Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.524
Cevap
22
Favori
78.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağlam anime filmi niye çıkmıyor beyler,en son sword of stranger da kaldım ben,üstüne sağlam film çıktı mı çıkıcak mı?
  • Steins;Gate daha iyi bir yapım olamaz 10/10 ilk başindan itibaren önemsiz gozuken her sey onemli sıkılmayın izlerken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt
    Çıkacak. Weathering With You adında çizimception bir anime geliyor. Yapımcıyı Kimi no na Wa'dan biliyorsunuzdur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are You Hitting On Me -- 27 Nisan 2019; 20:6:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hortlatmış gibi oluyorum sanırım.

Klasik bir olay kurgusu yok, dediğiniz gibi bazen olay tuhaf tesadüflere bağlanmış ama sembolik anlatımlara sahip. Çoğu olay göründüğü kadar basit değil, seri izleyince muhtemelen pek bir şey anlamayacaksınız. Her bölümü izledikten sonra teker teker çözümlemesini yapmanız ve en sonunda temel sahneleri tekrar gözden geçirmeniz en mantıklı karar olacaktır.

Opening/ending konusunda openingde Kiri - Monoral endingde Radiohead - Paranoid Android parçaları var. Şahsen katılmıyorum, atmosferi destekleyen parçalar seçilmiş. Sizin gibi düşünen bir kaç arkadaşım var, animelerde japon esintilerinin ön planda olması gerektiğini düşünen, yalnız ben pek öyle düşünen birisi değilim.

Sembolik anlatımlar bazı noktalarda animeyi boğuyor,
    örneğin yarışma bölümü (sanırım 13 veya 14 olması lazım) veya Pinonun mutlu insanlar diyarına gittiği bölüm gibi
    . Fakat bu noktaların, dediğim gibi çözümlendikten sonra, ardındaki sis bulutu ortadan kalkıyor. (Bu arada sırf Pino karakteri için izlenebilecek bir anime diyebilirim, bütün o karanlık boğucu atmosferi sahneleriyle bir çırpıda dağıtabiliyor)

10/7 (Puan skalasını tamamen kullanan birisi olarak kıt puan veririm ama bu kötü olduğu anlamına gelmez yanlış anlamayın hocam. Misal öteki 5 verir ama kötü der, ben kötü animeye 2 3 veririm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flean -- 27 Nisan 2019; 23:33:20 >

• En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

Neon Genesis Evangelion

Fazla anime izleyen birisi değilimdir, daha doğrusu başlayalı bir yıl bile olmadığı için elle tutulur pek bir şeyim yok, fakat mechaların ucu kaçırıldığında izleyiciyi bayan, dellendiren bir tür olduğunu biliyorum. Bu tür eleştrilerle bu animeye yöneldim.

Spoiler:

İlk üç dört bölümde ana karakterin ergenvari triplerini ve komplekslerini izledik. İlerleyen bölümlerde Asuna'nın da animeye katılmasıyla olay Shinji Asuna atışmalarına kaydı, tabii arka planda her bölüm melek kesiyorlar, o ayrı mesele. Bu noktaya gelene kadar kanser olabilirsiniz yani.

Fakat Evangelion'u Evangelion yapan şey sanırım bu, ilk melek Adem'in ortaya çıktığı bölüm bir şeylerin değişeceğini sezmiştim. Şu noktadan sonra ideolojik kavramlar, insan - tanrı ilişkisi ve ahlak kurallarını sorgulayan itemler ortaya çıkınca anime bambaşka bir hal aldı. Finale doğru ana karakterlerin psikolojisine odaklanmaktan sadece altyazı izledim ve ana konudan koptum. Buna rağmen psikolojik tahliller o kadar iyi ele alındı ki kendimi ana karakterin yerine koymadığım bir an bile olmadı (abartıyor olabilirim). Daha fazla spoya girmiyorum, çünkü ne diyeceğimi biliyorsunuz.

Sonuç olarak 20. bölümden sonrasını pür dikkat izlemeniz gerekiyor, gerekiyor ise tekrar edin, o derece (bazıları kesinlikle director's cut versiyondan izleyin demiş, ben hangi versiyonu izledim bilmiyorum, muhtemelen 20'den sonrasını tekrar edeceğim).

Toparlamak gerekirse en başta kendisini ite kaka da olsa izletmeyi başaran bir seri son altı bölümde ve final filminde ekrana bağlamayı başarıyor. Opening ve endinge fazla girmeyeceğim, kısacası beğendim.

