"Poor Things", bir çocuğun bakış açısıyla, kendi yarattığımız tabuların ve başkalarından öğrendiğimiz ayıpların ne denli saçma ve yapay olduğunu ustaca gözler önüne seren harika bir yapım. Film, sadece bu temalarla sınırlı kalmıyor; derinlikli bir anlatımla toplumsal normlara, insan ilişkilerine ve bireysel özgürlüğe dair pek çok şey sunuyor. Anlamak isteyenler için, yüzeyin altında daha fazlasını keşfetmek mümkün. Bu bakış açısıyla, film, hem düşündürücü hem de cesur bir yorum getiriyor. |
En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5088. sayfa)

-
-
Bütün ödülleri gerçek anlamda hak eden bir yapım olmuş.
Keşke hemen arkasından aynı ekiple çekilen Kinds of Kindness'te bu film gibi Kaliteli olsaydı...
-
Yanlış hatırlamıyorsam konu içinde @vector x-31 hocamızın paylaştığı bir filmdi. Uzun zamandır listemdeydi, oradan görerek izledim iyi bir bahane oldu.
ımdb
Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) ⭐ 7.5 | Drama, Fantasy, Horrorhttps://www.imdb.com/title/tt0110148/Modern zamanla 18. yüzyıl arasında köprü kurarak anlatılan bir hikayesi olduğu için (zaten romandan uyarlama) ilgi uyandırarak başlıyor. Açıkçası filmin ortalarına kadar vampir temasını iyi yansıtsa da hikaye beni içine çekemedi. Neyse ki ondan sonra ek bir karakterle olaylar hem alengirli hale geldi hem de tempo olarak daha akıcı tutum kazandı film. 94 yılında bu filmi sinemada izleyen kadınlar Brad Pitt ve Tom Cruise ikilisi tarafından emcüklenmek istemişlerdir mutlaka. Antonio Banderas'ın da içinde bulunduğu tiyatro sahnesi bence filmin en zirve, etkileyici anı. Kafamda oturtamadığım birkaç saçmalığı olmasa daha yüksek puan verebilirdim ancak şu an için sadece bu kadar. 7.5/10
-
Malum yerlerden karşınıza düşecek Fransız polisiye cinayet filmi
İlk bir saat gizem dozu yüksek ve ağır tempoda geçiyor son bölümlerde gerilim dozu yükseliyor. Ara ara kan vahşet sahneleri de var. +18 yok
Avrupa sinemasından hoşlanıyorsanız ve yüksek tempo beklentiniz yoksa izlenebilir
İmdb puanı adil olmuş. Bu kalitede filmler buna benzer puan alır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.imdb.com/title/tt0861739/
2 veya 3 defa izlemistim. Az once tekrar seyrettim. Dibine kadar erozyona ugramis hukuksal ve toplumsal yapinin kurumlari, aileleri ve hatta bireyleri getirdigi hali oyle bir gozler onune seriyor ki insan yuzune tokat yemis gibi oluyor. Muthis bi sistem elestirisi. 7.5/10
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyucu kadrosuyla Şampiyonlar ligi gibi bir film hocam konuda fena değil benimde hoşuma gitmişti ))
-
ımdb
Caddo Lake (2024) ⭐ 6.9 | Drama, Mystery, Thrillerhttps://m.imdb.com/title/tt15552142/?ref_=tturv_ovÇok sözü edilen bu filmi dün izleyebildim. Yorum yapmadan önce özellikle Ekşi ve Imdb reviews gibi değerlendirmeleri de "acaba benim gibi düşünen var mıdır" düşüncesi ile okudum. Öncelikle Shyamalan filmi olmasına lafım yok, kalite kendini belli ediyor. Gel gelelim konuya ve akışa, Texas'ın Caddo Gölü civarında geçen ve sonradan zaman çizelgeleri arasında geçiş yapılabildiğini farkeden, başta birbirinden bağımsız iki ana karakterin (Paris ve Ellie) içinde bulundukları "farklı" düğümü çözümlemek için paralel evren denilebilecek alternatif bir boyutta yaşadıkları git-gel sekansları anlatılıyor. Bu iki ayrı karakterin nihayetinde bir noktada buluştukları kişi ve aksiyon/olay örgüsü ise Anna karakteri üzerinden aktarılıyor. Spoilere girmemek adına burada durdum.
Şimdi bu film aslında en az 7/10 puanı hak ediyor denilebilir ancak son kısımda, özellikle son 40-50 dakikanın sonuca bağlandığı finale yakın noktada birçok şey iç içe geçerek film adeta spaghetti-situation karakterine bürünüyor. "Kim kimin annesi, babası, kimin gençliği kimin yaşlılığına tekabül ediyor?" sorularını Ellie'nin yoğun çabasını dikkatli takip ederek ve biraz zorlayarak anlayabilseniz de yine de birçok gri noktalar barındırarak filmin bittiğini ve tertemiz bir final söz konusu olmadığını düşündüğüm, beyin aktivitesini "çoklu yorumlama" moduna sokarak "sana göre vs. bana göre" türünde değerlendirmelere maruz bırakan bir film olarak gördüğümü belirtmeliyim. Son 1 saati tekrar izleyip bir tur daha özümsemeye çalışacağım, haksızlık etmek istemem ancak bana göre bu haliyle film 6.5/10'dan Shyamalan'ın hard-mystery zorlamasının etkisi ve özellikle Ellie karakterinin (Eliza Scanlen) sergilediği müthiş performansı ile puanımı 7/10 olarak veriyorum.
