Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gunaydın utkan bey evet laptobun olduğu yerden 957 metreden bile görmüyor 5210 g y.yani karşıya 1 adet daha 5210 g alsak yine fyada etmeyecek acaba 5210 g tam o 957 metrelık laptop tarafına tam cevrılı degıl ondan mı acaba ?biraz görüyor 5210 g laptobu acı olarak.ama ağ olarak hiç gormuyor .1 de 5210 biraz aşağı doğru bakıyor ondan mı su borusuna tutturduk çatıda ama kafası bıraz asagı geldı ondan da görüş açısından dolayı kapanabilir mi?
  • http://www.alfa.com.tw/in/front/bin/ptdetail.phtml?Part=AWUS050NH&Category=0 ALFA AWUS051NH BU ADAP TORDEN ALMAK ISTIYORUM BENDE NASILDIR IYIMIDIR YENI CIKMIS HERALDE BULAMIYORUM BU URUN NASILSDIR BEN BIZDE HESAPLI.COM DAN 2 TANE TPLINK WA5210G ALDIM KURAMIYORUM ALICI OLARAK KURMAM LAZIM YAPAMADIM ARASTIRMAM LAZM BIRAZ DAHA ALFA AWUS051NH ALSAM NASILDIR ALAABILCEIM BIRYER BILEN ARKADASLAR WARMI KURUMU KOLAYMIDR
  • wa 5210 alıcı olarak kuruluyor diye tahmin ediyorum ,eğer birini kullanamazsan wa5210g nin uygun fıyata bırakırsan satın alabılırım
  • utkan kardeş arakaşın evı ıle aramızda net 955 metre şimdi ölçtük ama aramızda 3-4 b,na var bizim aramızda en gel olacabilecek.benım 5210 g damda ona 3-4 metre uzatma yapacagım artı ayarları dogru mu yapmışım sen bır bu aksam baglanıp bakarmısın teamwier yukleyecegım pc ye ayarlarından korkuyorum.artı o arkadaş ta 5210 g almayı düşünüyor evının damına ama çekmezse bir işe yaramaz diyor ne yapmamızı önerirsin.hatta ona 5110g alsam onu da catısına koycaz bana karşılıklı olsun dıye bende antenı onun catıya dogru cevırecem 5210 da o zaman işimiz olur mu sence?yardmınızı beklıyorum.

Eramızdaki emsafeyi kuşbakışı ekliyorum

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ??

• ayrıca onun binası da yuksete ondan sonra rakım azalıyor kiptaş ve cıvarı 5 metreye kadar ınıyor sonra yenıden rakım 4 metre yukselıyoraramızda 1 metre 2 metre kot farkı oluyor 3-4 bına bulunuyor ama onun laptopla dun aksam denemiştik olmamıştı evde oldugu ıcın cumartesı gunu acces poınt alıp onun catısına koymayı ordanda ethernet ile eve uzatmayı düşünüyoruz. 955 metre çekermi acaba?5110g veya 5210g?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimerk

http://www.alfa.com.tw/in/front/bin/ptdetail.phtml?Part=AWUS050NH&Category=0 ALFA AWUS051NH BU ADAP TORDEN ALMAK ISTIYORUM BENDE NASILDIR IYIMIDIR YENI CIKMIS HERALDE BULAMIYORUM BU URUN NASILSDIR BEN BIZDE HESAPLI.COM DAN 2 TANE TPLINK WA5210G ALDIM KURAMIYORUM ALICI OLARAK KURMAM LAZIM YAPAMADIM ARASTIRMAM LAZM BIRAZ DAHA ALFA AWUS051NH ALSAM NASILDIR ALAABILCEIM BIRYER BILEN ARKADASLAR WARMI KURUMU KOLAYMIDR

slm.
    alfanın bu modeli hem 5ghz hemde 2.4ghz destekli bir ürün. ürün elektronik olarak her iki frekansada
    cevap veriyor gibi görünsede bu tarz frekans farklarında antenler çok değişmektedir.
    ben şahsen aynı antenle her iki frekanstada verim alınacağına inanmıyorum.
    o yüzden alfa alma gibi bir niyetiniz varsa bence 036nha atheros chipsetli modelini alın.
    forumda bir arkadaşım satıyor. güvenle alabilirsiniz.http://resim.donanimhaber.com/m_51695411/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55572788

5210g alıcı olarak kullanma konusuna gelince. 5210g gayet güzel ve güçlü bir alıcıdır.
    aslında ayarlarıda çok basittir. lakin 1-2 püf noktası var.
    aşağıdaki talimatları birebir uygulayın sorununuz çözülecektir.

5210g client modunda kullanma talimatları.

