Başrolde Halle Berry anne rolünde ve kendine eşlik eden 2 siyahi veledin çocukları rolünde oynadığı gerilim/gizem/mistik türde, şeytan öğesinin öne çıkarılarak işlendiği bir film. Ormanda ve hiçliğin ortasında güvenli bölge olarak mimledikleri bir evde, insan kılığına girmiş iblislerden korunma çabalarını anlatıyor. Gerilim dozu sabit mekan özelinde genel olarak tatminkâr olsa da, film son bitiş kısmında boşluklar barındırıyor ve basit kaçmış. Bana biraz düşük bütçeli ve spoiler içersinde saçmalıkları da beraberinde barındıran bir film gibi gelmesinden dolayı, puanım IMDB ile uyumlu oluyor, 5.5/10. Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Ekim 2024; 2:38:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5083. sayfa)

-
-
blade runner 2049’u izledim. görsel şov ama ben bu cyberpunk/post apocalyptic tarz filmleri fazla zevkle izleyemiyorum çok kasvetli ve durağan ilerliyorlar genelde. bu da farklı olmadı.
enzo: yağmurda yarış sanatı ise çok sıcak ve muhteşem duygusal bir filmdi. ailece izlemenizi öneririm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gaspar Noe filmografisinin diğer yapımları gibi yine sıradan, izleyeni sinema anlamında heyecanlandırmayan bir film (subjektif olarak). Anlatmaya çalıştıklarından çok anlatım şekliyle alakalı çok problem var. Tek amaç var o da size filmin sonunda midenizin bulanacağı, beyninizin tuhaf bir etki altında kalacağı sinematik etki yaratmak hepsi o. Bunu da kamera hareketleriyle, neon ışıklarıyla vb. yapmaya çalışıyor. İnsanların bu filmlerden etkilenmesine elbette ki saygı duyuyorum ama hiçbir zaman anlayamayacağım. Bir de ekşi'de filmdeki Tito adlı çocuğun doğu bloğunu temsil ettiği, hamile kızın meryem ana olduğu falan yazılmış ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Filmin senaryosu beş sayfa. Bu yazılan politik yorumların ve çakma okumaların en ufak noktası bile şu filme dokunmuyor. 5/10
Şunu da paylaşmadan geçmeyeyim;
-
Pilavcı abi efsaneymiş.
-
Hahaha Pilavcı dayı iyimiş
-
Above Suspicion (2019) 10 / 5 Game of thrones'da oynayan kızın hatırına izledim fakat o bile kurtaramamış filmi..
-
Daha az önce Letterboxd'da gördüm, sahiden ağzına sağlık çok iyi benzetmeler olmuş
Görsel dili değişik olunca = "Çok derin, metafor, alegori..."
-
İnan keyfe keder filmler çekiyor. Bu adamın aklında olan binbir türlü psikopatlığı düşünen, bu soyut dünyada gezen sayısız insan var. Adam bunları kadrajına alabildiği için farklı görünüyor. Filmlerini ne zaman izlesem deep web'i yeni keşfetmiş bir yönetmenin seyircisini korku trenine bindirip üzerlerine kırmızı ışıklar yanıp söndürmesinden zevk aldığını hissediyor gibiyim. Sinemada hakikat Haneke, Bergman gibi yönetmenler varken Gaspar'a kaldıysa büyük yandık.
-
Tam bir 80'ler filmi. Tom Selleck ve Kirstie Alley
Bilimkurgu polisiye filmi. Gelecek temalı bir film değil afişe aldanmayın 80ler Los Angeles'nde geçiyor
Ta o zamanlar yapay zekalı robotlar canlandırılmış
Orta düzey kalitede bir film. İzlerken sıkılmazsınız tempo var
Hocam şimdi baktım da Cehennem sitesinde yok. Siz nereden izlediniz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 15 Ekim 2024; 22:39:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir baba ve iki ergen oğlu, karda kışta ormanda
Adam tuhaf tuhaf davranmaya başlıyor. Tehlike dışarda değil
Düşük bütçeli gerilim filmi. Atmosfer olarak dondurucu soğukta karların arasında ormanın içinde bir avcı kulübesinde geçtiği için bana hitap ediyor sisli karlı atmosferden hoşlanırım
İmdb puanı adil olmuş. İzlenmeyecek kadar berbat değil çerezlik bir film. İzlenir
Sinetech Youtube video linkinin bulunduğu önceki mesajın uçmuş hocam. O videonun da yarısı sansürlü, uygulamanın adını söylemiyor adam, FBI gizli dosyası sanki. Yorumlarda CHD diyen birileri vardı sanırım.
Hocam özel mesajı kullansanız bu konularda aslında o kadar iyi paslaşacaksınız ki.
