Şimdi Ara

En yüksek TUS neden Psikiyatri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
9.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Psikolojiyi sevdiğim için tıpa hazırlanıcam ama psikiyatri en yüksek puan buda insanı korkutuyor ya ; beyin cerrahı 60 küsürken psikiyatri 70 lerde ?

• Tıp 5. sınıf öğrencisiyim sayın 2000'li kardeşim. Sen ne kadar çok şey biliyorsun daha erişkin olmamış halinle öyle. Tahmin edeyim kaynağın internet? Ne yazsan en doğru bilgi çıkıyor değil mi? Sen de çok bilmiş edalarıyla istediğin gibi atıp tutuyorsun. Bir dönem cerrahi en yüksektir öbür dönem göz başka dönem dermakoloji bu dönem de psikiyatri. Değişen şartlar, değişen yasalar, çıkan kararnameler her şey etkiler bunları. Bahsettiğin dönemlerde cerrahlar ekstrem maaş alıyordu adamlar seçiyordu yorulmama değer diyerek. Daha mahallesi hariç bir yer görmemiş veledin ettiği laflara bak ya
    Türk eğitim sisteminin ne kadar kötü olduğuna en büyük kanıtlardan birisin. Bu yazıları yazan adam bile doktor olacaksa heyhat. Allah bilir üst segment fakültelerden birindesindir.

Katilim tarihi 30 Mayıs 2017
    İnternetteki bilginin en doğru olduğuna kanitsin galiba.
    Tıp 7.sinif dersen daha inandırıcı olur. Birdahakine öyle yap:)
  • Kim niye beyin cerrahı olmak istesin kolay mı yaw

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cerrahi bölümler tercih edilmez.Sebebi hastane'de en çok çalışan ve en kritik işleri yapmalarına rağmen uzmanlar arasında en düşük maaşlardan birine sahipler.Genel cerrah 7 bin alıyor.Genel cerrah olsam 7 bin için evden çıkmam lan.ahhahaha.Ayrıca çok fazla nöbet tutyorlar.
    Psikiyatri nöbet yok.Maaş diğerlerine göre iyi.Hasta yakınından dayak yeme olasılığın sıfır.vs.vs.
  • Cerrahlık genelde tercih edilmiyor. Zor iş çünkü.
  • Psikoloji ve psikiyatri ortak alanı olan fakat ayrı şeyler öncelikle.

Ayrıyetten TUS tercihleri açıkçası işin kolayına kaçarak yapılır, her uzmanlık dalı zordur ama kafanda bir psikiyatri birimiyle cerrahi bilimleri kıyasla. Cerrahın icabı var vs vs. Psikiyatri ne yapıyor, elbette önemli bir dal onu şey etmiyorum ama inkar edilemez ki parayı en rahat kazanıp, en az yorulan birim bu ? :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şimdi kafamda oturdu neden yüksek olduğu :D ben rahatlığından değil de seveceğimi bildiğim için hazırlanıcam inşallah
  • Antidepresan yazıp yolluyorsun nöbeti yok parası iyi rahat bir iş, asistanlık süren az rahat ölüm tehliken yok denilebilir.

Ama 6 yıl tıpı psikiyatri için okuyup da 6 yıl öğrendiğin onca tedaviyi uygulamamak bu yıllara yazık olur diye düşünüyorum, ben olsam klinik psikologluğa yönelirdim. Ama sen yolunu çizmişsin ve ileride pişman bile olabilirsin psikiyatrist olmadım diye o yüzden ne olursa olsun tıp için hazılan puanının yüksek olmasına bakma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek Lisans vs Tıp
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Göz diye bilirdim hep. Bugünde yeni birşey öğrendik.

