Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

Teşekkürler

1-) fishnet'i aradan alırsam tp link 8840t ile üst komşum ve ben kablo ile faydalanacağım sıkıntı olmaz benım daıremın akrşısındaki komşum laptopla kablosuz bağlanmakta ona ve karşı bınadakı 32 metre mesafe olan komşumda masaustunden adaptorle baglanacak onlara sıkıntı olur mu dıye somuştum fishnet olayını işina çığı ben fishneti çıkarmak isterima radan boşa engel. 5210g kendi işini yapar yani bendeki interneti diğer balosuz adaptorlere dagıtır dimi ?

2-)Yalnız adaptörün kablosunu uzatmak için en azından 0.75 ttr kablo kullanman lazım demişsiniz ben adaptörün kablosunu fln uzatmayacam seyyar topraklı 3 lü priz yaptım 5 metre onu poe nin ya. nına çekeceğim sıkıntı olmayacak ve 3 lü prizin kablosunu 1,5 luk 0,75 lik değil yaptırdım sıkıntı olur mu acaba çok yorar mı modem ve poe yi diye düşünüyorum şimdi de.
    3-)cihazı sağlam bir şekilde ve istediğim yöne sinyal verecek şekilde sabitleyeceğim ama benım yan dairemdeki komşu laptopla giriyor ya o yine girebilecek mi laptopuyla .
    zaten. kolay olan neise onu yaparsın. plastik boru iyi olur kablolarını güneşten korumuş olursun. hiçbir sorun teşkil etmez tam tersi faydası olur.
    4-)en uzağımdaki 4 km var yok o şekilde kalsa yani 4 km yazdığınız gibi o şekilde olursa sıkıtı olur mu utkan bey?

slm.
    1-)isterseniz modem olarak 8840t kullanın. fishnet e cat-5 kablo çekerek ayrıca bir access point gibi kullanabilirsiniz.
    hem 5210g hemde fishnet'le aynı anda farklı kablosuz yayınlar yapabilirsiniz. giçbir zararı olmaz. kaldıki 5210g'yi kurduğunuz
    yönde karşıdaki alıcılarda işinizi gayet yeterli görecektir.

2-)220 volt için 1,5'luk kullanmanız iyi olmuş. 0.75 de olurdu ama dış etkenlerden daha kolay etkilenirdi ve
    tehlikeli olurdu.

3-)yan komşu sanırım 5210g'nin direkt altında kalıcak cihaz yönlü çalıştığı için sorun olabilir ama denemeden
    kimse birşey diyemez. belkide sorunsuz bağlanır.

4-)4km bırakın bi zararı olmaz.

• yalnız utkan bey bu 8840 i swich oalrak kullanıyorum ya yan komşumun ve karşı bınadakı 32 m mesafedeki komşumuzun laptopu 2 gündür kesilmiş netten kopmuş ben 8840 ı aradan aldım yenıden eskı duzene gecınce 2 komşumda laptopla rahatça gırmeye basladı acaba 8840 wırelles lı olan fishnet modemi mi kesiyor neden öyle oldu anlamadım yanı ben 8840 da ışın ıcındeyken kablosuz veremıyorum laptopu olan komşulara.bunun hakkında bır fıkrınız varmıdır
  • quote:

yalnız utkan bey bu 8840 i swich oalrak kullanıyorum ya yan komşumun ve karşı bınadakı 32 m mesafedeki komşumuzun laptopu 2 gündür kesilmiş netten kopmuş ben 8840 ı aradan aldım yenıden eskı duzene gecınce 2 komşumda laptopla rahatça gırmeye basladı acaba 8840 wırelles lı olan fishnet modemi mi kesiyor neden öyle oldu anlamadım yanı ben 8840 da ışın ıcındeyken kablosuz veremıyorum laptopu olan komşulara.bunun hakkında bır fıkrınız varmıdır

