Şimdi Ara

EN UZUN ÖMÜRLÜ SSD?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar 240 gb uzun ömürlü ssd arıyorum.

fiyatı çok olamyacak sekilde ne önerirsiniz?

• Valla senesi geldi belkide 1.5 sene olacak jd240 kullanıyorum. Günde 12 saat minimum açık sistem. Hiç sıkıntı yaşamadım. 150-160 gb kullanımı geçmemeye çalışıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bütün üreticiler az çok bir ömür biçiyor ssd sine ama gelin görünki çoğu ssd bu biçilen ömrün yarısını bile göremiyor. Mesela adata su650 240gb a 140tb yazım ömrü biçmiş. Ama bendeki ssd 2 tb tı görmeden mefta oldu. Sistemimde ups, akım korumalı priz, kaliteli psu yani elektriksel sorun olmasın diye her türlü tedbiri aldım. Mesela sistemimde hiç hdd bozulmadı, sadece kapasite ve hız için değişim yaptım. Benim tavsiyem daha çok güvendiğim için sandisk ya da kingston ın ssd lerine bakmanız. Baya yıllanmış bir sandisk 120 lik ssd im var. Hala canavar gibi çalışıyor. Sizi zorlamayacaksa samsung 860 evo da iyi bir seçim olacaktır.
  • Ben Samsung 970 evo kullanıyorum 1 yıl olmak üzere çok memnunum sizi üzmez.
  • Hi-level 240gb ssd 4.yıl hala ilk günkü gibi çalışmaya devam ediyor.

Buda konusu
    https://forum.donanimhaber.com/hi-level-240gb-ssd-hiz-testi--102764495

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BulutKedisi -- 22 Mart 2019; 0:50:32 >
  • Uzun ömür istiyorsanız Samsung, sebebi ise kullandığı bellek yapısı. SSD ne kadar büyük olursa ve ne kadar az veri yazarsanız ömrü o kadar uzar. 240GB alıp bunun 200-220GB'sini dolu kullanırsanız ömrünü kısaltırsınız. Dolu bir SSD'de sürekli aynı bölümlere veri yazılacağından otomatik olarak ömrünü daha kısa sürede yitirir. Bu yüzden SSD üreticilerinin verdiği disk ömürleri SSD'lerin boyutlarıyla orantılı olarak yükselir.
  • Samsung 860 Evo 250 gb

https://www.itopya.com/samsung-250gb-860-evo-sata-30-25-ssd-550mb-okuma-520mb-yazma/

Fiyatı iyice araştırıp alabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun ömürlü ampul tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1. 860 evo samsung
    2. toshiba ocz 240
    3. kingston 240

bu şekilde sıralamalarda fiyatlara bak hangisi uyguna gelirse onu al pişman olma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altyazar

1. 860 evo samsung
    2. toshiba ocz 240
    3. kingston 240

bu şekilde sıralamalarda fiyatlara bak hangisi uyguna gelirse onu al pişman olma
    Teşekkürler hocam hb den 250ye Evo 860 aldım

• 2014 den beri ocz vertex 3 60 gb mi sorunsuz olarak kullanıyorum yaklasık 30-40 kere format atmısımdır ve 3-4tbw degeri vardır diye tahmin ediyorum
  • 2013de aldığım samsung 840pro,5yıl garantisi vardı.Hala çok iyi iş çıkarıyor.

EN UZUN ÖMÜRLÜ SSD?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 8 Nisan 2019; 17:48:53 >
  • bende de OCZ Vertex var 7. senesinde sorunsuz devam ediyor çalışmaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

Teşekkürler hocam hb den 250ye Evo 860 aldım

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba ben de şu an 860 almayı düşünüyorum ancak 250 ye nasıl aldınız şu an 310 civarı da

• quote:

Orijinalden alıntı: OmrTR

Hocam merhaba ben de şu an 860 almayı düşünüyorum ancak 250 ye nasıl aldınız şu an 310 civarı da

Alıntıları Göster
    20 tl indirim çekiyle almıstım. 270 tlydi fiyatı.
  • Ssd'nin ömrü dolunca sistem nasıl tepki veriyor? Bir anda hiç mi açılmıyor yoksa farklı tepkileri mi oluyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir çok faktör var. Boyutu ne kadar yüksek ise ömrü de uzun oluyor. Yıllık yazdığın dosya boyutu ve SSD'nin yıllık yazma döngüsü önemli. Buna göre hesap yapınca sonuç ortaya çıkıyor.

Ben de 7 senelik bir SSD var, hala tam performans çalışıyor. Sadece oyun ve İşletim sistemi için kullandım. 240 GB
  • 3-4 yıldır kullandığım Curcial SSD vardı 240'lık. 2 gün önce sizlere ömür :) Tüm verilerde onunla birlikte geçmişe gömüldü.

SSD'nin bir ömrü varmış onu deneyimlemiş oldum. Tabi acı bir tecrübe. Yedekler bir yere kadar kurtardı.

Eğer verileriniz önemliyse mekanik disk kullanın dedi görüştüğüm profesyonel veri kurtarma yetkilisi. Haliyle eğer veriler değerliyse, yedekleme alışkanlığınız günlük değilse, en iyisi NAS ya da Güvenlik Kamerası HDD'leri olacaktır.
  • 3-4 gundur arastirma sonucumda cevap toshiba (garanti de 2 degil 3 yil)
  • quote:

Orijinalden alıntı: antisocial77

3-4 gundur arastirma sonucumda cevap toshiba (garanti de 2 degil 3 yil)
    SanDisk ultra 3d alaydın ya 5 yıl garantili

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.