Şimdi Ara

En temel c# bile yapamıyorum.[Güncel] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Blok koyarak dene bi o tek satırlık if ve elselere.

if(xxx) {
    ..
    }
    else {
    ..
    }

Malesef aynı
  • Orada kafam kadar warning yaziyor görmediniz mi? Ben cepten görüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Orada kafam kadar warning yaziyor görmediniz mi? Ben cepten görüyorum.

while'dan sonra ; var ya onları silince gitti,sorun yok yani

Edit:AAAA 12 de düzeldi şimdi çok sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 23 Nisan 2014; 19:33:28 >
  • Hocanın vizede sorduğu soru:

Ax^2+Bx+C=0 olan denklemin x1 ve x2 olan köklerinin bulunmasını sağlayan c# programını yazın ve akış diyagramını çizin.

Geçmiş olsun.
  • Güncel ! ! !

Arkadaşlar burda sorularım şunlar:

En temel c# bile yapamıyorum.[Güncel]

1-Kırmızı alanda ornek.GetLength (0) ve (1) ne anlama geliyor?
    2-ornek [i,k]=i; yapmaktaki amaç ne,zaten içinde i var köşeli parantezin.
    3-Mavi alanda da değer atamasını neden 2 kez yapmış?Üstte var zaten aynı atamalar.

• 3) Üstteki atamalar o döngüye has. O döngü çalışıp tamamladığı zaman, döngü sayacı ilk değerini almaz. Dikkat edersen döngü sonlarında i++, k++ gibi ifadeler var, bunlar o değişkenin değerini 1 arttırmaya yarar, ve döngü bitince değeri atıyorum 5 olsun, program bitene kadar 5 olarak kalır üstünde oynama yapılmazsa. Ama adam bu değişkenleri tekrar bir döngüde kullanmak istemiş, dolayısıyla onları tekrar sıfıra çekmiş. Yeni değişkenler oluşturup da yapabilirdik ilk yukarıda olduğu gibi ama gereksiz yer kaplamış olur.

2) [i,k] dizinin hanesini gösteren değerleri barındırır. Mesela burada, i satırının, k'ıncı sütununa i değerini ata. Diyelim ki i 5, k da 3 olsun, o zaman örnek dizisinin 5. satırının 3. sütununu bul ve ona 5 değerini ata olurdu. Bu çift boyutlu dizileri anlamak için matrisleri inceleyebilirsin.

1) Bu bir metotdur, örnek dizisinin boyutlarını alır. 0 denilirse, satır kısmını, 1 denilirse sütun kısmını alır. Yani 0 i'yi, 1 de k'yı alıyor gibi düşün, aslında boyut numaralarıdır bunlar. İ birinci, K da ikinci boyuttur. Orada döngü şöyle çalışıyor; i'ye 0 değerini ata, örnek dizisinin 1. boyutundaki eleman sayısını al, eğer i' bu eleman sayısından küçükse döngüye gir, döngüyü tamamla ve yukarı çık, i değerini arttır, i değeri örnek dizisinin 1. boyutundaki eleman sayısından küçükse döngüye gir..... şeklinde.

• Teşekkürler. @Mr.Pink

Bir sorum daha var nxm boyutunda 2 matrisin toplamını veren bir programın kodları var burda.

Ama hata alıyorum Dizin, dizi sınırlarının dışındaydı. diye.Neden acaba?

