Şimdi Ara

En temel c# bile yapamıyorum.[Güncel] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PM atabilirsiniz bende bilgisayar programciligi ogrencisiyim çok takildim sizin gibi bilgimin yettiği surece yardimci olayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Niye konsol uygulaması gösterirler anlamam. Hem gereksiz hem daha kafa karıştırıcı. Form açacaksın buton, textbox falan ekleyip yardıracaksın. Görsel stilleri ayarlayarak kodlamak apayrı bir zevk veriyor adama. Yaklaşık 3 aydır hobi amaçlı uğraşıyorum bu işle hiç konsola girmedim boşa zaman kaybı bana göre.

Konuyla alakası yok pek belki ama içimden geldi. Bence bir kaynaktan iyice öğrenin bu terimleri. Ben internetten öğrendim çoğu şeyi yerli ya da yabancı sitelerden. Örneğin değişkenlerden başlayın nedir, nasıl tanımlanır vs. Daha sonra if, switch... derken pratik yapa yapa düğüm çözülür.

Ne kadar cahil konuştuğunu sana şöyle açıklayayım, ikimizde aynı zamanda arabaya yapmaya başlıyoruz seninle, sen kaportayı yapmaya başlıyorsun ilk, aynaları takıyorsun, camları takıyorsun, bagaj kapağı ve egzoz görünümünü ayarlıyorsun. Ben bu süre zarfında hep motora ve arabanın iç koordinasyonuna falan odaklanıyorum-hiç de anlamam arabalardan-, basit bir kaporta yapıyorum. İlk görünüşte herkes seninkini beğeniyor ve çalıştırma aşamasına geçiyoruz ve sonuçlar;

1. Senden çok daha hızlıyım.
    2. Senden çok daha az yakıt harcıyorum.
    3. Ömrüm senden çok daha uzun ve çok daha az tamire giriyorum.
    4. Arabanın ön paneline koyduğun butonlar hiçbir işe yaramıyor ve saçma sapan hareketler yapıyor.
    ....uzatılabilir, evet dostum durum bu, bi an önce kurtar kendini bu düşünceden, yoksa anca iki sayıyı toplayan hesap makinesi heee pardon, görsel hesap makinesi yaptığınla kalırsın.

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    İyi yazmışsın da (kendine göre) benim işim bu değil, bu işin eğitimini de özel olarak almıyorum, sadece bir uğraş ve hobi benim için. Kendime göre takılıyorum yani bir amacım yok. Orada da kendi görüşlerimi belirttim, cahil gözüyle bakmaya hiç gerek yoktu. Konsol uygulaması yapsam nolur yapmasam nolur. Formlarla uğraşmayı seviyorum. Zaten bu işi tam öğrenmek istesem gider bilgisayar mühendisliği falan okurdum o kadar salak değilim herhalde. Hobi diyorum okuduysanız. Benim komplike şeylere ihtiyacım yok. İşime yarar kısımları öğrensem yeterli. Gidip de registy işleri falan yapacak, kütüphane yazacak halim yok. Ha öneri yaparsınız, şöyle şöyle yapın dersiniz değerlendiririm fakat söze direk cahilsin diye girmek olayı bitiriyor kusura bakmayın. Umarım anlaşılmıştır, amacım tartışma çıkarmak vb. değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 22 Nisan 2014; 14:26:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k, kk, kkk ?

En basit programi yazarken bile mantikli isimler ver, ilerde basin agrimaz.
  • quote:

İyi yazmışsın da (kendine göre) benim işim bu değil, bu işin eğitimini de özel olarak almıyorum, sadece bir uğraş ve hobi benim için. Kendime göre takılıyorum yani bir amacım yok. Orada da kendi görüşlerimi belirttim, cahil gözüyle bakmaya hiç gerek yoktu. Konsol uygulaması yapsam nolur yapmasam nolur. Formlarla uğraşmayı seviyorum. Zaten bu işi tam öğrenmek istesem gider bilgisayar mühendisliği falan okurdum o kadar salak değilim herhalde. Hobi diyorum okuduysanız. Benim komplike şeylere ihtiyacım yok. İşime yarar kısımları öğrensem yeterli. Gidip de registy işleri falan yapacak, kütüphane yazacak halim yok. Ha öneri yaparsınız, şöyle şöyle yapın dersiniz değerlendiririm fakat söze direk cahilsin diye girmek olayı bitiriyor kusura bakmayın. Umarım anlaşılmıştır, amacım tartışma çıkarmak vb. değil.

