Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ötv muhabbetine kızdığım kadar bide milletin yok lüx araba alacaklar etkilenecek bana bişey olmayacak,yok efendim ben ancak belli fiyatta araba alabiliyorum beni ırgalamaz diyenlere cok kızmıştım,hasetliklerine anlayacağınız...
    hadi yavrum sanada girdi keyfine bak şimdi...
    lüx arabadan kastımda 3,18-c180-audi a3,bmw1,volvos60
    hasetlere herşey müstehak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim lüks olarak gördüğümüz araçları avrupa ve amerikalılar düşük gelirli arabası diyor.Bu ülkelerdeki insanlar bir yılda sıfırdan araba parasını öderken bizler peşinat verip üstüne uzun vadeli kredi çekip hem kredi faizini hemde devlete fahiş vergilerini senelerce ödüyoruz.Bu ülkenin insanına bunu reva görenlere yazıklar olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

çoğunlukla doğru söylemişsin ancak unuttuğun bir şey var...

üretim için devletin de biraz destek olması lazım. sen şimdi bir iş yeri kursan devlet senin kazanıp kazanmadığına bakmaz. önce bir bağkur dayanır her ay. sonra kazanmasan da damga vergisi pul vergisi her 2-3 ayda bir 200-300 lira para ödersin. kısacası iş yeri açtın mı açtığın andan itibaren para kazanıyor olman lazım. buna bir de dükkan kirası, elektrik su internet masrafını eklersen aylık ortalama bir 3-5b civarı para kazanırsan anca kendinin döndürürsün.

ikinci olarak üretim diyelim hadi, doların oynak olduğu bir ortam, üretilen malın piyasası da meydanda iken riske girip üretim yapmak akıl kârı değil. özellikle inşaat gibi 1 koyup 10 aldığın bir sektör varken kimse üretime girmez. bu durumda elini taşın altına devlet olarak senin atman gerekiyor. zamanında özel kanunla kurulan TAŞ kuruluşları var. Özel sektörün de katıldığı devletinde yatırımcı olduğu ve gayet güzel yürütülmüş işletmeler vardı bu ülkede hepsi satıldı orası ayrı. Örek vermek gerekir ise bir yerli otomobil hedefi var. defalarca söyledim yine söyleyeyim eğer böyle bir hedefin var ise "ticari riskleri" göz önünde bulundurman gerekir. şimdi volvo 2 milyar € civarına satıldı. dersin ki benim amacım yerli araç alırsın volvo'yu aynı volkswagen gibi alt bir marka daha oluşturursun volvo premium yeni marka halk arabası olur. yerli aracın da olur, hedefin de.

ama ne yaptılar, volvo satılırken "ticari riski var" dediler ve o zaman geliştirilmekte olan bugünün volvolarını ellerinin tersi ile ittiler. sonra çıktılar saab'dan alt yapı aldık dediler. şimdi diyorlar ki "amacımız yerli araç üretmek değil marka oluşturmak". şimdi burada bazı şeyler ters. önce üretirsin sonra markalaşırsın. üretmeden marka olan bir firma var mı??? yani bunlar diyor ki biz bir ürün geliştireceğiz bu dünyada satılabilecek bir ürün olacak ama biz üretmeyeceğiz... kim üretecek???? birileri çıkar herhalde. umut fakirin ekmeği

2. bir hususta 2019'da seri imalata geçeceğiz dediler. şimdi 2019'da seri imalat yapacağız diyorlar, amacımız üretim değil marka oluşturmak diyorlar, 2019'da seri imalat diyorlar ama ortada tasarım yok, yan sanayide çalışma yok, fabrika yok, kimin üreteceği belli değil.... değil oğlu değil. yok oğlu yok. yerli bir aracımız olursa onu kime satacağız, pazar neresi orası da belli değil. pazar olmadığı için satış-üretim adedi falan da yok ortada.

yerli marka neden önemli, yerli üretim olursa yan sanayisi falan nereden baksan 50-60b kişilik istihdam sağlanır, satılan araçtan ülke kazanır, ar-ge vs faydalarını saymıyorum bile. hatta uzun vadede yabancı üreticilerin ülkeden çekilme riski için de elinde b planı olur. ayrıca otomotiv lokomotif sektördür, ve inşaattan ayrı olarak katma değeri daha yüksek, ar-ge yatırımı zorunlu kılan sürekli kendini geliştiren ve yenilikçi bir sanayidir.

bütün bu anlatılanlara rağmen biz ne yapıyoruz??? üretimi rant uğruna heba ediyoruz. bugün cebinde parası olan inşaat sektörüne giriyor. ülkenin her yerine avm döşüyoruz, avm nedir, alış veriş yani al-sat, yani üretimin olmadığı tüketim sarayları. sonra da diyoruz ki aman tüketmeyin cari açık var daya vergiyi.

