Şimdi Ara

Endüstri mühendisliğini bırakıp veterinerlik okumak? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
5.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bak ben 95 doğumluyum. 12 girişli 18 mezunu endüstri mühendisiyim. 450 puanla girdim bu bölüme.
    Annem yaptı tercih listemi elime verdi. İtiraz dinlemedi. 3,02 ortalama ile mezun oldum. Oyuncak gibi geldi dersler bana. Ama kendimi hiç hayal etmedim iş ortamında. Staj yaparken uyum sağlamaya çalıştım. Sevmeye çalıştım. Ama asla ait hissetmedim kendimi bu bölüme. Bu bölümden hiç bi sektöre. Ben insan makine sistem üçlüsü içinde hayatımı sürdürebilecek beceri ve isteğe sahip değildim. Hep biyoloji temelli bölümler vardı o zamanda aklımda. Diş hekimliği, moleküler biyoloji genetik ve veteriner fakültesi. Şimdi ne mi oldu. O istemeden bitirdiğim bölümde istemeden çalışamadım. Yüksek lisans için Almanya’ya göndereceklerdi beni. Ama o kadar karşı koydu ki bilinç altım 2 senedir iki adım atabildim bu konuda. Şimdi gittim ders kitaplarımı aldım sınava hazırlanıyorum.
    Şu okulu bu okulu oku diyenlere aldırma. 9 eylül veterinerliğe gideceğim. 30 yaşında mezun olsam da kime ne? Çalışıp kendim okuyacağım.
    Bir isteğe bir hayale sahip olmak dünyada ki en değerli şey.
    Ailemin istediklerine zorlarken kendimi, kendimden oluyordum. Değmez.
    Cesaretimi buldum. İstediğim yola girdim.
    Senin içinde en iyisini diliyorum.

• Makina okuyorum çok fazla mezunu var dersler çok zor 6 ders aldıysan bi dönemde 6 derste baba dersler ve sadece o dersleri geçmen yetmeyecek çünkü ortalaman çok önemli sınıfında kız yok çevren hep kendin gibi sap erkekler olacak etrafta millet kızlarla takılırken bunalıma gireceksin ha bu gireceğin depresyonlara bunalımlara değecek mi ? ana dil seviyesi ingilizce öğrenemez ortalamanda 3.0+ olmazsa 3-3.5k ya anca bi işe girersin ha diyorsanki ben zekiyimde zamanımıda iyi yönetebiliyorum çekingende değilim kız arkadaşta edinirim ingilizce öğrenirken bu derslerden bb ile ba ile geçebilirim o zaman oku ha tabi en azından bilinmiş iyi bir üniversitedede okumuş olman gerekiyor mezun olunca tai aselsan fnss man vs bi firmaya girersin 6-7k ile başlar 3-4 senede çift haneleri yakalarsın sonrası zaten seni tatmin edecek noktalara ulaşır iyi para kazanırsın saygınlığın olur AMA bu dediklerimi başarmak ciddi manada çok zor AMA yapabilirsende tıptan vs kat kat rahat şekilde güzel ortamlarda daha iyi paralar kazanırsın muhattabın insanlar üst kesim olur

• Hocam endüstri çekici en azindan ben de ayni durumdayım, tek fark benimki insaat , çimento beton mala vurmak filan :) bakalim sonumuz ne olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağlık sektöründe okumanın çok ders çalışmayı gerektirdiğini biliyorsun değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım endüstri mühendisliği okuyanların genel sorunu bu. Bende aynı bölümdeyim ve hiç memnun değilim ve 3.sinifim. bundan sonra bırakıp değişmek anlamsız geliyor. Bilmiyorum önümü geleceğimi kapkaranlık görüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.