Şimdi Ara

En ufak öneriye bile ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • intel quad core işlemci , amd radeon hd 6870 bilgisayarım da sürekli geçici tıkanmalar yaşanıyor. 2 kere bilgisayarcıya goturdum 1 i format attı oteki hdd yi degistirdi fakat sorun devam ediyor. Bilgisayarım metin2 , samp gibi en basit oyunlarda bile tıkır tıkır çalışırken 1 anda çöküyor ve cpu kullanımı artıyor [normalde 5 ise 25 oluyor gibi tek uygulama degil tum uygulamalar cok yemeye baslıyor] + aşırı derecede kasmaya başlıyor sonra biraz bekleyınce [3-5 dakika] tekrar eski haline dönüp tıkır tıkır calısmaya devam ediyor . Sorun hdd den degil , yazılımsal degil . Ayrıca önemli bir bilgi daha . Pc tam coktugunde kapayıp biosu actım 50 derece gosterıyor yani işlemci ısısından da degil zaten termal macunu ve fanı yenilettim . Hertürlü öneri ve destege acıgım ama lütfen yardımcı olun. Lütfen

• sonefe42 S kullanıcısına yanıt
    Termal macun yeniletme esnasında ayaklardan birisi tam oturmamış olabilir.Olabilirliğini gösteren başka bir durumda, çökme sonrası açtığınızda 50 derece olması, bunun daha aşağılarda olması lazım 37-40 derece gibi. Muhtemelen işlemci fanın tam olarak oturmamış veya yavaş hızda dönüyor. Kasayı açıp işlemcinin üzerindeki fanı elinle bi yoklarsan ,şayet sallanma gibi bi durum varsa, oturmadığının göstergesidir.Genellikle LGA 775 pinli işlemcil fanlarının 4. ayağı pek kolay oturmaz.Kontrol etmeniz öneririm.Birde speedfan isimli bir program var,onu indirip kurarsan iyi olur.Bu program CPU sıcaklığını ölçüyor, kapanmaya yakın 90 dereceleri görürsen programda, yukarıda belirttiğim durumun kesinleşmesi söz konusu...

Bununla birlikte, PSU yetersizliği, RAM problemi vb. durumlarda mümkündür. İlk adım olarak bunu bi kontrol edin, şayet bu aşamayı geçerse PC, diğer olası sebeplere de bakarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 18 Haziran 2015; 19:18:54 >

• Öncelikle ilginiz ve alakanız icin cok samimi teşekkür ederim . İşlemciyi macunlama ve fanı degistirme işini bozuk oldugunu tespit ettikten sonra yaptım ki sorun işlemciden mi degil mi ogrenmek icin. Bunu bir pc ciye gozumun onunde yaptırdım ve cok saglam dönen [parmagımı soktugumda bile zar zor durdurabıldıgım] bir fan taktırdım . Bir genel bi tabir oldu :) . Herneyse sorunun işlemci ısısından kaynaklanmadıgından %99 emin oldum.Dediklerinizin hepsini bilgisayarcıya goturdugumde kontrol ettirecegim cok tesekkur ederim.
  • sonefe42 S kullanıcısına yanıt
    Kontrol sonrasını yazarsanız, bi önceki mesajda belirttiğim gibi sorun PSU vb faktörlerden de kaynaklanıyor olabilir, onlara çözüm arayalım...
  • hala varmı bilmiyorum da kasanı tamirciye bırakıp gitme, ne sıkıntısı varsa tamirini gözünün önünde yapsın. İcinden parca alan adi insanlar var ne aldıgını anlamazsın bile. Soruna gelelim. Bu durumda baska bir kasaya ihtiyacın var. HDD ni alıp arkadasının pc sine tak yazılımsal mı donanımsal mı sorunun anlayalım. Sorun ne zaman basladı bilmek gerek. Yükledigin bir programdan yada güncellemelerin hatalı kurulumdan dolayı bu tür şeyler olur.
  • Yeni harddisk aldım + 2 kere format attım ve sorunun donanımsal olduguna emin oldum . İşlemcinin fanını 0 dan aldım ve termal macun surdum . Geriye bir tek psu , ekran kartı ve ram kalıyor . Bunlarıda çarşamba gunu çıkar tak yaprak hangısınden oldugunu bulacagım . Gercekten hepınıze tesekkur ederım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.