksa ben nuvanza'yı boşuna mı sevdim? yoksa ben...
Friedrich Nietzsche - Iyinin ve Kötünün Ötesinde
Şu an Adam Fawer - Empati yi okuyorum
Lisa Klein - Ofelya yı okudum
Shakespeare in Hamlet i....biraz değiştirilmiş ve olaya Ofelya nın gözünden bakılmış:)
Lost nasıl? Bahadır İçel, bir solukta okunacak lost tabanlı, dizinin herşeyini anlatan bir kitaptı.
jj rousseau, insanlar arasındaki eşitsizliğin kaynağı
En son Joe Hill'in Kadife Kutudaki Hayalet adlı romanını okudum. Şimdi Stephnen King'in Cep adlı romanını okuyorum.
Jack London- Deniz kurdu
İtalyanca Aşk Başkadır -
Aşk üzerine yazılmış bi romanın çok daha etkileyici olmasını beklerdim.Fena değildi ama
okudum bu kitabı çok güzel ve sonu çok hüzünlüydü..gözyaşlarıma hakim olamamıştım..
quote:
Orjinalden alıntı: TheChatlaq
Sebahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna
Aziz Nesin - İstanbuldan öyküler Trajikomedi. okurken gülmekten karnıma ağrılar girdi.
empati- adam fawer.. şu anda da dan brawn dijital kale.. oda bitmek üzere.. sırada da ihanet noktasında var