Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engink

hahaha enayi gibi alman arabası kuyruğuna girenler düşünsün. ben 12 senelik hyundai aracımı 10 sene daha kullanırım dert etmem. zaten az bile özellikle terörist destekçisi almanların araçlarına %200 vergi konulsun. şimdi bunu yazdım diye çok tepki gelir ama beter olun

Sen onu bakanlıklara söyleyeceksin. Terörist Alman diyorsan evvela senin başındakiler vazgeçecek bu sevdadan. Trilyonluk alman araçlarına babam binmiyor.

Kafalar çok güzel lan. Vergi arttıkça mutlu oluyorlar. 4s kuralını bu kadar seven bir topluluk olduğumuzu bilmiyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke eyiye gidiyy

• Her millet hak ettiği gibi yönetilir. Bizim milletimiz de uzunu hak ediyor.

Vatandaşı olmasak uzaktan eğlenceli ülke aslında. Her gün bir patlama, zam, vergi vs.

Sıkı tutunun hedef 2023

• Eleştiri yapanlar lütfen devlet devlet diye laf etmeyin devlet soyut bir kavramdır. İnsanı ile kurumları ile bir bütünün adı devlet.

Eleştiri yönetenlere yapın hay bu devletin demek kendinize de hakaret etmeniz demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Aman nolcak akülü arabaya bineriz

napıyosun sen ya şimdi aküye otv kdv filan gelir uyandırma
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Demişti ya.

Bu kafayla sixteen sene iktidar olamazsınız diye. Öyle.

Seçmeni hor gördüğün sürece. Lafa "Bunlara oy veren mal*ar" diye başlarsan. Seçmenine koyun dediğin adam o seçmenle sandıkta da farkı koyar.

Bence 68000TL altı olan araçlara %5-10 gibi bir indirim gelseydi, en azından göstermelik olsun diye %2 falan hani sırf indirim geldi diyebilmek için daha iyi olurdu. %2 dememek lazım 68000TL nin %2 si bile az buz bir para değil. 1600TL den fazla.

Pahallı arabaya da gelsin. Zengin ödesin arkadaş. Nasıl olsa kendi binek aracını şirkete aldım diye fatura edip vergiden düşüyor.

Sen yorum yapmışsın. Bizim de ne kadar CHP li müşterimiz var ( adamın aldığı gazeteden hangi partiye oy verdiği belli oluyor. Sağolsunlar; İktidarı tutanı da. Muhalefetin işine gelecek her b*ku büyütüp çarpıtan gazeteler de. Çok tarafsız medyamız var cidden. MHP yi tutan gazete. CHP yi tutan gazete. HDP meyilli gazete. Hepsini bir masaya koy haberleri karıştır. Ancak gerçek verilere ulaşıyorsun. ) hepsi aylık market alışverişini şirketine fatura edip evde k*ç*nı sildiği tuvalet kağıdını vergiden düşme derdinde. Olmaz anam olmaz. Buna göre de diyelim ki o zaman "CHP seçmeni Türkye nin 60 yıldır kaymağını yiyen tabaka. Baktılar artık devletin malı deniz yemeyen domuz mantığı ile ceplerine akan para nehirleri kesildi. Car car ötüyorlar işte." demem lazım.

Benim AKP ye oy vermemin sebebi belli. Avrupa nın içine bir şey kaçmış gibi bağırması yeterde artar bile aslında ama. Burada 50 yıldır tapulu arsamıza tapu alamadık biz. Evet komedi. Devletten para ile aldığımız arsada devlet kazık attı paramızın üstüne yattı. O kazık ancak bu ihtidar sırasında çıktı. Yarını belli olmayan arsam artık milyon dolar değerinde.

23 yıldır her sene Baş örtüsü yasağı yüzünden ortalık karıştı. Kızlar okusun diyorlar ya. Okul birincisi kız öğrenciler, öss sıralamasında üst sıradaki öğrenciler. Okullara alınmadı ödülleri verilmedi. Hatta eğitimden men edildiler.

Vakti zamanında konut yardımı diye devlet vergi kesti. Ama hiç kimseye o konutlar verilmedi. Zamanında haksız kesilen o tutarlar bu iktidar zamanında faizi ile geri ödendi.

Her yıl faizin faizini ödediğimiz İMF borcu bu iktidar döneminde sona erdi. İMF den kurtulduk.

ulen olum niye oy verdiğinizi biliyoruz kimseyi kandırmayın sanıyosunuzki bunlara oy verince cennete gidilecek huriler gorulecek ama benden bir soru tam tersi olmasın bu iş

• 0 araç almak hayal gibi bir şey oldu. Aracımı satmayı düşünüyordum. Bi 5 sene daha binme kararı aldım. Bu fiyatlarla yeni araba falan alınmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: vivalaozgur

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Demişti ya.

