Şimdi Ara

En Stabil Sürüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hp pavilion almayi düşünüyorum ve bilgisayar Freedos, şuan en stabilize sürüm hangisi? Birde windows 10 pro/home hangisini tercih etmeliyim. Genellikle oyun oynanıcak...

• Windows 10 sürüm 1909 bana çok akıcı geldi pro sürümü daha mantıklı olur bence. ayrıca forumda kendi Windows ISO dosyası hazırlama konusu var bir bak istemediğin programlarını sizlersiniz.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 10:31:5 >
  • huhuq kullanıcısına yanıt
    Hp pavilion almayi düşünüyorumda birkac arkadas 1909 kurunca donuyor filan demiş 1903 te en stabilize çalışıyor diyorlar... Acaba iso dosyası olarak indirebileceğim bir link verir misin?
  • Son sürüm yani Windows 10 v1909 Pro sürümünü öneririm. Ben de kullanıyorum.
  • 1909 sürümü çöp 1607 deki menü akıcılığı bulamıyorum en son sürümlerde nedense. Başlat menüsü ile ayarlar menüsü acayip kasıyor. Uygulama açılış hızları yavaş. Menü arayüzünü düzeltmesi gerek microsoftun yada yapabilirsem AERO theme modlayacağım bu sisteme. 1903 ile aynı 1909. Hiçbir fark yok. Güvenli modda açında sistem zaten 19H1 yazıyor halen. 19H2 yazması gerekirdi ama MS'in gözünden kaçmış gibi bu durum. Diğer sürümlere destek bittiği için ya 1903 yada 1909 seçeceksin. 1909 kur geç aynı zaten.

Eğer benzer sorunları yaşarsan iobit advanced systemcare programını kurup optimizasyon yap. Çok farkediyor performans. Açılış süresi 90 saniyeden 23 saniye ye kadar düştü. Ama ayarlar menüsüne bir etkisi olmadı. Bu konuda umarım bir düzenleme yapılır.
  • alperr2434 kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 10:31:11 >
  • Window$ stabil değildir en stabil sürümü de yoktur. Stabil işletim sistemi istiyorsan *nix kullanacaksın Linux ya da BSD fakat ben FreeBSD öneririm
  • Herşeyi denedim 1607'den başkası yalan.
  • Tam net en stabil sürüm kodunu vereyim: Windows 10 - LTSB - 1607 - 14393.3384 (Enterprise olarak da adlandırılır bu sürüm)

*Bu sistem en kararlı windows 10 konumunda. En son Aralık 2019 cumulative güncellemesini de aldı. Bu sistemin desteğinin biteceği tarih 2026. Bu yıla kadar bütün güvenlik güncelleştirmelerini alacak. Ancak normal Pro/Home sürümleri için 1607 desteği 2018 de sona erdi. Bu yüzden artık güvenlik güncelleştirmesi almıyor.

Rekabet kurumu buna da bir ceza versede kurtulsak şu microsoft dayatmalarından.. HOME/PRO keyi satışı yapan microsoft kullanıcılarına 2 yıl içinde ölecek sürümleri stabilitesi sağlanmadan sunuyor ve fişini çekiyor.. Sürekli sürüm güncellemesi ve formatla uğraşıp duruyoruz.

Enterprise lisansı ise ulaşılabilecek bir şey değil. Kurumsal şirketler için performans ve uzun destek sunulan bir sistem.

Bendeki sistem 1607 PRO 14393.2214 en son hali daha ötesi yok bu sürümün. Enterprise sürümün bir benzeri olacak şekilde ayarlandı tüm gereksiz ögeleri sildim magaza hariç. (edge vs.) Bir LTSB olmasada 1909 sürüme göre çok daha performanslı, herhangi bir güncelleme de derdi de kalmadığı için windows update kapalı tutup stabil olan bu sistemi kullanmak kalıyor geriye. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 18 Aralık 2019; 2:33:29 >

• Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim sanırım 1607 sürümünü kurucam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.