Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1736. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: pardonya , yürüyenmerdiven , Flight_Mode01 Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34.830
Cevap
1.064
Favori
3.383.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17341735173617371738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Artık faiz artırma zamanı geldiğini düşünüyorum"

İktisatçı Mahfi Eğilmez

Kredi yapılandırmaları sekteye uğrayacağa benziyor.

https://twitter.com/cnbceofficial/status/1904900001748172963?t=MFhb3_Jk8fSO9vWAqBhyuw&s=19

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etrenjit -- 26 Mart 2025; 20:36:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WindWild kullanıcısına yanıt

Bu konut kredisi faizleri düşerken olmuyor ama artarken oluyor gibi bir algı var nedense . Yani faizler düştü düşüyor düşecek derken ev fiyatlarını yükseltenleri çok gördüm sonra gerçekten faiz düşünce bir daha ev fiyatı artıyor . Ama faizler yükselince ev fiyatlarını düşürmek istemiyorlar ama aslında benim gördüğüm şu an düşüyor . Eskiden böyle değildi ama çoğu ev uzun süredir satamıyor artık . Özellikle alt sınıf evler kolay kolay elden çıkmıyor gördüğüm . Bodrum katı daireler 3-4 milyon belli bölgelerde . Faizler İnerken ev fiyatları artıyorda çıkarken niye düşmesin . Benim takip ettiğim favorilerde 2 gündür sürekli indirim bildirimi geliyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abidig kullanıcısına yanıt
    Bugün daha önce görüştüğüm iki ayrı daire sahibi halen düşünüyor musunuz diye aradı.

Ben de yaklaşık 1 ay önce verdiğim ama kabul etmedileri teklifin altında bir rakam verebileceğimi söyledim. Düşünüp dönüş yapacaklarını söylediler.

Herkes artık farkına vardı. Ciddi satma niyeti olanlar bir an önce elden çıkarmanın peşinde.

• etrenjit E kullanıcısına yanıt

Son olaylar faiz ve fiyat ilişkilerini 1 yıl geriye attı diyebiliriz 2026 sonu 2027 başına kadar fiyatlarda reel artış olmaz 2026 başına kadar nominal artış olmayacağı gibi nominal düşüşlerde olacaktır diye düşünüyorum. Muhtemelen 2024 ilk 6 gibi geçecek önümüzdeki 1 yıl, bu yüzden yeniden sıkı pazarlık dönemine girdiğimizi söyleyebiliriz. Tabi ki bu sözüm en ucuz 1+1 konutlar ve pahalı lokasyonu iyi konutlar için geçerli değil çünkü en ucuz ve en pahalı ürünlerin her zaman bir alıcısı kesimi faizden ve fiyatlardan bağımsız olarak var oluyor. 2+1, 3+1 vb daire almak isteyenler sıkı pazarlık yapsın...

• cogg C kullanıcısına yanıt
    Akbankla görüştüm kredi kapama + %2 hocam.

Kısaca akbank mobilde kapama tutarı yazan neyse üstüne ana paranın %2sini de ekleyin.

Kapama tutarı yazanda aylık taksidin güne bölünüp eklenmesiyle oluyor atıyorum 30bin taksitiniz varsa ödediğiniz günden sonra her gün bin TL daha ekleniyor kapama tutarına.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sirnova S kullanıcısına yanıt
    güzel pazarlıkla çok uyguna bulmadıkça almam

satıcıları zor günler bekliyor

önümüzdeki dönemde alıcıların eli daha kuvvetli olacak gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etrenjit -- 26 Mart 2025; 22:46:50 >
  • etrenjit E kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam ama unutmayın en ucuz veya nispeten talebin yüksek olduğu yerlerde bu durum geçerli değil bu yüzden öyle bir yere bakıyorsanız ve oturmak üzere alıyorsanız hızlı olmakta fayda var. Örneğin kadıköy de belli başlı bir kaç projede yaşamam lazım diyen kişinin pek fazla pazarlığı zorlamaması hayrına olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirnova -- 27 Mart 2025; 1:7:4 >
  • eKsTazi kullanıcısına yanıt
    Evet, bu açıklamadan sonra mantıklı geldi. Kapama tutarının her gün değişkenlik göstermesi de açıklığa kavuşmuş oldu bu şekilde.

• eKsTazi kullanıcısına yanıt
    O zaman mevcut kredinin taksitini ödediğimiz tarihte yapılandırma yapmak daha avantajlı olmaz mı? Kontrol ettiğimde benim bir taksitimdeki faiz kısmı erken kapama miktarına eklenmiş zaten. Mesela benim bir sonraki taksitim 15 nisanda onu şimdi ödesem bana sadece ana paranın %2 lik cezası mı çıkar?

• cogg C kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman da zaten bir taksit ödemiş oluyorsunuz.

Aslında olay şu: bir sonraki taksit atıyorum ayın 10’unda onu ödemeden dokuzunda kapatsam çıksam diyecekleri engellemek için yapmışlar. Yani son taksiti ödemeden erken kapatamıyorsun. Son taksit ödemesinin son ödeme tarihinden
    Önce kapatırsan günlük olarak hesaplayıp yine o son taksidi erken kapama üstüne koyuyor.

