Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Antenine göre ve kazancına göre değişir 15-16dbi'lik anten + 1500mw yada 2000mw yani yüksek kazançlı bir adaptör lazım uzun mesafe + verimlilik için.
  • burada bahsettiğiniz tp-link wn422g v.1 mi v.2 mi yoksa yeni çıkan v.3 mü. çünkü elimde olan wn422g v.1 atheros chipsetli olan tam bir baş belası ne windows 7 için driver'ı var nede stabil çalışıyor. eğer resmi siteden indirdiyseniz muhtemelen en son driver vista driver'ıdır ve utorrent kullanıyorsanız yada fazla yüklendiğiniz zaman mavi ekranla sık sık karşılaşacaksınız demektir.
  • Arkadaşlar benim de yardıma ihtiyacım var:

Kablonet bağlandı tv nin yanına ve bu nedenle masaüstüne çook önceden hediye gelmiş tp link N serisi (olmalı) usb wifi adaptör taktım fakat sinyal gücü 1 gözüküyor. Halbuki şu an kullandığım Datron Mobee netbookum 4 çekiyor! Bunun nedeni ne olabilir? Masaüstümdeki virüsten kaynaklı olablir mi? Zira usb den bellek taktığımda vs sorun çıukartıyor.

Bu arada salondaki modemin masaüstüme uzaklığı: Uzun bir koridorla birlikte 3.odada benim masaüstü. Aslında inanılmaz uzak da değil..

Sizce ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler
  • tp link tlwn422g tavsiye ederim
  • tp-link 7200nd al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

tp-link 7200nd al.

Arkadaşlar bu tavsiyeleriniz gerçekten sorunu ortadan kaldırır mı? Nitekim 2 tane TP Link denedim ve ikisi de yalan oldu. (Anteni olmadığından büyük ihtimalle)

Bu arada modemle benim bilgisayarın uzaklığını ölçtüm 18 adım; bir koridor boyunca yürüyorsun ve duvarın arkaasında, yere doğru kalıyor.

Bir de bu cihazları nerden almak lazım? Mesela Satürn'e mi gidip alayım orda mı en ucuzdur?

Teşekkürler herkese
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggoktas

quote:

tp-link 7200nd al.

Arkadaşlar bu tavsiyeleriniz gerçekten sorunu ortadan kaldırır mı? Nitekim 2 tane TP Link denedim ve ikisi de yalan oldu. (Anteni olmadığından büyük ihtimalle)

Bu arada modemle benim bilgisayarın uzaklığını ölçtüm 18 adım; bir koridor boyunca yürüyorsun ve duvarın arkaasında, yere doğru kalıyor.

Bir de bu cihazları nerden almak lazım? Mesela Satürn'e mi gidip alayım orda mı en ucuzdur?

Teşekkürler herkese

slm.
    7200nd 500mw gücünde highpower bir üründür. bir çok testte alfa 1 wattları bile
    tokatladığı olmuştur sinyal kalitesinde. tabiki yakın ve ev içi ortamlarda.
    diğer türlü dış ortamdan ve uzaktan alımlarda alfa daha iyidir.
    ama ev içinde senin işini hayli hayli görür.
    bu arada asla antensiz usb wifi cihaz almayın asla beklentinizi karşılamaz çünki.
    bu sitede epey ucuz.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WN7200ND

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 3 Aralık 2011; 2:19:31 >

• quote:

quote:

quote:

tp-link 7200nd al.

Teşekkürler herkese

slm.
    7200nd 500mw gücünde highpower bir üründür. bir çok testte alfa 1 wattları bile
    tokatladığı olmuştur sinyal kalitesinde. tabiki yakın ve ev içi ortamlarda.
    diğer türlü dış ortamdan ve uzaktan alımlarda alfa daha iyidir.
    ama ev içinde senin işini hayli hayli görür.
    bu arada asla antensiz usb wifi cihaz almayın asla beklentinizi karşılamaz çünki.
    bu sitede epey ucuz.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WN7200ND

Utkan çok teşekkür ederim zahmet etmişsin

Ben dün arkadaştan şöyle bir şey duydum. Antenli wifi adaptör + MODEME YENİ ANTEN :) kendisi uzun antenlerden aldım diyor. Gerçi UyduNet in getirdiği Netmaster modeminde sadece bir anten var ama bir tane uzun bir anten almak işleri değiştirir belki?