Eksilerine gelince böyle bir konuyu mechalarla anlatmak sanki pek oturmamış gibi. Ayrıca son iki bölümde (her ne kadar iç çözümlemeye rağmen) ana konudan kopulması ve kullanıcıların 14 yaşında olmasına rağmen yaşlarına kıyasla tutarsız davranmaları bir diğer eksi puan olabilir.

Henüz Rebuild of Evangelion serisini izlemedim, üşenmezsem editlerim.

10/7.5

MyAnimeList

İki hafta sonra edit: Abartmış olduğumu farkettim 10/6.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flean -- 16 Mayıs 2019; 0:33:45 >

Toplam 63 bölüm ve çok daha fazla gideceğini söyleyebilirim. uzun soluklu animelerden birisi var karşımızda 200- 300 bölüm diyorum en az izleyecek olanların bunu dikkate alarak başlamalarını öneririm. Çünkü şu an daha 63. bölümde ve 4. sezonu bekliyoruz.

İnsanlar evrim sonucu çeşitli yetenekler kazanmıştır. Ama herkes değil zamanla oranları gitgide azalsada hala yetenek kazanmayan normal insan diyeibleceğimiz kişiler vardır. Oyunun ana karakteride böyle biri. Dönemin en süpergüçlü kahramanı olan All Might adlı karaktere hayran ve onun gibi olmak istiyor ama kendine ait özel güçleri hiçbir zaman çıkmayınca büyük hala kırıklığı yaşıyor. Bu ortamda birgün bir kötünün saldırısına uğrarken en sevdiği kahraman tarafından kurtarılıyor ve daha sonra görmemesi gereken bazı şeyleri görmesi ve All Might'ın onda bir ışık görmesiyle Kahramanlık akademisinde karakterimizin mücadelesi başlıyor.

Anime oldukça güzel. İşlenen duyguları beğendim. Fakat bazen anime klişeleri gereği bu duyguları anlamsızca abartabiliyorlar. Akademide farklı karakterlerin arasındaki mücadeleyi izlemek güzel ayrıca bu karakterlerin boş olmamaları adına arka planları doldurulmaya çalışılmış. Kötüler ise karizmatik gibi görünenler var ama daha neler ortaya çıkacağını tam olarak bilmiyoruz. Esas kötü oldukça güçlü ve kahramanların kan kaybettiği bir dönemi izlediğimiz için ilerde kanlı çalışmalar yaşanacağı kesin.

Müzikler, çizimler yerli yerinde. Eksi olarak söyleyebileceğim şey anime klişelerinin olduğu gibi durması. Bir animede de hamam sahnesinde aynı olayı görmesem kafamı kıracağım. İzleyince anlarsınız. Ayrıca ilk sezonlarda oldukça etkileyici olan seri son sezonlara doğru biraz kan kaybediyor gibi. Mangaya yaklaştıkları için birkaç filler bölüm koyduklarını düşünüyorum.

Herşeyi ile değerlendirecek olursak Boku No Hero Academia vadettiği ve kendine benzeyen uzun metrajlı diğer animeler gibi izleyiciyi sıkmadan ve fazla kafa yormamız gerekmeden güzel dövüşler, idare eder kurgusuyla benden geçer not almış durumda. Bundan sonra nereye gider bilmiyorum ama anime en azından oldukça ilerleyene kadar bir daha izlemeyeceğimi söyleyeiblirim.

10 / 7

• Devam ettiğim animeler var.

Boku hero 3. sezon başlarındayım. Klasik Shounen. Ara ara akıyor.
    One punch man 2. sezon güncel devam ediyorum. Hafta hafta izlemesi sarmıyor beni. Bitince toptan izleyebilirim. Bu sezonu durgun.

Great Teacher Onizuka'yı 2. kez bitirdim bu yakınlarda. Youtube da biri tüm bölümleri türkçe koymuş. Youtube olunca izlemesi de rahat oluyor bir anda bitirdim tekrar. Çok güzel animedir GTO.
  • Miru tights

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

Adamlar hakkını vermişler bence, premierinde dedikleri gibi tights üzerine kurulu anime ve animasyon bütçesinin çoğunun nereye gittiği belli.

İlginç konsept, artistin pixivini beğensemde anime fazla birşeyler önermiyor. Boş vaktiniz varsa bir göz atın derim ama izlemesenizde hiçbirşey kaybetmezsiniz
    6/10

Hajime No İppo

Bu incelemeyi tamamen ikiye ayırmak istiyorum çünkü başka türlü bu kadar zıt duyguları bir arada ifade etmem mümkün değil. Bunun nedeni 2000 yılında çıkan 75 bölümlük harika ilk seri ile 2009 ve 2013'de gelen devam sezonlarının alakası olmaması.

