Şimdi Ara

En yakın arkadasınız sınavda sizden yüksek yapsa kıskanır mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar Soru baslıkta.Herkesin samimiyetle cevaplamasıni rica ediyorum.İki çok yakın arkadaşsıniz sinav sonuclari açiklandı arkadaşiniz oldu 3000.siz oldunuz 30bin 3000.arkadasiniz gayet mütevazi biri olmasına rağmen içten içe kıskanır sinavdan birkaç ay sonra dahi bulusmak istememe durumunuz olur mu?Bu tarz anıları olanlar yazabilir.

Üst donemden arkadasım tipı kazaninca kazanamayan en yakin arkadaslarim dedigi 2kisinin de kendisiyle muhabbeti kestigini,sınavdan sonra kendi sınavları kötü gectigi için sonuclar açiklandiktan 1ay sonra bile senin sonucun nasil diye kendisini aramadiklarini söylediler.

Bence insan kendi sonucunu soylemek istemese bile arkadasini aramalı ne yaptın diye çünku bu hayatimizi belirleyen bir sinav ve insan en yakin arkadasini arayarak onemsedigini göstermeli.Kötü yapan kisinin sonuçlardan 1ay sonra dahi en yakin arkadasini aramayip sen ne yaptin diye aramamasini nasil degerlendiriyorsunuz?Sizce bu normal mi bana mi yanlis geliyor sadece?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 17 Şubat 2021; 11:42:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de kendimden örnek vereyim. En yakın arkadaşımla ilkokuldan tanışıyoruz. İlkokul ve ortaokulda bir yarış halindeydik ama bu yarış fesatlık derecesinde değildi. Bazen o 1. olurdu bazen ben 1. olurdum ama ikimiz de diğerimizin başarısından memnun olup sevinirdi. Şu an kendisi tıp kazandı ve onun adına gerçekten mutlu oldum istediğine ulaştı. Ben istediğim bölüme yerleşemedim, benim için üzüldü ancak benim tercih döneminde yanımda oldu, bana fazlasıyla yardımcı oldu. Yani yakın arkadaş dediğin kişiyle aranda kıskançlık olmaz benim bildiğim. Eğer kıskançlık varsa ve bu fesatlığa gidiyorsa zaten siz yakın arkadaş olamamışsınız demektir fikrimce.

ilkokul ortaokul beraber okuduğum liseyi aynı okul aynı yurt aynı servis, aynı ranzada uyuduğum aynı dolabı kullandığım hep yan yana olduğum dostum 11 bin yaptı ben ise 78k ondan daha önde girmiştim liseye hemde beraber hep istanbul istedik o kazandı ben yapamadım ama hiç bir zaman kıskançlık duymadım çünkü biliyorum ki o benim ondan daha iyi yapmamı istedi bir daha hazırlanıyorum hala yanına gelmemi çok daha iyi yapmamı istiyor çünkü gerçek dostluk bir olmaktır

Bizim lise sınıfı çok çeşit çeşitti.

ilk binde iki kişi vardı birinden bekliyorduk birinden beklemiyorduk mesela derece yapmasını.

Sıra arkadaşım ben 2x k yaptıysam o 1x k sıralama yapmıştı sonuçlar açıklandığında,

sınıfta çok güzel sıralamalarda olanlar histeri krizleri geçirip ağlamaya başlamıştı duvarlara vuranlar mı dersin saçma sapan gösteri yaptılar cringe cringe hareketler.

ben sıra arkadasımı kıskanmadım da kendime dönüp bi baktım ne yaptım diye

bu sınavda insanlarla karsılastırmayın kendinizi bir önceki deneme sınavınıza göre karşılaştırın sınav sonuçlarınızı o insanları 5-6 seneye görmeyeceksiniz zaten

• Ben kıskanmam sevinirim onun adına sonra da kendim nerde yanlış yaptım omu düşünür ondan da fikir alırdım ama eğitim ve sınav sistemi insanları bu kıskançlığa yöneltiyor

• Hayır normal değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğim yeri kazandıktan sonra türkiye 1. Olsa bile kıskanmam sevinirim onun adına. Ben istediğim yeri kazanamazsam ve o benden çok daha iyi yaparsa imrenme olur biraz muhabbet arasında bu konudan 1-2 takılırım sonra unutulur gider bu konu. Aylarca aranmayacak konuşulmayacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.

• Ben de kendimden örnek vereyim. En yakın arkadaşımla ilkokuldan tanışıyoruz. İlkokul ve ortaokulda bir yarış halindeydik ama bu yarış fesatlık derecesinde değildi. Bazen o 1. olurdu bazen ben 1. olurdum ama ikimiz de diğerimizin başarısından memnun olup sevinirdi. Şu an kendisi tıp kazandı ve onun adına gerçekten mutlu oldum istediğine ulaştı. Ben istediğim bölüme yerleşemedim, benim için üzüldü ancak benim tercih döneminde yanımda oldu, bana fazlasıyla yardımcı oldu. Yani yakın arkadaş dediğin kişiyle aranda kıskançlık olmaz benim bildiğim. Eğer kıskançlık varsa ve bu fesatlığa gidiyorsa zaten siz yakın arkadaş olamamışsınız demektir fikrimce.

