arkadaşlar fiyattı 14-15 bin lira arası rahat sürüşü olan ve az yakan dizel araçlar hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca dizel gibi yakan hatta tüp takılınca ayılıp bayılmayan benzinli araçlarda varsa onlar hakkındada görüşlerinizi almak isterim.teşekkürler.
clio symbol citroen xsara citroen saxo 1.5d citroen C3 peugeot 206 Hdi Kia Picanto 1.1
tüm dizeller hemen hemen birbirine yakın değerlerde yakıyor. 1,3 altı dizellerin vergi avantajı var. her modelin A ve B segment araçları ekonomik araçlardır.
arkadaşlar hundai acent ve fiat albea dizeller nasıl bilgisi olan varmı.
quote:
Orijinalden alıntı: mrhawk
ucuz oldukları için işletim giderleri de düşük olan araçlar ancak alırken çok dikkat etmek gerekiyor, ticari taksiye en çok sokulan araçlar bunlar aynı zamanda. 400-500 bin kmleri devirip boyatıp bakım yaptırıp satıyorlar genelde, motoru rektefiye edilmiş enjektorleri ve turboları degiştirilmiş olsa bile yürüyen aksam dikiş tutmayabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: mrhawk
Hyundai Accentlerin 2002-2006 eski kasaları 3 silindir dizellerdir. Sesli çalışırlar, performanslı kullanıma gelmezler ve normal 4 silindirli araçlara göre ömürleri kısadır. Benim size tavsiyem 15 binli rakamlara Albea 1.3 Multijet almanızdır. Araç bakımlıysa sizi en az 300 bin götürür. Ki 500.000 lerde olan Multijet gördüm.
teşekkürler arkadaşım benimde gönlüm albeaya kaymış gibi ama hundai accent 1.5 CRDi fena söylemiyorlar. bana bu iki araç arasınsa tercih yapmamı önerecek arkadaşlar varmı. şimdiden teşekkürler.