Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gülün geçin yahu hayat kısa bu ülke de insanı stresten kanser edecek o kadar çok şey var ki, gülün geçin boşverin hayat kısa.
  • Demekki tecavüz yasasını geçirme sebepleri buymuş.

Vatandaşa tecavüz edilecek bari ceza almayalım diyeymiş.

Yoksa bu kadar tecavüze ömür boyu ceza alırlardı.

• Başkanlık gelince herkesin lüks garajı olacak raad olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

BU koyun millete anlatamazsın çünkü beyin yok düşünmüyor, duymuyor, duysa bile algılamıyor...

1. Daha bir kaç ay önce sanayiden toplanan vergilerde düşüş olduğu söylendi. Kısacası sanayi üretiminde düşüş var. Kısacası sanayici kapatıyor dükkanı.
    2. 2017 için bütçede ek gelir ihtiyacı var. Bunu defalarca söylediler. Özellikle sanayiden beklenen gelir vergisinde düşüş olunca bir şekilde bunun alınması gerek.
    3. Rıza Zarrab'ın Iran ile olan ticareti sona erdikten sonra dolar uçuşa geçti. Kısacası Dolar'ı bugüne kadar frenleyen dışarıdan gelen "KAYITSIZ" yani "ILLEGAL" para.
    4. Gelen bu sıcak para üretime değil inşaata aktarıldı. inşaat ise kitlelerin kazanmasını değil belli kesimin zenginleşmesine yol açar. Şöyle ki inşaat işçisi en niteliksiz işçidir. Ve üretim firmalarına oranla çok daha düşük yüzdeli kalifiye eleman çalıştırır ve maaşları da düşüktür. Geçen sene yeni mezun bir inşaat mühendisi 1.500 lira ile çalışıyor idi. Yani kazancı süper ama bu kazancın adil dağıtılması açısından en kötü sektördür. AKP işte bu inşaatı pompaladıkça pompaladı. Neden???? cevabı size bırakıyorum. kupon arazi lafına istinaden.
    5. 14 seneden beri ekonomisi süper denen ülkede son 3 senede kuş sıçsa dolar patlar oldu.
    6. tabii üstüne PKK ve FETÖ tarafından kandırılan basiretsiz bir ikticdarın yaptığı aşırı harcamalar geldi.
    7. bir de bu basiretsiz yönetim ülke kurulduğundan beri görülmemiş bir ihtişamı yalıyor. Saraylar, özel uçaklar, özel araçlar, bakın dünyada bizden fazla makam aracı ve uçağı olan ama sanayi üretimi de bu kadar düşük olan bir başka ülke yok.

Kısacası yediler, içtiler, sıçtılar, kandırıldılar fatura ise bize kesildi. Ve bu ülkede bu vergi oranları ile hala araç almayı düşünen var ise, işte onlar çobanın güttüğü koyunlardır. Köy yerinde çoban malum. Sever koyunlarını.

Son 6 seneye bakın her 2 senede araçlardan alınan ÖTV'ye dayanıyorlar, sürekli yakıttan alınan ÖTV'yi yükseltiyorlar. Bu şu demek, ekonomi boktan, acil para lazım. Çünkü ÖTV acil para lazım olduğunda en hızlı vergi toplamanın yolu. Arttır ÖTV'yi ötede adam devletin malını çalmmış, vergi kaçırmış hiiç uğraşma zaten uğraşırsan bir şekilde ucu sana dokunacak.

Bir de diyorlarki devlet ihaleleri TL ile olacak. Lan bu lafa inanan salak var mı çok merak ediyorum. Bu şartlarda TL ile ihaleye girecek bir müteahhit olsam 1 lira yerine 5 lira derim çünkü doların ne olacağı belli değil. Yaprak kımıldasa dolar uçuyor. Ki o bile risk. Ayrıca kendileri bile köprü geçiş, otoban ücretlerini dolara bağlamışken kimse TL ile ihaleye girmez. Demezler mi adama sen TL'ye güvensen geçiş ücretlerini dolar ile yapmazdın diye.