ha bir de bu yapılan inşaatların satıldığı yabancılar var. bu yabancılar bu inşaatları yatırım amaçlı aldı. yani gün gelecek satacak. sattığında da yatırdığı paradan daha fazlasını yurt dışına götürecek. bu da, alırken sağladığı büyümeden daha büyük bir daralma demek yani bir kıyamet senaryosu çizersek, bu adamlar ellerindeki taşınmazları bir anda satsa bu ülke işte o anda ekonomik olarak ayvayı yer.

kısacası 14 senenin özeti bu. eğitim konusunda bugüne kadar artı bir fayda sağlayamadılar hatta çocuk oyuncağı oldu. sanayi konusunda 14 sene öncesi ile kıyaslandığında çok çok iyi bir durumda değiliz, sağlık konusunda daha önce defalarca yazdım tekrar yazayım eskiden en azından teşhis koyabilen doktorlar vardı. şimdi durum daha da vahim. paran varsa özele git, ciddi bir rahatsızlığın varsa Allah yardımcın olsun.

ekonomiye gelelim, son 14 senede ek vergi yok ama mevcutlar fırladı gitti. petrol dağıtıcılarından kâlarını düşürmelerini talep ettiler, onlar da düşürdü 2 gün sonra ÖTV arttı o kârı bunlar aldı. zaten ne zmaan işle boka sarsa ÖTV arttır olay tamam. ama diğer tarafta kaçırılan ya da hiç vergilendirilmeyen sektörler var. kuyum misal. bugün değerli taştan ÖTV alınmıyor. yat alırsan da %8 ötv veriyorsun.bak yat bu yat. lüksün de lüksü ama bizim sanayi bakanı dediki yat lüks değil ihtiyaç.. ama araba lüks. yani onlara göre bu ülkede karnı aç gezip araba alabilen herkes zengin ama çebinde milyon doların var ve yat sahibi isen fakirsin.

adında adalet olan bir parti daha vergi adalatetinde sınıfta kalmış kalkınma konusunda yerlerde. daha nesi kaldı parti. e o zaman bizde parti yapalım bari ama orada da yok kızlı erkekli muhabbetinden içine ederler.

Güzel yazı tebrik ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mercedes zamli listeyi acıklamış..

http://m.fiyat.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-sedan

• lan olum benim dayı oğlu doblo aldı 5 gün önce şimdi göt atıyor araba değerlencek die olum ben sevinemicemmi lan benim arabam olmıcamı illa çok manyak türkiye kriz patlak verip altın artsın diemi dua edim be
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Biraz da hak vermek lazim heryerde zibil gibi lüx 75.000€ üstü araç var zam yapılmasında ne yapılsın bu yüzdelerin bu yukselisi bile insafli bence.

Ne olmuş lüks araç varsa arkadaş bu nasıl bir mantık? Devletin vatandaşa lüks araç aldırmama gibi bir misyonu mu var? Sosyal devlet ne demek bir okuyun. Bizde her şey tersten işliyor. Devlet vatandaşa sahip çıkacağına, biz hükümete sahip çıkıyoruz.

Senin bu lüks araçlara verdiğin paran dışarı çıkıyor ülkede kalmıyor.

Devletin öyle bir misyonu olsaydı şuan sokaklarda adım başı lüks araç olmazdı.

Bende diyorum ki bu lüks araç alımına devletinde zaptedeceği bir nokta var. Zaptedemeyince zam yapıyor.

Diğer sınıf araçları alınca ülkedemi kalıyor paramız

Herhangi yabancı ortaklığı olmadan, tamamiyle türk sermayesinin ürettiği bir araç varda bizmi bilmiyoruz ?

Koç Holdingi saymazsak ?

Yapılacak iş basitti, madem ülkenin para birimi dansöz gibi, nasıl yurtışından ülkeye giren malda dolar-euro bazlı limit uygulayıp üzerini vergi istiyorsan dersinki xx.xxxx euro veya dolar üzerinde ülkeye giriş yapan araç için vergim bu, xxx.xxxx üzeri fiyatlar gümrüğüme gelen veya fabrika çıkış fiyatı olan araç için vergim bu diye olayı mantıklıca çözersin.

Adamın motorundan sanane. İster traktör motorlu araba alar ister jet motoru takılmış araç alır kimene kardeşim. Kendiler 100 koruma 20 araçlık süper lüks konvoyla mahalleden mahalleye geçerken yol kapatsın. Halka gelince auuu sen zenginmişsin gardaş ver bakayım paraları. Varmı öyle dünya, hangi gelişmiş ülkede var bu ? Muz cumhuriyetlerindemi ?

