Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği ve mühendislikler hakkında genel bilgi almak isteyenler içeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aqueritas

quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

Hocam bu endustri mühendisi nedir tam olarak ne is yapar

Endüstri mühendisliğinin adı anlamını tam karşılamadığı için bu karmaşa hep var fakültede bile her şeyi bilen bir şeyden anlamayanlar diyenleri çokça görürsün eğer okursan Endüstri mühendisliğinin temelinde optimizasyon vardır. Optimizasyon bir malzeme ya da insanı en uygun olacak şekilde kullanmak demektir. Mesela endüstri mühendisi bir hastanede hangi bölümlerin hangi bölümlerle yan yana olacağını bile ayarlayabilir ki bunu bizzat yapan bir arkadaşım var Sanaide ise fabrikalardaki üretim tipleri ve getirdikleri karlılıklar üzerinde çalışırlar mesela bir üretim bandının şeklinin U olması mı L olması mı I olması mı o fabrika için daha yararlıdır bunu belirlemek endustri muh. işidir. başka bir örnek verecek olursak ürünlerin depolanma şekli deponun konumu, depolanma miktarı gibi şeyler de endüstri müh. konusudur. Kısacası genel olarak fabrikaların işleyişini düzenleyerek maksimum fayda alınacak şekle getirmekle görevlidir endüstri mühendisleri.

Peki endustri muhendisliginde matematik fizikle ilgili dersleri ne derecede var? Aselsan, havelsan gibi savunma sanayi sirketlerinde is imkani var midir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

MAKİNE NASIL? İtü makine? çok zor ve erkek kaynayan bir bölüm olması çok mu abartılıyor ?

İtü makine eğitim kadrosu olarak yahut sistem olarak nasıldır bilemiyorum fakat makine mühendisliği gerçekten zor diğer mühendisliklere göre (eem hariç) ve gerçekten erkek kaynıyor 100 erkek 2-3 kız gibi bir oran söz konusu
  • quote:

quote:

quote:

Endüstri mühendisliğinin adı anlamını tam karşılamadığı için bu karmaşa hep var fakültede bile her şeyi bilen bir şeyden anlamayanlar diyenleri çokça görürsün eğer okursan Endüstri mühendisliğinin temelinde optimizasyon vardır. Optimizasyon bir malzeme ya da insanı en uygun olacak şekilde kullanmak demektir. Mesela endüstri mühendisi bir hastanede hangi bölümlerin hangi bölümlerle yan yana olacağını bile ayarlayabilir ki bunu bizzat yapan bir arkadaşım var Sanaide ise fabrikalardaki üretim tipleri ve getirdikleri karlılıklar üzerinde çalışırlar mesela bir üretim bandının şeklinin U olması mı L olması mı I olması mı o fabrika için daha yararlıdır bunu belirlemek endustri muh. işidir. başka bir örnek verecek olursak ürünlerin depolanma şekli deponun konumu, depolanma miktarı gibi şeyler de endüstri müh. konusudur. Kısacası genel olarak fabrikaların işleyişini düzenleyerek maksimum fayda alınacak şekle getirmekle görevlidir endüstri mühendisleri.

Peki endustri muhendisliginde matematik fizikle ilgili dersleri ne derecede var? Aselsan, havelsan gibi savunma sanayi sirketlerinde is imkani var midir ?

Endustri mühendisliğinde ve diğer tüm mühendisliklerde birinci sınıf derslerinin büyük bölümü ortak olur zaten. Bu ortak dersler de fizik1-2 mat1-2 kimya1. Devamında lineer cebir, diferansiyel geliyor aklıma matematikle alakalı fizik ile ilgili elektrik devre kontrol sistemleri geldi aklıma endüstri mühendisliği biraz daha karma bir mühendislik aselsan, havelsan daha yoğun makine ve elektrik elektronik mühendislerini işe alıyor. Endüstride de onların gördükleri derslerin bazılarını görürsün fakat onlar kadar yoğun olmaz tabi ki. Eğer savunma sanayinde çalışmak istiyorsan elektrik elektronik mühendisliğini öneririm.

• quote:

quote:

MAKİNE NASIL? İtü makine? çok zor ve erkek kaynayan bir bölüm olması çok mu abartılıyor ?

