< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1737. sayfa)

-
-
Bazı arkadaşlar cash sadece kendilerinde var sanıyorlar garip bir şekilde… 10 milyon üstüne kredi çıkmayınca evler satılmıyor satıcılar alın diye yalvarıyor gibi bir düşünce var. Ne diyelim, umarım EN UCUZ dan evlerimizi alın diye yalvaran satıcılardan uygun bir ev alırlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba bugün albaraka Türk'ten çekerek ev alma sürecini bitirdik şükür. 1.6k %2.66 36 ay vade.
Expertiz 15800
Tahsis ücreti 8000
Dask 3500
Yangın sigortası 6500
600tl lik bes her ay
13000 hayat sigortası 3 yıllık
Masraflar bu şekilde işinize yarayabilir. 8 günde çektik
Aylık odemee ve toplam geri ödeme ne kadar oldu acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Su anda krediler bi sinir var mi? 7 m lik eve 4-4.5 m kredi cekebiliyor muyuz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konut piyasasını çok yakından takip ediyorum.
10 milyon TL üstü konutların satışında ciddi bir yavaşlık var. Bu yadsınamaz bir gerçek.
En az 1 sene daha böyle devam eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etrenjit -- 27 Mart 2025; 22:17:12 > -
Tam net hatırlamıyorum ama aylık 69 k. Toplamda 2.507k
En hizli satilan 3 4 milyon araligi konutlar
10 milyonustu satilan varsada zararina satistir 20 milyon falandir degeri
-
Hocam doğrusu henüz bilmiyorum son dakika yaptık her şeye tamam deyip geçtim görevli hanımefendi de değinmedi %2 ceza, 2700 yeniden ipotek, ekspertiz 16k kesin olmak üzere hayat sigortası için bir şeyler gidecek ancak iptal edebileceğim her şeyi halihazırda iptal etme düşüncesinde olduğum için masraf olarak görmüyorum.
-
Toplam faizin çok önemi yok, kendini borçlu hissetme, benimde 5.5 milyon bankaya borcum var, işisiz kalsak battık :) ama mortgage kredisinde ilk seneleri atlattıktan sonra zaten kalan para enflasyon altında eriyecek. 2-3 seneye asgari ücret 50 bin olduğunda, beyaz yaka maaşlar ve memur maaşları da 80-120 aralığında olduğunda, biraz da tasarruf yaparak (çok zor çünkü enflasyon yüksek) erimesini bekleyeceğiz.
YKB ile görüştüm, biraz kelime oyunu yapmışlar, BES zorunlu, konut hayat sigortası zaten yaptırman lazım ve bu sene bunlar daha yüksek, yani ziraattakileri iptal edip parasını alsam bile, 70 bine 90-95 binlere çıkacak, yani 2,49 oranına bu oranlar katıldığında 2,55-2,60 bandına yükseliyor. Aslında maaş bankam ama bekleemyi tercih ediyorum. Dediğim gibi ziraate 70-90 ana para için versek 500-600 bin faizi süpürüp 7-9 taksit kazandırır bana,
braz daha bekelyliem bakalım belki 2,30 ları görürüz yazın veya sonrasında
-
Olmaz
aynen öyle, konutun değeri ve yaşı yükseldikçe iskonto oranı artıyor.
bu konutlarda ciddi pazarlık payları oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etrenjit -- 28 Mart 2025; 10:11:58 >
Süpürülen taksitler öndekiler mi yoksa sondan mı eksiltip vadeyi kısaltıyorlar?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
https://twitter.com/BloombergHT/status/1905522483895435758?t=uHKL61-a_qvrPtdttYi1fQ&s=19
tabiki ilk anaparan, zaten vadenin sonundaki taksitlerde faiz ödemiyorsun gibi birşey
-
İş bankası 2.99 yaptı oranı
-
öncesinde kaçtı?
sitesinde hala 2.85 görünüyor birkaç saate güncellerler.
-
bankalarda ortalama oran %3'lere gelecek tekrardan öyleyse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etrenjit -- 28 Mart 2025; 11:36:20 >
Doğru hocam 10 sene önce kredi çekenler benim kyk borcum kadar kredi ücreti ödüyorlar
Ama arada ki değişim çok az geldi bana (110 ay kalmıştı 50bin ödüyordum: 110 ay 42 yada 60 ay 50bin devam yapacaktım yapıkredide) ve ben o parayla bir yatırım vs. yapsam belki düşünürdüm ama kesin yerim dedim o yüzden 50 zorlamıyor şuan vadeyi kısaltmaya karar verdim. Exper hemen 1 saat sonra aradı bugün gelmeyi planlıyordu bakalım.
Bu arada BES zorunlu değil açmak zorunda ilk taksidi alıyor ama sonra dondurabiliyorsun.
Dusk masrafı yok üstüne imza değişiyor sadece
Konut sigortası ve hayat sigortasında haklısınız. Geçen sene ödediğim akbank 23 dü. Yapıkredi de arkadaş 27-28 çıkacak dedi. Tabi taksit olcağı için direk nakit çıkmayacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X