• Son for döngüsünün yanındaki noktalı virgülü kaldır, o satırı işlemiyor sanırım ve i en son yukarıda 2 olarak kaldığı için C[2,0] diye bir indis de olmadığı için hata veriyor. Çünkü en fazla C[1,1] var.
  • Yazarken gözümden kaçmış heralde teşekkürler.
  • muhammed mantar di ismini yanlis hatirlamiyorsam, baslangic duzeyinde cok guzel anlatiyor.
    Bir site daha varda simdi telefondayim hatirlamiyorum, yarin aksam hatirlarsaniz eklerim :)

birde boyle basit sorulari once kendiniz bizzat deniyerek anlamaya calisirsaniz hem daha rahat anlarsiniz hem daha kalici olur. Denedikten sonra sebebini sormaniz daha mantikli :)
    ama tabiki biz burda yardimci oluruz :)

anlamama konusuna gelince;
    ya cidden kafaniz basmiyordur,
    ya sevmiyorsunuzdur,
    ya dersi dinlemiyorsunuzdur,
    yada derinden yavas yavas anliyorsunuzdur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

muhammed mantar di ismini yanlis hatirlamiyorsam, baslangic duzeyinde cok guzel anlatiyor.
    Bir site daha varda simdi telefondayim hatirlamiyorum, yarin aksam hatirlarsaniz eklerim :)

birde boyle basit sorulari once kendiniz bizzat deniyerek anlamaya calisirsaniz hem daha rahat anlarsiniz hem daha kalici olur. Denedikten sonra sebebini sormaniz daha mantikli :)

ya sevmiyorsunuzdur,

Muhammed Mastar
  • quote:

muhammed mantar di ismini yanlis hatirlamiyorsam, baslangic duzeyinde cok guzel anlatiyor.

ya sevmiyorsunuzdur,

Sevmiyorum, ortalamayı 40 getirip ömür boyu görüşmemek üzere c# ..

• quote:

Orijinalden alıntı: MusanınAsası

quote:

ya sevmiyorsunuzdur,

Sevmiyorum, ortalamayı 40 getirip ömür boyu görüşmemek üzere c# ..

http://www.muhammedmastar.com/csharp-dersleri
    http://www.gorselprogramlama.com/temelden-csharp-ogrenmek-icin-videolu-ders-anlatim-sitesi/

bu iki site temelden çok güzel anlatıyor. önce muhammed mastar derseleri dinlenirse güzel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TO.Yay

quote:

ya sevmiyorsunuzdur,

Muhammed Mastar

hocam o yazıyı yazarken bende "mastar" yazacakttımda telefondan yazarken bazen harflere yanlış basılabiliyor ve fark edilmeye biliyor
    Muhammed Mastar hocamdan da özür dilerim soyismine mantar dediğim için

• Muhammed Mastarı bitirdim bugün.

Haydaa Muhammed Mastar siz misin yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 30 Mayıs 2014; 23:41:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matt Jeevas

Muhammed Mastarı bitirdim bugün.

Haydaa Muhammed Mastar siz misin yoksa?
    Yok ben değilim, neden ben olduğumu sandınız.
  • Muhammed mastarı bitirsen ne olur bitirmesen ne olur. İlgi alanım olan c++ a bakayım dedim nasıl anlatıyor diye, gerçekten çok acemice. Zaman kaybı sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MusanınAsası

Tavsiye edeceğiniz bi site var mı Türkçe?

Böyle en baştan anlatan ve en mal öğrenciye anlatır gibi anlatan?

İf'lerde hocanın notlarında takıldım ben ve bu algoritma olayından da bişey anlamadım.Alltan ders alınacak gibi gözüküyor.

Ben baslarken muhammedmastar.com a bakmistim anlatimi baya iyi mantik kavrama acisindan temel olarak sizede oneririm hocanizda ilginc biriymis verdigi short ornegi gereksiz kalmis bana gore.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyisimi siz bir kitap alın boyle her takıldınıgınızda en tamel sorunlarda sormaya kalkarsanız bu işten sogursunuz ,kitap ve vs yuku bir pc ile bolca azimli olmak bu isin ilk sartıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

İyisimi siz bir kitap alın boyle her takıldınıgınızda en tamel sorunlarda sormaya kalkarsanız bu işten sogursunuz ,kitap ve vs yuku bir pc ile bolca azimli olmak bu isin ilk sartıdır.

Zaten cuma günü final var eğer iyi bir not alıp geçersem ömür boyu karşıma gelmicek zaten.

Kitap almaya değmez.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.