En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5085. sayfa)

-
-
2008’de yaşanan Büyük Durgunluk sonrasında işini ve kocasını kaybetmiş bir kadının belgesel tadında hayatını izliyoruz filmde. ''Devlet bizi koşum atları gibi kullanıyor. Zamanında yarıştırıyorlar ve işleri bitince otlamaya bırakıyorlar'' repliği aslında filmin direkt altyapısını oluşturan ana etken. Göçebe hayatına şöyle bir göz gezdirirken aynı zamanda bu hayatın çetin zorluklarına dair birçok done elde etmek mümkün.
Tüm bunların ötesinde herhangi bir yönetmenlik ustalığı, konu bütünlüğü ya da etkileyici tutum göremedim. Özellikle sık geçişlerin gerçekleşmesi hikayeye bağlanmamda büyük sıkıntı yaşattı. Film bittiğinde izleyene ne kattığı sorusunda soru işaretlerim var ki, film zaten tam da bununla ilgili. 6.5/10
-
ımdb
No One Will Save You (2023) ⭐ 6.3 | Horror, Sci-Fi, Thrillerhttps://m.imdb.com/title/tt14509110/Müstakil bir evde yaşayan genç bir kadına bir uzaylı musallat olur. Genç kadının uzaylıyla mücadelisini anlatıyor
Bilimkurgu gerilim gizem filmi. İmdb'de tür korku da yazıyor ama korku yok pc efektiyle yaratılan uzaylılar korkunç görünmüyor hatta biraz sevimli görünüyor
Orta karar bir film. İmdb puanı normal
Filmde Atmosfere uyum sağlamak için Akşam vakti izlenebilir.çünkü filmin çoğu gece karanlığında geçiyor
Beklentiye girmeyin.
+18 sahneler yok 8-10yaş çoluk çocuk korkabilir ama 13-15 yaşında çocukla izlenebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 18 Ekim 2024; 22:50:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yav şuanlık birşey değil dostum😅
Sonra 4,5 aydır konudaki önerilen birkaç filmi izledim leş gibi filmler çıktı yani😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir uçak düşer ve kaptan pilot Gerard Butler abimiz yolcularını serseri korsanlardan korumak için mücadele vermeye başlar
Orta düzey macera aksiyon filmi. Gerard Butler'i seviyorsanız ve zamanınız varsa vakit geçirmek için izlenebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir süredir izlediklerimi yazamadım, biriktiği için postlara böleyim dedim.
Winona Ryder hayranı olarak izlemediğim az sayıdaki filmlerinden birisiydi, öyle kalsa da olabilirmiş. Zamana yenildiğini düşünüyorum hiç mi hiç sarmadı çünkü. Bu tarz mizahı sevmiyorum. 4/10
Tatlı bir aile filmi tam çoluk çocuk oturup vakit geçirmelik türden. Daniel Auteuil inanılmaz underrated bir adam izlediğim tüm filmleri kaliteli, gözü kapalı güvenirim bir filmde varsa. 7,5/10
ımdb
Father of the Bride Part II (1995) ⭐ 6.1 | Comedy, Family, Romancehttps://www.imdb.com/title/tt0113041/Nancy Meyers kalemi sinemada izlemeyi sevdiğim, iyi hissettiren - mizah dozu ölçülü ve yağ gibi akan türden keyif filmleri olarak görüyorum. Bu film de ilki gibi hoştu, türü sevenler pişman olmaz. 7,5/10
Fazlasıyla merak uyandırıcı başladı ve iştahım kabardı ilk yarım saatte ama filmin evrildiği o noktadan sonrası için aynısını söyleyemeyeceğim. Emmerich filmleri zaten pek benlik değiller, sevenine bağışlarım. 6/10
-
ımdb
Kimitachi wa dô ikiru ka (2023) ⭐ 7.4 | Animation, Adventure, Dramahttps://www.imdb.com/title/tt6587046/Tam halı sahadan geldim, gece yarısı ne izlesem yormaz diye netflix'de gezerken Miyazaki ustanın son filmini görünce balıklama atladım. Ne yazık ki sevmediğim ilk filmi oldu, bir türlü içine giremedim uykum da gelince açıkçası film biraz ziyan oldu. Bu sebeple puan vermeden geçsem daha iyi olacak.