Tabii bu anlattıklarım çobanın sürüsü için vız gelir tırıs gider. Hüseyin gayet güzel özetlemiş. Mümkün olduğu kadar yurtdışından almak lazım her şeyi. araba için de söylediklerine harfiyen katılıyorum. Elektronik eşya misal, geçen çin sitelerine bakıyorum 1200tl fiyat vermiş aynı teleofn burada 2100 lira. Lan bu ülkede bir kesim hamudu ile götürecek, vergi vermeyecek ama devlete para lazım olduğunda ben çıkacağım bu devlete para vereceğim. yok öyle milletin enayisi ben değilim. Bundan sonra da vergi kaçırmak için her türlü yolu denemezsem namerdim. Şerefsizler. Ankara'da saray yaptılar maliyetini bile sormak suç. devlet sırrı. gidin görün nasıl bir ihtişam nasıl bir lüks. Bunu yapan adam Atatürk için "millet açken bunlar vals yapıyordu" diyor. Kendi ülkesinde açlıktan ölen, soğuktan donan bebekler varken kendi saraylarda yaşıyor. sonra da çıkıyor Müslümanım diyor. Hadi oradan be.

Hay klavyede, eline koluna sağlık.

Bu kadar güzel yazılır-cizilirdi.

Noktası virgülüne kadar katılıyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ayfon 7 ilk çıktıgında 3250 tlydi şimdi hepsiburada.com 2850 tl ye almayanı dövüyor. doların fırladığı bu günlerde bu indirimin tek açıklaması olabilir. satamadılar . bu sefer halk yemedi. fiyat yüksek geldi. onlarda fiyatı aşağı çekmek zorunda kaldılar. bu gidişle dahada inerler.

parası olup mercedes alana zaten bu zam koymaz gider yine alır. olmayan ise almasın veya ikinci ellere baksın.
    zaten iki şeye aklım ermez parası olmadığı halde gidip oparatörlerine bağlanarak 2500 tl lik telefona 3500 tl ödeyenlerle,
    parası yetmediği halde gidip bankadan 30-40 bin tl kredi kullanarak araba alanlara ( en az 3-4 bin tlde onlara faiz girer)
    yahu kardeşim paran yoksa niye alıyorsun derdin ne .
    hadi ev alsan anlarım iş kursan anlarım .
    adamın biri sayfanın birinde yazmış 100 kusur bine insingya aldım fatura kesilmedi ötv banada yansıdı battım bittim zaten yarısını kredi çekip almıştım. kredi olduğu için vazgeçemiyorum kredi faizi zaten girdi)). ee az girmiş ulan salak 50 bin liran varsa git 50 binlik araba al veya 2. el al. sen kendin bilerek zaten kazığa oturmuşsun:))

• Yerli araba üretmekten daha karlı ötv zammı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün öğlen saatlerinde araç pazalığını bitirdim. Bu sabah itibari ile kapora verip aracı beklicektim. Ama velakin bu ötv girdi yani pardon geldi Herkes 1 ocak 2017 itibari ile beklerken 25 kasım 2016 sabaha karşı yürürlüğe girmesi ilginç hiç olmadı 1 aralık itibari ile ay başında yap. Dolar ve euro kurların durumu ortada çıkıyor maşallah tabi yıl sonu araç satışları hızlandığı için devletimizde hani bana diyerek erkenden geçirdi ötv zammını.

Bu kur artışları vergi artışları ile. Bas bas bağırıyorlar yol yaptık diye ama biri şunu anlatsın bezin litresi 5 lira oldu ötv zammı ile sıfır araç hayal oldu artık ikici elde mübarek sıfır fiyatlar ile yarışıyor. Zam sıfır araçlara geliyor ikici el araçlarda sıfır kadar artıyor. Böle giderse 2017 yılında ciddi bir kriz kapımızda ve bu sefer teğet geçmeyecek belli.

Gerçekten istikrar geldi. Tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

Aynen

keşke başımızdakilerde bunu düşünse de trt müdüründen ilçe eğitim müdürüne kadar herkes lüks arabalara binmese.

yahu ecevit zamanında renoya biniyor diye bu millet kızıyordu ona biz HAKEDİYORUZ AĞA.

ecevitmi hani şu hastane köşelerinden memleketi yönetmeye çalışan , devlet bahçeliye geçici olarak başbakanlığı vermeyen, rahşan hanım ne derse yapan sonrada akp nin iktidara gelmesine neden olan ecevitmi. onu hiç rahmetle anmıyorum...
  • cümlemize geçmiş olsun. kaç gündür zam gelecek diye varımı yoğumu ortaya koyup bir araba alim dedim bu gün bayiye gitmemle çıkmam bir oldu. bir arabayı çok gören bu rte nin yanındaki hangi danışman ise Allah onu bildiği gibi yapsın diyorum.
  • acquiles A kullanıcısına yanıt
    "Biz yerli otomobil yapıcaz demedik ki"

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Sifir araba almak enayilik artik.

