![]() L'année dernière à Marienbad (1961) ⭐ 7.6 | Drama, Mystery, Romance https://www.imdb.com/title/tt0054632/İzleme deneyimi olarak (yavaş akış, rüyalar ve imgelerle bezenmesi vs.) zaten farklı bir şey beklemiyordum daha önce Alain Resnais'nin iki filmini izleyip sevdiğimden ötürü fakat boğdu boğdu duvara attı beni sıkıntıdan. Keşke 7 gün sonra ayrılıyor uyarısını görmezden gelseydim be Mubi... |
En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5124. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Karısını kaybeden bir adam, yapay zeka ile karısını canlandırmak ve herkesten gizlemek ister
Bize böyle filmlerle gelin
Filmin sonunda tatlı bir tokat yiyorsunuz
İmdb puanı adil olmuş hatta küsuratlı yukarı doğru yuvarlayarak biraz daha yüksek olabilir. 6.7 & 6.9 gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu paylaştığım filme baya benziyor hocam anlatımınıza göre:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159407806
Tavsiye ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Frozen (2010)
4/10
Filmi izlemeye başlayalı 5 dakika olmadan filmin vasat olduğunu anlamıştım.Filmde mantık arayanlar filmin fragmanına bile bakmasın.Filmi arka planda izlerken bile sıkıldım.Sırf izlemek için izledim.Filmin sonunda birşey kaçırdım mı diye başka yerden baktım.Spoiler olmasın diye yazmayacağım eksiklik var.
İmdb puanı yüksek bile kalmış.Boş vakti bile olan izlemesin.Sadece bu hayatta kalma film fanatikleri oturayım kahvemi alıp izleyeyim diye beklentiye girmeden izlerse onlara hitap eder sadece...
https://m.imdb.com/title/tt1323045/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 25 Ocak 2025; 0:33:41 >
Ex machina'yı izlemiştim. İki film arasında tek benzerlik yapay zekalı robot ile bir erkeğin duygusal olarak yakınlaşması. Biraz daha ayrıntı verirsem spoiler olacak, gerek yok
İki filmin de sonu güzel bitiyor yani yönetmenler izleyiciye "vay be" dedirtiyorlar o anlamda güzel
Archive filmini beklentisiz izledim, finali beğendim. Çok beklentiye girmeyin ama öneririm.
Smile (2022)
7/10
Film bakımından benim korku eşiğim bayağı yüksek normal izleyiciye göre.Beni hiçbir sahne germedi filmin sonuna kadar ortalama bir filmdi benim için.Ama son sekansı beğendim.Bu yüzden film ortalamadan iyiye geçti gözümde.
Normal izleyiciyi gerer bu film,hassas olanlara korku filmi gibi gelebilir :-) Sonuç olarak film iyi film her kesime hitap ediyor.Serinin 2.filminide yarın akşam izlerim muhtemelen.Araştırmadım ama filmin 3.sünü 4.sünüde çekerler sündürebildikleri yere kadar uzar bu seri.
https://m.imdb.com/title/tt15474916/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 26 Ocak 2025; 4:17:2 >
Alman yapımı ve kısa metrajlı denilebilecek bir aksiyon filmi olarak tanımlanabilir. Lola adlı bir kızın Manni adlı erkek arkdaşının metro treninde kaptırdığı parasını yeniden elde etmek için 3 döngü (3 deneme) halinde ve her defasında başa sararak yaşadığı aksiyon ve denemeleri sembolize eden, içinde kısmen felsefe ve öğreti barındıran bir film. IMDB puanı ve aldığı bir takım ödüller açıkçası bana abartı geldi. Yani vasat bir yapım değil ama o yılların ve Alman sinemasının da bol efektli ve post-production bakımından başarılı olduğu bir filmi olması dolayısıyla 7/10 puan veriyorum. Birçok kişi kararsız kalabilir puan konusunda, baştan söylemesi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bugun izliyecem bende bakalım nasıl olmuş :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir bilim insanı ölümden sonra yaşamın olduğunu kanıtlıyor. Daha sonra milyonlarca insan intihar ediyor
Netflix filmi olmasına rağmen düşük bütçeyle sağlam bir film yapmışlar
Öte alem, paralel evren
Bilimkurgu dram ve romantik filmi. Dikkatle izlenmesi lazım
İmdb puanı daha yüksek olmalıydı
İyi seyirler dilerim.