1-)önce tp-link cihazınızı pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manuel ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken access point cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operation mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

4-)şimdi yapmamız gereken soldan "wireless" tıklayıp "wireless mode" tıklamak. ve resimdeki gibi client'i seçip aşağıdan survery'e tıklamak.
    bu sayede cihaz bağlanabileceği wifi ağları arayıp yeni açılan pencerede sonuçları size sunacak.

5-)survery'e tıklayınca açılan yeni pencerede çıkan sonuçlardan çevrenizdeki ağları görebilirsiniz. hazır yeri gelmişken şu bilgileride aktarayım
    bssıd = yayın yapan wifi cihazının mac adresi, ssıd = yayının ismi, signal = yayını alış seviyeniz
    channel = wifi yayınının kanalı, securitiy = off olanlar şifresiz, on olanlar şifreli.
    bağlanmak istediğiniz ağı seçip tıklıyoruz. açılan pencere kapanıcak ve save tıklayıp kaydedicez.

6-)şimdi yapmamız gereken bağlandığınız ağın şifresini cihaza girmek. bunun için yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "security settings" tıklıyoruz.
    açılan pencerede seçmiş olduğunuz ağın şifre türüne göre seçenek aktif olucak. gerekli yerlere gerekli şifreleri giriyoruz. ve save yapıyoruz.

7-)şimdi sıra bağlantımızı kontrol etmeye geldi. yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "antenna alignment" tıklıyoruz. gördüğünüz seviye bağlanmış olduğunuz ağın
    sinyal gücü ve kalitesidir. eğer şifreniz yalnış yada ağa bağlantı sağlayamadı iseniz burda seviye göremezsiniz. bu seviyeden faydalanarak cihazınızın
    yön ayarlarını alabileceğiniz maksimum seviyelerde yapın.

8-)artık ağa bağlısınız. fakat bir sıkıntı var oda şu, hatırlarsanız cihazınız 192.168.1.254 ip'sine sahipti ve sizde bilgisayarınıza manuel ip vermiştiniz.
    öncelikle bilgisayarınızı otomatik ip alacak şekilde ayarlayın ve bağlandığınız modemden ip almaya çalışın. ip'nizi aldıktan sonra modemin size hangi grupta
    ip verdiğini kontrol edin. ve hemen access point cihazınızı modemin size vermiş olduğu ip grubunda bir ip adresine alın ki istediğiniz zaman uğraşmadan
    cihazın arayüzüne ulaşma şansınız olsun.

9-)son olarak cihazınızın elektriğini kesin. 15-20 sn. bekleyin ve tekrar elektriği bağlayın. biraz bekledikten sonra tekrar internete girerseniz her şey tamam demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

ayrıca onun binası da yuksete ondan sonra rakım azalıyor kiptaş ve cıvarı 5 metreye kadar ınıyor sonra yenıden rakım 4 metre yukselıyoraramızda 1 metre 2 metre kot farkı oluyor 3-4 bına bulunuyor ama onun laptopla dun aksam denemiştik olmamıştı evde oldugu ıcın cumartesı gunu acces poınt alıp onun catısına koymayı ordanda ethernet ile eve uzatmayı düşünüyoruz. 955 metre çekermi acaba?5110g veya 5210g?

slm.
    955 metre 5210g için çok kolay bir mesafe. ama önemli olan önünün açık engelsiz olması. laptopla denedik almadı dediniz. arkadaşınızın evinde çatıda yüksek güçlü tp-link 7200nd yada alfa gibi usb adaptörle deneyin. eğer iyi kötü bir sinyal alırsanız 5210g kesin bağlanır o çatıda.
    normalde birebir görüşte engelsiz olsa karşılık 2 tane 5210g 6-7 km'ye kadar iş görür.
    birde sizin damdaki 5210g'nin karşıya dönük olduğundan emin olun. malum bu cihaz yönlü bir cihaz 2-3 cm. açı bile sinyali
    çok değiştirir.

• utkan bey yani anlaşılan birebir 5210 birbirini görmesi mi gerekir?benim pc ye bu aksam baglanıp ayarlarıma bakarmısın.msn ilker_mansiz@hotmail.com. Ne zaman müsait olursın bu aksam acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

http://www.alfa.com.tw/in/front/bin/ptdetail.phtml?Part=AWUS050NH&Category=0 ALFA AWUS051NH BU ADAP TORDEN ALMAK ISTIYORUM BENDE NASILDIR IYIMIDIR YENI CIKMIS HERALDE BULAMIYORUM BU URUN NASILSDIR BEN BIZDE HESAPLI.COM DAN 2 TANE TPLINK WA5210G ALDIM KURAMIYORUM ALICI OLARAK KURMAM LAZIM YAPAMADIM ARASTIRMAM LAZM BIRAZ DAHA ALFA AWUS051NH ALSAM NASILDIR ALAABILCEIM BIRYER BILEN ARKADASLAR WARMI KURUMU KOLAYMIDR

