Şimdi Ara

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ?? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
5
Favori
94.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • utkan bey tp link ip camera koymayı düşünüyorum bina girişine ,ki cepheden ne dersiniz?catıdaki 5210 u gsm telefonları bıle full goruyor dısarda 100 metreye kadar.ne dersınız apartmanımız 3 katlı hangı model önerırısınız veya önerirmisiniz?kendi pc me kayıt yapacagım hepsı bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crepis

bu foruma resim nasıl ekleniyo

bir resim upload sitesine üye ol. örn. flickr. oraya istediğin resmi yükle site sana
    sharing için html kod verir o kodu buraya yapıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

utkan bey tp link ip camera koymayı düşünüyorum bina girişine ,ki cepheden ne dersiniz?catıdaki 5210 u gsm telefonları bıle full goruyor dısarda 100 metreye kadar.ne dersınız apartmanımız 3 katlı hangı model önerırısınız veya önerirmisiniz?kendi pc me kayıt yapacagım hepsı bu kadar.

slm.
    inan hiç işim olmadı ip kameralar ile. ama tahminim iyidir bir sıkıntı olmaz.
  • şimdi arkadaşlar bu 5210 u biz kulda kullanabilirmiyiz. yani bu 5210 yönlü bir cihazmı yoksa cihazın yakınındaki her taraftan belli bir mesafeye kadar çekermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: crepis

şimdi arkadaşlar bu 5210 u biz kulda kullanabilirmiyiz. yani bu 5210 yönlü bir cihazmı yoksa cihazın yakınındaki her taraftan belli bir mesafeye kadar çekermi

slm. 5210g yönlü bir cihaz. Etkili gücünü tercihen 30 yada 60 derece açı ile karşısına doğru veriyor. Lakin açık alanda cihazın tam arkasından 80-100 metre tam yanladan yani derece dışı kenarlardan 150-200 metre mesafede bağlantı kuruluyor.
  • arkadaşım sonunda resim eklemeyi yaptım snırım  EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ??
  • mailden cevap yazdım.
  • bendekı 5210 g yı kuramıyorum 2 tane aldım ewde modeme takıp ewe wırılesımı yaymak ıstıyorum uydunetın kendı kablosuz modemı war ona takmak ıstıyorum uydunetın modemı netmaster cbw-700v uydu netın kı odadan odaya cekmıyor wırılesı... verıcı olarak mademe takıp nasıl ayarlarım acaba 5210g ye modemın ıpsını gırıyorum 192.168.1.100 dıye uydunetın modemıne atıyor benı nasıl baglıycam bu aletı modeme werıcı olarak... yoksa ıkısınıde satıp
    TP-LINK TL-WR1043ND 4+1 PORT 300M KBLSUZ ROUTER bu urundenmı alsam bu urunun kurulumu dahamı kolaydr??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimerk

bendekı 5210 g yı kuramıyorum 2 tane aldım ewde modeme takıp ewe wırılesımı yaymak ıstıyorum uydunetın kendı kablosuz modemı war ona takmak ıstıyorum uydunetın modemı netmaster cbw-700v uydu netın kı odadan odaya cekmıyor wırılesı... verıcı olarak mademe takıp nasıl ayarlarım acaba 5210g ye modemın ıpsını gırıyorum 192.168.1.100 dıye uydunetın modemıne atıyor benı nasıl baglıycam bu aletı modeme werıcı olarak... yoksa ıkısınıde satıp
    TP-LINK TL-WR1043ND 4+1 PORT 300M KBLSUZ ROUTER bu urundenmı alsam bu urunun kurulumu dahamı kolaydr??

slm.
    ev içerisinde 2 adet 5210g biraz fazla olmuş bence :) bir tanesi bile çok çok fazla ev içi için.
    aşağıdaki talimatları uygula sorunun çözülür 5210g yayın yapmaya başlar.

1-) önce tp-link 5210g'yi pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manul ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken 5210g cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operatin mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

EN UZAĞI ÇEKEN WİRELESS ADAPTÖR ??