İnsanlar zaten sıfır araba alamadığı için ikinciel arabalar ezelden beri ülkemizde sıfırına yakın fiyatlara satılıyor. Gelişmiş ülkelerde ise ki istisnalarıda var Bulgaristan gibi, İnsanlar vergi mantık çerçevesinde olduğu için enflasyon neredeyse olmadığı için sıfır araç alımları yüksek talep azaldığından ikinciel araçlar çok ucuza gidiyor.

Bizde tam tersi sıfır araç alamıyoruz, enflasyon çift haneyken tek hane olarak açıklanıyor siyasi oyunlar yüzünden, tüketime gelen zam oranı cebe gelen zamdan yüksek olunca herşeyde ikinci ele yöneliyoruz. E talep arttığı için ikinciel ürünlerin fiyatlarıda tavan yapıyor.

Bu durumda ne oluyor, siyasi olaylar yine paravan, Ab ye üye olacak olsa bu ülke de genç nüfus kalmaz. Herkes haylinin peşinden gider, Ülkeden alamadığı ürünü diğer ülkelerden çok çok ucuza alır vergi vermemiş olur.

Sonra ne olur devletin cebine para girmez.

• double or nothing kullanıcısına yanıt

• bu saatten sonra bizler eşşek gibi çalışıp bir sürü vergi yüzünden premium sınıftaki mersedes bmwlere binemezken, diğer yandan almanlara atarlanan bir lider varken, tutupta makam arabası olarak mersedes audi vw grubu arabaya binen devlet adamlarının hepsi nağmerttir.
  • ben zaten 20 liralik benzin aliyom diyen zihniyete az bileee kaziklari gonullu olarak yaglarim ben

• Şimdi ne olduki bizim orta sınıf araçlarada zam geldimi mesela opel astra k 1.4 e?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

Şimdi ne olduki bizim orta sınıf araçlarada zam geldimi mesela opel astra k 1.4 e?

kardeş şunu bir anla premium sınıf 1.6 yani bmw mersedes alan adam bundan sonra opel astra ford fokusa yönelecek, dolayısıyla senin opeline zam gelmese bile talep artışına bağlı olarak astra nında fiyatı şişecek. bu saatten sonra vergi gelsin gelmesin her arabanın fiyatı kademe kademe artar.
  • seyma1972 S kullanıcısına yanıt
    sen anmazsan anma ama ülke böyle giderse onu bile arayacak hale geleceksin.umarım o duruma düşmeyiz kurunun yanında yaş da yanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

Mercedes zamli listeyi acıklamış..

http://m.fiyat.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-sedan

Burada güncel kur ve vergilerle S65 AMG cabriolet full + full almaya niyetlenseniz 3.1 milyon tl gibi el kiri bir meblayı ödüyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: myz1453

Sabah fordda fiyatlar vardı şimdi güncelleniyor yazıyor

bmw 1.6 alamayacak vatandaş direk ford a yöneleceği için koç kollarını açmış kucaklayacak vatandaşları bekliyor tabiki.

almanyaya atarlanan hükümet güya düşük hacimli alman markalarına darbeyi vuruyor ama mübarek her devlet adamının altında mersedes en kötüsü vosvagen var. ben böyle namussuzluk görmedim. sen tut mersedesin dibine kadar bin bize gelince bas 1.6 bmwlere vergiyi bizde aynı paraya gidip forda fiata çöp arabalara binelim. orası bozulsun burası arıza versin. yani bende alman markası almak istemem ama önce bir şu devlet adamlarının altlarındaki arabaları çek, sonra halk a ayarını ver. böyle adaletsizlik olmaz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: baaydin

Demekki tecavüz yasasını geçirme sebepleri buymuş.

Vatandaşa tecavüz edilecek bari ceza almayalım diyeymiş.

Yoksa bu kadar tecavüze ömür boyu ceza alırlardı.

Günün en iyi yorumuna aday gösteriyorum.
    Bu black Friday da tebessüm ettim.
    Saolasin dostum

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.