Bu kafayla sixteen sene iktidar olamazsınız diye. Öyle.

Seçmeni hor gördüğün sürece. Lafa "Bunlara oy veren mal*ar" diye başlarsan. Seçmenine koyun dediğin adam o seçmenle sandıkta da farkı koyar.

Bence 68000TL altı olan araçlara %5-10 gibi bir indirim gelseydi, en azından göstermelik olsun diye %2 falan hani sırf indirim geldi diyebilmek için daha iyi olurdu. %2 dememek lazım 68000TL nin %2 si bile az buz bir para değil. 1600TL den fazla.

Pahallı arabaya da gelsin. Zengin ödesin arkadaş. Nasıl olsa kendi binek aracını şirkete aldım diye fatura edip vergiden düşüyor.

Sen yorum yapmışsın. Bizim de ne kadar CHP li müşterimiz var ( adamın aldığı gazeteden hangi partiye oy verdiği belli oluyor. Sağolsunlar; İktidarı tutanı da. Muhalefetin işine gelecek her b*ku büyütüp çarpıtan gazeteler de. Çok tarafsız medyamız var cidden. MHP yi tutan gazete. CHP yi tutan gazete. HDP meyilli gazete. Hepsini bir masaya koy haberleri karıştır. Ancak gerçek verilere ulaşıyorsun. ) hepsi aylık market alışverişini şirketine fatura edip evde k*ç*nı sildiği tuvalet kağıdını vergiden düşme derdinde. Olmaz anam olmaz. Buna göre de diyelim ki o zaman "CHP seçmeni Türkye nin 60 yıldır kaymağını yiyen tabaka. Baktılar artık devletin malı deniz yemeyen domuz mantığı ile ceplerine akan para nehirleri kesildi. Car car ötüyorlar işte." demem lazım.

Benim AKP ye oy vermemin sebebi belli. Avrupa nın içine bir şey kaçmış gibi bağırması yeterde artar bile aslında ama. Burada 50 yıldır tapulu arsamıza tapu alamadık biz. Evet komedi. Devletten para ile aldığımız arsada devlet kazık attı paramızın üstüne yattı. O kazık ancak bu ihtidar sırasında çıktı. Yarını belli olmayan arsam artık milyon dolar değerinde.

23 yıldır her sene Baş örtüsü yasağı yüzünden ortalık karıştı. Kızlar okusun diyorlar ya. Okul birincisi kız öğrenciler, öss sıralamasında üst sıradaki öğrenciler. Okullara alınmadı ödülleri verilmedi. Hatta eğitimden men edildiler.

Vakti zamanında konut yardımı diye devlet vergi kesti. Ama hiç kimseye o konutlar verilmedi. Zamanında haksız kesilen o tutarlar bu iktidar zamanında faizi ile geri ödendi.

Her yıl faizin faizini ödediğimiz İMF borcu bu iktidar döneminde sona erdi. İMF den kurtulduk.

ulen olum niye oy verdiğinizi biliyoruz kimseyi kandırmayın sanıyosunuzki bunlara oy verince cennete gidilecek huriler gorulecek ama benden bir soru tam tersi olmasın bu iş

daha gecen gün televizyonda ben sizin çobanınızım demedimi ee ozaman bizi ne olarak görmüş oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: medxr13

14 sayfa boyunca siyaset konuşulmuş vay be; millet ne kadar meraklı ateşlenmeye, fişeklenmeye, tantana çıkarmaya. Ne yazık ki böyle bir toplum olduk. Devlet yeni vergi güncellemesi yapmış, lüks kullanım için, ekstra kaynak yaratmak için yapılmış. Alacağı 100 bin tl değerindeki arabanın fiyatı 5bin zamlanmış diye, 'bu miilete mustahak, herşeyi hakediyoruz, yarabbi şükür, bu milletten utanıyorum' vs gibi soytarılık telaşı başlamış. Her sene araba değiştirme kardeşim! Bu yeni vergi güncellemesinin olmasını ben de istemezdim, araba alımının çok daha kolay olmasını ben de isterdim elbette ama bu uygulama için de bu kadar soytarılığa da gerek yok yaw yazıktır. Toplumun, cebinden üç kuruş fazla çıktığında malesef insanlıktan çıkan kesiminden utanıyorum. Allah kahretsin sizi. Yemeyin içmeyin siyaset yapın, zavallı beyinlerinizi çok da anlamdığınız işlerde kullanın, toplumu kışkırtın, baş kaldırın...

Helal olsun yediğin kazıklarla yaşamayı öğrenmişsin

• Eski DH olaydı siyaset yasak denirdi. Ne güzel oldu millet içini döküyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hikáye bu ya... Bir inek, bir beygir, bir eşek, etrafa dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve üç yıl sonra buluşmaya karar verirler... Her biri başka yöne gider.