4-)şart olmayan fakat yapılması gerek li olan bir diğer iş ise. modeminizin ip'si ile (örn. 192.168.2.1 olsun) 5110g'nin ip'sini aynı ip grubunda fakat farklı bir ip adresine almak
    (192.168.2.254 olabilir) bu sayede wifi üzerinden direkt istediğiniz zaman 5210g'nin arayüzüne ip değiştirmeden ulaşabilirsiniz. ama dikkat etin eğer bu ayardan önce bilgisayarınıza
    cihazın arayüzüne erişmek için bilgisayarınıza manul ip ile 192.168.1.100 gibi 1'li grupta bir ip verdi iseniz hemen tekrar bilgisayarınızı 192.168.2.100 olarak değiştirin.
    soldan "network seçin" ve "lan" tıklayın.

5-)soldan "wireless" tıklayın ve "basic settings" seçin. gelen menude resimdeki gibi istediğiniz ağ ismini girin, region olarak turkey seçin, channel olarak 7 (tercihli fakt otomatik yapmayın),
    power 27 dbm, mode 54 mbps ve en son save tıklayın.

6-)yine soldan "wireless" tıklayın ve "wireless mode" altında resimdekinin aynısını görürseniz en alttan save tıklayın.

7-)tekrar "wireless" tıklayın ve "security settings" tıklayın. burda resimdeki gibi wpa kullanmanız her zaman iyidir. şifrenizi girin ve save tıklayın.

8-)tekrar "wireless" tıklayın ve "distance settings" tıklayın. burda 4 km değeri girin save tıklayın.

9-)şimdi geldik genelde wifi clientlere (özellikle cep telefonları) çok sorun yaratan olaya. genelde bu tarz arada başka bir access point'in olduğu bağlantılarda bir çok modem
    access point üzerinden gelen ip isteklerini yanıtsız bırakıyor. bunun en güzel çözümü aşağıdaki resimdeki gibi sistemde 2 adet dhcp server kullanmaktır. mantık çok basit
    zaten modem ve access point aynı ip grubuna almıştık burda yapacağımız iş belirli bi ip aralığını modemin ataması, belirli bir ip aralığını ise access point'in ataması.
    resimde gördüğünüz gibi client olan kullanıcıya access point ip olarak 192.168.2.100'den başlayarak 192.168.2.250'ye kadar ip'ler atayacak. fakat ip'lere internete çıkmaları için
    gateway ve dns bilgisi olarak modemin ip adresini verecek.
    burda şuna dikkat etin muhakkak modemden de dhcp ayarlarında ip başlangıcını 192.168.2.2 - ip bitişini 192.168.2.100 yapın. bu sayede isteyen kullanıcı istediği yerden ip alsın.
    hoş kablo ile bağlananların bile cevap daha hızlı geldiği için access point'den aldığını göreceksiniz.

10-)en son ayarımız access point'in arayüzünün default kullanıcı adını ve şifresini değiştirmek. bunu muhakkak yapın ağınıza bir sızma olursa sızan kişi en azından ayarlarınızı bozamasın.

yayına başladığın zaman önce cihazın yakınlarında ceptel laptop v.s. gibi bir cihazla bağlan ve nete sorunsuz çıktığından emin ol.

• olmuyorya 4) 6) da sorun oluyor modemın ıpsını gırınce modemın net sayfasına gecıs yapıyor modemın ıpsı 192.168.0.1 ....

192.168.1.254 tplınkın kendı network lanı bu lanla bırakınca

wıreles settıngde gırmesını ıstedıgım yazdıgım ssıd ısmı wıreles mode da ssıd kısmında cıkmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimerk

olmuyorya 4) 6) da sorun oluyor modemın ıpsını gırınce modemın net sayfasına gecıs yapıyor modemın ıpsı 192.168.0.1 ....

