Şimdi Ara

En Ucuz Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
45
Favori
170.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim isteğim hep devamsızlık yaparak uzaktanlara para ödemeden kaç dönem olursa olsun tecil etmek. Mesela 2. dönemin sonunda kayıt silinirse 1 sene benim askerliğim tecil olmuş olacak derslere hiç gitmeme rağmen. Sonra kayıt silecekleri vakit başka bir tezliye başvurarak tekrar tecil etmek... İşte bu yüzden hangi dönemde üniveriste kişinin ilişiğini keser? Bu sorunun cevabına göre başka bir programa o zamanlarda kayıt yaptırmak lazım ki tekrar tecil olsun. Yani kesin bilgi de lazım. Siz bu dediklerim hususunda ne düşünüyorsunuz, aslında sizinde ortalama iyi olduğu için bu yöntemi kullanabilirsiniz gibi geldi bana
  • gkhnkfl G kullanıcısına yanıt
    tamamen aynı durumdayız, ben de ikilemdeyim. illa uzaktana neden kaydolmak zorundayız sorusuna cevap bulamıyorum.

öte yandan mesajını okurken kafamda bir soru daha oluştu. " Sonra kayıt silecekleri vakit başka bir tezliye başvurarak tekrar tecil etmek" demişsin. neden tezliye başvurmak? tezsizi yarıda bırakıp tezsizden devam edilemiyor mu ki?

ve tezli veya tezsiz, bir sonraki okula ne zaman başvurulmalı. ikinci dönemin sonunda mı üçüncü dönemin sonunda mı?
  • togiksk T kullanıcısına yanıt
    tüm derslerden kalsam da ilk dönem kaldım diye hem ilişik kesmezler 3 dönemde bitiremeyince ilişik kesilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ht20 H kullanıcısına yanıt
    Yani 4. döneme kayıt yapma hakkı tanımazlar mı? Kayıt silecekleri vakit çok mühim zira o vakitte tecil iptal olacak ve hemen yeni bir programa kaydolmak gerekecek... Bazı arkadaşlar da 4 dönem okursun tamamen devamsızlık yaparak 4. dönemin sonunda ilişiğini keserler diyorlar. Hnagisi doğru?
  • yds.virtuozu Y kullanıcısına yanıt
    İlla uzaktana kaydolmanıza gerek yok. Uzaktan eğitimi tercih edenler ekseriyetle not ortalamaları düşük olmakla beraber ALES puanları YDS puanları ya da tavsiye mektubu, mülakat gibi şeylerle uğraşmak istemedikleri için bir de devamsızlık hiç sorun olmadığı için uzaktan da para ödeyerek tecil etmeyi tercih edebiliyorlar haklı olarak.

Tezli yüksek lisans 3 sene 4 ay tecil ediyor ama hep devamsızlık yapınca üniversite ne zaman ilişiğimizi keser o biraz muallak olduğu için şuan ortadayım ben. Ama ben uzaktanlara para ödemek felan istemiyorum. Çünkü ALES ve ortalamamı değerlendirmek istiyorum. Tezliden sonra kayıt silindiğinde başka bir programa da kayıt yapmak lazım ki tekrar tecil olabilsin. Ama burada en mühim sual üniversite sürekli devamsızlıkta KAÇINCI DÖNEMİN SONUNDA ilişiğimizi keser? Ona göre başvuru yapacağımız tarih değişecektir bir sonraki program için.
    Hocam ortalamam iyi fakat korkutuyorlar. Bu ilişik kesme yapılacağı vakit okul bildirmiyor öğrenciye muhtemelen. Onlara güvenerek bu risk alınırsa sonrasında sorun yaşama ihtimalimiz var. Muhtemelen güz döneminde temmuz-ağustos gibi Altınbaş üni'ye uzaktan eğitim girmeyi planlıyorum. Güvenemiyorum tezli konusunda üniversitelere.
  • togiksk T kullanıcısına yanıt
    Tabi siz de haklısınız ben de sizin gibi düşünüyordum ama yaklaşık altınbaşa 6 bin vereceğime tezliye başvurup kaydımın nereye kadar giderse oraya kadar takip etmeyi deneyeceğim ben inşaAllah. Öğrenci işleri ile 1-2 ayda bir irtibat kurarak kaydımın silinip silinmediğini beklemek ya da benden habersiz silmelerine mani olmak için hep takip etmek lzım gibi. Tabi sizin tercihiniz de dediklerinize göre mantıklı. Garantiye almış olursunuz işinizi.
  • dilim döndüğünce size aktarmaya çalışayım.