• Kalkıp bana artistlik falan taslarlarsa sinirlenirim de diğer türlü tebrik ederim kendi başarısızlığımın üzüntüsünü onların başarısının mutluluğuyla bir nebze olsun dindiririm

• En yakın arkadaşlarım sınavda derece yaptı. Asla kiskanmadim. Kiskanan zaten baştaki arkadaş kelimesini tekrar düşünmeli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • keşke ben de daha iyi yapsaydım derim, eğer sonucum çok kötüyse ondan neleri doğru ve yanlış yaptığım konusunda danışmanlık alırdım

• Bizim lise sınıfı çok çeşit çeşitti.

ilk binde iki kişi vardı birinden bekliyorduk birinden beklemiyorduk mesela derece yapmasını.

Sıra arkadaşım ben 2x k yaptıysam o 1x k sıralama yapmıştı sonuçlar açıklandığında,

sınıfta çok güzel sıralamalarda olanlar histeri krizleri geçirip ağlamaya başlamıştı duvarlara vuranlar mı dersin saçma sapan gösteri yaptılar cringe cringe hareketler.

ben sıra arkadasımı kıskanmadım da kendime dönüp bi baktım ne yaptım diye

bu sınavda insanlarla karsılastırmayın kendinizi bir önceki deneme sınavınıza göre karşılaştırın sınav sonuçlarınızı o insanları 5-6 seneye görmeyeceksiniz zaten

• ilkokul ortaokul beraber okuduğum liseyi aynı okul aynı yurt aynı servis, aynı ranzada uyuduğum aynı dolabı kullandığım hep yan yana olduğum dostum 11 bin yaptı ben ise 78k ondan daha önde girmiştim liseye hemde beraber hep istanbul istedik o kazandı ben yapamadım ama hiç bir zaman kıskançlık duymadım çünkü biliyorum ki o benim ondan daha iyi yapmamı istedi bir daha hazırlanıyorum hala yanına gelmemi çok daha iyi yapmamı istiyor çünkü gerçek dostluk bir olmaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi generation z -- 17 Şubat 2021; 13:28:49 >
  • Eğer arkadaşın senin adına sevinemiyorsa görüşmeyi kesmek zaten senin yararına oluyor. Kötü gün dostu çok masum bir şey değil bence.Senin halini görüp kendilerini avutmaya çalışıyorlar kendilerince. Kötü gününde yanında olup da iyi gününde olmayandan da uzak durmak lazım. Bizim okuldakiler sadece senin netin kötüyse senin durumun ondan kötüyse ilgilenirler seninle ki bence çok ilginç bir durum. Netin iyi geldiği zaman verdikleri tek tepki hoşnutsuzluk içeren bir HIMMM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 17 Şubat 2021; 16:2:24 >
  • Bende biri gecicekse onlar gecsin anlayisi var ve dogrusu da bu bence.

• Yorumlar cok güzel arkadaslar.Saglam dostluklar kurmussunuz belli ki.Yorum yazanlarin hepsi erkek mi bilmiyorum ama bu devamli yan yana gezdigi arkadasinin bile yüksek yapinca netlerini kıskanma durumu daha çok kızlarda oluyor sanirim.Bir kiz arkadaş vardı netleri iyiydi baya günde 200soru çözuyordu ama anlayarak çözuyordu onun en yakin yine kız arkadasi cok calistigi halde onun kadar yuksek net yapamiyordu bu az net yapan kiz cok yapana sen kesin gunde 1000soru cozuyorsun yoksa bu netleri yapamazsin dedi kiz sakince hayir anlayarak 200cozuyorum deyince bu kiz çildirdi yalancisin sen! biz niye yapamiyoz o zaman 200soruyla senin kadar net diye sinifin ortasinda bagirmaya basladi.
    Dostluklari boylece sona erdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 17 Şubat 2021; 17:17:59 >
  • Bir de sınav senesinde hiç muhattap olmayıp sen mezuna kalinca kendisi tıp kazandiktan sonra hal hatir sormak icin arayanlar var ki hic sormayin

• teog zamanında en yakın arkadaşım beni geçmişti.okul bitince silmiştim tamamen onu.4 yıldır da konuşmuyoruz.

• yakın arkadaşlarım arasında en kötü ben yaptım.
    1 gram bile kıskanmadım şu an hala benden kat kat üstünler ama sıkıntı yok hakediyorlar.
  • Arkadasima sorun :D

• yaktın mı doğru söyle  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 17 Şubat 2021; 17:55:14 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.