Son 2 haftadır fiyatlar oldukça hızlı arttı. Sahibinden com Emlak endeksi benim ilgilendiğim bölgedeki evlerde şubatta 55 bin iken metrekare fiyatı, martın ilk haftası 62 oldu. Bölgesel de olabilir bilmiyorum ama favorideki aktif ilanların sayısı da azaldı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1735. sayfa)

-
-
Evet. Ev fiyatlarındaki artış azalış doğrudan faize göre şekillenmiyor.quote:
Orijinalden alıntı: etrenjit
faiz oranları yükselirken ev fiyatlarında reel olarak artış olacağını mı düşünüyorsunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba beni de aradılar yarın yaptıracağım 3 yıl 3 ay zamandan ve faizden 777k kar sağlayacak.
-
benim takip ettiğim bölgedeki daireler aylardır aynı fiyatta bekliyor ve satamıyor.
mevduat faizleri ve konut kredi faizlerinin yükselmesiyle birlikte konut fiyatlarında reel artış dönemine geçişin biraz daha öteleneceğini düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etrenjit -- 26 Mart 2025; 0:22:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2.59 Halkbank ile bence bir görüşün...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi her muhitte bir evin ederi var 4 mlik eve 5 yazanların evleri zaten satılmıyor.benim kirada oturduğum eve ev sahibi 6.5 yazdı 2 aydır bir kişi bile bakmadı.Benim demek istediğim evlerin eder fiyatları net arttı ve inanmak istemeseniz de evler satılıyor benim arkadaşım 8m yeni ev aldı.Benim için bu miktar şuan için hayal ama parası olan ederindeki evi alıyor,satmak isteyende doğru fiyat koyuyor acil satıcı da 2 ayda bir iki tane denk onlar da başka ev almak için satıyor hatta bir tanesinin evini beğendim alacaktım adamın satın alacağı ev zam yaptığı için vazgeçti satamadi
2 haftalık süreçte artış devam ediyor. Faiz arttı ev sahipleri hala fiyat artırıyor bu piyasayı aklım almıyor artık.
-
Halkbankası 2.59 dan devam ediyor.
En uygun katılım bankası oranı nedir acaba şubeye giden oldu mu hiç,
Devam ediyor ama max 1 milyon dedi buradaki şube.
Hocam burfaki tutar yanlış mı acaba ? Çünkü günlük artıyor. Ve artış tutarı aylık ödeyeceğim tutarın 30 güne bölünmüş hali. Bunun dışunda %2 mi yicez bir de?
Edit: akbank ile görüştüm bu tutarın üstüne ceza varmış bir de. Kredi kapama tutarı + %2
Yani son taksidi ödemezsem son gün son taksit+ %2 yapıyor resmen soygun.Ana paradan da eksiltmiyor ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eKsTazi -- 26 Mart 2025; 16:18:10 >
Falza satıldığını düşünmüyorum hocam, benimde bir arkadaşım 10 milyona ev aldı ama iki tane evini sattı da aldı malı olanlar kendi arasında çark çeviriyor işte elbette bu piyasa oturacak bir yerde ama son yüksek fiyatlı alanların elinde bir 10 sene patlayacak bu emlak işi, TL krediyle zaten herşeyin uyguna geldiğni ilk okul çocuğu bile biliyor memlekette ama nakit verirken ederinden fazla eve vermemek lazım fiyatlar tehlikeli bantlarda geziyor
Ben kalan ana para tutarı + %2 olarak biliyorum. Yapı Kredide hesabı yapan arkadaş da aynı sekilde bilgi vermişti
Bankalar kredileri durdurdu diyenler var arkadaşlar var mı öyle birşey
Vardı, tekrar başladı yapıkrediden bugün onay aldım yapılandırma için.
-
Halkbank 1 milyon üzeri için onay alma şartı geldi dedi. Sanırım bu dönemde risk almak istemiyor bankalar
Arkadaslar tapu masrafı hangi kartlarda taksit oluyor bir tek vakifbank mi taksit yapıyor?
İş bankasi yapiyor 3 taksit, vade farksiz
Orası öyle tabi hocam 4 5m eve nakit vermektense yarısını kredi çok mantıklı
Bu konu hakkında kesin bilgisi olan var mı acaba. Ana para + % 2 mi yoksa kredi kapama +%2 mi?quote:
Orijinalden alıntı: eKsTazi
Hocam burfaki tutar yanlış mı acaba ? Çünkü günlük artıyor. Ve artış tutarı aylık ödeyeceğim tutarın 30 güne bölünmüş hali. Bunun dışunda %2 mi yicez bir de?
Edit: akbank ile görüştüm bu tutarın üstüne ceza varmış bir de. Kredi kapama tutarı + %2
Yani son taksidi ödemezsem son gün son taksit+ %2 yapıyor resmen soygun.Ana paradan da eksiltmiyor ki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X