• BirinciGelenSperm kullanıcısına yanıt
    O sadece aldığı bir maaştır hiçbir uzmanın 10 bin altına düştüğünü sanmıyorum. Cerrahinin seçilmemesinin nedeni yorucu olması. Cerrahlar ameliyata girer eğer başarısız geçerse cerrah çıkıp kötü haberi vermez, pratisyeni gönderirler. Sonuçta rütbe farkı var. Yorumların dikkatimi çekiyor her tıp/doktorluk konusunda dayak konusuna mutlaka değiniyorsun. Bu ne dayak korkusu birader sırf bu yüzden kimse tıp yazmaktan vazgeçmez. Senin gibi aşırı korkan birisiyse de en kötü savunma sanatı öğrenir temel düzey (birkaç ay sürüyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 14 Ağustos 2018; 10:43:29 >
  • aşağı yukarı aynı puanla alan yüksek bölümlerdir (göz, cildiye, piskiyatri, radyoloji, biyokimya)

Boş yapıyosun bu arada en son sınav zamanı ritalin yazdırmaya gittim geldi biri anasını babasını dövdü doktorun masasıyla da camı kırdı gitti adama girecekken güvenlik ayırdı . Asıl en psikopatları orda takım elbiseyle gelip memati başım ben diyen biri başka nerde var

• Xakler kullanıcısına yanıt
    Sayın primat bey ;

Eğer cerrahligin tercih edilmesinin nedeni çok yorulmalari ise neden eskiden tusta ilk 100 komple cerrahi bölüm yazıyordu ?

Yorulma kelimesini okuduktan sonra okumayı bıraktım. Bu nasıl bir cahilliktir.

• huzunlumezun31 H kullanıcısına yanıt
    Mezuna kal ve huzunlenmeye devam et sen. Boşver mematiyi.

Tıp 5. sınıf öğrencisiyim sayın 2000'li kardeşim. Sen ne kadar çok şey biliyorsun daha erişkin olmamış halinle öyle. Tahmin edeyim kaynağın internet? Ne yazsan en doğru bilgi çıkıyor değil mi? Sen de çok bilmiş edalarıyla istediğin gibi atıp tutuyorsun. Bir dönem cerrahi en yüksektir öbür dönem göz başka dönem dermakoloji bu dönem de psikiyatri. Değişen şartlar, değişen yasalar, çıkan kararnameler her şey etkiler bunları. Bahsettiğin dönemlerde cerrahlar ekstrem maaş alıyordu adamlar seçiyordu yorulmama değer diyerek. Daha mahallesi hariç bir yer görmemiş veledin ettiği laflara bak ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 14 Ağustos 2018; 11:18:36 >
    Hocam takmayın şunları internet ortamı artık böyle herkes en iyisi kendisi sanıyor. Laf yetiştirdiğin çocuk daha üniversite hayatı görmemiş meslekleri tanımamış birisi. İstediği gibi sallayıp tutabilir ve anonim ortam kimse de bir şey yapamaz. Bunlara laf yetiştirmeye ömür bitmez bırak istediği gibi bilsin
  • aLTaR_07 kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan arkadaş iyice araştırmadan açmış.
    Hala tus sınavında ilk 100 e girenler;göz,radyoloji,dermatoloji,fizik tedavi,çocuk psikiyatri tercih ediyor.
    Psikiyatri daha alt sıralarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: baraza

Konuyu açan arkadaş iyice araştırmadan açmış.
    Hala tus sınavında ilk 100 e girenler;göz,radyoloji,dermatoloji,fizik tedavi,çocuk psikiyatri tercih ediyor.
    Psikiyatri daha alt sıralarda.
    Dedigin tamamen dogru olmakla birlikte psikiyatri de hemen bu yazdıklarının altında orta ust sınıfında

İlk 300/700 arası psikiyatriye girebiliyor

Genel olarak psikiyatri kbb goz plastik dısı tum cerrahi bolumler ve dahiliye noroloji cocuk vs gibi bolumlerden daha yuksekve kazanması zordur

zmzlkcmskdkkdjsdkdmdm herrrr şeyi biliyosun kardesim ya nasıl oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingreymane -- 14 Ağustos 2018; 12:6:48 >
    Türk eğitim sisteminin ne kadar kötü olduğuna en büyük kanıtlardan birisin. Bu yazıları yazan adam bile doktor olacaksa heyhat. Allah bilir üst segment fakültelerden birindesindir.

Katilim tarihi 30 Mayıs 2017
    İnternetteki bilginin en doğru olduğuna kanitsin galiba.
    Tıp 7.sinif dersen daha inandırıcı olur. Birdahakine öyle yap:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirinciGelenSperm -- 14 Ağustos 2018; 12:11:38 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.