Evet haklısınız, ama bu tamamen gerekli bir sertlikti, çünkü bu konuyu okuyan insanlar tavsiye almak için okuyor, keza konuyu açan arkadaş da bu işi hobi olarak değil, meslek olarak düşünüyor ileriki zamanlar için. Siz hobi olarak bu işi seçip de yeterince bilgi sahibi olmadan ilerlemek isteyen arkadaşlara tavsiyede bulunursanız, günaha girmiş olursunuz. Çünkü kimse sizin ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu bilmiyor, olay hk. bilgi sahibi olmayan insanları yanlış yönlendirme şansınız oldukça yüksek.

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Yazdığım ilk paragraf konuyla ilgili olmayan doğru ya da yanlış düşüncelerim, ikinci paragraf ise biraz tavsiye niteliğindeydi. Yanlış yönlendirdiğimi düşünmüyorum ikinci paragrafta fakat haklı olabilirsiniz, dikkatli olmak gerekli. Öyle çok öneri yapan biri de değilim, genelde öğrenmek isteyenlere veya sorusu olanlara bildiğim kadarıyla cevap veriyorum sadece.

Normalde de kesin bilmediğim şeyler için "olabilir", "bence", "sanırsam" gibi kelimeler kullanırım. Bilmediğim şeyi bildiğimi iddia etmek bana göre değil, bilmiyorum deyip çekilirim eğer yeterli bilgim yoksa. Çok gerekli değil belki benim ne düşündüğüm, nasıl dvrandığım ama yazayım dedim maksat daha rahat anlayalım birbirimizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 22 Nisan 2014; 15:33:11 >
  • Aaa ne olmuş konuda tartışma çıkmış.Yapmayın lütfen.

Arkadaşlar araya başka derslerin girmesiyle programlamaya fazla zaman ayıramadım yarın yeni sorularla dönücem ama konuda cevabını alamadığım bi yer var o da "algoritma" meselesi.Hoca vizede ya bize algoritma verip kodları yazdırıcak ya da kod verip algoritmayı çizdireceğini söyledi.

Bu algoritmanın olayı nedir bi açıklarsanız çok sevinicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MusanınAsası

Aaa ne olmuş konuda tartışma çıkmış.Yapmayın lütfen.

Arkadaşlar araya başka derslerin girmesiyle programlamaya fazla zaman ayıramadım yarın yeni sorularla dönücem ama konuda cevabını alamadığım bi yer var o da "algoritma" meselesi.Hoca vizede ya bize algoritma verip kodları yazdırıcak ya da kod verip algoritmayı çizdireceğini söyledi.

Bu algoritmanın olayı nedir bi açıklarsanız çok sevinicem.

algoritma en kısasından türkçe anlatımdır ilk algoritma hazırlayıp kod yazarsan daha sağlıklı olur ;)

misal:
    karenin alanını hesaplatacağım
    2 değişkenim olacak(birisi kenar, birisi alan)
    kullanıcıdan bir kenar isteyeceğim
    alanı kullanıcının verdiği kenar ile halledeceğim
    ve sonucu göstereceğim

** ya kullanıcı harf girerse :D

algoritma yukardaki gibi oluşturulablr ama olasılıklarada dikkat etmek lazım mesela ya harf girerse gibicesinden ;)

ama hoca size büyük ihtimal diyagramla yaptıracaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yazdığım ilk paragraf konuyla ilgili olmayan doğru ya da yanlış düşüncelerim, ikinci paragraf ise biraz tavsiye niteliğindeydi. Yanlış yönlendirdiğimi düşünmüyorum ikinci paragrafta fakat haklı olabilirsiniz, dikkatli olmak gerekli. Öyle çok öneri yapan biri de değilim, genelde öğrenmek isteyenlere veya sorusu olanlara bildiğim kadarıyla cevap veriyorum sadece.

Normalde de kesin bilmediğim şeyler için "olabilir", "bence", "sanırsam" gibi kelimeler kullanırım. Bilmediğim şeyi bildiğimi iddia etmek bana göre değil, bilmiyorum deyip çekilirim eğer yeterli bilgim yoksa. Çok gerekli değil belki benim ne düşündüğüm, nasıl dvrandığım ama yazayım dedim maksat daha rahat anlayalım birbirimizi.

hocam konsoldada buton vs yapabilrsn pixel ve farenin kordinatlarını kullanarak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• lavara123 kullanıcısına yanıt
    Pek uğraşmadığım için bilmiyordum, bakarım
  • Geçen gün verdiğim örnekte kafama takılan yerler var.