slm.
    eğer 8840 dan dhcp kapatırsan ağa hiçbir etkisi olmaz. başka bir sıkıntı vardır.
    bence şöyle yap 8840t modem ve routingde başarılı bir cihaz bence. ben 25 makinalı bir ağı 8840t ile çözüyorum.
    8840t modem olarak kullan. fishnet'i access point olarak sinyal vermek için kullan.
  • pekı fıshnet ı acces poınt olarak kullanırsam 5210g yi ne iiçin kulnacagım utkan bey 5210 g aldım ya daıtmak ıcın sınyalı
  • quote:

pekı fıshnet ı acces poınt olarak kullanırsam 5210g yi ne iiçin kulnacagım utkan bey 5210 g aldım ya daıtmak ıcın sınyalı

oda doğru :) ne biliyim bi işe yarar boşta durmamış olur.
  • benim msn vereyim yarın bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.şu an fishnet modem damda tlf ve elektrikle ilgili hersey halledildi damdaki komsu kablo ile pc nette,yan dairem komsum laptopla nette, 32 metre uzakta karsı apartmanda laptopla nette.benim nokia e55 te nette.fakat fıshnetten cat5 ile 8840t ye baglayıp ordan kablo ile hem damdakı komsıya hemde benım masaustune net baglıyorum öyle yapınca da yan komsum kaptop ve 32m karsımdakı komsum baglı gozukuyor fakat erişim sınırlı diyor ünlem cıkıyor sarı ücgen seklınde ama o şekılde ıken benım e 55 gsm bıle nete gırıyor ama laptoplar gıremıyor illede hub almam mı gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

benim msn vereyim yarın bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.şu an fishnet modem damda tlf ve elektrikle ilgili hersey halledildi damdaki komsu kablo ile pc nette,yan dairem komsum laptopla nette, 32 metre uzakta karsı apartmanda laptopla nette.benim nokia e55 te nette.fakat fıshnetten cat5 ile 8840t ye baglayıp ordan kablo ile hem damdakı komsıya hemde benım masaustune net baglıyorum öyle yapınca da yan komsum kaptop ve 32m karsımdakı komsum baglı gozukuyor fakat erişim sınırlı diyor ünlem cıkıyor sarı ücgen seklınde ama o şekılde ıken benım e 55 gsm bıle nete gırıyor ama laptoplar gıremıyor illede hub almam mı gerekir

normalde dhcp kapatınca bu tarz bir sıkıntı yapmaması lazım.
    olmazsa normal bir hub ile çözün sıkıntıyı.
  • KOLAY GELSIN UTKAN BEY NE ZMAAN MUSAIT OLURSUNUZ BANA UZAKTAN BAGLANTI ILE YARDIMCI OLURMUSUNUZ?
  • utkan bey lütfen acil yardım

• quote:

utkan bey lütfen acil yardım

slm. Msn adresini pm gonder 1-2 saat icinde giricem net e ordan yardımcı olurum.
  • nıhayet cözdüm utkan bey sayenizde tek sıkıntı tplink 8840t deymiş. 1. Ethernet girîşi calışmıyormus gerıye kalan 4 portu kullandık oldu ayrıca yarın bes portlu tplink sade swıch alcam kardes tskkurler hersey ıcun

• quote:

nıhayet cözdüm utkan bey sayenizde tek sıkıntı tplink 8840t deymiş. 1. Ethernet girîşi calışmıyormus gerıye kalan 4 portu kullandık oldu ayrıca yarın bes portlu tplink sade swıch alcam kardes tskkurler hersey ıcun