-
Gastronominin fantastik dünyası desek herhalde yanılmış olmayız. Ramen western olarak adlandırılan film ramen yapımında nispeten başarısız olan Tampopo adındaki kadının, yemeklerini kusursuz noktasına ulaştırmasını kadraja alır. Kovboy kıyafetli adam da bu fantastik dünyanın ramen kovboyu olarak şekillenir ve Amerikan western türüne de şapka çıkarılır. Erotizm dahil olmak üzere filmdeki her sahne yemeklerle ilgilidir. Bundan dolayı lezzetli yemek eşliğinde filmi de tüketirseniz daha da zevk alabilirsiniz. Deli gibi acıktıracak filmdir. 7/10
-
Klasik Abd başkanına suikast filmi gibi dursa da, filmin diğer muadillerinden farkı her bir bilinmeyen nokta deşifre oldukça parça parça ilerlemesi ve suikast olayını her defasında saat 12.00'dan itibaren devamlı başa sararak bu bilinmeyenleri izleyiciye aktarması, ters köşeleri fazlar halinde ifşa etmesinden ibaret. Yani biraz farklı bir format söz konusu. Aksiyon sahneleri epey başarılı. Dennis Quaid var, karizmasını konuşturuyor. Etkin süresi 90 dakikadan az olması yönüyle de sizi sıkmaz. Imdb puanı bence uygun, 6.5/10 veriyorum.
Doctor Sleep (2019)
7.5/10
İzleme listemdeydi.Normalde 2 saatten fazla uzun filmleri izleyemiyorum artık.Ama iyi bir film ve The Shining devamı olduğunu bilerek izledim.İlk filmle kıyasla mukayese edilmez ama iyi film.
Başrolün oyunculuğu son kısımda zayıf kalmış.Siyahi kızın oyunculuğunu beğendim.Filmin en çok Hotelde geçen kısmını beğendim.Film keşke en az 20 dk daha kısa olsaydı seyir zevki daha fazla olurmuş.
Hala izlemeyen vardır.Bu filmi izlemeden önce The Shining i izlemelisiniz...
https://m.imdb.com/title/tt5606664/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 26 Ocak 2025; 4:19:4 >
ımdb
The Contract (2006) ⭐ 5.6 | Action, Crime, Dramahttps://www.imdb.com/title/tt0445946/?ref_=ext_shrSıradan bir aksiyon, kovalamaca bir yapımı ama işte Morgan Freeman, John Cusack ve bilimum tanıdık oyuncular ile 2000'lerde geçmesi sebebiyle tabii orta seviye bir ritmiyle kendisini izletiyor fazlasını da sunmuyor. Klişeler içinde değişik bir film.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Gerçekten de kamp yaparken önüme bu şekilde bir suçlu düşse oğlum vs varken bunu yapar mıydım hiç sanmıyorum. Bu tür filmlerde şöyle bir motivasyon sorunu oluyor, villain kendisine yapılan iyiliğe karşı iyi mi olacak kötü mü? Veya villain bir şekilde iyi bir insana iyi mi olacak kötü mü? İşte bunlar karakterlerin davranışlarındaki motivasyonları baltalıyor nötrlüyor. Bu da olası senaryoları anlamsız, mantıksız hale getirmeye başlıyor, seyirciyi sıkıştırıyor. Seyirci bile bir taraftan gerçekçilik ararken diğer taraftan da filmin kötü bir şekilde bitmesini istemem arasında bırakıyor. Bu rahatsız edici his de filmi ortalama haline sokuyor, heyecanı da bir ortalamaya doğru çekiyor. Çünkü biliyorsun ki bu başrol buna bir şey yapamaz. Yolda yaşayacakları olumsuzlukları, birbirlerine muhtaç olacaklarını vs tahmin edebiliyorsun. Yani spoiler vermiyim ama işte bu beklenti ve gerçekçilik ile sevilen karakterlerin ölümlerini istemek, bir vicdan muhasebesi yapmak rahatsız ediyor. Halbuki daya motivasyonu, öteki adamı da son derece kötü göster bırak öldürsün değil mi? İntikam filmlerinde böyle yaparlar, seyirci zerre pişmanlık duymaz tam tersine son derece motive edilmiştir. Neyse işte bu filmde bu yoktu. Aynı hisleri 3:10 Yuma filmi için de hissetmiştim, gerçi muhtemelen o film daha iyidir. Neyse bu filme puanım 6/10.
ımdb
Bicentennial Man (1999) ⭐ 6.9 | Drama, Romance, Sci-Fihttps://www.imdb.com/title/tt0182789/?ref_=ext_shrGerçekten tam bir Robin Williams filmi. 90'ları, 90'ların havasını, aile bağlarını vs hissetiren; bunu da bilimkurgu, romantizm ve dramayla harmanlamış hoş ve tam bir aile filmi yani büyük çoğunlukla. Filmde var oluşa, insan nedir sorusuna, yaşama, ölüme, aile kavramına güzel diyaloglarla değinmişler.
Filmin en büyük kusurlarından biri gelecek için yapılan bilim-kurgu tasvirleri. Tamam illaki her şey filmlerdeki gibi olacak tutacak diye bir şey yok ama film gelecekte o kadar ileri gidiyor ki yani bir cep telefonu bile göstermiyorlar. Elde taşınan gelişmiş bir iletişim aracını hayal etmek bu kadar zor olamazdı. Ya da burasını bir kaçırdım bilemedim. Ama bir kişi elinde tablet hibi bir ekran tututordu. İşin gülümseten kısmı bu kocaman kalın tabletin plastiğinin eskiyi andıran ve kalın mı kalın olması. Eskinin tasarım anlayışıyla gelecekte bir şeyler öngörmeye çalışmak belki o zaman için iyi olsa da günümüzde görünce insana komik geliyor. Tabii bazı kıyafetler de.
