merhaba arkadaşlar, forumu uzun süredir uzaktan takip eden birisi olarak sizlerin değerli bilgilerine ihtiyacım olan bir konu oluştu.
şirket bilgisayarı kullanıyorum, laptopumda çift harddisk var, (500gb ssd + 1 tb hdd) şirketimizde veri güvenliği nedeniyle tüm bilgisayarların harddiskleri Trend Micro Full Disk Encryption(FDE) ile şifrelendi. yani söküp harici bilgisayarda erişebilmesi imkansız. bu program Trend Micro FDE bilgisayar ilk açılışında windowsdan önce boot edip, kullanıcı adı ve şifre istiyor ve girilmemesi durumunda Windows boot edilmiyor. Boot Screen geçtiğimiz hafta evden çalışırken Windows update geldi ve güncellemenin tamamlanması için bilgisayarı Güncelleştir ve yeniden başlat dedim. ve gidiş o gidiş. mavi ekranda kaldı.
cd ile Windows onarma denedim fakat asıl sorun trend micro fde nin preboot u olduğu için başarılı olamadım. hdd leri komple formatlarsam kullanabileceğim fakat 8 yıllık tüm çalışmalarımı ve maillerimi çöpe atmış olacağım. şirketin bilgi işlemde çalışan donanımcısı arkadaşı da Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz için diğer arkadaşlar yardımcı olamadı. deneme amaçlı olarak bilgisayara farklı bir hdd takıp, yeniden Windows kurdum, aynı bilgisayar adı , kullanıcı adı ve şifreler ile yeni harddiski yeniden trend micro ile şifreledim. fakat eski harddiskleri takında yine biçimlendirme istedi, yeni şifrelemeyi açamadı. daha önceden bu programı kurmuş, kullanmış veya bu konuda yardım edecek kimse varmıdır. internette araştırmama rağmen hiç bir çözüm üretemedim.
sondan tekrar ilave edeyim, sorunum windowsun açılmaması değil, Windows yüklü harddiskimdeki trend micro FDE 'in preboot unun uçması sebebiyle windowsa erişememem.