eğer ilk defa lisansüstü kayıt yapılıyorsa tezsiz uzaktan tercih etmek mantıklı ben bunun için okan ünv. tezsiz uzaktan türkçe işletme seçmiştim. 3 sene bana tecil verdiler. ancak şöyle bir durum var 3 dönem yanı 1.5 sene okula devam etmediğim için öğrencilik haklarından yararlanmam durduruldu yani nedir öğrenci belgesi alamama, öğrenci kimlik kartı yenilememe, ders vermeme vs. ama tecilime dokunmadılar ta ki geçtiğimiz ay sonuna kadar 2 sene boyunca 0 devam ve 0 ders seçimi olduğundan ilişiğim kesildi. ve askerlik şubeye de bildirecekler. 3 sene tecil veriyoruz işi tamamen hikaye her türlü iki sene maalesef.

şimdi tezsiz hakkımı doldurduğum için tezli yl arıyorum. çeşitli ünv.ler imkan sunuyor ancak alınan indirimlerle diyorumki ulan fason yapacağıma doğru düzgün yapayım. çünkü fason yaparsak yine 2 sene tecil. tez aşamasına geçmek için derslerden başarıyla geçip tez aşamasına adım atmak lazım ki artı bir sene daha tecil versinler.

tezsizde 3 dönem tezlide 4 dönemde dersleri bitiremezsen ilişik kesiliyor dersleri bitirdikten sonra tez yazmak için bir yıl daha var
  • Caglar Derin C kullanıcısına yanıt
    Siz mezun olamadığınız için tekrar tezsize ya da tezliye ya da uzaktana başvurabilirsiniz. Kazanırsanız önceki kaydınız silindikten sonra başka programlara kayıt yaparak yeniden tecil yapabilirsiniz. Görünen o ki uzaktan da 1,5 sene tecil, tezlide 2 sene tecil hep devamsızlık yapılarak... Peki uzaktanlarda 1 sene ders yarım dönem de proje olduğu için 1 sene derslerin vizesine finaline gitmezsek ve devamszlık da yapsak 1 sene sonra hemen ilişiğimiz kesilmez mi? Çünkü en son dönemdeki proje dersine geçmek için 2 dönemdeki dersleri vermek lazım değil mi?
    şimdi diğer üniversiteleri bilmiyorum ama açık söylemek gerekirse okan üniversitesine ben kaydımı yaptırdım sonrasında hiç uğramadım. bana aslında 3 sene tecilde verdiler ben 2015 eylül ayında kayıt oldum eylül 218e kadar tecil aldım ancak bölümde devam ve başarı olmadığı için aralık 2017 sonunda beni atacaklarını söylediler ben de yeni gireceğim yl programını tehlikeye atmamak için kaydımı sildirdim o yüzden 1 sene sonra ilişik kesilmedi benim ilişiğim 2 sene sonunda kesildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enezli1990

quote:

Orijinalden alıntı: Seyid Battal Gazi

quote:

Orijinalden alıntı: savasavcu

Altınbaş Üniversitesi.

Ben orayı aradım. haziran itibarıyla açıyoruz dedi kayıtları ama net tarih vermedi.

geçmiş senelere baktım
    http://en.kemerburgaz.edu.tr/tr/ogrenci-rehberi/ogrenci-isleri/akademik-takvim

burdan. mayıs haziran ve ağustosta olmuş geçmişte güz dönemi.

en kötü ağustosta oluyor diyelim. hemen mi tecil edecekler? bekleyeyim mi o zaman?

01 Haziran 2017 Perşembe 29 Eylül 2017 Cuma arası lisans üstü kayıtların alındığını görüyorum.
    teciliniz bitmeden işleminizi hallederseniz hayrınıza olacaktır. kayıt olduktan 1 hafta sonrasında yazı gönderiyorlar. 15-20 gün içinde tecil olmuş oluyor. 1-2 ay aralıgında da edevlete yansıyor. bildiklerim bu kadar.