• Bir de şunu sormak istiyorum izninizle. Benim bilgisayarda virüs var ve usb den bellekleri görmüyor, görse bile içindeki dosyaları gizliyor. Gerçi ben bu dediğim iki TP-linki de laptopımda denedim ve sonuç alamadım ama wi-fi adaptörün çekmemesinin nedeni bilgisayarımdaki virüs olabilir mi? Sürücüleri yükleyip bilgisayara tanımladım, bilgisayar tanıdı ama belki işini zorlaştırıyordur?

Niye soruyorum? :) Belki de format atsam elimdeki TP-link lerden biri işimi görecek... Yeni alacağım cihaz belki yine çekmeyecek?
  • Ve bu arada UyduNet tarafından bana verilan Netmaster cbw-700v modemin anteninin sabit olduğunu yani değiştiremeyeceğimi anlamış bulunuyorum.

Tek çare olarak antenli wifi adaptör almak..
  • quote:

Bir de şunu sormak istiyorum izninizle. Benim bilgisayarda virüs var ve usb den bellekleri görmüyor, görse bile içindeki dosyaları gizliyor. Gerçi ben bu dediğim iki TP-linki de laptopımda denedim ve sonuç alamadım ama wi-fi adaptörün çekmemesinin nedeni bilgisayarımdaki virüs olabilir mi? Sürücüleri yükleyip bilgisayara tanımladım, bilgisayar tanıdı ama belki işini zorlaştırıyordur?

Niye soruyorum? :) Belki de format atsam elimdeki TP-link lerden biri işimi görecek... Yeni alacağım cihaz belki yine çekmeyecek?

slm.
    öncelikle bişey diil faydalı olursam ne mutlu bana.

bilgisayar usb wifi adaptörü tanıyor ve kablosuz ağ araması yapabiliyorsan sorun yok demektir.
    elindeki tp-link adaptörler eğer antensiz yani highgain ürünler diilse bişey bekleme verim alamazsın.

modemin anteni değişmesede bir çözüm var.
    windsurfer diye arattır googleda. karton alimunyum folyo ve makas ile bi reflektör yapıp
    modemin antenine tak ve sinyali istediğin yöne doğru yönlendir. en az %25 - %30 artış sağlar
    çekim gücünde.

önce windsurfer dene istediğin verimi alamazsan tp-link7200nd al.

• Arkadaşlar problemi sanırım kökten çözdüm sanırım.

Salondaki modemin altına 3 kutu kuydum WN821N ile (odamın kapısı kapalıyken dahil) sinyal gücü 1, yaklaşık 20mps ile çekiyor, kopma hiç yaşamadım birkaç saattir. Test yaptım 98kb download hızı var. İşimi çok iyi görüyor şimdilik. Tek sorun salon çok çirkinleşti. Ya oraya şık kutu alıcam ya da yeni bir usb adaptör. Dur bakalım hayırlısı.
  • quote:

Arkadaşlar problemi sanırım kökten çözdüm sanırım.

Salondaki modemin altına 3 kutu kuydum WN821N ile (odamın kapısı kapalıyken dahil) sinyal gücü 1, yaklaşık 20mps ile çekiyor, kopma hiç yaşamadım birkaç saattir. Test yaptım 98kb download hızı var. İşimi çok iyi görüyor şimdilik. Tek sorun salon çok çirkinleşti. Ya oraya şık kutu alıcam ya da yeni bir usb adaptör. Dur bakalım hayırlısı.

:)
    eğer böyle bi olay olduysa.
    hemen bir üst mesajda yazdığım windsurferi yap.
    2 yada 3 kat verim alırsın. adaptörde almamış olursun.

• quote:

quote:

abi çok iyimiş bu ya http://www.wifi-turk.com/makale-40-windsurfer-nasil-yapilir.html valla da billa da denicem :D

• quote:

quote:

Üstad önünde saygıyla eğiliyorum. Gördüğün gibi yaklaşık 40 dk lık bir çalışma (istenildiği taktirde 10 dk ya indirilir ben biraz özendim.). A4 kağıt ve folyo kağıdının özel kombinasyonu. Kapı kapalıyken sinyal gücüm 2. ibrede. Sağol var ol :D Hatta tp-link in programında signal strength yeşil olup good bile veriyor mütemadiyen.

Tavsiye edilir

• quote:

quote:

quote:

Üstad önünde saygıyla eğiliyorum. Gördüğün gibi yaklaşık 40 dk lık bir çalışma (istenildiği taktirde 10 dk ya indirilir ben biraz özendim.). A4 kağıt ve folyo kağıdının özel kombinasyonu. Kapı kapalıyken sinyal gücüm 2. ibrede. Sağol var ol :D Hatta tp-link in programında signal strength yeşil olup good bile veriyor mütemadiyen.

