Şimdi Ara

Uzun vadeli kullanımda MONSTER sorunsalı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz haftalarda MSI GL62 bilgisayarımı farklı tarihlerde iki kere DOA raporu alıp beni zor durumda bırakmasından sonra iade ettim.Sorunum çok basitti plastik kasanın klavye bölümünün (sol elimizi koyduğumuz) zamanla esneyip gıcır gıcır ses çıkarmasıydı.Servis oldukça ilgili ve müşteri odaklıydı,servis point işini gerçekten iyi yapıyor sizinle sürekli irtibat halindeler ve çözüm odaklılar şunu değiştireyim gitsin değil.

Şuan tekrardan notebook arayışına girdim piyasa 1 yılda çok fazla yükselmiş.İşim gereği HQ işlemcilere ihtiyacım var aslında seçim skalam pek geniş değil ciddi bir kampanya bekliyorum. HQ işlemci olduğu anda üst düzey ekran kartlarıyla kombin ve fiyat yükseliyor.

MSI beni üzdükten sonra,geçtiğimiz sene pek sıcak bakmadığım Monster modelleri dikkatimi çekti(i5/i7+1050) fp olarak avantajları mevcut fakat kullancılarının genel şikayetlerine bakarsak,
    1.Kasanın uzun vade için güven vermemesi.
    2.Fason üretim oldukları için ilerde yedek parça ve özellikle anakart problemi.(Ne olduğu belirsiz deniyor)
    3.Teknik servisten memnun olmayan kadar memnun olanda var.

Sonuçta aldıktan sonra uzun yıllar kullanmak istiyoruz bilindik dünya markaları ister istemez önceliğe sahip oluyor fakat monster fp olarak herkesin kafasını karıştırıyor siz değerli forumdaşların yorumlarınıda almak istedim.

Teşekkürler..

• yaklaşık 1.5 sene monster tulpar v2.6.1 kullandım. ben hiçbir sorun yaşamadım. cihazı da forumdan bir arkadaşımıza sattım. benim görüşlerim genel olarak pozitif. müşterihizmetlerinin ve teknik servisinin iyi olduğunu düşünüyorum. ancak 10 serisi ile fiyatlamaları tamamen batırdılar.

aslında burada monsterı suçlamak kadar, onlara hak da vermek lazım. nvidianın maxwell ile pascal arasında yaptığı sıçrama şu ana kadar gerçekleşen en büyük sıçrama. 980m 1060'tan %15 kadar daha yavaş o derece. aynı zamanda iyi bir soğutma sistemi ile 10xx serisi ekran kartları pc'den yaklaşık %10 kadar daha düşük performans veriyor sadece. haliyle böyle olunca, fiyatla düşeceğine tam tersine üstüne eklendi. keplerden maxwelle geçerken, maxwell cihazlar kepler fiyatlarını almıştı. bunda cihazların fiyatları üstüne eklendi. böyle olunca ve türkiye'de piyasada akılalmaz ötesi kar marjları söz konusu olunca8ki notebook sektörüne en kısa sürede rekabet kurulunun el atması gerektiğini düşünüyorum zira ülkeye 700 dolar = 2500 TL ye giren cihazların 4500-5000 TL'den satılmasının mantıkşlı bir açıklaması yok. çok büyük ihtimalle satıcılar, kuruluşlar birbirleri ile bağlantı halde ve fiyat düşürülmesine izin vermiyor tıpkı aral oyun'un yaptığı gibi.

monster'a geri dönersek. genel olarak f/p olarak adlandırılan bir markanın geçtiğimiz aya kadar 6000 TL altında 1060 cihazı yoktu. en ucuz 1060 cihazları 6700 TL iken MSI'ın ülkede 6300 TL'ye 1060 lı cihazı bulunuyordu. yani monster f/p olayını tamamen kaybetti denilebilir. cep dostu bir firma değil şu anda. ancak fiyatların bu kadar yükselmesi ile onlar da kar marjlarını çok üst seviyeye çektiklerinden bu sebeple belki teknik servisleri de çok daha üst seviyeye gelmiş olabilir. bilemiyorum. zira teknik servislerine benim hiç işim düşmedi, cihazda sıfır sıkıntı yaşamıştım.

İşiniz nedir bilmiyorum ama eğe rişlemci gücü yüksek cihaz bakıyorsanız en az 1 sene garantisi devam eden, 1 senelik eski nesil cihazlara bakabilirsiniz ekran kartı çok kritik değilse. 4720HQ, 4800MQ, 4980HQ tarzında çok çok güçlü işlemciler var hasweller içerisinde. ekran kartı da GTX 970m lik bir model bulursanız (üç aşağı beş yukarı 1050ti seviyesinde bir kart) bence ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar.

hayırlı alışverişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halah_Sumul

yaklaşık 1.5 sene monster tulpar v2.6.1 kullandım. ben hiçbir sorun yaşamadım. cihazı da forumdan bir arkadaşımıza sattım. benim görüşlerim genel olarak pozitif. müşterihizmetlerinin ve teknik servisinin iyi olduğunu düşünüyorum. ancak 10 serisi ile fiyatlamaları tamamen batırdılar.