Dostum selam,

Benim tecil 29 ocakta bitiyor.
    Bu hafta yeni yüksek lisans programına kaydolacağım. Şu an mevcut okuldan kaydımı ne zaman sildireyim?
    Şimdiden sildireyim mi?

• :::Banner::: : kullanıcısına yanıt
    Kaydınızı sildirmeden başka bir programa kayıt yapamazsınız diye biliyorum. Hatta yapsanız bile tecil hakkı tanımıyorlar diye de biliyorum. Bu sebeple sizin evvela hemen kaydınızı sildirip ilk tecilinizin iptal olması, daha sonra da hemen yeni programınıza kayıt yapmanız lazım.
  • Şu ara hangisine başvurabiliyoruz uyguna, kastamonuyu aradım, onay gelmedi henüz başvurular için dediler bugün anlamadım olayı.
  • SAKARYA üni. başvurdum fakat kontenjan 50 iken yedek 60 siralamasindayim 2.7 ortalamayla.Temmuz 2018 de tecilim bitiyor.Şimdi bir kaç sorum olacak lütfen cevap verirseniz sevinirim
    1. Bana sıra gelme ihtimali nedir
    2.Üni. Bazı bölümlerin kontenjani dolmamış aradığım taktirde telefonla halledebilir miyim bu durumu ?
    3.şu sıralar başvurusu başlamış uygun üniversite var mıdır ?
    4.Temmuz 2018 bitecek olan tecilim için güz dönemi için başvursam sıkıntı yaşar mıyım ?

şimdiden teşekkürler cevaplar için.
  • "tezsiz hakkımı doldurduğum için tezli yl arıyorum" ifadesi doğru mudur? Adını alıntılayamadım nedense burdan yazıyorum çağlar, tezsizi bitirmeden bırakıp yine yeni bir tezsize geçmek mümkün değil midir?

Ve hala ve hala şunu kesinleştiremedik sanırım. Bugun uzaktan tezsize basladığımda kaydımı ne zaman sildirmeliyim, yeniye ne zaman basvurmalıyım. Seneye ocak mı seneye yaz mı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de 1 Ocak'ta bitiyordu askerlik, şimdi tertibat bekliyor diye 28 Ocak'a ertelenmiş otomatik olarak. Trakya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans'a başvurmuştum 1 ay önce ve agnomun kötü olmasından dolayı hiç umudum yoktu ancak yedekten çağırmışlar. Tek seferde tabela üniversitelerine 6-9 bin TL arası verecektim yoksa. Buraya da pek bir şey değişmiyor, dönemlik 1.900 TL toplamda 5.700 TL vereceğim. Bir sonraki döneme geçmeden bedelli çıkar belki. Sabah 7'de otobüse biniyorum Esenler Otogardan Edirne'ye doğru. Sonra da bir ciğer yiyip dönerim herhalde :D

Sorum şu: Uzaktan Eğitim YÜksek Lisans'ta vizeler pc başında, finaller için gitmemiz gerekiyor sanırım. Olur da finale giremezsem ve kalırsam ilk dönem sonunda kaydım silinir mi ?

Teşekkürler,
  • Merhaba beyler benim de yüksek lisans başvurum not ortalamasının düşük olmasından dolayı gelmedi. O yüzden acil bu dönemde yüksek lisansa kayıt olmam lazım yoksa tecil dönemi biticek.
    Hali hazırda kayıt imkanı olan üniversite tavsiye edebilecek var mı? Tezsiz yüksek lisans programlarına bakıyorum.
  • Merhaba arkadaşlar benim de bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim. Benim tecilim 30 Haziran 2018de bitiyor acaba bu dönem bi y.lisans programına basvurmasam önümüzdeki dönem başvursam askerlik açısından bir sorun oluşturur mu?
  • akglsercan kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim silinmez ama siz yine de üniversitenin ilgili enstitüsünün öğrenci işlerini arayıp teyid edebilirseniz kesin bir bilgi almış olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.