192.168.1.254 tplınkın kendı network lanı bu lanla bırakınca

wıreles settıngde gırmesını ıstedıgım yazdıgım ssıd ısmı wıreles mode da ssıd kısmında cıkmıyor

slm. msn adresini pm atarsan. teamviever ile halledelim.
  • Arkadaşlar selam, notebook'umda TP LINK TL-WN722N kablosuz adaptör bulunmakta , 6 db şuanki çekim gücü dakat ben bunu dahada arttırmak istiyorum ve 12 db olan Tp-Link TL-ANT2412D 12dBi Outdoor Omni-direc Anteni almak istiyorum, arasındaki kabloyuda alsam ikisi birbirine uyumlu çalışırmı?
  • bende tp-link wn7200nd
    var acaba şu tp-link çanak anten gibi olan anten iş görürmü fiyatı burda 120tl
    parabolic anten diye geçiyor sanırım
    utkan hocam yardımcı olurmusun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACİDBURN45

bende tp-link wn7200nd

slm. 24 dbi grid den mi bahsediyorsun ? yani şu ürünhttp://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-ANT2424B
    bu ürün ciddi derecede sinyal yükseltir fakat sabit bir ağa bağlanacaksanız kullanışlıdır.
    malum ürünün eni 1 metre boyu 60 cm. ağırlığı 2-3 kilo. illa bir yere ve dış ortama sabitlemen lazım.
    ayrıca diyelim bu ürünü aldın 7200nd adaptörü bu ürünün yanında çalıştırman lazım
    eğer araya anten uzatma kablosu felan alırsan hiçbirşey bekleme bu üründen.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: ACİDBURN45

bende tp-link wn7200nd

slm. 24 dbi grid den mi bahsediyorsun ? yani şu ürünhttp://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-ANT2424B
    bu ürün ciddi derecede sinyal yükseltir fakat sabit bir ağa bağlanacaksanız kullanışlıdır.
    malum ürünün eni 1 metre boyu 60 cm. ağırlığı 2-3 kilo. illa bir yere ve dış ortama sabitlemen lazım.
    ayrıca diyelim bu ürünü aldın 7200nd adaptörü bu ürünün yanında çalıştırman lazım
    eğer araya anten uzatma kablosu felan alırsan hiçbirşey bekleme bu üründen.

evet bu anten hocam 10metrelik usb kablo ile kullanıyorum sorunsuz
    ağ sabit şimdilik 8db tp-link antenle idare ediyorum fakat 70mtre mesafe modem bina arkasinda olduğu için sinyal değişmeleri oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACİDBURN45 -- 8 Şubat 2012; 11:14:46 >

• arkadaşlar bugün 5110g yi oluka ap modunda kurdum şifrede verdim birtek admin yazan yeri değiştirmek kaldı yalnız bir sorun var. okuldaki arkadaşların cep telefonları sorunsuz bağlanabiliyo ancak benim sınıftaki masaüstü pc bir alıcı ile daha önce başka bir acces pointi görüyordu şimdi bu 5110g yi göremedi.
    nedendir acaba anlamadım alıcıda problem yok.
    arkadaşa yarın laptobu getir dedim bakalım ne olacak bilemiyorum
  • eski cihazla aynı ağ ismini verdiyseniz sorun yaratabilir.pc nizden daha önceki kayıtlı ağları silmeniz lazım. Sonuçta cep telefonları bağlanmış. Sorun sizin pc de.
  • peki eski acces point kurulum falan yapmadan kendiliğnden oluyodu bunu yani 5110g yi kurulum yaparken ip adresi falan bişiyler değiştirdim onun etkisi olurmu bilmiyorum yarın bakalım önce alıcıyı kaldırıp tekrar kuracağım
  • Arkadaşlar bu tip wifi adapter almak istiyorum. Backtrack destekli olması lazım tabi. 50 TL bütçe ayırdım yaklaşık olarak. Marka, model, içerik hakkında tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 8 Şubat 2012; 22:39:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Arkadaşlar bu tip wifi adapter almak istiyorum. Backtrack destekli olması lazım tabi. 50 TL bütçe ayırdım yaklaşık olarak. Marka, model, içerik hakkında tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

backtrack ile en uyumlu cihazlar realtek 8187 chipli cihazlardır. Bunlardada en iyisi alfadır. 036h modeli.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.