Sokaklardaki adım başı gördüğün lüks araçların yarısı akp döneminde zenginleşmiş teşkilatçılar, inşaatçılar, ranta bir şekilde ortak olanlar, devlete taşeronluk yapanlar, devletin alacağı malları piyasa fiyatından pahalıca devlete satanlardır.

Ben bir öğretmenin, kamuda çalışan mühendisin, çalmadan çırpmadan devletle çalışmadan dürüst iş yapan mühendisin, ek iş yapmadan, bıçak parası almadan devlet hastahanesinde çalışan doktorun lüks araca binebildiğine şahit olmadım. Siz oldunuzmu ? Lüks araç dediklerinizin yarısı pekçok ülkede normal araç. Lüks kavramı spor araçlar için kullanılıyor. Bmw 3 lere 5 lere lüks demek ne kadar doğru ?

Tabi tuğralı dobloların yanında lüks kalabilir.

Öyle yada böyle yabancıda üretse komşu da üretse kim alıyosa alıyo bu lüks araçları mafyası da alsa hırsızı da alsa sonuçta alınan bir lüks araç var.
    Lüks demesek bile kaliteli konforlu deri koltuklu iyi motorlu seri şanzımanlı yakışıklı süslü araçlar. Çoğunun ederi bir villa daire dükkan parası.
    Yerli araç yok işte napalım üretmiyoruz ürettirmiyorlar belki.. ama bu gavur malı araçlar var.
    Senin o bahsettiğin LÜKS gibi LÜKS araçlardan kol gibi vergi alınıyor zaten. Fakat şu silindir hacmi saçmalığına bir son verilse iyi olacak özellikle 1.6-2.5 hacim aralığında yüksek vergiyi haketmeyen bir çok araç var.
    Kamuda çalışanlar gerçekten harcanıyor bu ülkede ama ben bir kamuda çalışan mühendis oğlu olarak güzel bir hayat yaşadım yaşıyorum 2011de 60.000 tlye gayet memnun kaldığımız bir araç aldık çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-548F160EC -- 25 Kasım 2016; 22:7:25 >

• yılbaşında önce indirim mi
  • Bu otv zammında işin özeti sudur elınde aracı olanlar araclarının bakımını yapıp kıymetını bılsinler yenı arac alıcklarında allah yardımcısı olsun

• HERKES YORUM YAPIYOR.BİKERECİKTE ŞÜKÜR EDİN HAMD EDİN....!

• double or nothing kullanıcısına yanıt
    2 hafta sonra çıkıp kandırıldık demesinler

• Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir...
    Bu sözü Ziya paşa bizim için söylemiş dhf ailesi...

• Maliye bakanı hangi yüzle çıkıp yok şu oldu bu oldu şuna şöyle yaptık da buna böyle oldu deyip açıklama yapabiliyor ya? Bu milletin aklıyla tabbak geçiyorlar resmen. Haktır lan bize. Sanki ötv oranları yüzde 1 falandı da yüzde 2 ye çıktı. Siz durun daha. Çoğu sektör şu anda sıkıyor asıl zamlar yılbaşından sonra olacak.Döviz artışı çoğu sektörde yılbaşından sonra zamingen olarak yansıyacak
  • @Treth

Hocam ne diyon bu işe?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen

keşke başımızdakilerde bunu düşünse de trt müdüründen ilçe eğitim müdürüne kadar herkes lüks arabalara binmese.

yahu ecevit zamanında renoya biniyor diye bu millet kızıyordu ona biz HAKEDİYORUZ AĞA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaramelizeYogurt

@Treth

Hocam ne diyon bu işe?

ÖTV ve KDV geçici olarak getirilmişlerdi. Tamamen kaldırılmaları gerekir.
  • inşaatta kimse 1 koyup 10 almaz . hele kentsel dönüşümle tek tek yapılan binalarda zarar edenler batanlar bile var. çok sallamışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

BU koyun millete anlatamazsın çünkü beyin yok düşünmüyor, duymuyor, duysa bile algılamıyor...

