Şimdi Ara

Psikoloji için hangi devlet üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Akdeniz 41 k
    Ankara 22k
    Uludağ 36k
    Dokuz Eylül 31k
    İstanbul üniversitesi 15 k
    Geçen seneki siralamalarini yazdim arkadaşlar İstanbul üni gelmesi imkansız gibi zaten.sorum şu bu üniversitelerden hangisinin adını psikoloji bölümüyle olumlu olumsuz duydunuz bu üniversitelerde psikoloji okuyan arkadaşınız arabanız varsa bilgi verebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tpdnin akredite ettikleri ilk tercih olsun. Ayrıca facebook ta tpöçg tercih platformuna sorularını yazmanı öneririm. Ben olsam iü ve aüyi ilk 2 ye yazarım

• azadutyun kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sizde mı bu bölümü düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: erdalbaqqel2

Teşekkürler hocam sizde mı bu bölümü düşünüyorsunuz?
    Ben suan özel ünide okuyorum psikoloji, tekrar sınava gireceğim iü icin :)

Hocam dersler nasıl? Hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.Biraz olsun düşünmeye teşvik ediyor mu?yoksa kuru ezbere devam mı?

• quote:

Hocam dersler nasıl? Hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.Biraz olsun düşünmeye teşvik ediyor mu?yoksa kuru ezbere devam mı?
    Hocam söyle, ben cook seviyorum. Yani bizim okul iyi değil, 1 2 tanesi dısında hocalar iyi degil lakin buna ragmen kendim calısırken bile çok keyif alıyorum. Dersteki biseyi calısırken internetten araştırıyorum ordan baska bisey cıkıyo falan her şey ilgimi cekiyor:)) Daha iyi okulda tabi dahs zevkli olur. Bazı dersler maalesef ezber gerektiriyor, biyoloji, psikoloji tarihi gibi. Ama komple psikoloji ezber değil. Örneğin beynin hangi bölümü hangi islevi gerçekleştirir bunu ezberlemen lazım belki ama bir sonraki derste o kısımla alakalı bir hastalık vardır atıyorum onu öğrenirsin, eninde sonunda ezberlemis degil ÖGRENMİS oluyorsun. Hele ki ilgin varsa envai çeşit kitap makale dizi film var. Yani psikoloji sevene ve kendini gelistirene (ingilizce kesin bilmek lazım ben ingilizce okuyorum o acıdan memnunum) asla sıkılacağın böşüm degildir. Calısabilecegin o kadaaar cok alt alanı var ki, terapist olmak sadece 1 secenek yani :) baska sorun varsa yazabilirsin

• selamlar. iü psikoloji ve sosyolojinin iyi olduğunu duymuştum. bence ilk tercihe iü yazmalısınzı çok istiyorsanız. gelme ihtimali olabilir bir şekilde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Anladım hocam benim de çok ilgim var hayatımda ilk kez öğrenim gördüğüm dersten zevk alacağımı düşünüyorum.Film,dizi,kitap benim de psikolojiyle alakalı olanlara çok ilgim var.biyoloji dersi olması beni çok sevindirdi bu arada çünkü birbiriyle çok alakalı hatta yüksek lisans bölümlerinden biri sadece bunla alakaliydi yanlış hatırlamıyorsam.
    İngilizcem fena değil aslında konuşmada çok sıkıntı yaşıyorum genelde yabancı kaynaklardan yararlanmak için gerekli oluyor değil mi zaten?ve okurken birinci sınıfta İngilizce öğrensem çok çok iyi seviyede birinci sınıf açısından çok şey kaçırmış olur muyum? Son sorum :D psikolojiye giriş için hangi kitabı önerirsin şimdi okumak istiyorum ilgi çekici bir başlangıç için ne önerirsin?
    Teşekkürler, umarım İstanbul üni olur.

• jsy418 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, büyük ihtimalle ilk tercihim olacak.

• quote:

Anladım hocam benim de çok ilgim var hayatımda ilk kez öğrenim gördüğüm dersten zevk alacağımı düşünüyorum.Film,dizi,kitap benim de psikolojiyle alakalı olanlara çok ilgim var.biyoloji dersi olması beni çok sevindirdi bu arada çünkü birbiriyle çok alakalı hatta yüksek lisans bölümlerinden biri sadece bunla alakaliydi yanlış hatırlamıyorsam.
    İngilizcem fena değil aslında konuşmada çok sıkıntı yaşıyorum genelde yabancı kaynaklardan yararlanmak için gerekli oluyor değil mi zaten?ve okurken birinci sınıfta İngilizce öğrensem çok çok iyi seviyede birinci sınıf açısından çok şey kaçırmış olur muyum? Son sorum :D psikolojiye giriş için hangi kitabı önerirsin şimdi okumak istiyorum ilgi çekici bir başlangıç için ne önerirsin?
    Teşekkürler, umarım İstanbul üni olur.
    İngilizceyi kesin ögren, 1.sınıf icin cok sey kacırmıs olmazsın hepsi temel seyler telafi edilir. Psikolojiye giris icin ders kitaplarından herhangi biri olur cok fark yok yazarın ekolüne göre şekillenmiş oluyor sadece :) biz psikolojiyi anlamak kitabını kullanmıstık türkcesi buydu sanırım, bi kac ders kitabı daha var böyle giris icin herhangi birine göz atabilirsin

Anladım hocam teşekkürler,umarım gönlünüze göre olur.