İtü makine eğitim kadrosu olarak yahut sistem olarak nasıldır bilemiyorum fakat makine mühendisliği gerçekten zor diğer mühendisliklere göre (eem hariç) ve gerçekten erkek kaynıyor 100 erkek 2-3 kız gibi bir oran söz konusu

İnşaat mühendisliği mi daha zor makine mi yoksa bilgisayar mı? ben kolay olanı seçicem

• quote:

quote:

quote:

quote:

Endustri mühendisliğinde ve diğer tüm mühendisliklerde birinci sınıf derslerinin büyük bölümü ortak olur zaten. Bu ortak dersler de fizik1-2 mat1-2 kimya1. Devamında lineer cebir, diferansiyel geliyor aklıma matematikle alakalı fizik ile ilgili elektrik devre kontrol sistemleri geldi aklıma endüstri mühendisliği biraz daha karma bir mühendislik aselsan, havelsan daha yoğun makine ve elektrik elektronik mühendislerini işe alıyor. Endüstride de onların gördükleri derslerin bazılarını görürsün fakat onlar kadar yoğun olmaz tabi ki. Eğer savunma sanayinde çalışmak istiyorsan elektrik elektronik mühendisliğini öneririm.

ilk tercihime ee yazacağım. Tutmama ihtimali var. Ondan sonrası belli değil bilgisayar mı endüstri mi yazsam diye düşünüyorum. Eğer Türkiyede çalışacaksam savunma sanayinde olmak istiyorum. Anlaşılan endüstriden bana ekmek yok :)

• quote:

quote:

quote:

İnşaat mühendisliği mi daha zor makine mi yoksa bilgisayar mı? ben kolay olanı seçicem

Bunu düşünerek tercih yapman çok yanlış hayat boyu yapacağın mesleği üniversiteden mezun olurken ne kadar zorlandığına bakarak seçmemelisin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu düşünerek tercih yapman çok yanlış hayat boyu yapacağın mesleği üniversiteden mezun olurken ne kadar zorlandığına bakarak seçmemelisin.

Kesinlikle öyle seçmeliyim

• bende harita ile inşaat arasındayım sizce hangi bölüm daha avantajlı ve okuması zevkli olur?
  • Merhaba,

Ben de Gazi Endüstri Yazacağım ve Gelecek İnşallah Büyük İhtimal.

Bunların Yanında Kocaeli Elektronik ve Haberleşme, Anadolu Ünv. Sivil Havacılık da Gelmesi Yüksek Yerler... Sizce Hangisini Tercih Etmeliyim ? Bir de İÖ. Seçersem Ne Gibi Şeyler Olabilir ? Nedenleriyle Yazarsanız Cok Makbule Geçer.

Teşekkür Ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKopru -- 5 Temmuz 2013; 12:28:13 >
  • Gazi üniversite endüstri mühendisliği mi yoksa Tobb Endüstri Mühendisliği mi? ( tobb %50 tutuyor. ) hangisini yazmalıyım? Aralarında fark var mı?
  • Elektrik elektroniği bitiren ne yapar?

• Sizce Gazi Metalurji ve Malzeme mi Yoksa Kocaeli Metalurji ve Malzeme mi iyidir.
  • Ege makina
    Dokuz eylul makina
    Kocaeli elektrik
    Kocaeli makina

Siz olsaniz hangisini secerdiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: horttlakk

Gazi üniversite endüstri mühendisliği mi yoksa Tobb Endüstri Mühendisliği mi? ( tobb %50 tutuyor. ) hangisini yazmalıyım? Aralarında fark var mı?

marina çukuruyla everest tepesi kadar fark var
  • quote:

Gazi universitesinde 3. Sınıf 2. Doneme kadar endüstri mühendisliği okudum. endüstri mühendisliği ya da genel olarak mühendisliklerde bilmedikleriniz hakkında yardımcı olabilirim.

ekonomi üniversitesi endüstri %25 tutuyor sizce yazmalı mıyım
    bir de mesleğin avantajları dezavantajları nelerdir
  • inşaat mühendisliği hakkında bilgi almak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatake Kakashi

Sizce Gazi Metalurji ve Malzeme mi Yoksa Kocaeli Metalurji ve Malzeme mi iyidir.

kocaeli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilinctugba

quote:

Sizce Gazi Metalurji ve Malzeme mi Yoksa Kocaeli Metalurji ve Malzeme mi iyidir.

kocaeli bence.

Dostum kocaelide okumak zordur gecme notu 75 mis bende arastrdim baya.

• quote:

Orijinalden alıntı: ıslıadam

quote:

Orijinalden alıntı: kilinctugba

quote:

kocaeli bence.

Dostum kocaelide okumak zordur gecme notu 75 mis bende arastrdim baya.

Geçme notu 75 değil. Şuan 65.

Ben Kocaeli üni mezunuyum. Eski sisteme göre okuyordum yani geçme notu 50 dolduğu zamanki sistem. Bologna süreci denen olay başladı geçme notu 65 oldu. Kalite bildiğin yerlerde. Bunu en iyi sınavlarda öğreniyoruz. Biz 30 almak için deli gibi uğraşıyorduk 50 bile lüks sayılıyordu şimdiki adamlara bir soru soruyorlar hiçbir şey bilmeden 70 80 alıyorlar.

Geçme notu 65 değil 90 olsa bile değişen bir şey olmaz. Hocalar ona göre kolay soruyor ve not veriyorlar.

• Daha yeni gorustum arkadasimla rektorluk aciklama yapmis. Ama su var ki gazide teknoloji fakultesinde okumaktan iyidir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.