İlk olarak 2000'de çıkan ilk seriden bahsetmem gerekirse çok sağlam bir anime. Boks sporu üzerine kalsik olarak sıfırdan başlayıp acınası bir hayatı olan bir gencin sıkı bir çaba ve yeteneğinin yardımı ile zirveye tırmanışını izliyoruz. Maçlar gerçekten heyecanlı geçiyor, rakipler genelde sağlam karizmatik ve ilginç kişilerden seçilmiş. Bunun yanında İppo'nun çalıştığı spor salonundaki diğer boksörlerde oldukça renkli kişilikler ve hepsinin kendine göre bir yaşamı var. Özellikle Takamura-san en az İppo kadar ilginç bir kişilik olmasının yanında bu tarz animelerde bulunan yenilmesi imaknsız güçlü ama matrak abi karakterine çok iyi oturuyor aynı zamanda kendini beğenmiş, kibirli, gırgır ama bunun yanında söyledikleri lafta kalmayan çok sağlam bir karakter olmuş.

Bu nedenle karakterler kesinlikle sırıtmıyor. Rakipler güçlü ve tehlikeli, maçlar heyecanlı ve animenin sonuna kadar birbiri ardına sağlam maçlar izliyoruz. ikincil karakterler animenin sıradanlaşmasını önlüyor ve herkesin gelişmesi gayet iyi. Yani kesinlikle ama kesinlikle spor animelerini seven bir insanın mutlaka izlemesi gereken bir anime olmuş. üstelik Boks üzerine olması sayesinde şahsi bir + puanı'da hakediyor.

10/8.5

Hajime no İppo new challengers ve Rising

İşte herşeyin cozurttuğu kısım burası. Aradan geçen 9 yılın ardından animasyonlar gelişmiş, çizimler daha güzel olmuş ama animenin bütün ruhu gitmiş. Evet ortamlar aynı, evet eski animedeki karakterlere benzeyen karakterler var ama aynı ruh kalmamış. Animenin içi tamamen boşalmış. Şöyle ifade edebilirim çok başarılı uzak doğu filmlerini holywood'a geçirip herşeyin mahvedilmesi gibi birşey ortaya çıkmış. Mesela ilk seride her zaman sağlam duran, düzgün karakterli, babacan yaşlı antrenör bu seride sulu göz hiçbir halta yaramayan arada bir bize gaz vermek için zorunlu saçmasapan durumlara sokulan bir figürana dönmüş. Animenin eskiden bir anlamı olan hikayesi bayat kötü olmak için kötü olan ve gözümüze sokulan karakteri yenmek amaçlı içi boş bir hikayeye devretmiş kenidini.

Evet sağlam diyebileceğimiz dövüşler var ama eski seride bir anlamı olan anlar karakterin gaza gelmesi, bilincini yitirse bile dövüşmesi burada aşırı derecede abartılmış, 3. sınıf duygu sömürüsü aşırı derecede abartılmış ve animenin gerçeklikten bağını koparmış. Ayrıca ne Takamura eski Takamura, ne antrenör eski antrenör nede ippo eski ippo . Herşey eskisinin kötü bir takliti gibiydi.
    Devam Serileri : 10 / 6 şahsi notum 10 / 4

Kısacası 75 bölümlük ilk seriyi izleyin ve sonradan yapılan devam sezonlarını görmezden gelin ve bu muhteşem animeyi ve güzel karakterleri her zaman iyi hatırlayın tavsiyem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Temmuz 2019; 12:22:42 >

• 2019 yaz sezonu iyi geçecek:
    DanMachi 2.sezon her türlü izlenir.

Kanata no Astra: uzayda kaybolan bir grup öğrenci, fena değil. 6/10

Maou-sama, Retry! isekaiden bana da sinir geldi ama bu anime fena değil, en azından güzel komedi unsurları var. 6/10

Dr. Stone: Günün birinde tüm insanoğlu taşa döner (babanem dediydi) kahramanlarımız (2 okul arkadaşı) 3000 küsur sene sonra uyanırlar. Bilim ve kas gücünün buluşması, eğlencelik. 7/10

Enen no Shouboutai 19 yazının yıldız anime adayı.
    Konusu: insanlar uzun süredir bir anda spontane alev almakta ve değişim gösterip etraflarında da saldırmaktadır. (babanem bunu da dediydi)
    Evrimleşme prensibine uygun olarak yeni jenerasyon bazı gençlerin/ çocukların alevleri kontrol edebilen pyrokinetik güçleri olabiliyor. Kahramanımız da bunlardan biri olarak spontane olayları durdurmak için Tokyo itfaiyesine katılıyor. 8/10

Granbelm, Joshikousei no Mudazukai, Tejina Senpai: uzak durun çoluk çocuk işi.