• Merhaba ben de psikoloji tercihi yapacağım bu sene :) Geçen seneye göre sıralamam 12k civarı geliyor bu sene kaç gelir bilmiyorum. Hacettepenin tutması en büyük isteğim. Geçen sene 9k ile kapatmış kazanırsam aşırı mutlu olacağım.. İstanbul üniversitesi kesin tutar fakat doğduğumdan beri istanbulda yaşıyorum ve artık şehir dışına gidip kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum. O yüzden istanbul tercihi yapmayacağım. Ama sen istanbul düşünüyorsan bence ilk tercihine yazmalısın. Ankara üniversitesini çok araştırdım çünkü hacettepe tutmazsa diğer tercihim orası olacak. Öncelikle çok eski ve köklü hocaları olan bir okul. Akredite edilmiş olması da bir avantaj. Evet eğitimi türkçe kampüsü küçük vs ama bence bunlar bahane değil. Psikoloji için kendini geliştirebileceğin bir sürü imkan var diye düşünüyorum. Umarım senin de istediğin yer tutar :)

• Öncelikle teşekkürler hocam.Ben de İstanbul'da yaşıyorum ve ben de şehir dışına gitmek istiyorum :D.
    Ankara üniversitesi hiç istemiyorum neden bilmiyorum ama Ankara'ya bir türlü ısınamadım güzel bir şehir değil bence.
    Ege de akredite edilmiş mı hocam bilginiz var mı

• ankara uni, istanbul uni ve ege uni akredite edilmiş üniversiteler. ben olsam istanbul, ankara, ege seklinde tercih yapardım.

• erdalbaqqel2 kullanıcısına yanıt
    Evet ege de akredite fakat şöyle ki Ankara’yı şehir olarak ben de çok sevmiyorum elbette ki bir İstanbul değil. Ama üniversiteleri gerçekten çok güzel ve yaşadıkça anılar biriktirdikçe seveceğimi de biliyorum. Hiç yapamam diyorsan yazma tabiki ama Dil Tarih Coğrafya fakültesine bakmanı öneririm mazisiyle insanı çekiyor. Sanki o okulda Atatürk ruhu varmış gibi geliyor bana :) Ege de elbette çok iyi ikisinin puanı zaten çok yakın hangi şehiri seviyorsan onu yaz bence eğitimde çok fark olacağını sanmıyorum :)
    Etrafımda herkes istanbul üniversitesini nasıl yazmazsın o puanla diye laf ediyor. İstemediğin bir şehirde okumak insanı ne kadar mutlu edebilir ki ? Bence puana yazık olur vs de çok saçma bir düşünce. Hayatını nasıl nerde yaşamak istiyorsan öyle yaşamalısın. Sence yanlış mı düşünüyorum ? İstanbul üniversitesi ve ankara üniversitesinin de eğitim olarak çok farklı olacağını sanmıyorum. Biraz iç dökmüş oldum ama kusura bakma :)

• Bir mezun psikolog olarak konuyu yorumsuz bırakmak istemedim. Arkadaşlar akredite olayına çok fazla takılmayın. Parayı basan her okul akreditasyon yaptırabilir. Bu okulların iyi olduğu anlamına gelmez. ( Doğu akdenizin olup dokuz eylülün olmaması mesela)

Okulların hangi ekolle eğitim verdiğini kesinlikle göz önünde bulundurun. İÜ psikodinamik ekol ağırlıklı mesela. Başka okul BDT ekollü eğitim verir bunları kesinlikle öğrenin.

İÜ
    Ankara
    ULUDAĞ olurdu benim sıralamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manuel Neuer

Bir mezun psikolog olarak konuyu yorumsuz bırakmak istemedim. Arkadaşlar akredite olayına çok fazla takılmayın. Parayı basan her okul akreditasyon yaptırabilir. Bu okulların iyi olduğu anlamına gelmez. ( Doğu akdenizin olup dokuz eylülün olmaması mesela)

Okulların hangi ekolle eğitim verdiğini kesinlikle göz önünde bulundurun. İÜ psikodinamik ekol ağırlıklı mesela. Başka okul BDT ekollü eğitim verir bunları kesinlikle öğrenin.

İÜ
    Ankara
    ULUDAĞ olurdu benim sıralamam.
    hocam akreditasyona bu kadar haksızlık yapmayın bence, tabi ki tpd'nin akreditasyonu tek ve en geçerli ölçüt değil lakin parayla olsaydı bugün çöp dediğimiz tüm özeller parayla alırdı. Ben Doğuştayım, düsünün ki Doğuş bu arellerden falan cok cok eski ve psikolojisi bi zamanlar epey iyi sayılırdı lakin akreditasyonu yok.

akreditasyon.psikolog.org.tr
    Akredite
    http://akreditasyon.psikolog.org.tr/basvuru-bedeli.php
    TPD kendi yazıyor akredite için istediği bedeli Doğuş olsun diğer okullar olsun sırf bu ücreti vermemek için akredite olmuyorlar. Doğu Akdeniz ( Kıbrıs) Üniversitesinin Deu'den iyi olupta akredite olma ihtimali yok bana göre işin ucuna maddiyat baya giriyor. Ayrıca dediğiniz gibi bu olay kıstas değil + ve - çok fazla bi olay katmıyor

• Manuel Neuer kullanıcısına yanıt
    Ege neden hayır hocam siz mi sevmiyorsunuz yoksa tavsiye mı etmiyorsunuz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.