Bu yüzden 2-3 mesaj üstte benim taksidi ödediğim gün kapama ile kalan anapara aynı gözüküyordu.

Asıl Kadıköy'de projeden yer almak isteyenler için büyük fırsatlar var.

Orada 10 milyon altında daire yok.

10 milyon üzeri sıfır konuta ne kadar kredi çekilebilir ki, zaten müteahhitler yanaşmıyor krediye.

10-20 milyon arasına o bölgede daire bakan kişi canlı cash para ile güzel pazarlık yapma imkanın sahip

• Kasım aralık ocak mesajlarına bakın. Yüzde 90ından fazlası evler uçacak, fırlayacak, marttan sonra iki katına çıkacak diyip durdu. Gelinen noktada hepsi fasa fiso çıktı. Burası Tr kimse hiçbir şeyi doğru bilemez. O yüzden birşeyler yapacaksanız. Kendiniz karar verip yapın. Ahmedin mehmedin ipiyle kuyuya inmeyin derim.

• serkanki26 S kullanıcısına yanıt

Evet doğru söylüyorsunuz, bugün Yapıkredim maaş bankam ile görüşeceğim, normalde koçailem liyim, ama bana özel bir oran değil, muhtemelen bir hedefleri var ve arayıp bu orana göre yapıalndırma sağlıyorlar. Normalde 2.050.000 çektiğim ziraat bankasına (84 ay vade ve 4 ay ödendi) 70 bin versem 500 bin faizi ve 9 ay taksiti uçurabiliyorlar, fakat benim amacım vade düşürmek değil çünkü enflasyon yüksek olduğundan yıllara yayıp kalan borcun enflasyon altında erimesini bekliyorum. Zatne ondan 4-5yıl değil de biraz daha makül olsun diye 10 yıla çıkmadan 8 yıl çektim. Birçok insan nakit paranın öneminin farkında değil.

Yoksa her ara nakit geçişininde ara ödeme yapsak zaten borç 8 yılda değil 3-4 yılda biter. Burada önemli olan aylık ödemeyi azaltmak.

YKB na geçiş yaptığımda aylık ödeme 5 b,n düşerken, faiz ise 380 bin düşüyor, bu bana mantıklı geliyor ve 80 ay dan devam edecğeim. Tabi cezalar, ekspertiz ve sigortalar dahil 70 bini de harcamak gerekecek, bakalım banka ile görüşeceğim.

Evet, ülkede yaşanna ekonomik durumlar burakın faiz düşürmeyi, arttırmayı gerektiriyor ki bunu haftasonu yaptılar, dediğiniz gibi politika faizi düşsede kredi faizler uzun bir süre belki 2027 ye kadar kolay kolay düşmeyecek gibi, bir bakacağım duruma, cevap için teşekkürler.

• Bu arada mevcut konut kredimi çektiğim bankadan çıkarsam, konut DASK deprem vs sigortalarım silinir mi acaba, bunları TÜrkiye Sigortadan yapmışlardı, herhalde korunur diye düşünüyorum.

Evlerde en ucuz diye bir kavram var mı faiz inidirimi olsa olan indirimi evlere zam olarak koyan bir piyasaya döndü iyice hele bu kredisizlikte . Eskiden krediler iyiyken ve verilirken mantıklıydı

Hocam size ne kadar masraf çıkardılar?( Diğer bankanın kapatma cezası dahil)

• Yapı kredi 2.49 tekrar gelmiş masraf olarak çekilen kredinin yüzde 2 erken kapama cezasını senin vermenizi istiyor ayrıca dosya masrafı,eksper ücreti istiyor ve en önemlisi ya sağlık sigortası yada bireysel emeklilik yapmanı istiyor

• crackerteam kullanıcısına yanıt
    Ben de kararsız kaldım ama sanırım faiz çok fazla geldiği için aynı parayı ödeyip 110 ay vadeden 60 aya düşeceğim yapı kredi ile

İstersen 8-9bin daha az ödeyerek 110da devam edebilirim. Ama toplam faiz çok fazla geldiği için 5 yıla düşürmeyi tercih edeceğim.

• crackerteam kullanıcısına yanıt

Hocam 70 bin vererek 9 ay taksit ve 500 bin nasıl siliniyor? Yeni faiz oranı ile mi yapılandırma yapıyorsunuz? Ziratten 2.79 ile çektiğinizi varsayıyorum. Yine ziraat özelinde mi konuşuyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ssery

Hocam 70 bin vererek 9 ay taksit ve 500 bin nasıl siliniyor? Yeni faiz oranı ile mi yapılandırma yapıyorsunuz? Ziratten 2.79 ile çektiğinizi varsayıyorum. Yine ziraat özelinde mi konuşuyorsunuz?

evet ziraat özelinde konuşuyorum, 70 binelik ana para kaç taksite denk geliyorsa o kadar süpürürsün, çünkü ilk aylar %90 faiz ödersin %10 ana para ödersin, öyle düşün

• 
Sayfa: önceki 17341735173617371738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.