Sounan desu ka Bir adaya düşen genç kızlar bana hitap etmedi 4/10

Cop Craft kesinlikle şans verin. Konusu: pasifikte bir adanın yakınlarında uzaylı vs.lerin boyutuna açılabilen kapı oluşmuştur ve zaman içerisinde tüm türler birlikte yaşamaktadır. Kahramanımız polis memuru, peri kaçakçılığı yapanlara karşı baskın sırasında ortağını kaybeder ve olaylar başlar 8/10

• quote:

Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist

Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion

Ya arkadaş... Anlayamıyorum gitti şu seriyi.
    Yayınlanma düzeni Monogatari serileri kadar karmaşık değildir herhalde. Ana konuyu merkeze alıp döndü durdu

• Bungou stray dogs 3.sezon

Çok tatmin edici değildi ama karakterlerini falan çok seviyorum özellikle dazai:) Tavsiye ederim karakterler gerçek yazarların isimlerini taşıyor güçleride kitaplarından.
    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenseiReki -- 17 Temmuz 2019; 22:52:45 >
  • 3.sezonun bitmesini bekliyordum yarın izlerim artık.Dazai'ın seveni çok ben de onlardan biriyim.Bu sezonun 2.sezon kadar büyük bir etki bırakmayacağı aşikar ama umarım beni tatmin eder:)
  • Bende bitmesini beklemiştim yani çok kısa geldi bana olaylar yarım kalmış gibi devam eder inşallah :)

• animeye hangisiyle başlamalıyım sizce?
  • LuPwn L kullanıcısına yanıt
    Hangisiyle derken? Kafanızda bir kaç seri var ve seçim yapamıyormusunuz, veya yeni sezonda başlamak istediğiniz seriler mi var? Hepsinden öte animelere sıfırdan başlamak mı istiyorsunuz? Cevap verirseniz ben de dahil pek çok arkadaş yardımcı olacaktır.

• Nisekoi ve Nisekoi 2.sezon: Ana karakterlerde 2 tane hoş kız karakter var hangisini seçerse seçsin üzülmem ama Chitoge'yi seçsin isterim,mangayı okuyup bakacağız artık. Yan karakterler ise o kadar sinir bozucu ki özellikle Tsugumi ve Tachibana ne gerek var bunlara anime harem animesi olacağına Chitoge,Onedera,Raku üçlüsü ile geçse çok daha efsane olurdu benim için.
    1.sezon:8.5/10
    2.sezon:7.5/10
  • quote:

Orijinalden alıntı: flean

Hangisiyle derken? Kafanızda bir kaç seri var ve seçim yapamıyormusunuz, veya yeni sezonda başlamak istediğiniz seriler mi var? Hepsinden öte animelere sıfırdan başlamak mı istiyorsunuz? Cevap verirseniz ben de dahil pek çok arkadaş yardımcı olacaktır.
    eskiden mtv'de hellsing vardı. onu izlerdim çok sevmiştim. ama daha sonrasında hiç o kafada şeylere rastlamadım. aslında tarz olarak 2-3 öneride bulunabilirseniz, inceleyip geri dönüş yapabilirim. çok teşekkür ederim ayrıca
  • LuPwn L kullanıcısına yanıt
    Hellsing Ultimate (yanılmıyorsam remake versiyonu)
    Black Lagoon
    Kenpuu Denki Berserk
    Devil May Cry
    Kuroshitsuji

Yukarıda saydıklarımın hiçbirini izlemedim, yani kefil olamam. Hellsing -her ne kadar çizimlerinden dolayı pek beğenemesem de- sağlam ve ikonik bir seridir. Yanlış anlamayın, sadece diğer animelere göre biraz ofansif bir seri, kan ve vahşet olarak. Bu nedenle çok fazla benzer seriler bulabileceğinizi zannetmem.

• Anime ile doğru düzgün alakası olmayan birine Hellsing ve Hellsing Ultimate'i tavsiye misiniz? Netflix'te gördüm. Bu anime'nin adını daha önce de duymuştum. Merak ettim. Bir bakayım diyorum?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.