merhabalar, ben bu seneki sınav magdurlarındanım bu zamanlar tercih dönemi ve ben Tobb Etü Endüstri Mühendisliği düşünüyorum. Kendim biraz arastırmaya calıstım, hazırlıktaki zorluklar, toefl istemesi, okulun 3 dönem olması, tatillerin kısalıgı ve sosyal yaşamın yok denecek kadar az olması gibi dezavantajlarından haberdarım, Tobb'da okumanın ve ortak eğitim programının varlığı bu dezavantaları nötrlermi yoksa marmara, iü ya da ytü de okumak dahamı avantajlı? İstanbulda da Koç dışında bütün özel üni.ler tam burslu geliyor. Puanımla birlikte düşününce bilkent %50ler gelmiyor ve yapılabilecek tercih olarak Tobb'u görüyorum sıralamam 19 bin. Birazcıkta olsa yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..
o dezavantajlar seni rahatsız etmezse gir tobb a çünkü çok iyi bir ünidir
bende bir soru sormak istiyorum başka konu açmayım ytü iö endüstri mi yoksa istanbul üni marmara üni gazi üni bunlardan birinde endistri mi
O dezavantaj dediğin şeyler birçok öğrenci için kendini yetiştirmek isteyenler için bir avantaj haline dönüşüyor.Ki bunun yanında tobb u yazman için aklında bazı sebepler var bunları benim kadar sen de biliyorsundur o konulara girmicem. 11 ay eğitim beni çok yorar dersime bile odaklanamam diyorsan kendini ateşe atma.Birçok kişi ortak eğitim hakkında atıp tutuyor bu üniversiteyi benim araştırdığım kadar kimse araştırmamıştır eminim. Birkaç tane kişi çıkmış yok hiçbir şey yaptırmıyolar ortak eğitimde diye geziyor.Hiçbir abartı yapmıyorum 100ün üzerinde kişiyle konuştum staj eğitimi olan bunların arasnda aselsan havelsan vestel arçelik gibi yerlerde staj yapanlar vardı.Birincisi yaptığın stajda en düşük asgari ücret alırsın/almak zorundasın.Bu parayı sana veren şirket senden en büyük şekilde yararlanmak istiyor bunu geç seni tartmak istiyor gelecekte onların işine yarar mısın diye.Şimdiden staj yaptıkları yerde işleri hazır olan 100lerce insan sayabilirim tanıdıklarımdan.Lütfen öyle birkaç kişinin staj hakkında düşüncelerini genellemeyin.Staja gidip firma için çok yararlı buluşlar yapanlarda oldu ve patentlerini satın aldı o firmalar sanırım 8 kişiydi bu sayı.Yani hepsini geç mezun olduğunda 1 senelik iş deneyimi yazabileceksin cv ne.
quote:
Orijinalden alıntı: lanetygs
bende bir soru sormak istiyorum başka konu açmayım ytü iö endüstri mi yoksa istanbul üni marmara üni gazi üni bunlardan birinde endistri mi
Kesinlikle YTÜ
quote:
Orijinalden alıntı: elenasdiary
quote:
Orijinalden alıntı: lanetygs
Kesinlikle YTÜ
peki ytü de endüstri mi elektrik bilgisayar felan mı
petruccix tesekkürler, inan bende fazlasıyla arastırdım ve seceneklere bakıldıgında tobb'dan daha iyi bi secenek göremiyorum dogrusu..