Şimdi Ara

en ucuz ısınma yöntemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 60 m2 bir oyun salonum var yazları 9000 btu luk regal a sınıfı klima ile soğutuyorum ve gayet iyi soğutuyor ve yeterli elektrik parasına günde 15 saat çalışarak 50 tl gibi bir ek getiriyor ki bu gayet makul..

Isınma konusunda ise geçen kız 1800 lük Ufo ve Klima aynı anda çalışıyor hatta ufo en fazla 5 saat çalışıyor buna rağmen faturaya yaşlasık 300 350 tl fazlalık geliyor..

Merak ettiğim konu klima ısıtma ve soğutma arasındaki elektrik sarfiyatı farkı bu kadar yüksek midir?

Ufoyu çıkarıp yerine sarfiyatı azaltmak için ne koyabilirim?

• 60 metrekareye 9000lik cihaz mı kullanıyorsunuz ?

faturayı patlatan ufo'dur. saatte 65 kr harcayarak.

o klima oraya yetersiz. 9000btu luk klima 15 -18 metrekare'de kullanılır.

sizin oraya 24000lik inverter bir cihaz almanız gerekir.

2000-3000 tl arası fiyatı vardır. fakat hem ısıtır hem de tasarruf yaptırır. kısaca parasını amorti eder.

ayrıca bu cihaz tek başına ana ısıtıcı olarak kullanılır ve ek ısıtıcıya ihtiyaç duymaz.

yani sadece klima ile ısınırsınız..

ufo vs. gerekmez.

regal de 9000 btu ~30 kr harcar.

ama ısıtmada regal sınıfta kalır.9000 btu olduğunu da hesaba katarsak asla ısıtmaz.

edit:oyun salonunuzda kaç bilgisayar var ? soğutması mucizedir. ısıtmada bilgisayarların katkısı olur ama değişen birşey olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 10 Kasım 2012; 17:22:41 >
  • oyun salonunda 7 106 ekran plazma 1 laptop 7 ps3 var ayrıca ortalama 15 civarı insan var içerde.. 9000 lik klima burayı buz gibi yapıyor hatta üşüdüğüm için 24 derece otomatikte kullanıyorum klimayı.. ısıtmada geçen sene 1800 lük ufo ve klima gayet başarılı oldu fakat masraflı oldu..

ben hala ısıtıcı kullanamya başlamdım 3 ay ısıtıcı kullanacam senede 600 tl kar edeceğim diye inverter klimaya 3000 tl vermek enayilik olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakofly

oyun salonunda 7 106 ekran plazma 1 laptop 7 ps3 var ayrıca ortalama 15 civarı insan var içerde.. 9000 lik klima burayı buz gibi yapıyor hatta üşüdüğüm için 24 derece otomatikte kullanıyorum klimayı.. ısıtmada geçen sene 1800 lük ufo ve klima gayet başarılı oldu fakat masraflı oldu..

ben hala ısıtıcı kullanamya başlamdım 3 ay ısıtıcı kullanacam senede 600 tl kar edeceğim diye inverter klimaya 3000 tl vermek enayilik olur..

cihazların ısısı etkili olmuyor mu hocam ?

edit:9luk olduğuna eminmisiniz? 9rac mı yazıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 10 Kasım 2012; 20:48:12 >
  • o alana nasıl 9.000 regal yetmiş bilimsel inceleme konusu olması lazım, bizim burada 60 metre kare yerde 24.000 btu klima var sıcaktan ölüyorduk cafede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

o alana nasıl 9.000 regal yetmiş bilimsel inceleme konusu olması lazım, bizim burada 60 metre kare yerde 24.000 btu klima var sıcaktan ölüyorduk cafede.

+122322434
  • valla arkadaşlar bildiğiniz soğuk oluyor yetiyor yani fazla fazla dükanın tam ortasına koydurdum klimayı.. buz gibi üflüyor her yere gidiyor ve baya soğuk yapıyor makanı.. Yaz boyu bu şekilde serinledik.. tabi kumandadan 18 auto deyince 18 yapamıyordur odayaı ama 23-24 derece yapıyor ki buda dışarısı 35 40 dereceyken baya iyi oluyor içeri girer girmez buz gibi hava yapışıyor insanın üzerine..

klima 9rac bu arada soranlar için söyleyeyim..

benim problemim soğutma değil ısıtma problemi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En ucuz bağlantı hangisi..??
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.