Not: Olm "Paris" nasıl bir erkek (delikanlı) ismidir? Başka erkek ismi bulamadınız mı? Neyse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ekim 2024; 20:47:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Gölde kaybolan kız çocuğu, Paris isimli elemanın aslında annesi. Paris yağmurun yağmaması nedeniyle su debisi azalmış gölde yürürken zaman portalına girip 1952'ye gidiyor. Çocuk haliyle kendi annesini göl kenarında yatarken buluyor Paris, çocuk yaştaki annesini gölde 1952'de bulup işçilere emanet ediyor ve kendi doğumunu garantiye alıyor Ellie de gölde zaman portalından geçip 2005 yılına gidiyor. Super marketin otoparkında kendi annesi ve kendi bebeklik haliyle karşılaşıyor. Öz annesi ise Ellie'yi yani kendi çocuğunu Paris'in kaçtığı kadın sanıyor Gölde ne zaman kuraklık oluyorsa zaman bariyeri açılıyor Filmin sonunda Paris suya atlayıp başka zamana atlamak istiyor ama gölün debisi yüksek olduğu için zaman portalı açılmıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 25 Ekim 2024; 21:7:6 >
-
Hocam yazdıklarınızı sıcağı sıcağına hafızamdan teyit etmiş bulunmakla birlikte, ayrıca:
Bu arada Wikipedia'da film hakkında direkt spoiler içeren bodoslama bir anlatım mevcut:
https://en.wikipedia.org/wiki/Caddo_Lake_(film)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ekim 2024; 21:33:26 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Netflix filmi, Tr dublaj
Konusu basit. Düşük bütçeli gerilim filmi
Ama filmin enteresan bir havası var kendini izlettiriyor biraz da kıza acıdığınız için olsa gerek
Vaktiniz varsa izlenebilir
Kanada yapımı korku bilimkurgu filmi
Bir polis yaralı haldeki birini hastaneye götürür daha sonra dışarda kukuletalı beyaz cübbeli insanlar belirir ve olaylar gelişir
Çok düşük bütçeli film. O kadar ki efektsiz korku filmleri 80'lerde kalmıştı. 80ler filmi izlediğimi sandım. Garibanlıktan pc efektlerine bütçe ayıramamışlar. Makyajlar,kostümler..vs amatörce göze batıyor
İmdb puanı 5.9 ve böyle bir film için çok yüksek. Demek ki ilgi çekmiş
Tek mekanda geçiyor iyi tarafı tempolu bir film o açıdan sıkmıyor. Sabırla sonuna kadar izledim
Oddity'yi beğenenler bu filmi hayli hayli beğenir:)
-
Kahvaltılık üreticileri Kellog's ile Post arasındaki rekabeti absürt komedi türünde ve 60'lar temasıyla işleyen bir "beynini kapat ve gülmeye bak" filmi. Film bolca gönderme ve dokundurmayla dolu, bilhassa Amerikan gıda sektörünün tarihsel gelişimi ve - çöpte durmakla temsil edilen - genel tüketici kitle akış boyunca yerden yere vuruluyor. Ama yapımın bu hiciv yapan yönü yanıltmasın çünkü bu filmin Kellogs'un reklam filmi olduğunu ve ustaca düşünülmüş bir pazarlama hamlesi olarak Kellogs'un konu edilmeye razı geldiğini düşünüyorum. Hatta Kellogs filme sponsor dahi olmuş olabilir ama bakmadım. Bir sürü çılgınca şeye ve hicve meraklıysanız bir şans verebilirsiniz ama bu türe meraklıysanız ilk tercihiniz de olmasın. 4/10.
-
Enteresan bir gerilim aksiyon survival filmi. Özel harekat/ordu ile hayaletimsi anomalileri karşı karşıya koyan alışılmadık bir konusu var. Normalde askerlerle hayaletleri aynı filmde pek görmeyiz ama bu film bilimkurguya kayarak bu işe girişiyor. Tempo ve heyecan çok yerinde ve bir an bile sıkmıyor. Ancak bazı sıkıntıları yok değil; mesela bilim insanı ana karakterimiz haricinde neredeyse hiç kimsenin kafasının çalışmaması ve ana karakterimizin daimi olarak askeri birimlerin beyni haline gelişi filmin karakter kurgusunu - paradoksal biçimde - hem zayıflatıyor hem güçlendiriyor. Fakat diğerleri düpedüz balık hafızalı vb olunca bu durum iyicene sırıtıyor. Film kendi karakter gelişimi kazanımlarını karakterleri bilişsel olarak işlevsizleştirerek ve bu konuda bilim insanına aşırı bağımlı kılarak baltalıyor. 6/10.
