Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği ve mühendislikler hakkında genel bilgi almak isteyenler içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gazi universitesinde 3. Sınıf 2. Doneme kadar endüstri mühendisliği okudum. endüstri mühendisliği ya da genel olarak mühendisliklerde bilmedikleriniz hakkında yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aqueritas -- 3 Temmuz 2013; 20:27:20 >

• ben de gazi endüstri yazmayı planlıyorum,okul bölüm hakkında biraz bilgi verebilirsen çok iyi olur.Bir de öneriyor musun okulu ve bölümü?
  • Aqueritas A kullanıcısına yanıt
    Kardeş gazi üniversitesi bilgisayar mühendisliği eğitimi iyimi ordan mezun olduktan sonra ne kadar para alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aqueritas

Gazi universitesinde 3. Sınıf 2. Doneme kadar endüstri mühendisliği okudum. endüstri mühendisliği ya da genel olarak mühendisliklerde bilmedikleriniz hakkında yardımcı olabilirim.

de. İş ilanları lider ruhlu eleman arıyor. Acaba kendimi üniversitede bu konud geliştirebilir miyim. Daha açıkçası toplulk önünde rahat rahat sunum felan nasıl yaprım biliyorum(daha önce yaptım hiç profesyonelce değildi) . Sen hiç bu sıkıntıları çektin mi gitmeden önce? şu anda bu konuda nasıl bir durumdasın?

Bölümden memnun musun? avantajları ve dezavantajları neler sence
  • quote:

Orijinalden alıntı: brcyln

ben de gazi endüstri yazmayı planlıyorum,okul bölüm hakkında biraz bilgi verebilirsen çok iyi olur.Bir de öneriyor musun okulu ve bölümü?

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Lira Varmı Abi?

quote:

ben de gazi endüstri yazmayı planlıyorum,okul bölüm hakkında biraz bilgi verebilirsen çok iyi olur.Bir de öneriyor musun okulu ve bölümü?

+1

Alıntıları Göster
    otomotiv?
  • quote:

Mühendislikler içerisinde benim kendimi en yakın bulduğum mühendislik endüstriydi. İnsan faaliyetlerini ya da malzemeyi optimize etme amacı vardır endüstrinin temelinde. Diğer mühendislikler kadar teknik degildir daha çok bunu nasıl yapsam daha iyi olur diye düşünür endüstri mühendisleri. Gazi de eğer odtu İTÜ bogazici olmuyorsa endüstride benim ilk tercihim olurdu zamanında oldu da bunu söylememde en buyuk etken okuldaki hoca sayısı ve vasıfları. 9 profesör olması lazım bölümde alanlarında gercekten uzman olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Gazi universitesinde 3. Sınıf 2. Doneme kadar endüstri mühendisliği okudum. endüstri mühendisliği ya da genel olarak mühendisliklerde bilmedikleriniz hakkında yardımcı olabilirim.

de. İş ilanları lider ruhlu eleman arıyor. Acaba kendimi üniversitede bu konud geliştirebilir miyim. Daha açıkçası toplulk önünde rahat rahat sunum felan nasıl yaprım biliyorum(daha önce yaptım hiç profesyonelce değildi) . Sen hiç bu sıkıntıları çektin mi gitmeden önce? şu anda bu konuda nasıl bir durumdasın?

Bölümden memnun musun? avantajları ve dezavantajları neler sence

Ben sayısal bölümlere hiçbir zaman ilgi duymadım ama hep "sayısal oku sayısal oku" denilerek zoraki sayısala itildim ve ocak ayında çok şükür bıraktım Fakat endüstri mühendisliğini sevmiştim. Diğer mühendisliklerden oldukça farklı olduğunu gördüm. Kendini geliştirme konusuna gelince GaziENT diye bir topluluğu diye bir topluluğu var endüstri mühendislerinin sunum yapmaktan çekiniyorum, pasif kalıyorum diye endişeleniyorsan bu topluluğa girmeni tavsiye ederim. Okul ve topluluk sana çok şeyler katacaktır liderlik konusunda. Sürekli okula kişisel gelişim konusunda tanınmış insanlar yahut iş çevlerinde aktif ve başarılı insanları konferans için getiriyorlar. Bu konferansları da o insanlarla topluluk üyeleri ayarlıyor. Gazi endüstrinin avantajlarının en başında kesinlikle akademik kadrosu geliyor. Bu kadar çok profesörün olduğu başka bir endüstri mühendisliği var mıdır bilmiyorum. Dezavantajı bölümün ingilizce olduğunu söylerler fakat türkçe eğitim verirler.

• Hocam bu endustri mühendisi nedir tam olarak ne is yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknocini

otomotiv?

Otomotiv her zaman herkes için hedef olmuştur fakat ben makineyi otomotiv yerine tercih ederim çünkü daha geniş bir alanda eğitim görüyorsun makine mühendisliğinde ve ileride istersen otomotiv sektörü üzerine yüksek lisans yaparak bir otomotiv mühendisinden çok daha iyi duruma getirebilirsin kendini ve şöyle bir şansın olur mesela olur da otomotiv sektöründe değilde farklı bir alanda çalışmak istersen o alanda da çalışma şansın otomotiv mühendisliğinden daha yüksek olur.
  • İnşaat hakkında düşündüklerini de merak ediyorum yalnız gaziyi değil bölümü anlatırsan sevinirim ben meslek arıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