sevindim sorunun çözülmesine. yalnız 8840t'de 4 port ethernet var benim bildiğim. yoksa siz adsl (Wan) girişine mi takıyordunuz.?
  • yok yok 4 tane aynı kalınlıkta ethernet giriş var tamam doğru.5210dan oraya, fishnetten oraya catıdakı komsumdan oraya ve benden oraya.ama su an bendekı 1e takılı ve calısmıyor net ve 8840ın 1 nolu ışığı yanmıyor bozuk sanırım zaten 4 kalın giriş 1 tane ince tlf girişi var başka bişeyde yok.
  • tp link sf 1005d 5 portlu ethernet buldum o işe yarar mı 10tl sıfır ürün 1 kez kullanılmış.pakette temiz, 8840t yı cekecem aradan.ve ben bu arada 5210g ye mac fıltreleme varmıdır nasıl yaparım?su an cıft yayın yapıyorum hep fıshnetten hemde 5210g den.ama 5210g hep full, karsı bınada dahı masaustunde full.600m ilerde en ust katın 1 altında arkadasım var acaba onada versem ınternet ona hangi cihaz gerekir benden int. Alması ıcın. Range max veya alfa turu bısey masaustune alcak ınt. Evının camının dışına koycak adaptöru ne alsa utkan bey.600m var 1-2 mt. Kot farkı var aramızda

• quote:

tp link sf 1005d 5 portlu ethernet buldum o işe yarar mı 10tl sıfır ürün 1 kez kullanılmış.pakette temiz, 8840t yı cekecem aradan.ve ben bu arada 5210g ye mac fıltreleme varmıdır nasıl yaparım?su an cıft yayın yapıyorum hep fıshnetten hemde 5210g den.ama 5210g hep full, karsı bınada dahı masaustunde full.600m ilerde en ust katın 1 altında arkadasım var acaba onada versem ınternet ona hangi cihaz gerekir benden int. Alması ıcın. Range max veya alfa turu bısey masaustune alcak ınt. Evının camının dışına koycak adaptöru ne alsa utkan bey.600m var 1-2 mt. Kot farkı var aramızda

slm.
    1005d işinizi gayet rahat görür. ancak ben olsam almışken 2-3 lira fark verir 8 port alırdım. belki ilerde arka tarafada yayın vermek için
    bir adet 5210g daha koyarsın. ama değilse 10 tl. iyi fiyat her ne kadar sıfır 12 tl olsada kargo margo yine 17-18'e gelir.

üründe mac filtreleme var. soldan wireless tıkla. mac filtering tıkla. disable yazan yeri enable yap. filtering rulesden deny işaretle.
    aşağıya izin verdiğin mac adreslerini gir. mac adreslerini istediğin zaman disable yap istediğin zaman enable yap.

bu arada epey kullanıcın olacak. muhakkap modemden dhcp serveri kapat. dhcp serveri 5210g üzerinden yap. zaten
    detay ayarları üstte anlatmıştım.

600 metre için tabi bütçe önemli tp-link 7200nd, alfa 1 watt (mümkünse nha atheros chipset). ama ben senin yerinde olsam
    madem arkadaşın yüksek bir yerde. alırdım ona bir adet tp-link 5110g. point to multi point bağlardım. hem arkadaşın
    sorunsuz bağlanırdı hemde cihaz aynı verici gibi çalışır senin kapsama alanını genişletmiş olurdu. zaten 1 alfa parası.