slm.
    alfanın bu modeli hem 5ghz hemde 2.4ghz destekli bir ürün. ürün elektronik olarak her iki frekansada
    cevap veriyor gibi görünsede bu tarz frekans farklarında antenler çok değişmektedir.
    o yüzden alfa alma gibi bir niyetiniz varsa bence 036nha atheros chipsetli modelini alın.
    forumda bir arkadaşım satıyor. güvenle alabilirsiniz.http://resim.donanimhaber.com/m_51695411/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55572788

5210g alıcı olarak kullanma konusuna gelince. 5210g gayet güzel ve güçlü bir alıcıdır.

1-)önce tp-link cihazınızı pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manuel ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken access point cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operation mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

4-)şimdi yapmamız gereken soldan "wireless" tıklayıp "wireless mode" tıklamak. ve resimdeki gibi client'i seçip aşağıdan survery'e tıklamak.
    bu sayede cihaz bağlanabileceği wifi ağları arayıp yeni açılan pencerede sonuçları size sunacak.

5-)survery'e tıklayınca açılan yeni pencerede çıkan sonuçlardan çevrenizdeki ağları görebilirsiniz. hazır yeri gelmişken şu bilgileride aktarayım
    bssıd = yayın yapan wifi cihazının mac adresi, ssıd = yayının ismi, signal = yayını alış seviyeniz
    channel = wifi yayınının kanalı, securitiy = off olanlar şifresiz, on olanlar şifreli.
    bağlanmak istediğiniz ağı seçip tıklıyoruz. açılan pencere kapanıcak ve save tıklayıp kaydedicez.

6-)şimdi yapmamız gereken bağlandığınız ağın şifresini cihaza girmek. bunun için yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "security settings" tıklıyoruz.
    açılan pencerede seçmiş olduğunuz ağın şifre türüne göre seçenek aktif olucak. gerekli yerlere gerekli şifreleri giriyoruz. ve save yapıyoruz.

7-)şimdi sıra bağlantımızı kontrol etmeye geldi. yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "antenna alignment" tıklıyoruz. gördüğünüz seviye bağlanmış olduğunuz ağın
    sinyal gücü ve kalitesidir. eğer şifreniz yalnış yada ağa bağlantı sağlayamadı iseniz burda seviye göremezsiniz. bu seviyeden faydalanarak cihazınızın

8-)artık ağa bağlısınız. fakat bir sıkıntı var oda şu, hatırlarsanız cihazınız 192.168.1.254 ip'sine sahipti ve sizde bilgisayarınıza manuel ip vermiştiniz.
    öncelikle bilgisayarınızı otomatik ip alacak şekilde ayarlayın ve bağlandığınız modemden ip almaya çalışın. ip'nizi aldıktan sonra modemin size hangi grupta
    ip verdiğini kontrol edin. ve hemen access point cihazınızı modemin size vermiş olduğu ip grubunda bir ip adresine alın ki istediğiniz zaman uğraşmadan

9-)son olarak cihazınızın elektriğini kesin. 15-20 sn. bekleyin ve tekrar elektriği bağlayın. biraz bekledikten sonra tekrar internete girerseniz her şey tamam demektir.

ben laptopla yandakı okuldan baglanıyorum 2 celtık cekıyor wırıless 5210G kurulumdakı yazdıgınız basdakı ıp yı gırıyorum okulun wırılesı unlem cıkıyor ozaman....
    wırıless adaptorler arasında 2watt olan modellerdehttp://forum.donanimhaber.com/m_51695411/tm.htm
    kasens2000MW USB 2.0 Wireless WiFi 802.11g/b Realtek 8187L Adaptör kasens http://forum.donanimhaber.com/m_51695411/tm.htm
    wifisky 56G RTL8187 USB Wireless WiFi Adapter+6DBi Anten http://forum.donanimhaber.com/m_51695411/tm.htm
    Microsonic WU105 High Power Dual Antenli Wireless USB Adapter 300Mbps-2x6dBi Antenhttp://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=737437
    802.11g/b n bandı olan kurulumu kolay, hızlı, cekım alanı guclu, kullanıslıgı acısından hangısını tavsıye edersınz

• quote:

utkan bey yani anlaşılan birebir 5210 birbirini görmesi mi gerekir?benim pc ye bu aksam baglanıp ayarlarıma bakarmısın.msn ilker_mansiz@hotmail.com. Ne zaman müsait olursın bu aksam acaba

slm.
    ekledim msn'e
    şuan müsaitim. yada saat 20:00, 20:30 gibi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

slm.