Aradan üç uzun yıl geçtikten sonra buluşma yerine önce inek ve beygir gelir... İkisi de perişan bir halde, zayıflamış, dişleri dökülmüş, kamburları çıkmış, adeta çökmüştür.

Beygir merakla sorar: "Nedir bu halin inek kardeş?"

İnek acıklı bir şekilde içini çekerek anlatır:

"Sorma beygir kardeş... Bu insanlar çok merhametsiz... Beni durmadan birbirlerine sattılar. Alan sütümü sağdı. Bir inek daha bulup onu yanıma koyarak bizi çifte koştular, aç bıraktılar. Canımı zor kurtardım be kardeş."

Beygir de acı acı başını sallayarak anlatır:

"Ah, sorma... Benim de ağzıma bir demir parçası geçirdiler, ağzımı açamadım. Üzerime bindiler, ses çıkaramadım. Biri indi, öbürü bindi! Binmedikleri zamanlar zincire vurdular. Belim çöküp de onları taşıyamaz bir hale geldiğinde arkama kocaman bir araba bağladılar. Bu sefer birçoğunu yeniden taşımaya başladım. Ben onları taşıdıkça, daha hızlı gitmem için kırbaçladılar. Canımı zor kurtardım inek kardeş."

İnek ve beygir böyle konuşurken uzaktan eşek görünür. Hayli neşelidir. Islık çala çala, taşlara tekme ata ata, hoplaya zıplaya gelir. Mutludur. Üstelik şişmanlamıştır. Tüyleri pırıl pırıl parlamakta, gözlerinin içi gülmektedir. Üzerinde lacivert takımlar vardır.

İnek ile beygir şaşırmış bir şekilde, "Nedir bu halin? Neler oldu? Neden böyle zevkten dört köşesin?" diye sorarlar.

Eşek keyifli bir şekilde anlatır:

"Sizden ayrıldıktan sonra uzakta bir memlekete vardım. Birisi yukarı çıkmış bağırıyor, bağırdıkça insanlar onu alkışlıyordu. Ben de yüksekçe bir yere çıkıp bağırdım. Benim bağırmamı bilirsiniz, yeri göğü inletirim. Sesimi duyan benim yanıma koştu, duyan duymayana haber verdi, etrafım insanla doldu. Onlar geldikçe ben daha çok bağırdım. Haktan, hukuktan, refahtan, adaletten filan bahsettim..."

"Eee, sonra ne oldu?"

"Ne olacak beni başkan seçtiler!"

"Deme yahu.. Yani sen başkan mı oldun?"

"Evet... Bir şey yapmama gerek kalmadı. Ben bağırdıkça onlar ’Seninle gurur duyuyoruz’ diye alkışladılar. Ben de yedim ve bağırdım, yedim ve bağırdım!"

"Pekiii, senin eşek olduğunu anlamadılar mı yahu?"

"Valla, yarısı anladı ama diğer yarısına anlatamadı!"

• Adamlar bu zammı lükse yapılan zam olarak görüp savunuyor ya yuh olsun.
    Uzay çağında yaşıyoruz artık bazı şeyler lüks değil ihtiyaç. Eğer senin devletin senin otomobil gibi bir ürüne erişmeni lüks olarak görüyorsa bunu sorgulaman gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: schwifty

Sürekli sorguluyoruz zaten neden teknolojimiz gelişmiş değil, neden kendi otomobilimizi üretemiyoruz diye. Yıllarca ülkenin parasını betona gömerseniz böyle olur işte. Ekonomiyi taşa dayarsanız böyle kalırsınız. Her şeyi beklemeyelim, peki. Neyi devletten bekleyelim, görevi ne bu adamların.
    Ayrıca Bilime verilen önemi görüyoruz. Al türkiyenin bilimi.
    http://t24.com.tr/video/tubitak-bilim-senliginde-kavanoz-deneyi-kotu-soz-soylenen-peynir-kuflendi,2084

Şöyle bir cümle kullanmışsınız "kafası olan zaten ikinci el alıyor". Yerli sermayenin yurt dışına kaçışını engellemek adına ötv'yi artırınca araba satışlarının azalacağını ve bunun doğru olduğunu savunuyorsunuz. Diyelim araba satışları azaldı, 2. el araçları ağaçtan mı toplayacağız.

İşte tartışmamız gereken senin yukarıda verdiğin linkteki saçmalıklar.Neden bunlar hep geri planda neden ? Çünkü millet keyfini düşünüyor aman keyfim bozulmasın aman zam gelmesin passat alabileyim mercedes alabileyim.

Zam gelince milletin keyfi bozulacak ya hemen yaygara koparıyorlar.Bugüne kadar nerdeydiniz, yıllardır bi tane araba markamız yok, doğru düzgün telefon markamız yok ve bu benim kafamı sürekli meşgul ediyor içim daralıyor bu duruma.