Zoe Kravitz için ilk denemesinde hiç de fena olmayan bir gizem gerilim filmi. Senaryoyu tahmin edebilmeye çalışarak film izlemeyi bulmaca çözmekle eş gören, sürece değil sonuca odaklı kişiler genelde çamur atmış sağda solda gördüğüm kadarıyla. Böyle saçma sapan şekilde izlenmezse haz alınabilecek türden. 7/10
Sene sonu listelerinde en iyiler arasında yer almama ihtimali yok, şahane bir iş. Hakkında hiçbir şey okumadan izlenmesini tavsiye ederim. Margaret Qualley son yıllarda çok gözde ve performansıyla göz dolduruyor. 8/10
Bir anda gündem oldu ve herkes izleyip övünce kervana takılmadan geçemedim. Gerçekten Tarantino'nun daha mütevazi filmlerinin havasını yakalamak mümkün, Death Proof gibi. Zamanda atlamalı kurguları normalde pek sevmem ama bu filmdeki beni hiç yormadı, merakla izledim sonuna kadar. 7,5/10
-
Hep o meşhur editlerinden ötürü izlemek istemişimdir, kısmet bu zamanaymış. Tom Hardy inanılmaz iyi oynamış, keşke daha sık görebilsek piyasada. Emily Browning de aynı şekilde uzun süredir gözden uzak. Peaky Blinders havasında, o kadar iyi değil tabi ama gayet izlenir. 7/10
Bu filmi bu zamana dek nasıl izlememişim? Belki de bu kadar sevemeyecektim bilemiyorum. Sıradan insanın perdeye yansıması bu kadar iyi olunca o filme tapasım geliyor. Cekimlerde Avrupai, senaryosu ile de oryantalist kıvamı çok iyi tutturduğu için bu kadar beğendim sanırım. 10/10
Kendini bozmayan, aynı çizgide giden serileri seviyorum. İzlemesi yine keyifli, aksiyonlu, çerezlik.. 6,5/10
Az önce izledim, sevmedim diyemem ama çok daha fazlasını bekliyordum sanırım aldığı puanlardan ötürü. Japon yapımlarında duygu bana pek geçmiyor, Koreeda da pek favorilerimden değildir zaten ama çocukların oyunculuk performanslarına hayran kalmamak çok zor. 6/10
-
Son mesajları biraz okudum da, yazmadan geçemedim. Burada sırf birisi çok yüksek puan verdi, övdü diye büyük beklentilere girilirse bu beklentinin karşılanma ihtimali oldukça düşük. Benim bir üstteki mesajda tam puan verdiğim Sarı Mersedes filmini burada belki birçok kişi sıkılıp yarısında kapatacak. Cünkü hayatın her alanında olduğu gibi sinemada da beğeniler biriciktir.
Film zevkimizin fazlasıyla benzeştiği ve senelerdir tavsiye konusunda paslaştığımız @Ed Wood hocamla bile yeri geliyor çok farklı düşündüğümüz olabiliyor.. Yakın zamandaki Climax yorumu mesela:)
Genel olarak az çok filmin konusundan, yönetmenin tarzından vs. bir beklenti ayarı oturtmak daha isabetli olacaktır film seçerken diye düşünüyorum naçizane..
-
Plane
ımdb
Plane (2023) ⭐ 6.5 | Action, Adventure, Thrillerhttps://m.imdb.com/title/tt5884796/?ref_=ext_shr_lnkGerçekten hiç ama hiç ama hiç vaktiniz yok ve hiç bir şey bulamıyorsanız izleyin. Azıcık lost ve anka'nın uyanışı filminden hikaye kalanı saçma sapan aksiyon. Hadi film çekek diye çıkmışlar yola.
Çereze kolaya yazık.
Puanım 10/4.6
Açın Gerald dayının Greenland filmini izleyin. On kat daha iyi.
Ha iki tane asya tipli kadın var çok güzel. Tek artısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 19 Ekim 2024; 2:45:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sinema damak tadına en yakın sanat. Nasıl ki patlıcan sevmeyen birine en güzel patlıcan yemeğini beğendiremezsen, çok yüksek puan almış ya da kitle tarafından hatrı sayılan filmi zevkine uymayan birine beğendirmek imkansız. Bu çok öz bir perspektif. Fakat beğenilmeyen şeyden yola çıkıp ve sadece kendisini bilir kişi ilan edip filmi değerlendirmek ve yanlış etiketlemek yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi.
Hayatı boyunca Hollywood filmleri izlemiş birine bağımsız bir filmi beğendirmek çok zor. Siyah beyaz filmleri inanılmaz sıkıcı ve çağ dışı bulan bir insana da 1960 klasiği, inanılmaz bir filmi önersen yine boşa çıkarsın. Sürekli hareket gördüğü için ilk yaklaşım ''sıkıcı'' olur. Ne tavsiye edersek edelim ancak karşıdaki kişinin subjektif süzgecinden geçip geçmemesine bağlı her şey. Geri planda nasıl bir durum var, ne anlatmak istenmiş bununla ilgilenmez bile. Ama bunlarla ilgilenmediği için sevmediği filmi etiketleyip sözüm ona çöp ilan etmek de bence büyük bir cehalet kisvesi. Kişinin sinema zevki sadece belli janr ile kontürleniyor ve ötekine kulak tıkıyorsa bu sanatı bir eğlence unsuru olarak tercih ediyor demektir. Bu da saygı duyulası. Rutin hayatın dışına çıkıp heyecan yaşamak, aksiyon görmek, eğlenmek sinemanın bence en güzel tatlarından bir tanesi. Fakat dekolte gibi kaygan bir zemin.