Mesela burda ilk verdiğimiz bilgilerde sıkıntı yok 1<k<10 olan yeri anladım ama ondan sonraki kk lı kısmı anlamadım.

Burda şimdi ilk olarak 0 ya da 11 versem direkt olarak Hatalı giriş diyor yani sorıun yok.5 verince sağlıklı bir şekilde devam ediyor.

Sonraki kısımda biz nasıl bi kod giriyoruz anlamadım.Yani işlevi ne bunun ne yazarsam yazayım girdi uygun ve girdi yanlış çıkıyor daha doğru bir girdi giremedim.

Bir de 2 yerde k tanımı yapmış biri k*k biri kk*k bunlar nedir?k 1 ise kk 11 mi ?

En temel c# bile yapamıyorum.[Güncel]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 23 Nisan 2014; 13:04:02 >

• Anlamadığım yer 11 de yazsam 1.2 de yazsam döngü bitti diyor.a<10 diye atamıştık ama o zaman ne anlamı kaldı?11 yazınca 11,1.2 yazınca 12 yazıyor.

Bir de burda a=a+0.1M neden yazdık hiç anlamadım.Lütfen yardım,yarın vize var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 23 Nisan 2014; 15:19:10 >

• quote:

Anlamadığım yer 11 de yazsam 1.2 de yazsam döngü bitti diyor.a<10 diye atamıştık ama o zaman ne anlamı kaldı?11 yazınca 11,1.2 yazınca 12 yazıyor.

Bir de burda a=a+0.1M neden yazdık hiç anlamadım.Lütfen yardım,yarın vize var.

kodu tam olarak göster bi bakayım, ayrıca bu programın ne yapması gerektiğini de yaz.

• Programın amacını bilmiyorum sadece algoritması var elimde.İsterseniz onu çizerim.
  • quote:

Geçen gün verdiğim örnekte kafama takılan yerler var.

Mesela burda ilk verdiğimiz bilgilerde sıkıntı yok 1<k<10 olan yeri anladım ama ondan sonraki kk lı kısmı anlamadım.

Burda şimdi ilk olarak 0 ya da 11 versem direkt olarak Hatalı giriş diyor yani sorıun yok.5 verince sağlıklı bir şekilde devam ediyor.

Sonraki kısımda biz nasıl bi kod giriyoruz anlamadım.Yani işlevi ne bunun ne yazarsam yazayım girdi uygun ve girdi yanlış çıkıyor daha doğru bir girdi giremedim.

Bir de 2 yerde k tanımı yapmış biri k*k biri kk*k bunlar nedir?k 1 ise kk 11 mi ?

girdi uygun ile girdi yanlışın arasına bir tane else koy.

• quote:

Programın amacını bilmiyorum sadece algoritması var elimde.İsterseniz onu çizerim.

anlaşılan sayı 10'a gelene kadar üstüne 0.1 ekliyor, iki şekilde de döngü bitti demesinin sebebi döngü bitince o yazıyı yazıp yazmamasını kontrol eden bir durum yok,if bloğu içine alarak çözebilirsin

if(a<10) {
    while(a<10) {
    işlemler
    }
    döngü bitti yaz
    }
    else hatalı giriş yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 23 Nisan 2014; 16:41:49 >

• Araya else koydum fakat burda asıl anlamadığım kısım if'den sonra 2 tane k tanımı yapmış bunları da (k*k) ve (k*kk) demiş.Bunlardaki amaç nedir.kk girdisini hiç çözemedim.Orda da görüldüğü gibi aynı şekilde 260 yazdım ama yine girdi uygun ve girdi yanlışı aynı anda verdi

a=a+0.1 olanda ise mesela 1.2 yazınca 12 de çıkıyor consol'da orayı çözemedim.

Ne biçim örnekler bunlar anlamadım ya.
  • Girdi uygun ve yanlışı aynı anda vermez, else i düzgün yere yazmamışsındır. ayrıca sana bu ödevleri veren adam programların ne yaptığını söylemedi, ben hiçbir şey anlamadım ilk programdan çünkü.
  • Valla ben de pek anlam veremedim buna,diğerlerinden yine az biraz bişeyler anladım ama bu çok değişik geldi.

• Blok koyarak dene bi o tek satırlık if ve elselere.

if(xxx) {
    ..
    }
    else {
    ..
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 23 Nisan 2014; 17:21:12 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.