Biz ülke olarak zaten hep batıktık ama bazıları alice harikalar diyarında yaşadığı için farketmiyordu.Ama şimdi zam bindi değneğin ucu kendilerine dokundu ya yaygara koparmaya başladılar tabi.Bu tiplerin ülkenin batma anlayışı, kendisinin 100 binlik passata, artık 110-120 bin verecek olması olmuş, dertlendikleri şeye bak.Sen önce neden arabamız yok, neden teknolojide geriyiz, buna dertleneceği yerde kendi cebine dertlenirsen bu halde olman sana müstehak zaten.

Sürekli tüketen bir toplum olduk son model iphone'lar, Passat'lar, Mercedes'ler herşeyimiz gösteriş lüks, herkes lüksün peşine düşmüş.Hani bir söz vardır ''Ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya'' tam bizim millet için söylenmiş bir söz.

• kronin K kullanıcısına yanıt
    Almanyanın GSMH si ile Türkiye'nin kini eşit tutmuyorsun umarım.
    http://www.ototeknikveri.com/haber/7556/2016-ocak-haziran-model-bazinda-otomobil-satislari
    Buradaki adetlerin büyük kısmı filo satışlarıdır.

Almanya ile kıyaslama da dikkate alınacak diğer husus ta bu ülkenin sanayisini gelişmesini istemeyen içerideki ve dışarıdaki kişi ya da kurumların etkisini sormadan bu günü ele almamaktır.
    Şimdi adam yerli oto dedi siz ona da bok attınız. Almanya dünya otomotiv markalarının bir çoğuna sahip bir ülke.
    Ortadirek için Karşılaştırmayı Almanya ile değil Kendi geçmiş yılarımız ile yapabilirsin.
    http://otomotivkarnesi.com/

• OHAL 6 ay daha uzayacakmış ve bilimum foruma da yasak gelip geçici olarak kapanacakmış, birileri birilerinin kulağına fısıldamış forumda siyasi acayyip konular dönüyor sonra millet bilinçleniyor demişler...
  • Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir adam koyun. Geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprüden çıkandan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir adam dikilsin. Geçen herkese on sopa vursun" demiş.

Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış:

* Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya...

* Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi?

* Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya...

* O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı?

* Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç adam daha koysanız da çok beklemesek.

• YoK kullanıcısına yanıt
    Otomotivin lüx olanına geliyor vergi. Yani piyasada 40 binliraya satılan araç la C serisinden aynı vergi almak adaletsizliktir.
    Yoksa ortadireğin alacağı araçların fiyatlarında bir değişiklik yok. Ama C serisi iyi fiyata geldi şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: medxr13

14 sayfa boyunca siyaset konuşulmuş vay be; millet ne kadar meraklı ateşlenmeye, fişeklenmeye, tantana çıkarmaya. Ne yazık ki böyle bir toplum olduk. Devlet yeni vergi güncellemesi yapmış, lüks kullanım için, ekstra kaynak yaratmak için yapılmış. Alacağı 100 bin tl değerindeki arabanın fiyatı 5bin zamlanmış diye, 'bu miilete mustahak, herşeyi hakediyoruz, yarabbi şükür, bu milletten utanıyorum' vs gibi soytarılık telaşı başlamış. Her sene araba değiştirme kardeşim! Bu yeni vergi güncellemesinin olmasını ben de istemezdim, araba alımının çok daha kolay olmasını ben de isterdim elbette ama bu uygulama için de bu kadar soytarılığa da gerek yok yaw yazıktır. Toplumun, cebinden üç kuruş fazla çıktığında malesef insanlıktan çıkan kesiminden utanıyorum. Allah kahretsin sizi. Yemeyin içmeyin siyaset yapın, zavallı beyinlerinizi çok da anlamdığınız işlerde kullanın, toplumu kışkırtın, baş kaldırın...

Ne iş yaptiginizi merak ettim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dellino

Otomotivin lüx olanına geliyor vergi. Yani piyasada 40 binliraya satılan araç la C serisinden aynı vergi almak adaletsizliktir.
    Yoksa ortadireğin alacağı araçların fiyatlarında bir değişiklik yok. Ama C serisi iyi fiyata geldi şimdi.

ozaman lüx araçlara binenlerin benzin - mazot - lpg - fiyatlarıda ona göre yapsınlar abi senin merso kaç modeldi hım tama senin aracın litre fiyatı 10 lira :)
  • Sıfır araba alma devri biteli 4-5 sene oldu. Kredi çekip yıllarca araba kredisi ödemek bana göre kerizliktir. Hem bankaya faiz öde hem arabanın değerinden fazla vergi öde.

Temiz ikinci ellere yönelin.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.