Hocam bu endustri mühendisi nedir tam olarak ne is yapar

Endüstri mühendisliğinin adı anlamını tam karşılamadığı için bu karmaşa hep var fakültede bile her şeyi bilen bir şeyden anlamayanlar diyenleri çokça görürsün eğer okursan Endüstri mühendisliğinin temelinde optimizasyon vardır. Optimizasyon bir malzeme ya da insanı en uygun olacak şekilde kullanmak demektir. Mesela endüstri mühendisi bir hastanede hangi bölümlerin hangi bölümlerle yan yana olacağını bile ayarlayabilir ki bunu bizzat yapan bir arkadaşım var Sanaide ise fabrikalardaki üretim tipleri ve getirdikleri karlılıklar üzerinde çalışırlar mesela bir üretim bandının şeklinin U olması mı L olması mı I olması mı o fabrika için daha yararlıdır bunu belirlemek endustri muh. işidir. başka bir örnek verecek olursak ürünlerin depolanma şekli deponun konumu, depolanma miktarı gibi şeyler de endüstri müh. konusudur. Kısacası genel olarak fabrikaların işleyişini düzenleyerek maksimum fayda alınacak şekle getirmekle görevlidir endüstri mühendisleri.

• quote:

İnşaat hakkında düşündüklerini de merak ediyorum yalnız gaziyi değil bölümü anlatırsan sevinirim ben meslek arıyorum

Üniversite de kendimi geliştirebilir miyim diyince gaziyi kastettin sandım o yüzden gaziyi anlattım . bölümü bir önceki mesajımda anlattım az çok. İnşaata gelecek olursak öncelikle ben hiç işsiz inşaat mühendisi diye bir şey görmedim görmeyi geçtim duymadım da. İnşaatta böyle bir sıkıntının hiçbir zaman olacağını da düşünmüyorum. Çünkü insana dayalı bir bölüm nüfus arttıkça yeni yapılara talep illaki olacak. İnşaat mühendislerinin yaptığı iş tasarım değildir bölümle ilgili diyebileceğim en önemli şey bu. Çok fazla insan gördüm bölüme mimarların işini yapacağını düşünerek gelen fakat inşaat mühendislerinin işi mimarların çizdiği binayı dikmektir. Onun yapılıp yapılamayacağına karar verirler tabiki başta Sonra zemin etüdünü yaparlar binanın statiğini ayarlarlar ne kadar ne kullanılacağını belirlerler.

• quote:

quote:

İnşaat hakkında düşündüklerini de merak ediyorum yalnız gaziyi değil bölümü anlatırsan sevinirim ben meslek arıyorum

Üniversite de kendimi geliştirebilir miyim diyince gaziyi kastettin sandım o yüzden gaziyi anlattım . bölümü bir önceki mesajımda anlattım az çok. İnşaata gelecek olursak öncelikle ben hiç işsiz inşaat mühendisi diye bir şey görmedim görmeyi geçtim duymadım da. İnşaatta böyle bir sıkıntının hiçbir zaman olacağını da düşünmüyorum. Çünkü insana dayalı bir bölüm nüfus arttıkça yeni yapılara talep illaki olacak. İnşaat mühendislerinin yaptığı iş tasarım değildir bölümle ilgili diyebileceğim en önemli şey bu. Çok fazla insan gördüm bölüme mimarların işini yapacağını düşünerek gelen fakat inşaat mühendislerinin işi mimarların çizdiği binayı dikmektir. Onun yapılıp yapılamayacağına karar verirler tabiki başta Sonra zemin etüdünü yaparlar binanın statiğini ayarlarlar ne kadar ne kullanılacağını belirlerler.

mimarlık hakkında bilgi verebilir misi? çizim yeteneği gerekmiyor de bana lütfen

• quote:

quote:

quote:

mimarlık hakkında bilgi verebilir misi? çizim yeteneği gerekmiyor de bana lütfen

Mimarlık çizim yeteneğinden cok uç boyutlu görebilmeyi gerektiriyor fakat okulda okurken az cok çizim yeteneği de gerekiyor fakat mimarlık daha cok gonul ısı biraz daha sanat gibi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mimarlık çizim yeteneğinden cok uç boyutlu görebilmeyi gerektiriyor fakat okulda okurken az cok çizim yeteneği de gerekiyor fakat mimarlık daha cok gonul ısı biraz daha sanat gibi

ve son aklımdaki tercih.. bilgisayar mühendisliği? sen de araştırmışsındır zamanında ne diyorsun bu bölüm için hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ve son aklımdaki tercih.. bilgisayar mühendisliği? sen de araştırmışsındır zamanında ne diyorsun bu bölüm için hocam

Bilgisayar mühendisliği de ilgiyle cok alakalı eğer programlamayı seviyorsan ilgin varsa düşünebilirsin. Fakat bence cok zor C ve C++ dersleri aldım bilgisayar mühendisliğiyle alakalı gercekten zorlardi fakat ilgisi olanların hosuna bile gitmişti ders

• Aqueritas A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim,bunları göz önünde bulunduracağım
  • quote:

quote:

otomotiv?

Otomotiv her zaman herkes için hedef olmuştur fakat ben makineyi otomotiv yerine tercih ederim çünkü daha geniş bir alanda eğitim görüyorsun makine mühendisliğinde ve ileride istersen otomotiv sektörü üzerine yüksek lisans yaparak bir otomotiv mühendisinden çok daha iyi duruma getirebilirsin kendini ve şöyle bir şansın olur mesela olur da otomotiv sektöründe değilde farklı bir alanda çalışmak istersen o alanda da çalışma şansın otomotiv mühendisliğinden daha yüksek olur.

peki abi uludağ makine nasıldır? Uludağ otomotiv düşünüyordum.

• quote:

quote:

quote:

otomotiv?

peki abi uludağ makine nasıldır? Uludağ otomotiv düşünüyordum.

Alıntıları Göster
    MAKİNE NASIL? İtü makine? çok zor ve erkek kaynayan bir bölüm olması çok mu abartılıyor ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.