Şimdi Ara

En temel c# bile yapamıyorum.[Güncel]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben Saü-elektrik elektronik müh.1.sınıf öğrencisiyim.Bu dönem programlama dersi görüyoruz ve henüz daha çok bişey öğrenmediğimiz halde gerçekten zorlandığımı söyleyebilirim.

Şimdi ben derse çalıştım ama aklımın takıldığı baya bi nokta var,yardım etmek isteyen olursa bana pm atabilir mi lütfen yada konuya da yazabilir.

Çok zor şeyler sormayacağıma emin olabilirsiniz hatta "bunu da mı anlamadın?" bile diyebilirsiniz.

Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 29 Mayıs 2014; 14:49:42 >

• Kodları ezberlemeye çalışma anlamlandırmaya çalış bir matematik formulü gibi düşün ayrı ayrı değerler bir araya geldikleri zaman farklı anlamlar kazanıyorlar.
    Dünya üzerindeki en salak kişiye derdini anlattığını farzet hiçbir formul bilmiyor hiçbir mantığı yok sadece çok iyi hesaplama yapabiliyor.
    Bunların dışında soruların varsa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
  • Hocamız ders notuna şöyle bi örnek koymuş.

short a,b,c;

a=3;
    b=4;
    c=Convert.ToInt16(a+b);
    Console.WriteLine("a={0}\nb={1}\nc{2}",a,b,c);
    Console.ReadKey();

Şimdi burda benim aklıma takılanlar:
    1-ConvertToInt16 yazmamızdaki amaç ne,bunları üstte int olarak tanımlasadaydık böyle bişeye ihtiyacımız kalır mıydı?
    2-ConvertToInt16-32-64 arasındaki farklar nedir?
    3-a={0} b={1} gibi komutları neden verdik bu süslü parantezler ne işe yarar?
    4-bn ve cn yazarken n harfi neye yarıyor?

İnşallah umutsuz vaka değilimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MusanınAsası

Hocamız ders notuna şöyle bi örnek koymuş.

short a,b,c;

a=3;
    b=4;
    c=Convert.ToInt16(a+b);
    Console.WriteLine("a={0}\nb={1}\nc{2}",a,b,c);
    Console.ReadKey();

Şimdi burda benim aklıma takılanlar:
    1-ConvertToInt16 yazmamızdaki amaç ne,bunları üstte int olarak tanımlasadaydık böyle bişeye ihtiyacımız kalır mıydı?
    2-ConvertToInt16-32-64 arasındaki farklar nedir?
    3-a={0} b={1} gibi komutları neden verdik bu süslü parantezler ne işe yarar?
    4-bn ve cn yazarken n harfi neye yarıyor?

İnşallah umutsuz vaka değilimdir.

Hocanız o şekilde kod yazıyorsa kafanızın karışması normal. Sor bakalım neden short kullanmış. Eğer 2 byte tasarruf etmek için derse söylediği hiçbir şeyi ciddiye almamak gerek.

short zaten 16 bit. Oradaki Convert in anlamı yok. String içindeki \n satır başına geç demek. Süslü parantez içindeki rakamlar oradaki değişkenleri temsil ediyor. 0 a, 1 b, 2 c. Bunlar aklını karıştırmasın. "" içindeki karakterler string tir. String içinde gördüğün şeyler dilin bir kuralı değil. O yazılar WriteLine metodu tarafından işleniyor, yani sadece onu ilgilendirir. Anlamsız şeyler de yazsan kod yine derlenir yani çünkü dediğim gibi dilin bir parçası değil.

• Evet fazla boyut kaplamasın diye short kullanıyoruz demişti ilk hafta.

Convertin anlamı yok demişsiniz o zaman oraya sadece a + b yazsam hata vermez değil mi?

Süslü parantez içindeki sayıları her zaman o şekilde mi ilerler mesela ilk tanımlanan 0 ikinci 1 ,kafadan atmıyoruzdur heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 14 Nisan 2014; 17:35:28 >
  • Başka bi sorum daha var.

Hoca başka bir örneği şöyle vermiş.

int age;
    age=42;
    System.Console.WriteLine(age);

Aklıma takılanlar:
    1-Program açıkken System. yazmadan denedim bi hata almadım.System'in varlığının faydası nedir burda?
    2-WriteLine() içindeki age'in tırnak içinde yani "age" şeklinde olması gerekmiyor muydu?Bi hata vermedi.
  • quote:

Başka bi sorum daha var.