• modemden dhcp yi kapat demişsin hangi modemden hocam fishnetten mi bahsediyorsun?8 portlu rain soho proffesional ethernet alcam akşam 8 portlu saglam calısır temız 10 tl ye anlaştık senın dedıgın dogru yarın bırgun arkasına da koyarsam 5210 1 tane daha ve bınadan kabloyla ısteyen de olursa 1-2 kişi daha o zaman olur.bu arada benım bınanın yakınındakı tüm komşular akşam dısarı cıktı hat cekmıyor fln fılan demeye basladılar :) 7 tane wireeles vardı şimdi 1 tane var o da 1 diş bendeki full 5 diş :) acaba benım 5210 g onları mı engelledı hepsı balkonlara modem koydular yıne olmuyor ama ben hiç ses çıkartmadan onları ızledım çaktırmadım.artık kablo alalım fln demeye durdular :) .arkadaşın evı 600 metre dırek kuşbakışı ve benden 5 metreymış kot farkı ve burası ıstanbul benım bınadan 5 metre daha yukarıda yanı bınası 5210 tam onun eve gore cevrılı ne dersınız kesin çeksin istiyoruz bütçesi de uygun olsun dıyoruz o da balkona koycak alcagı cıhazı 5110 g iş görür mü acaba bu ürün.ve bizdehesapli.com dan alsak ürün işimize yaramazsa hemen geri iade etsek alıyorlar mı paket evrak ve cd si tamam olursa yani işimize yaramazsa ürün zayii olmuş olacakta o yüzden tereddütte kaldık o arkadaşa da 5210g alsak kültefli olacağı için korkuyourz 5110 g den açıkçası ama 5210g ye de gücü yetmıyor elemanın. bir de o arakdaş 5110g alırsa point to multi point bağlanma olayı ben ayar yapcam mı yenıden 5210g de o çeksin diye? bu arada benım ust komumun dubleks oldugu ıcın pıyesınde de evınde de tlf hattı vardı bınamızın ıcındekı telekom kutusundan onun hattındakı kabloyu buldum benım tlf hattına paralel cektım onun çatı katındakı tlf hattı cıkışınının ıcınden çatı balkonuna tlf kablosu cektım benım fıshnet ı de dama koydum bende kablo mablo kalmadı 1 tek catıdan ınen ethernet benım eve :)onu da içerden alcaz bu gidişle bacadan fln düşünüyoruz veya su borusundan fln aklında fikir olursa paylaşmanı isterim.

• utkan kardeş 5210g ile aramızdaki mesafe 957 metreymiş kuşbakısı.bayagı varmıiş ve 5 metre kot farkı bana yarımını beklıyorum.laptop bulcak bırınden bugun deneycek 957 metreden yanı evınden laptopun wırellesı ıle 5110g veya 7200 nd aynı guctemıdır sızce.
  • quote:

utkan kardeş 5210g ile aramızdaki mesafe 957 metreymiş kuşbakısı.bayagı varmıiş ve 5 metre kot farkı bana yarımını beklıyorum.laptop bulcak bırınden bugun deneycek 957 metreden yanı evınden laptopun wırellesı ıle 5110g veya 7200 nd aynı guctemıdır sızce.

957 metreden laptop yeni ve kaliteli bir model değilse senin sinyalini 2-3 bar görse bile bağlanmama ihtimali var.
    laptopların anten kazançları düşüktür. asla bir 5110g yada 7200nd ile kıyaslanmaz.
    eğer aranızdaki mesafe 1 km ise bence 5110g alın. 7200nd'de uzun usb kablo ıvır zıvır çok uğraşırsınız.
    o mesafede 5110g gayet güzel bağlanır. cihazı client yani alıcı olarak kullanacaksanız 5210g'de herhangi bir
    ayar yapmana gerek yok. ama point to point yani 5110g kablosuz sinyali alsın hem kabloya tam hızda versin
    çok az hız düşümü ile tekrar yayın yapsın dersen 5210g'dede ayar yapman lazım.
    tek sıkıntı wep şifre kullanıcaksın. hoş mac filtresi gireceğin için çok sıkıntı olmaz.
    birde sanırım kullanıcı sayın baya yükselecek, en kısa zamanda 45 liraya bi router al ve
    band genişliği sınırı koy. işkence olur diğer türlü kullanıcılara.
    dhcp internet olan modemden kapat. sanırım fishnet de senin internet.

• 957 metreden yine 1diş bile görmüyor hp nin 3000tl lik 3 aylık laptop.arada binalar var diyemi cekmıyor acaba?

• quote:

957 metreden yine 1diş bile görmüyor hp nin 3000tl lik 3 aylık laptop.arada binalar var diyemi cekmıyor acaba?

laptobun olduğu yerden 5210g'yi birebir görmüyormusunuz ?
    eğer göremiyorsanız zaten çekmesi mucize olur. ama yinede yüksek güçlü
    bir usb adaptörle felan denemek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.