Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi'nin eğitimi nasıl sizce? Kimya Mühendisliği için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kararsız kaldım. İstanbul Ünv mi Ege Ünv mi diye. Kimya Mühendisliği için istiyorum

• İkiside çok iyi üniversiteler istanbul üniversitesinin mühendislik bölümlerinde pek iddiası yok okullar kalite açısından aynı düzeyde gönlünden geçeni ve hangi şehirde yaşamanın senin için daha rahat olacağını seç eğer istanbul dışında yaşıyorsan şu an. Pat diye istanbula gelmek gerçkten zor...
  • Ege ve İstanbul Kimya konusunda üst düzey okullar İstanbul Üniversitesi Türkiye'nin ilk kimya mühendisliği bölümüdür ne kadar köklü, akademik kadrosunun, sektörde tanınırlığını falan anlatmama gerek yok sanırım.

İstanbul Üniversite'nin bence en saygın mühendislik bölümüdür ama Ege üniversitesi ve İyte Kimya mühendisliğinde söz sahibi okullardır ikisinede gidersen pişman olmazsın.

quote:

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, ülkemizde kimya öğretimi yapan ilk kuruluşlara dayanmaktadır. 1915 yılındaki Darülfünun reformu sonucu 1917 yılında Almanya'dan getirilen üç profesör; Arndt (Anorganik ve Analitik Kimya), Hoesch (Organik Kimya) ve Fester (Sınai Kimya) tarafından ilk kuruluş amacı "Endüstri Kimyageri" yetiştirmek olan Kimya Enstitüsü kurulmuştur.

Bu enstitü normal olarak 1918-19 ders yılından itibaren 1. sınıfına öğrenci almıştır. 1918 antlaşmasından sonra Alman profesörlerin ülkelerine dönmesiyle 1933 yılına kadar eğitim, onların yanında yetişen Türk öğretim elemanları ile sürdürülmüştür. Atatürk'ün direktifiyle gerçekleştirilen 1933 Üniversite Reformu'nun getirdiği yenilik ve gelişmelere paralel olarak İ.Ü. Fen Fakültesi Kimya Enstitüsü üç yeni enstitü halinde örgütlenmiştir. Prof. Dr. F. Arndt (Alman) başkanlığında Genel Kimya, Prof. Dr. O. Herzog (Alman) başkanlığında Sınai Kimya ve Prof. Dr. G. Valensi (Fransız) başkanlığında Fizikokimya Enstitü'leri üç yıllık öğretim sonucu sertifika veren kuruluşlar olarak görev yapmışlardır. Bu enstitüler kadrosunda yeralmış olan Türk profesör yardımcıları da Remziye Hisar, Tahsin Rüştü Beyer, Tarık Artel, Turhan Şeşbeş (Genel Kimya), Ali Rıza Berkem (Fizikokimya), Saffet Rıza Alpar, Haldun Nüzhet Terem'dir (Sınai Kimya). 1937'den itibaren üç yıl olan öğrenim süresi dört yıla çıkarılmış ve öğretim programında bazı değişiklikler yapılarak "Kimya Mühendisi" diploması verilmeye başlanmıştır. Daha sonra bu diploma Kimya Yüksek Mühendisi" diplomasına dönüştürülmüştür. 1964 yılında yeni bir yapılanma ile Fen Fakültesine bağlı "Kimya Yüksek Okulu" kurulmuş ve Kimya Yüksek Mühendisliği öğrenim süresi beş yıla çıkarılmıştır. Bir yıl sonra Kimyagerlik ve Yüksek Kimyagerlik öğretimleri de başlamıştır.İ.Ü. Senatosu'nun 4 Mayıs 1967 tarihinde almış olduğu Kimya Yüksek Okulu'nun Kimya Fakültesi'ne dönüştürülmesi kararının Milli Eğitim Bakanlığınca 4 Ağustos 1967 tarihinde onaylanması sonucu Kimya Yüksek Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Yüksek Kimyagerlik, Kimyagerlik ve Kimya Lisans diplomaları veren İ.Ü. Kimya Fakültesi kurulmuştur. 6 Kasım 1981 tarihinde 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu uyarınca üniversite sistemi yeniden düzenlenmiştir. Bunun sonucu İ.Ü. Kimya Fakültesi ile Yerbilimleri Fakültesi birleştirilerek dört bölümlü bir Mühendislik Fakültesi haline dönüştürülmüştür.

• Yardımlarınız için teşekkürler. En başta Ege sonra İstanbul yazacağım, hayırlısı bakalım
  • ne yaptın üstad
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.