Şimdi Ara

En yakın arkadasınız sınavda sizden yüksek yapsa kıskanır mısınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şuan için yorum yapamam ama böyle şeyleri takacağımı sanmıyorum en basitinden denemelerde adıma bakıp çıkıyorum arkadaşlarımla sen kaçıncı ben kaçıncı muhabbeti olmuyor. Böyle yarışlar bence arkadaşlığı yıpratıyor insanların iyi netler yapmasını istiyorum ama merhaba merhaba iyi akşamlar seviyesinde muhabbetin olan biri seni geçtim eheheh diyince bi değişik oluyor.
    onlar nasıl düşünüyorlar bilmiyorum

en yakınından teog zamanı biri diğerinden iyi yapmışsa küsüp konuşmamışlardı bu dediklerim anasınıfından beri 8-9 yıldır en yakın arkadaşlardı o zaman farklı liselere düştüler sonradan yine birbirleriyle konuşmadılar.

aynı şekilde abim de kazanınca eskiden ilkokul+lise yani toplam 12 yıllık arkadaşı mezun senesinde dertleştiler falan beraber geziyorlardı o çocuk bilgisayar müh okuyordu abim mezundu işte abim diş hekimliği kazanınca çocuk konuşmayı kesti abim de neden olduğunu anlayamadı şuan hiç konuşmuyor. Diğer lise arkadaşlarıyla konuşuyorlar

(hukuk, tıp,eczacılık,diş hekimliği, odtü ve boğaziçinde bilgisayar,elektrik elektronik müh okuyan arkadaşları da var hepsiyle görüşüyor ama hiç biriyle böyle birden ne ilişkisini kesti ne de onlardan sonra kazandım diye kompleks yaptı mezun senesinde yazın onlarla konuşmaya devam etti, onlarla buluştu kazandıktan sonra hâla arkadaş hepsiyle buluşuyorlar konuşuyorlar bu kişide olan birşey yakın arkadaşınızın iyi şeyler yapmasını çekemeyeceklerse neden yakın arkadaşlar o daha farklı bir durum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden kıskanayım? Onun başarısıyla gurur duyarım. O çalışıp çabalayıp bir şeyler elde edebiliyor ve beni kendine arkadaş olarak görüyorsa ben de az çok onunla aynı seviyedeyim demektir. Çevremde başarılı insanların olmasından gurur duyarım.

• 2021TytAytYolcusu 2 kullanıcısına yanıt

Buna yine kendimden örnek vereyim. Yakın arkadaşım erkek ve ben kızım. Ortaokulda ve ilkokulda genelde başarı konusunda başı biz çekerdik. Kız arkadaşlarımdan da kıskanıp iftira atma derecesine gelen oldu. Erkek arkadaşlarımdan da iftira atma derecesine gelen oldu ve karşılaştığımız da oluyor onlarla. İki yüzlülüklerine devam edenler de oluyor:D. Yani diyeceğim şu ki genelde kızlar mı olur erkekler mi bilemem ama karakteri bozuk olan genelde kıskançlığını da doruklarında yaşıyor diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivanmiliinnski -- 17 Şubat 2021; 19:21:11 >
  • olum kıskanan da ne bileyim, senden iyi olsun ki sen de iyi ol..

• Arkadaşım iyi yapsa gerçekten çok mutlu olurum ve içten bir biçimde tebrik ederim onu. Çünkü adam çalışmış başarmış ve seviyorum, değer veriyorum ona. Bu tarz konularda kıskançlık çok saçma geliyor. Hele ki iletişimi kesmek çok absürt olur.
  • Benim bir tane baya samimi oldugum bir arkadasim var ancak sınav senesinde tuhaflaştı seviye olarak denk sayiliriz ben ondan azcik daha basariliyim neyse denemelerden sonra netlerimi soruyor eger kendisininkine yakin ya da daha dusuk yapmissam surat ifadesinden anliyorum saklamaya calissada seviniyor bigün dayanamadim ben senden bariz yüksek yapinca sen uzülüyor musun dedim o da itiraf ederek bana dediki evet demek ki sınav birtek bana zor gelmis diye uzuluyorum sende dusuk yaptiysan seviniyorum demekki sinav zormus diye kendini acikladi aslinda kismen mantikli da sayilir ama sizce bu normal birsey mi?Yine de bana rahatsiz edici geldi kendisi dusuk yapinca benim de cok yuksek yapmami istememesi

• 2021TytAytYolcusu 2 kullanıcısına yanıt

Ustad arkadasi falan bosver 120/80e kitlen isteyen istedigini yapsin sonra. Gokyuzune cikamasan da yildizlari gormus olursun minik egolarla da ugrasmamis olursun