1. Daha bir kaç ay önce sanayiden toplanan vergilerde düşüş olduğu söylendi. Kısacası sanayi üretiminde düşüş var. Kısacası sanayici kapatıyor dükkanı.
    2. 2017 için bütçede ek gelir ihtiyacı var. Bunu defalarca söylediler. Özellikle sanayiden beklenen gelir vergisinde düşüş olunca bir şekilde bunun alınması gerek.
    3. Rıza Zarrab'ın Iran ile olan ticareti sona erdikten sonra dolar uçuşa geçti. Kısacası Dolar'ı bugüne kadar frenleyen dışarıdan gelen "KAYITSIZ" yani "ILLEGAL" para.
    4. Gelen bu sıcak para üretime değil inşaata aktarıldı. inşaat ise kitlelerin kazanmasını değil belli kesimin zenginleşmesine yol açar. Şöyle ki inşaat işçisi en niteliksiz işçidir. Ve üretim firmalarına oranla çok daha düşük yüzdeli kalifiye eleman çalıştırır ve maaşları da düşüktür. Geçen sene yeni mezun bir inşaat mühendisi 1.500 lira ile çalışıyor idi. Yani kazancı süper ama bu kazancın adil dağıtılması açısından en kötü sektördür. AKP işte bu inşaatı pompaladıkça pompaladı. Neden???? cevabı size bırakıyorum. kupon arazi lafına istinaden.
    5. 14 seneden beri ekonomisi süper denen ülkede son 3 senede kuş sıçsa dolar patlar oldu.
    6. tabii üstüne PKK ve FETÖ tarafından kandırılan basiretsiz bir ikticdarın yaptığı aşırı harcamalar geldi.
    7. bir de bu basiretsiz yönetim ülke kurulduğundan beri görülmemiş bir ihtişamı yalıyor. Saraylar, özel uçaklar, özel araçlar, bakın dünyada bizden fazla makam aracı ve uçağı olan ama sanayi üretimi de bu kadar düşük olan bir başka ülke yok.

Kısacası yediler, içtiler, sıçtılar, kandırıldılar fatura ise bize kesildi. Ve bu ülkede bu vergi oranları ile hala araç almayı düşünen var ise, işte onlar çobanın güttüğü koyunlardır. Köy yerinde çoban malum. Sever koyunlarını.

Son 6 seneye bakın her 2 senede araçlardan alınan ÖTV'ye dayanıyorlar, sürekli yakıttan alınan ÖTV'yi yükseltiyorlar. Bu şu demek, ekonomi boktan, acil para lazım. Çünkü ÖTV acil para lazım olduğunda en hızlı vergi toplamanın yolu. Arttır ÖTV'yi ötede adam devletin malını çalmmış, vergi kaçırmış hiiç uğraşma zaten uğraşırsan bir şekilde ucu sana dokunacak.

Bir de diyorlarki devlet ihaleleri TL ile olacak. Lan bu lafa inanan salak var mı çok merak ediyorum. Bu şartlarda TL ile ihaleye girecek bir müteahhit olsam 1 lira yerine 5 lira derim çünkü doların ne olacağı belli değil. Yaprak kımıldasa dolar uçuyor. Ki o bile risk. Ayrıca kendileri bile köprü geçiş, otoban ücretlerini dolara bağlamışken kimse TL ile ihaleye girmez. Demezler mi adama sen TL'ye güvensen geçiş ücretlerini dolar ile yapmazdın diye.

Tabii bu anlattıklarım çobanın sürüsü için vız gelir tırıs gider. Hüseyin gayet güzel özetlemiş. Mümkün olduğu kadar yurtdışından almak lazım her şeyi. araba için de söylediklerine harfiyen katılıyorum. Elektronik eşya misal, geçen çin sitelerine bakıyorum 1200tl fiyat vermiş aynı teleofn burada 2100 lira. Lan bu ülkede bir kesim hamudu ile götürecek, vergi vermeyecek ama devlete para lazım olduğunda ben çıkacağım bu devlete para vereceğim. yok öyle milletin enayisi ben değilim. Bundan sonra da vergi kaçırmak için her türlü yolu denemezsem namerdim. Şerefsizler. Ankara'da saray yaptılar maliyetini bile sormak suç. devlet sırrı. gidin görün nasıl bir ihtişam nasıl bir lüks. Bunu yapan adam Atatürk için "millet açken bunlar vals yapıyordu" diyor. Kendi ülkesinde açlıktan ölen, soğuktan donan bebekler varken kendi saraylarda yaşıyor. sonra da çıkıyor Müslümanım diyor. Hadi oradan be.

Ya senin ağzından dökülen cümlelere kurban olsun şu millet, hay ağzına, nefesine sağlık vallahi tercüman olmuşsun

• Arabayı üreten fabrikadan,üreticiden kat ve kat daha fazla kazananlar yukarıda Allah var Allah! Elektriği çalan hırsızları yakalamak yerine ! Çalınan elektriği namuslu,dürüst vatandaşa fatura edip ödetenlerin hangi bir hunhar icraatını anlatalım bilemiyorum.Yazıklar olsun.
  • Herşeyi geçtim tamam da.ötv nin de kdv si ne bee.Bari onu rahat bırakın.

• a.ylmz kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.