ben laptopla yandakı okuldan baglanıyorum 2 celtık cekıyor wırıless 5210G kurulumdakı yazdıgınız basdakı ıp yı gırıyorum okulun wırılesı unlem cıkıyor ozaman....
    wırıless adaptorler arasında 2watt olan modellerdehttp://forum.donanimhaber.com/m_51695411/tm.htm
    kasens2000MW USB 2.0 Wireless WiFi 802.11g/b Realtek 8187L Adaptör kasens http://forum.donanimhaber.com/m_51695411/tm.htm
    wifisky 56G RTL8187 USB Wireless WiFi Adapter+6DBi Anten http://forum.donanimhaber.com/m_51695411/tm.htm
    Microsonic WU105 High Power Dual Antenli Wireless USB Adapter 300Mbps-2x6dBi Antenhttp://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=737437
    802.11g/b n bandı olan kurulumu kolay, hızlı, cekım alanı guclu, kullanıslıgı acısından hangısını tavsıye edersınz

bi kere şunu belirteyim.
    5210g'nin wifi ile işi yok client ayarında.
    sen ip ayarını kablolu bağdaştırıcıya yapacaksın. sanırım kablosuz bağdaştırıcıya yapıyorsun o yüzden
    wifi'de sarı ünlem alıyorsun.
    laptop 2 bar çekiyorsa 5210g o okula full bağlanır.
    hiçbir usb alıcıda dışarıya koymazsan 5210g performansını vermez.
    ama tabiki usb alıcılar daha pratiktir.
    dediğim gibi alfa nha atheros al. yada alfa'nın başka bir modelini al. başın ağrımasın.

• kardes tum duzenek catıdakı komsuda.oda îsteymis 1 saate evde.saat 20:30da kesin msn deyim tesekkur ederim.
  • ok.
    görüşürüz 20:30'da.
  • hocam windows 7 ye yukluyorum mesenger ama bıraz uzun suruyor 15 dk ya tamam sanırım. team wier yuklendı
  • eğer ıstersen skype veya gmtalk yukleyevbılırım hemen atar onu
  • msndeyım utkan hocam
  • utkan kardes durumdan az cok haberin var benım ust kojmsumun catısına fıshneti koydum 5210 tamamdır,switch te tamam ama ben ust komsuma tlf hattını bina icindeki telekom kutusundan paralel cektim o zaman sıkıntı yoktu fakat fishneti catıı katındakı komsu evinden catının ustune uzatmak ıcin 4-5 parca tlf kablosunu birlestırıp catıya tasıdık fıshnetı cektık bundan sonra tlf hışırtı yapmaya basladı arada bir hışırtı kesiliyor ama ondan mı acaba catıdan modemi 5210 ve hub un elektrik fişini cekiyoruz ama hışırtı devam ediyor apliter kullanmıyorum zaten kullanacak yer yok ki bina hattından alıyoruz paralel tlf hattını yardımına ıhtıyac var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

utkan kardes durumdan az cok haberin var benım ust kojmsumun catısına fıshneti koydum 5210 tamamdır,switch te tamam ama ben ust komsuma tlf hattını bina icindeki telekom kutusundan paralel cektim o zaman sıkıntı yoktu fakat fishneti catıı katındakı komsu evinden catının ustune uzatmak ıcin 4-5 parca tlf kablosunu birlestırıp catıya tasıdık fıshnetı cektık bundan sonra tlf hışırtı yapmaya basladı arada bir hışırtı kesiliyor ama ondan mı acaba catıdan modemi 5210 ve hub un elektrik fişini cekiyoruz ama hışırtı devam ediyor apliter kullanmıyorum zaten kullanacak yer yok ki bina hattından alıyoruz paralel tlf hattını yardımına ıhtıyac var

bence hata yapıyorsun. adsl kablolarını mümkün olduğunca eksiz ve kısa tutman lazım.
    ama çarem yok uzatıcam dersen 0.75 eksiz elektrik kablosu ile uzat.

• ADSL KABLOSUNDA SKINTI YOK HOCAM V TELF KABLOSUNDA SIKINTI VAR ORDAN ADSL MODEM E GIDIYOR YA 1 ince giriş onu 4 parça halinde bagladım onda sıkıntı var.

sana başka bir soru sorsam hocam 8 portlu switch alacagım
    1) EDİMAX SWİTCH FAST ETHERNET HUB 8 PORt siyah renk
    2) CNET 8 PORT SWİTCH HUB DAĞITICI ADAPTÖR beyaz renk

hangisini almamı tavsiye dersin ikiside aynı para 15 tl 2. el sorunsuz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.