Hoca başka bir örneği şöyle vermiş.

int age;
    age=42;
    System.Console.WriteLine(age);

Aklıma takılanlar:
    1-Program açıkken System. yazmadan denedim bi hata almadım.System'in varlığının faydası nedir burda?
    2-WriteLine() içindeki age'in tırnak içinde yani "age" şeklinde olması gerekmiyor muydu?Bi hata vermedi.

Aşağıdaki iki kodda çalışacaktır. System bir namespace'dir. Yani şöyle düşünebiliriz Using kullandığımızda o alanı projeye dahil ederiz.System.Console dediğimizde ise System alanındaki Console olduğunu belirtmiş oluruz. Fark eden birşey yok.

Code1:

using System;
    Console.Write();

Code2

System.Console.Write();

Age kısmına gelecek olursak bu değişkenlerle ilgili bir soru. Değişken dediğimizde şöyle düşünnebiliriz.

int BenimYaşım=10;
    string x="age";

Console.Write(BenimYaşım);//10 yazacaktır
    Console.Write("BenimYaşım");//BenimYaşım yazacaktır
    Console.Write(x);//age yazacaktır
    Console.Write("age");//age yazacaktır
    "" Arasına yazdıklarınız string tipinde bir değeri ifade eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42B93504E -- 14 Nisan 2014; 18:12:02 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Fonksiyon Şuan Uygun Değil!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim anladım.
  • Tavsiye edeceğiniz bi site var mı Türkçe?

Böyle en baştan anlatan ve en mal öğrenciye anlatır gibi anlatan?

İf'lerde hocanın notlarında takıldım ben ve bu algoritma olayından da bişey anlamadım.Alltan ders alınacak gibi gözüküyor.
  • diğer anlamadığınız yerleri yazın hocam yardımcı olmaya çalışırız hiç C# konsolla uğraşmadım ama mantıken yardımcı olurum

if'ler

//a değişkeni büyükse(>) 15 VEYA(or) a değişkeni eşitse(==) 0' VE(and) a değişkeni eşit değilse(!=) 5'e
    if a > 15 or a == 0 and a != 5 Then
    {
    //işlemler...
    }

yukardakiler sağlanıyorsa işlemler yapılır sağlanmıyosa hiç süslü parantezlerin içine girmeden program akışında gider

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lavara123 kullanıcısına yanıt
    Merhaba yazdığınız kod satırları c# syntax'ine uygun değil doğrusu bu şekilde olmalı

if((a>15 | a==0) && a!=5)
    {
    // işlemler
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi converttoint32 -- 16 Nisan 2014; 16:30:28 >
  • Or nasıl yapılıyor ll şeklinde olan,nasıl bişey bu bulamadım bi türlü.
  •  En temel c# bile yapamıyorum.[Güncel]
     En temel c# bile yapamıyorum.[Güncel]

Şimdi burda verdiği örnekte mesela bu süslü parantezleri yazınca 34 tane hata verdi.Bunları neden yazdı hiç anlamadım.

Buna ilaveten algoritmayı koda aktarırken nasıl bi sıra takip etmemiz gerekiyor,gerçekten çok karışık geliyor bana.

And ve or arasındaki farklar nelerdir?Kısaca bana bu örneği anlatır mısınız?
     En temel c# bile yapamıyorum.[Güncel] En temel c# bile yapamıyorum.[Güncel]

• | işareti için sağ alt + küçük büyük işareti tuşuna basmalısın.