-
Anlaşıldı hocam.
Gaspar Noe'nin yaptığı kesinlikle bir "hakikat" yansıtışı olamaz zaten. Hakikatin stilistik hale getirilmişi onun yaptığı, e haliyle bunu da özene bezene yaptığı için filmleri tutuyor. Ben de stil açısından beğenirim. Hani şu dillere pelesenk olmuş "aesthetic" diye bir kelime vardır ya elin dilinde, hatta şu sıralar "core" gibi adlar da takılır bu terime. İşte Noe'nin bir "aesthetic"i var ve bunu seviyorlar. Şimdi üstüne düşününce biraz "style over substance" söylemine de benzettim bu durumu.
"Hakikat" bundan çok daha ham bir olgu ve onu da saydığın yönetmenler bilfiil yaptı zaten. Mesela bu ülkeden örnek verelim; her gün, 4 koldan bambaşka kötü olaylar yaşanıyor, hiçbiri gözüne bir Gaspar Noe filmi gibi geldi mi? Muhtemelen hayır. Ya da sinemadan bir örnek: Daha geçen Anayurt Oteli'ni izledim, o çok daha gerçekti bence herhangi bir Noe filmine göre.
-
fikrinizin değişeceğini bilsem bu filmle ilgili 2 sayfalık bir yapısöküm denemiştim seneler önce onu burda paylaşırdım ama gerek yok. john carpenter'ın they live filmi ile üstü kapalı bir şeyler anlattıgını sözlemeniz, dune2deki final sahnesini etkileyici bulmanız ve bu filmle ilgili bu yorumu yapmanız benim için çok şaşırtıcı.
dune2'de de keske ucuzluk yerine bu filmdeki gibi bir şey ifade etmeyen(!) bir kargaşa yer alsa.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.sinemanın geleceği tavır ve teknikte. dune2nin etkileyici oldugunu ifade ettiğiniz final o kadar ucuz ve bayağı duruyor ki. herhangi bir asistan yönetmen de aynı şekilde o finali çekebilir. gençlik dizisinde figüran olacak tavrı ve tarzıyla mehdi/mesih rolünde oynayan bir oyuncu ile anlatmaya çalışılan şey harika bile olsa anlatım şekli açısından büyük problem yaşanır. bir filmin hissettirdikleri, görüntü yönetimi ve tavrı her zaman anlatılanın üstünde olur bence.
gaspar noe için farklı şeyler deniyor, fazla cüretkar, insanları rahatsız etmeyi iyi başarıyor vs. denmesi tamamen kompleks bence. çok daha cüretkar, rahatsız edici görüntü içeren veya farklı teknik içeren onlarca film var. hiçbiri de noe havasını yakalayamaz. fark da burda zaten. yarısında rahatsız olup kapatmak yerine tüm gerilimi finale kadar hissedip hikaye ile büyülenmek arasında çok fark var. o fark da gaspar noe farkı. diğer filmlerinde de aynısı geçerli.
-
Tom Hanks'in ileri yaşına rağmen kusursuzluk örneği göstererek filmin son kısmına dek sürüklediği bir bilim-kurgu orjinli dram/macera türünde duygu yüklü bir film. Kıtlık ve kıyamet ortamında insanların neler yapabileceğine dair güzel bir örnek olması bakımından da anlamlar içeriyor. Solo performans olsa da, tatlı köpeği ve robotu ile bir amaç uğruna neler yapılabileceğini, içinde bulunduğu zorluklara rağmen iyiye ulaşma anlamında şartları ne denli zorlayabileceğini gösteriyor. Filmde "I, Robot" filminden ciddi oranda esintiler bulacaksınız dostluk kurma, bağ kurma, sevginin gücü gibi öğeler ile beraber. Bazılarınız gözyaşı dökmeme konusunda zorlayabilir diyorum ve puanım 7.5/10.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Ekim 2024; 3:1:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Deadpool 3
ilk ikisi guzeldi ama bu filmin amacini cozemedim. bunu kim cektiyse marvel-dc-disney-foxla bi alip veremedigi var ve filmi bunlara laf sokmak icin cekmis galiba. Eglence desen yok, aksiyon desen ev bosken havayi yumruklayan bi ergenin hayal dunyasi seviyesinde, komedi desen guldurmuyor. Amac ne yani bi filmi bkunu cikarana kadar devam bolumlerini cekmenin geregi yokki. keske tadinda biraksalardi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yorum için teşekkürler. Yalnız tek bir şey rica edeceğim. Lütfen ama lütfen bahsettiğin iki sayfalık yapısökümü bana özelden atar mısın? Çok merak ettim ve okumak isterim. Filmin senaryosu beş sayfa ve senin iki sayfaya neler sığdırdığın merakımı arttırdı. Bekliyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X