• En yakın arkadaşımın benden iyi yapmasını daha çok istiyorum kendime göre, çünkü cidden iyi yerlerde olması gereken biri. keşke cok iyi yapsa bütün baskıları bitse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kebbab -- 17 Şubat 2021; 22:9:15 >
  •    o kadar cani mi duruyorum cidden :)

• Bu tamamen senin hayata bakış açına, hayat felsene göre değişen bir durum. Burada bakma "ben kıskanmazdım" diyenlere, kıskanan insan da kıskanmam der, kıskanmayan insan da. Ha şu var: Kimisi zaten istediği puanı alır veya istediği hedefe ulaşır, kendisinden biraz daha iyi şeyler başaran arkadaşlarını falan pek kıskanmaz, hani bir söz var ya, "kendi ışığına güvenen başkasının parıldamasından rahatsız olmaz" diye aynen bu mantalitede ilerler ama bu aradaki fark biraz fazla olunca bu kişi de kıskanır (Normal şartlarda). Ancak dediğim gibi son tahlilde her şey senin hayata bakış açına, hayatı nasıl yorumladığına göre değişir. Şahsen birkaç yıl öncesine kadar kendimden başarılı insanları kıskanmadığımı söyler, buna inanmaya çalışırdım ancak şu an düşününce aslında kıskanıyormuşum. Şu an ise hiç mi hiç içimde bir gram ne nefret, ne bir hasetlik var. Çok ahlaklı bir insan olduğumdan falan değil sadece benim hayat felsefeme göre artık çok çok çok çok normal bir durum bu. Ancak kendi çevremdeki insanların neredeyse %99'u şu an arkadaşım değil, bahsettiğin bu kıskançlığı onlar çok belirgin bir şekilde yansıtıyorlardı bana tabii ki onları yargılamıyorum, sadece onlardan daha şanslı olduğum için onlardan daha başarılı(!) oldum, onlar da böyle düşünsün ve arkadaşlığımız devam etsin isterdim.

Not: bu arada arkadaşlarım değil bizzat ben bitirdim arkadaşlıklarımı ancak onları sevmediğim için değil çok sevdiğim içindi. Sebebi ise şuydu: arkadaşlarımın arasına girdiğimde hedeflerim,imkanlarım,sahip olduklarım bu kişilerin kendilerini şanssız ve mutsuz hissetmesine yol açıyordu. Bu yüzden en doğru olan şeyi yapıp tek taraflı olarak arkadaşlığımı bitirdim, şahsen böyle olması gerektiğini de düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-33247115E -- 17 Şubat 2021; 22:21:47 >

• İyi yapmissiniz hocam.Benim de ilkokuldan cok sevdigim dostum dedigim 2arkadasim vardi ancak ben iyi bir liseyi kazanip onlar mahalledeki liseye gidince birden tavirlari degisti.Lisenin ilk haftasi okul çikisi dogaclama kendi okul formamla onların okulunun bahcesine onlari ziyarete gittigimde sen bu formayla bu okula hava atmaya mi geliyorsun dediklerinde sok oldum asagilik komplekslerine inanamadim sonra birdaha ne ben aradim ne onlar.Yani bu iğrenç sınav sistemleri yarisa dayali egitim sistemi cok arkadasliklari kaybetmeme sebep oldu ama bi bakimda iyi oldu gercek dost olmadiklarini gordum.Bence kisi iyi bir sonuc yaptiginda annesinden babasindan baska icten gercekten samimiyetle hicbir arkadas ya da akraba sevinmez dostluk denen kavrama artik pek inanmiyorum.Allah anamizi babamizi basimizdan eksik etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 18 Şubat 2021; 0:21:32 >
  • noo
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2021TytAytYolcusu

İyi yapmissiniz hocam.Benim de ilkokuldan cok sevdigim dostum dedigim 2arkadasim vardi ancak ben iyi bir liseyi kazanip onlar mahalledeki liseye gidince birden tavirlari degisti.Lisenin ilk haftasi okul çikisi dogaclama kendi okul formamla onların okulunun bahcesine onlari ziyarete gittigimde sen bu formayla bu okula hava atmaya mi geliyorsun dediklerinde sok oldum asagilik komplekslerine inanamadim sonra birdaha ne ben aradim ne onlar.Yani bu iğrenç sınav sistemleri yarisa dayali egitim sistemi cok arkadasliklari kaybetmeme sebep oldu ama bi bakimda iyi oldu gercek dost olmadiklarini gordum.Bence kisi iyi bir sonuc yaptiginda annesinden babasindan baska icten gercekten samimiyetle hicbir arkadas ya da akraba sevinmez dostluk denen kavrama artik pek inanmiyorum.Allah anamizi babamizi basimizdan eksik etmesin.

