Şimdi Ara

Endişe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Youtubedan birini gördüm 11 ay önce makine mühendisliği için dikkat edilmesi gerekenler diye videosu vardı şu an da yorumlarda yazmış belediyede çalışıyormuş bülent ecevit üni mezunu kendisi 270kdan falan alıyor glb ben de makine mühendisiyim hacettepedeyim isteyerek yazdım ama korktum biraz valla şu anda durum o kadar kötü mü ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben de bu gece bi darlandım üst üste 15 sigaradan sonra hiçbir şey kalmadı maalesef nikotin günümüz türkiyesinde bir zorunluluk oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • randyrhoads7 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sigara kullanmıyorum dertlenme değil hafiften şaşırma ve napcaz hissi geldi

• Cibiggi kullanıcısına yanıt

Valla trde maalesef 1 günden uzun süreli plan yapılmıyor hocam bazı şeyleri akışına bırakmak lazım düşünme demekle olmaz ama düşünme  değiştiremeyeceğin şeylere değil değiştirebileceklerine odaklan

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt
    Doğru ya gideyim çalışmaya devam

• aga 5-20k arasi olup tıp yazmayanlar pisman olacaz gibi. Bolumdekilerle bi konusayim dedim adamlar MIT de yl falan diyor la puahhahha. 2 asgari ile ise başlasa lokma dagitir aw

• Tıpa geç bence

• Anlam veremediğim endişedir.
    Bir kaygın var ise ekstra efor sarfeder, "kendini geliştirir", sıyrılır/öne çıkarsın. Sıyrılmak da "o kadar" zor değil.

• Farkındalığın olursa endişen azalır . İyi bir ünidesin ama makine müh çok ışıltılı bir gelecek vadetmiyor . Yani mezun olunca iş imkanın çok yüksek , iyi bir beyaz yakalı maaşı alırsın ama günümüz şartlarında iyi bir şirketteki yazılımcı ya da özelde çalışan bir cerrah kadar kazanamazsın . Çok yükseklerde gözüm yok stabil hayatım olsun makineyi de seviyorum diyorsan endişelenmene gerek yok .

• balamir. B kullanıcısına yanıt

Yazlımda da artık o kadar para olmayacak

• Yazılımda her zaman çok para olacak ama yazılımcılar arasında kast sistemi oluşuyor . En üst tabakadaki şirketlere ulaşmak oransal olarak zorlaşacaktır , uygulamalı matematik ve mühendisliğin kullanılmadığı alanları da yapay zeka bitirmek üzere .

Sandığının aksine şu an en çok para uygulamalı matematik ile alakası olmayan alanlarda. Sektör realistesi ile okulda anlatılanlar farklı.

Çalışma alanları ilgimi çekiyor ama öyle "ışıltılı" bir gelecek vadeden tek bölüm bilgisayar mı yani hocam 1. Sınıfa yeni geçen makinecilerden yazılım falan öğrenen var benim de aklımı karıştırmıyor değil

Birde makine mühendisi olarak sadece mekanikten anlayacağım demiyorum matlab gibi araçları öğrenip sistem dinamiği, kontrol, robotik gibi alanlarda bir şeyler yapabilirim diye düşündüm. Machine learning gibi konulara girersem bununla onu nasıl birleştiririm diye düşündüm de bilmiyorum o kısmını

• Cibiggi kullanıcısına yanıt
    Kafaya takma bu kadar ama mesleğinin ne olduğunu , ileride nasıl bir iş hayatına sahip olacağını öğren . Komşunun çocuğu 2k yapıp ODTÜ Makine yazmış tercihler açıklandıktan sonra soruyorlar bana iyi mi yaptık diye . Çocuğa hedeflerini sorunca çok absürt şeyler söyledi ve ODTÜ istiyordum EEM gelmeyince yazdım dedi . Makineye çok da istekli olmayıp popülerlik algısıyla tercih yapmış gibiydi . Bu kafadaki biri muhtemelen keşke tıp , bilgisayar okusaydım , endustriciler benden fazla kazanıyor diye şikayet edecek . Bu kafada değilsen problem yok .

Ctis yazdırdaydın

• Bilgisayar dusundugunuz gibi iyi degil az realiteye yakınlasmanız lazım.

• Ne garip adamsın la 2kdan ctis mi yazilir

• caginyks2025 kullanıcısına yanıt

yazanlar var.

sen düşünme bunları o sıralamalar hayal senin için.

• Peki küçük dostum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.