Bir çok kişi or u iki tane || ile kullanır ama aslında o kısa devre veya dır o kısımlar biraz karışık and kullanırken iki tane
    && kullanırsan birinci koşul false ise ikinci koşula hiç bakılmaz genelde performans amaçlı gibi gözüksede esas olayı bence o değildir esas amacını basite indirgemek gerekirse şöyle örnekliyebiliriz.

if(degisken!=null(degisken null değilse yani degiskenin içinde bir değer varsa) & degisken.ozellik>18(değişken 18 den büyükse)
    {
    yukarıda önce değişkenin içinde değer olup olmadığını kontrol ettik
    sonra degiskenin içinde barındırdığı özelliklerden birinin 18 den büyük olup olmadığını kontrol ettik.
    eğer degisken null ise tek bir tane & işareti kullandığımız için uygulamamız "Null referans exeption"(Nesne örneği bir nesnenin örneğine ayarlanmadı) yani degiskenimiz boş hatası alacağız.
    ama iki tane & işareti kullansaydık yani if(degisken!=null && degisken.ozellik>18) ilk koşul da değişken null ise ikinci değer kontol edilmeyeceği için if bloğunun içerisindeki satırlar çalıştırılmayacaktı.
    }
    onun dışında if kontrolü sırasında kontrol ettiğimiz şeyler bir işlem yapıyor olabilir ve her kontrolde mutlaka o alanların çalışması gerekebilir. Öyle durumlardada tek & kullanmalısın.

Bu bilgileri genel kültür olarak verdim bu kısa devre olayını anlatması ve anlaması cidden zordur ama kafan karışmasın Çok spesifik bir kontrol yapılmadığı sürece 10-15 yıllık yazılımcılar bile pek ilgilenmez bununla basar 2 tane && geçer.

Öğretmeninin canını sıkmak istersen || ile | arasındaki farkı sorabilirsin

• if(kontrol) işleminden sonra ";" kullanılmaz ayrıca if(k>1 && k<10) işleminden sonra } işaretini kullanmışsın o işaret(scope) bitirme/kapatma işaretidir. if kullanımından sonra } değil { kullanmalısın

iflerden sonrali ";" işaretleri silersen ve if(k>1 && k<10) sonraki } işaretini { ile çevirirsen hatalar düzelir.

Bir if kontrolünün içerisinde and kontrolünü kullandığınız zaman içindeki iki koşulunda doğru olması gerekir.

if(k>1 && k<10) burada if'in içine girebilmek için k değişkenin hem 1 den büyük hemde 10dan küçün olması gerekir.

Ayrıca if kontolünden sonra { işaretini koymassan tek tek satırdan fazla kod yazdığında else yi kullanamasasın. şu şekilde yapman gerekir
    if(kontrol)
    Console.WriteLine("Girdi Doğru");
    else
    Console.WriteLine("Girdi Yanlış");

Eğer birden fazla işlem yapıcaksan

if(kontrol)
    {
    // İşlemler
    }

else
    {
    işlemler
    }

And ile or arasındaki farka gelince
    if(k>250 || kk<30) burada k değişkeni 250den büyükse kk değişkenine hiç bakılmaz girdi uygun yazar ama k değişkeni 251 den küçükse o zman kk değişkeni kontrol edilir ve kk değişkeni 30 dan küçükse Girdi Uygun yazar eğer oda 29 dan büyükse girdi yanlış yazar.

• Çok teşekkürler gerçekten artık anlamaya başlıyorum c#'ın mantığını.
    Artık bol bol pratik yapıp vizeye gireceğim,çok sağolun.

Eğer tekrar bişeylere takılırsam uplarım konuyu yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 16 Nisan 2014; 20:16:46 >
  • bende yeni basladim :) allah kolaylik versin . b1 vitamini almayi unutmayin

biraz if else if lerdeyim :D simdi biraz switch- break lere gecdim :D ( görel egitim ile adam süper anlatiyor yanliz )

ayrica bilmiyorum söyleyen olacakmi ? ilk baslarda en yukarda "system.using" var onlari silince malum kodlar calismiyor.
    fakat system yerine baska bir system eklene bilirmi ( kütüphane sanirim )

neden basladim derseniz unity3d kullanmak istiyorum ve C# ayrica java bilmek gerekiyormus birde ingilizce tabi hepsi icin.
    ve farkli bir sistem kullaniyor. veri tiplerini ögrenmek mi gerekiyor bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 16 Nisan 2014; 23:35:54 >
  • Hangi adam,hangi görsellik?
  • quote:

Hangi adam,hangi görsellik?

valla temel egitim veriyor onu söylim isersen linki veririm :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis

quote:

Hangi adam,hangi görsellik?

valla temel egitim veriyor onu söylim isersen linki veririm :)

Lütfen,çok mutlu olurum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.