Tavsiye edilir

işine yaramasına sevindim.

aluminyum folyoyu ince mutfak folyolarından kullandıysan eğer verimin biraz daha düşük olmuştur.
    eğer kırtasiyelerde satılan 50 kr (a4) kalın aliminyum folyo ile yaparsan verimin daha güzel belki 3. seviye bile görürsün.

kolay gelsin.

• elimde 1 adet doping adsl nin fishnet ar-1100 model modemi var. dairem 3. katta karşı binadaki komşumla aramdaki mesafe 29metre o da 4. katta benden 1 kat yuksek oldugu ıcın yanı toplam aradakı mesafe tam 32 metre oluyor adaptör ile modem arasındaki mesafe .benim fishnet modemi balkonumun duvarına aldım ki komşumun interneti iyi çeksin diye komşumda masaüstü pc ile ,kendi modemi olan Airties Air 2410 300 Mbps 11N Kablosuz USB Adaptör ile benden internet alıyor fakat bağlantı tek diş çekiyor onun adaptörü cam da benim modem balkon duvarına sılı olduğu halde acaba benim modemin dağıtıcı gücü mü çok yavaş yoksa benim modem wpa2 bağlantısı olmaması mı lazım anlamadım gitti.yan dairedeki komşum acer laptop ile çok rahat alıyor 3 diş çekiyor ama karşı binadaki komşumla bu sorunu yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

elimde 1 adet doping adsl nin fishnet ar-1100 model modemi var. dairem 3. katta karşı binadaki komşumla aramdaki mesafe 29metre o da 4. katta benden 1 kat yuksek oldugu ıcın yanı toplam aradakı mesafe tam 32 metre oluyor adaptör ile modem arasındaki mesafe .benim fishnet modemi balkonumun duvarına aldım ki komşumun interneti iyi çeksin diye komşumda masaüstü pc ile ,kendi modemi olan Airties Air 2410 300 Mbps 11N Kablosuz USB Adaptör ile benden internet alıyor fakat bağlantı tek diş çekiyor onun adaptörü cam da benim modem balkon duvarına sılı olduğu halde acaba benim modemin dağıtıcı gücü mü çok yavaş yoksa benim modem wpa2 bağlantısı olmaması mı lazım anlamadım gitti.yan dairedeki komşum acer laptop ile çok rahat alıyor 3 diş çekiyor ama karşı binadaki komşumla bu sorunu yaşıyorum.

slm.
    hem modeminizin çıkış gücü düşük. hemde komşunuzdaki usb adaptör malesef çok yetersiz.
    eğer modeminizin yeri sizin için sıkıntı oluşturmuyorsa yani bu şekildede kullanabilirim diyorsanız.
    komşunuza yüksek güçlü bir usb wifi adaptör. alfa 1 watt 036h yada en azından tp-link 7200nd.
    modeminizin anteninede windsurfer uygulayın.

eğer sürekli komşunuzla birlikte kullanacaksanız bu bağlantıyı. 1 adet tp-link 5210g yada
    en azından tp-link 5110g access point alın. modeminize cat-5 kablo ile bağlayıp
    komşunuza doğru ap modunda sinyal verin.

• EVET MODEMİ BEN BU ŞEKİLDE KULLANABİLİRİM BALKONUN DUVARI DELİNDİR ARTIK GERİ İÇERİ ALMANIN GEREĞİ YOK HEM AYNI ZAMANDA RADYASYON YAYMAZ.Ben kabloyla aldığım için sorun yok.Komşum çatı katı olduğu için benim modemin göreceği bir yer olan komşunun çatı duvarına dısarı doğru tp-link modelli ucuz uygun access point takmayı dusunuyoruz.o zaman iş çözülür mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

EVET MODEMİ BEN BU ŞEKİLDE KULLANABİLİRİM BALKONUN DUVARI DELİNDİR ARTIK GERİ İÇERİ ALMANIN GEREĞİ YOK HEM AYNI ZAMANDA RADYASYON YAYMAZ.Ben kabloyla aldığım için sorun yok.Komşum çatı katı olduğu için benim modemin göreceği bir yer olan komşunun çatı duvarına dısarı doğru tp-link modelli ucuz uygun access point takmayı dusunuyoruz.o zaman iş çözülür mü?

alacağınız access point'den komşunuz kablo ile internet alacaksa yani
    ap'yi client olarak sizdeki ağa bağlanmak için kullanacaksa hiçbir sorun yok.
    yalnız şu var. tp-link en ucuz ap modeli olan wa-500g 42 tl.
    o ürüne göre en az 2 kat çekim gücü olan 5110g 60 tl.
    bence 18 tl fark için sakın 500g almayın. 5110g alın
    asla pişman olmazsınız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.