-
Bir polisiye sokak dramında uyuşturucular bireye özel geçici süper güçler kazandırsaydı ne olurdu sorusunun cevabını bu film veriyor. Karakterleri canlandıranlar çok doğal oynuyorlar ve aralarındaki ilişkiler ve kurulan bağlar organik hissettiriyor. Tempo iyi, aksiyon ve efektler orta karar. ABD'de ezilen varoş bir kesimin durumlarının o özel haplara rağmen iyileşme göstermemiş şekilde gösterilmesi çok manidar ama film zaten "özel güçlü" olmak için o haplara ihtiyaç olmadığı ve aslında gücün kişinin kendisinde bittiği mesajını veriyor. 6/10.
-
Film aynı isme sahip striptiz kulübünde geçmekte. Atmosfer ve müzik filmi olduğunu söylemek gerek. Akışı yavaş, lineer anlatımı bozan ve karakterleri üzerinden tanımlamaya çalıştığı egzotik yapısı var. Filmin anlatmak istediği şeylere dair hüküm elde etmek için biraz sabır göstermekte fayda var. Kendini hemen ele veren, açılan bir yapım değil. En büyük açmazı ise sonlara doğru inanılmaz tesadüfi olaylara bağlanması. Bu açıdan ayakları biraz daha yere bassaydı nitekim oturaklı, olduğundan sağlam bir film olabilirdi. Ancak başında da belirttiğim gibi filmin atmosferi, soundtrackleriyle birbirini iyi besleyerek net seyir zevki oluşturuyor. 7/10
-
Filmi az önce izledim. Netflix filmi olması sebebiyle klasik sapık adam-mağdur kadın kovalamaca konusu uyumlu olmuş. Tabii ki içine dram da atmışlar. Süresi de ziyadesiyle uygun, uzatmadıklarına memnun oldum. Fena değil, izlettiriyor, konu ve tema epey klişe olsa da bu tür Amerika orman doğası içindeki kaçma kovalama temalı filmleri seviyorum sanırım. Puanım 5.5/10 olur bu film için. Sondaki final kısımı gerçeğe uygun sonuçlansaydı 6 puanı rahat verirdim hocam. Aşağıda yazıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Ekim 2024; 16:41:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ölümlü Dünya 2 (2023) - 6,5/10
Ali Atay'ı çok sevmeme rağmen bu kadroyu biraz kasıntı buluyorum. Yine de ilk filmi iki kere izledim. 2'yi yeni izledim. Beğenmedim diyemem. Temposu çok iyi. Komedi tarafı çok güçlü değil. Komedi yükünü Feyyaz Yiğit'in canlandırdığı Serbest karakteri taşıyor. İkili diyaloglar zaman zaman güldürüyor. Küfür olacak, sorun değil ama bazı sahnelerde olmasa da olurmuş. Dündar Dinç sahnesi çok iyi.
En attendant Bojangles (2021) - 5,5/10
İki sevdiğim oyuncuyu görünce romantik-komedi beklentisiyle izledim. Nitekim başlangıçta öyle. Hikaye dramatik olarak ilerliyor ve kötü olmamasına rağmen maalesef beni çekemedi. Bir soğukluğu var. Sevgi güzel, dozaj tatmin ediyor ama ben duyguyu hissedemediğim için özellikle son bölümde sıkılarak bitirdim.
Self Reliance (2023) - 6,5/10
Filmin mistik bir havası var. Son saniyesine kadar ne olacağını merak ettiriyor. Jake Johnson çok ünlü bir oyuncu değil belki ama yer aldığı filmlerin belli bir tarzı var. Bunu hem oynayıp, hem yönetmiş. Biraz kafasındaki orijinal fikri hayata koymak istemiş gibi. Ortaya da keyifli bir film çıkmış. Neden, sonuç olarak belki tatmin etmeyebilir. Ancak hem dinlendirici, hem merak uyandırıcı bir iş sevenlere tavsiye edebilirim.
-
ımdb
The Poseidon Adventure (1972) ⭐ 7.1 | Action, Adventure, Dramahttps://m.imdb.com/title/tt0069113/Yolcu gemisinde hayatta kalma temalı klasik film
Başrolde Gene Hackman amcamız. Kendisini iyi rol da görmek şaşırtıcı
Klasik filmlerden hoşlananlara öneririm
Nazi katliamından kurtulan bir adamın yaşlandığında ailesini öldüren bir Nazi'yi bulma çabasını anlatıyor
Ağır Yahudi ajitasyonu içerse de sonlara doğru ağır dram ile izlenebilir düzeyde
Mossad'ın imdb'ye bot bastığını tahmin ediyorum evet izlenebilir dram filmi ama 7.5 puan etmez
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 26 Ekim 2024; 23:49:2 >
Red Planet
Yıllar öncede izlemiştim. Bence gününe göre grafikleri ve konusu iyi. Puanım 10/6.4
Don't Move
Gerilimi iyi. Ben beğendim. Puanım 10/6.6
Başrol kadın çok güzelmiş.
13 Sins
Yani. İzlenir boş vakitte. Aceleye gerek yok. Puanım 10/6.0
Bunda da hemşire çok güzelmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 27 Ekim 2024; 7:0:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X