En büyük diğer kusur da aradan epey zaman geçmesine rağmen karakterlerin yaşlılık hallerini iyi yapamamış olmaları. La aradann 13 sene geçti diyon, genç görünümlü yaşlı kadın oğlunu görmeye gidiyor güya maşallah oğlu da neredeyse kendi yaşında gibi. 30 yaşında adamların liseli genç rollerini oynadığı diziler gibi olmuş. Ya da aradan yıllar yıllar geçmiş bir şahıs gösteriyor ama torun, arads 2 kuşak var, ana-babasını göstermiyor, peki ya onlar diye sorduruyor.
Bir diğer abukluk da bir kişinin pek çok konuda branşlarda bilgi sahibiymiş uzmanmış gibi icatlar yapıp durması. Maşallah emmoğlu çok pratik, arge marge kim köpekmiş. Alayını hallediyor, fizik, optik, kimya, biyoloji, .genetik, malzeme bilimi filan fark etmiyor alayına gidiyor reis, hata da yok. Hadi buraları filmin ağır bir bilimkurgu türü olmayıp başka şeyler anlatma derdinde olduğu bir yapım olmasıyla görmezden gelsek de o yaşlılık ve yaş farkı kısımları her zaman göz kanatacak, onu kabullenemem. Hele bir yerde torun ve anneanne benzerliği, tam Kemal Sunal'ın İnek Şaban filmleri absürtlüğünde olmuş.
Yalnız 99 yılında yapılmasına ve asıl amacının bir bilim-kurgu filmi ortaya çıkarmak olmamasına rağmen filmdeki görsel ve özel efektleri beğendim şahsen. Böyle filmlerde görsellik pek de ön planda tutulmaz. Buna rağmen oldukça iyi iş çıkarmışlar takdir ettim.
İyisiyle kötüsüyle tatlı mesajlarım verildiği, eğlencelik, az biraz dramatik, belki biraz da çerezlik bir yapım. Güzelfi, izlediğime pişman etmedi. 7/10
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Robot olarak üretildi, özgür(?) bşr insan olarak yaşadı yaşlanıp öldü. Nerden nereye!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Ocak 2025; 16:15:49 >
-
Beetlejuice (2024) 10 / 7 Tim Burton yine kendisine yakışanı yapmış ve keyifli bir kara mizah çıkartmış karşımıza...
-
kıyıda köşede kalmış sürpriz sonlu bir suç filmi. türü sevenler için her türlü gideri var
ımdb
Reindeer Games (2000) ⭐ 5.8 | Action, Crime, Thrillerhttps://www.imdb.com/title/tt0184858/?ref_=rt_i_1 -
Smile 2 (2024)
6/10
İlk filmden para gelince, 2.filme para harcamışlar.Film ilk kısmının temposu iyiyken sonra düşüyor.İlk filme benzer gidiyor.Sonra son kısma geçerken ilk filmden farklı yapalım diye ters köşeler yapıyorlar.Tam fena değil derken suyunu çıkarıyorlar abartıkça abartılar o kısmı.
İlk filme bayılan ve ortalama seyirci sever bu filmi.
Sonraki filmlerde bu kafada giderlerse ortalama seyirci bile izleyemeyebilir.Sadece kendi fan kitlesine hitap eder.
Ben sonraki filmlerini izlemem serinin.Ben olsam bunların yerinde 3.filmde bu lanet mevzunun ilk çıktığı zamandan kesit gösterir.Sonra günümüzde bu laneti bitirir seriyi bitirirdim.Bunlar bizim Siccin yada yabancıların Çığlık serisi gibi uzattıkça uzatırlar
https://m.imdb.com/title/tt29268110/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 26 Ocak 2025; 20:32:10 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Abd başkanı, Özel ajanlar. Sözde ihanet ve kovalamaca.Klasik aksiyon filmi. Konu klişe. Yüksek tempo
Oyuncu kadrosu iyi olunca film ister istemez biraz yukarı çıkıyor
ımdb
Double Jeopardy (1999) ⭐ 6.5 | Crime, Drama, Mysteryhttps://www.imdb.com/title/tt0150377/?ref_=ext_shrİlginç bir filmdi. Gerçi benzer konuların işlendiği başka filmler bulmak mümkün ama tabii burada olay farklı yerlere evriliyor. Tommy Lee Jones'un bu filmi izletme konusunda etkisi büyük olsa da canlandırdığı karakter olarak daha baskın olmasını beklerdim. Nasıl desem filmin başında gördüğümüz karakterle ortalarında ve sonunda gördüğümüz karakter aynı değil sanki. Dayı yani birden ne yaşadın da fikirlerin değişti dedirtti. Ashley Judd da fena sayılmaz ama üstün bir oyunculuk görmedim. Filmin IMDB ortalaması ne ise tam olarak o, ne eksik ne fazla ama not verecek olursam tam sayı olarak 7/10 verebilirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X