aslında burada monsterı suçlamak kadar, onlara hak da vermek lazım. nvidianın maxwell ile pascal arasında yaptığı sıçrama şu ana kadar gerçekleşen en büyük sıçrama. 980m 1060'tan %15 kadar daha yavaş o derece. aynı zamanda iyi bir soğutma sistemi ile 10xx serisi ekran kartları pc'den yaklaşık %10 kadar daha düşük performans veriyor sadece. haliyle böyle olunca, fiyatla düşeceğine tam tersine üstüne eklendi. keplerden maxwelle geçerken, maxwell cihazlar kepler fiyatlarını almıştı. bunda cihazların fiyatları üstüne eklendi. böyle olunca ve türkiye'de piyasada akılalmaz ötesi kar marjları söz konusu olunca8ki notebook sektörüne en kısa sürede rekabet kurulunun el atması gerektiğini düşünüyorum zira ülkeye 700 dolar = 2500 TL ye giren cihazların 4500-5000 TL'den satılmasının mantıkşlı bir açıklaması yok. çok büyük ihtimalle satıcılar, kuruluşlar birbirleri ile bağlantı halde ve fiyat düşürülmesine izin vermiyor tıpkı aral oyun'un yaptığı gibi.

monster'a geri dönersek. genel olarak f/p olarak adlandırılan bir markanın geçtiğimiz aya kadar 6000 TL altında 1060 cihazı yoktu. en ucuz 1060 cihazları 6700 TL iken MSI'ın ülkede 6300 TL'ye 1060 lı cihazı bulunuyordu. yani monster f/p olayını tamamen kaybetti denilebilir. cep dostu bir firma değil şu anda. ancak fiyatların bu kadar yükselmesi ile onlar da kar marjlarını çok üst seviyeye çektiklerinden bu sebeple belki teknik servisleri de çok daha üst seviyeye gelmiş olabilir. bilemiyorum. zira teknik servislerine benim hiç işim düşmedi, cihazda sıfır sıkıntı yaşamıştım.

İşiniz nedir bilmiyorum ama eğe rişlemci gücü yüksek cihaz bakıyorsanız en az 1 sene garantisi devam eden, 1 senelik eski nesil cihazlara bakabilirsiniz ekran kartı çok kritik değilse. 4720HQ, 4800MQ, 4980HQ tarzında çok çok güçlü işlemciler var hasweller içerisinde. ekran kartı da GTX 970m lik bir model bulursanız (üç aşağı beş yukarı 1050ti seviyesinde bir kart) bence ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar.

hayırlı alışverişler.

güzel yazmışsınız teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amaç sadece cpu ise 7300hq lu abra alıp, termal padleri ve macunu değiştirip, gpu yu da intel graphics ayarlarsaniz sıkıntı çıkmaz. Adaptör 120w, 1050 gpu lu bir laptop icin yetersiz.Bu yuzden üzer. Clevo dan alıp damga vurup piyasaya sunuyor monster. Eskiden msi ile denkti. Yani Tulpar t7 v2 ye göre düşünüp monster almayın çünkü clevo ve msi arasında çok fark var. Tulpar t7 v2 aslen msi olduğu için kaliteli.2. El Msi kasa monster almanızı öneririm ki o kategori arkadaşın yazdığı hashwell serisi aletleri içeriyor. Kasa kalitesi clevo olduğu için bozdu.Monster msi dan uzak kaldığından beri berbat durumda.

• Arkadaşlar detaylı yorumlarınız için teşekkür ederim.Clevo firmasını araştırdım adamlar bildiğimiz fason web sitesinde o kadar model varki 250 adet sipariş versek büyük ihtimalle adımıza bile laptop yaptırrız Almanya'nın Monster'ı XMG firmasıda sanırım Clevo ile çalışıyormuş.
    MSI vakasından sonra kesinlikle ikinci el almayı düşünmüyorum arkadaşlar olacaksa sıfır direk iki yıl garantili olsun.Geçenlerde Vatan bir gece indirimi yaptı i7 6700hq+960M Hp 3250'ye üştü tabi 10XX serisinden sonra 960M epey sönük ama f/p olarak başarılı geldi hatta geri iade kampanyası vardı uygulasan 2800e geliyordu alet nasip değilmiş gerçi Monster var i5 7300hq+1050 oda 3200 civarı ama elimiz ürküyor malesef.
    Arayışlarımı i5/i7 hq + 1050 ve i7+960M (çok dip fiyat olursa ) çevirdim artık kampanya bekliyorum.Anlamadığım bir diğer nokta Ebrar Dell 7567 modelini 4100e satabiliyor Vatan ise 5300e veriyor tek fark vatandaki 256 ebrardaki 128gb ssd.

Birde benchmarklara baktım ama sizce i5 7300hq ,rahatlıkla i7 6700hq yerine geçebilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 10 Temmuz 2017; 15:55:44 >

• 1.si 7300hq 6700hq yerine geçebilir evet. Ama hyperthreading i unutun. Hyperthreading siz bir i7.

2.si ise ebrara gelen yeni seri 7567 ler ips ile geldi diyorlar ve daha sorunsuz olacaklarını düşünüyorum.

• expressimo kullanıcısına yanıt
    Hocam Ebrardan teyit etmek lazım Dell şikayetlerden sonra tüm serilerinde IPS panele geçicek diye duymuştum hayırlısı bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.