Dostluk dediğin şey menfaatdir. İyi menfaat var kötü menfaat var. Birinin sohbetinden keyif almak, birinden bir şeyler öğrenmek iyi menfaattir tabi bu karşılıklıdır aksi halde dostluk pek uzun sürmez. Onun senden alabileceği bir şey yoksa bile kendisini bir şeyler biliyor zanneder ki bu his de onun için yeterli olur bazen. Açıkçası bana kalırsa maddiyata dayalı dostluklar da maneviyata dayalı dostluklar da temelde aynıdır. Hatta aile dediğin şey de aslında menfaate dayalı işler. Annen, baban sana bir zarar gelmesini istemez, çünkü sana bir zarar gelirse bu acıyla yaşayamayacağını düşünür. Buradan anlaşılıyor ki eninde sonunda iş yine kişinin kendisine varıyor, kendi rahatının bozulmasından korktuğu için senin rahatının bozulmasından korkuyor. Yani o yüzden öyle "uğruna ölünecek dost olsun" mantalitesiyle hayat sürme. Dost kavramına da pek fazla takılma bence, ne kadar insanla vakit geçirirsen, ne kadar insanla tanışırsan o kadar iyidir senin için daha dolu bir hayat yaşamış olursun. Birilerini ömürlük dost belleyip tek bir mahalleye, tek bir ortama bağlanmış kişiler gibi bir ömrünü her gün aynı insanlarla aynı muhabbetleri yaparak geçirmek yerine arkadaşlıklarını bitirmekten korkmadan farklı arkadaşlıklar edinmek en iyi yol bence. Şunu da unutma ki yalnız başına doğdun yalnız başına öleceksin :) (Tabi doğal şartlarda). Eninde sonunda o arkadaşlıklar bitecek, yani çok takılma hocam yaşa hayatını yaşayabildiğince :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 2021TytAytYolcusu

İyi yapmissiniz hocam.Benim de ilkokuldan cok sevdigim dostum dedigim 2arkadasim vardi ancak ben iyi bir liseyi kazanip onlar mahalledeki liseye gidince birden tavirlari degisti.Lisenin ilk haftasi okul çikisi dogaclama kendi okul formamla onların okulunun bahcesine onlari ziyarete gittigimde sen bu formayla bu okula hava atmaya mi geliyorsun dediklerinde sok oldum asagilik komplekslerine inanamadim sonra birdaha ne ben aradim ne onlar.Yani bu iğrenç sınav sistemleri yarisa dayali egitim sistemi cok arkadasliklari kaybetmeme sebep oldu ama bi bakimda iyi oldu gercek dost olmadiklarini gordum.Bence kisi iyi bir sonuc yaptiginda annesinden babasindan baska icten gercekten samimiyetle hicbir arkadas ya da akraba sevinmez dostluk denen kavrama artik pek inanmiyorum.Allah anamizi babamizi basimizdan eksik etmesin.

Bu arada emin ol senin başarını kıskanmayan ve gerçekten senin yerine sevinen adeta seni yaşıtın,arkadaşın olmasına rağmen bir film karakteri gibi gören insanlar da mevcut hayatta. Tabi sayıları çok çok az ancak bunu bilerek yansıt duygularını. Bilirsin birini nasıl görmek istersen öyle görürsün, kimisi "beni yanlış anlar" diye onu kıskandığını düşündürtecek bazı hareketleri yapmaktan doğal olarak kaçınmaya çalışırken bu kişiyi gerçekten senin kötülüğünü istiyormuş gibi görebilirsin, hatta gayet normal davranan bir insanı bile olduğundan farklı davranıyor olarak görebilirsin. O yüzden insanları zan altında bırakmaktan her zaman kaçınmanı öneririm, aksi halde yanlış bir anlaşılmadan sana faydası olacak bir arkadaşlığı bitirebilirsin.

• Kıskanmam da ben 101 o 100. olur da ilk 100 bursu kaçarsa bazı tatsız olaylar yaşanabilir.
  • GrazieRagazzi kullanıcısına yanıt
  • Arkadaşım iyi bir şekilde çalışıp bu sene mf 30k yaptı ben ise 100k. Kıskanmak ne kelime bu sene gider 20k yaparsam mahcub olurum diye düşünüyorum. Onun sonucuna belki ondan fazla ben üzülmüşsündür keske çok daha iyi yapabilseydi demiştim içimden.
    Bu soru bile fazlasıyla garip geldi bana.

• Zaten aşırı yüksek bir yer istemediğim için kıskanmam da yüksek istiyor olsam da kıskanmazdım, kıskanan insanın da ciddi psikolojik problemleri ve özgüven eksikliği vardır
  • steepstone kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.