Bu sanat üzerinden, sen bunu neden beğenmedin ya da neden beğendin sorusunu sormak çok yanlış. Fakat sırf görüntünün ötesine yaklaşmak istemeyip sadece kendisine verilen görüntüyü yorumlayarak ahkam kesmek de çok yanlış. Her beğeniye ya da yoruma saygıyla, kibarlıkla yaklaşmak lazım. Anlam veremesek bile öncelik üslup olmalı. Çizginin diğer tarafı trollük ve cehalete çıkıyor çünkü. Umarım anlatabilmişimdir derdimi.
-
Hiçbir şey bulamıyorsanız izleyin yorumu çok yerinde çünkü çok uyduruk bir fimdi bu. Tam bir kalitesiz aksiyon filmi örneği. Piyasa aslında bunlarla dolu. Hepsinin de temel felsefesi aynı: İzleyecek bir şey bulamıyorsanız izleyin. İzlerken beyninizi tamamen kapatmayı ihmal etmeyin. Kötü yazılmış diyalog, vasat efektler veya akla mantığa yatmayan anlamsız kurgu üzerinde durmayın. 3/10.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğrudur son zamanlarda elle tutulur doğru düzgün bir film desen sayı iki elin parmaklarını geçmez zaten ))
-
burada film paylaşan ben dahil birçok arkadaş genellikle filmi izlemek isteyen kişiler çok beklentiye girmesin diye birçok filmi fazla övmüyor beklentiyi düşürüyor
''çerezlik'' ''vakit geçirmek için izlenebilir'' veya en iyi ihtimalle ''orta düzey kalite film'' şeklinde ifadeler kullanıyorum
şahsen bir filmi hiç beğenmediysem açık açık bunu söylüyorum
son zamanlarda güzel filmler karşımıza düşmüyor 2024 model filmlerin çoğu vasat
imdb puanı bile bazen bir fikir veremiyor. forumda ODDİTY'yi ilk izleyen ve paylaşan bendim imdb'de ilk puanı 7'ydi. imdb puanına aldandım. şimdi puanı 6.7'ye düşmüş
izledim ve hiç beğenmedim. haftalar sonra izleyen bazı arkadaşlar beğenmiş olabilir. zevkler ve renkler tartışılmaz
İnception,esaretin bedeli,matrix..vs tarzında filmler çıktı da mı bizim haberimiz olmadı
sinema sektörü genel anlamda güzel içerikler üretemiyor
para var,oyuncu var herşey var ama içerikler kaliteli değil
malum ortamlarda 2023-2024 model milyon tane imdb puanı 5 , 5.5 veya en iyi ihtimalle 6 puanlık fimler piyasaya çıkıyor
malum ortamlara benim gibi her gün girip bakıyorsanız bu filmler karşınıza düşüyor
herkesin film türü zevki farklı ben dram,komedi türü filmler tercih etmiyorum,tercih etmemeye çalışıyorum
bazen denk geliyor bir filmi beğenebilirim sana hitap etmeyebilir mesela geçen gün izlediğim Caddo Lake'i beğendim hatta ilk izlemede tam anlayamadım bir kere daha izledim
bu film belki sana hitap etmeyebilir. zevkler ve renkler tartışılmaz
Balon Romulus'u bu yaz boyunca bu forumda çok gömdüm belki sen çok beğenmiş olabilirsin. ben beğenmem sen beğenirsin veya tam tersi
bazen de 10 yıllık 15-20 bazen 30 yıllık filmler bazen 40-50 yıllık filmler paylaşılıyor
bazen sadece başrol oyuncusunu beğendiğin için film izlersin burada paylaşırsın.
özetlemek gerekirse şu anda piyasada imdb puanı olarak söylüyorum 5 , 5.5 , 6 civarı uzun metrajlar çoğunlukta
bu puanda filmleri izliyorsan beklentiye girmemelisin
zaten çok sivrilen bir film olursa bizden önce internette,sosyal medyada patlıyor aramızda izleyen birisi izleyip burada paylaşıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 19 Ekim 2024; 14:58:31 >
-
Bence bütün Dünyada hemen hemen her şeyde gözle görülür bir düşüş var ucuza kaçma ve Kalitesizleştirme var
Sinemada bundan nasibini fazlasıyla alıyor. Yükseliş dönemini yaşadı ve şimdide Düşüş dönemi başladı...
Artık bir filmin iyi olup olmadığını 2 Dakikalık Fragmanından bile anlayabiliyorum eskiden bu Mümkün değildi.
-
O kadar da kötü film değil hocam ya. Butler'ın performansı ve sonlara doğru aksiyon/çatışma dozu bakımından beni tatmin etmişti, geçen sene izlediğimde 6 puan vermişim buna ama renkler/zevkler tartışılmaz elbet.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
The Substance izleme vakti geldi. bir ay önce listeme ekledim bir türlü izleyemedim
-
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.10 yaşındaki anna 2023'te caddo gölünde kayboluyor. üvey ablası ellie de onu aramaya çıkıyor ama paris isimli adam kızı yaralı halde buluyor. paris de seneler önce annesini aynı gölde kaybetmiştir ve aklı pek yerinde değildir. küçük kızı gölde taşırken kendini bir anda 1952 yılında buluyor ve kızı orada işçilere bırakıyor. böylece anna 1952'de kalıyor, büyüyor ve orada benjamin ile evlenip paris'i doğuruyor ! bu sırada paris 2002 yılına gidiyor ve ellie'nin annesi celeste ile tanışıp bu birliktelikten ellie doğuyor (oha). hatta ellie de o yıla gittiğinde anna'nın kolyesini görüyor ve orada annesiyle tartışıyor. aynı zamanda bebek halini de görüyor. annesi ellie'yi paris'in kaçtığı kadın zannediyor. filmin başlarında celeste kızı ellie'ye "babanın kaçtığı kadını gördüm, onunla kavga ettim" derken aslında bu olaydan bahsediyordu. derken paris 2023 senesine geri dönüyor ve anna'yı kaçırmaktan tutuklanıyor. ancak hastaneden kaçmayı başarıyor ve bu esnada celeste ile de bir anlığına karşılaşıyor. hatta celeste "gözüm bir yerden ısırıyor lan seni" bakışı atıyor. polisle olan kovalamacadan sonra paris göle atlayıp intihar ediyor. daha doğrusu portala ulaşamadan sular yükseliyor.anna'nın ölümü kaza mı ? Caddo Lake'i ikinci defa izledim. ekşi'deki ağır spoiler'i spoiler olarak ekliyorum. ağır spoiler'lardan hoşlanmıyorsanız okumayınız çünkü çok ağır bir spoiler ve filmi olduğu gibi anlatıyor
düşük bütçeyle orta kalitenin üstünde bilimkurgu-dram ve ağır gizem film çevrilebileceğinin bir göstergesidir bu film
keşke tanıdık 1-2 oyuncu daha olsaydı,bazen filmlerde tanıdık yüzler izlemek istiyorsun. ve filmi 15-20 dakika kadar uzatıp biraz daha bütçeyle daha efsane bir film yapsalarmış. o zaman da imdb 8 civarında bir iş çıkardı
bazı sahneler hızlı geçildi. sahneler hızlı geçilince filme basitlik katıyor
Ellie karakterini canlandıran Eliza Scanlen ve Paris karakterini canlandıran eleman başarılıydı ama Ellie daha iyiydi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 19 Ekim 2024; 17:23:18 >
-
İnsan bedeninin evrim geçirerek fiziksel acının hissedilmediği, bedenlerinde yeni organlar yaratma yeteneklerine kavuştukları bir gelecekte geçer. Bu organlar üzerinden sanat yapan kişiler de şovlarını adeta performans sanatçıları gibi sunarlar. Deforme olmuş beden üzerinden de cinsel haz yaşamak insanların en büyük tutkusu haline gelmiştir. Filmi paket olarak ele aldığımız zaman çoğunlukla sahnelerin etkileyiciliğine bağımlı kalmış, derinlikten yoksun bir yapısı var. İnsan vücudunu temel alarak yaratılmak istenen felsefe çok kısır olan cinsel tansiyonların gölgesinde. Karakterlerin birbirleriyle olan etkileşimi de çoğunlukla anlık motivasyonlar üzerine kurulu. Fakat oyunculukların çok iyi olduğunu, filmin eğlenceli aktığını belirtmem gerek. Filmde, adeta libido yüksekliğinden kimlik karmaşası geçiren ve azgınlık atakları yaşayan Kristen Stewart'ın çok az görünmesi ise Cronenberg'in kariyerinde yaptığı en büyük hata olabilir. 6/10
-
79 yilindaki sınırlı imkanlarla cekilen alien'in tirnagi olamaz bu film. 5/10 puanlik siradan bi netflix filmi kalitesinde, izle-unut tarzi bisey olmus.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X