Şimdi Ara

Endüstri mühendisliğini bırakıp veterinerlik okumak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
5.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BisikletJantı

Evet ama bu sene geç kaldım seneye hazırlanıp 1 sene daha kaybetmek istemiyorum. Zaten hazırlık dahil 3 sene kaybettim burada. Biraz tezcanlıyım biran önce birşeyler yapmak istiyorum.
    Hocam sene kaybetmeyeceğini düşünüyorsun ama 2 yıllıktan veterinerliğe geçince direk 3.sınıftan başlama ihtimalin yok en iyi ihtimal 2.sınıftan başlarsın çünkü her üniversite her dersi saymıyor

Üniversite sınavıyla kazanman daha mantıklı olur
  • BisikletJantı B kullanıcısına yanıt
    Gayet de mantıklı. Biz nisanlandigimizda eşimin okulu bitmisti ama işi yoktu. Her şey bir şekilde yoluna girer. Sen yapmak istediğini yap. Ömür boyu sevmediğin, surat asacağın işi yapmaktansa sevdiğin işi yap.
    Abla tavsiyesi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onun farkındayım hocam ama en mantıklısı benim için şu an o.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SineMelawen kullanıcısına yanıt
    Çooook teşekkür ederim SineMelawen ablacım biraz da olsa yüreğime su serptiniz :) zaten önbaşvuru yapmıştım açıköğretime. Bu gazınızla biran önce kaydımı da yaptıracağım :)

Sevindim adına. Detaylardan haberdar et bizi :)

• SineMelawen kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin en kısa zamanda :)

• 9. dönemde Bilgisayar mühendisliğini bıraktım :) Sadece okula 96 bin lira falan gitti heralde...Sınava girip hacettepe arkeoloji yazdım %90 ihtimalle gelir açık ara bi puan farkıyla ilk tercihe koydum.

Önemli olan senin ne istediğin. Mühendislik zaten apayrı bir karma. Bilgisayar dersleriyle sorunum yokken mat fizik beni bitiriyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 6 Ağustos 2019; 12:1:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reborned

9. dönemde Bilgisayar mühendisliğini bıraktım :) Sadece okula 96 bin lira falan gitti heralde...Sınava girip hacettepe arkeoloji yazdım %90 ihtimalle gelir açık ara bi puan farkıyla ilk tercihe koydum.

Önemli olan senin ne istediğin. Mühendislik zaten apayrı bir karma. Bilgisayar dersleriyle sorunum yokken mat fizik beni bitiriyordu
    Özelde mi okuyordunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen Başkent bilgisayardaydım. 9. dönemde 2.5. sınıf gibi bişeydim matematik dersleri yüzünden
  • Reborned kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle aynı. Matematik ve fizik beni bitiriyor. Şu an da zaten yaz okulundayım. Giden paraya üzülüyorum bende. O da çok kafamı kurcalıyor.

Okulun bitmeyeceğine inanırsan benim gibi bırakıyosun. Bırakmak kolay taraf. Kendini bir köşeye çek, özel dersle vs halledemem mi diye.

Halen olumsuz düşünüyorsan ailenle paylaş bu durumu. Olumlu bakmalarını beklemiyorum, Türkiyedeyiz. Mühendislik deyince herkes dört dönüyor... O yüzden nedenlerini güzelce açıkla. Bırakmanı istemiyorlarsa geleceğim olmayan yere daha fazla para vermenin anlamı ne de.. O can alıcı cümle oluyor.

Bende öyle şeylerde olmadı, transkriptimi babama gösterdim dedim şu dersler beni bitiriyor. En az 2 yıl daha okuldayım. 1 dönem daha okuyacağım ama geçemezsem okulu bırakırım dedim. 9. dönemide okudum, 4 dersten 1ini verdim. Ve bıraktım :)
  • quote:

Hayvanları seviyorum. Onlarla ilgilenmek onlar için bişeyler yapmak hoşuma gidiyor. Konunun dışkı koklamayla alakası yok. Lütfen konuyla alakalı yorum yapın.
    git barınaklarda gönüllü çalış endüstri müh güzel bölüm
  • Bence bırakma. Endüstri mühendisliği nasıl sevilmez? İlgili olacağın alana kayacaksın zaten okuduğun bölüm bunu gerektirir. İlla ben veteriner olacam diyorsan veterinerlik yaz. Mühendisliklerin içinde en iyileri endüstri bilgisayar elektrik-elektronik bu üçü zaten. Makineyi napacan.

• justGlocia J kullanıcısına yanıt
    Makine en başındaki hayalimdi hocam şimdi durum tamamen değişti benim için.

• Dostum ben de 3 sene önce bilgisayar mühendisliğini 1.sinifin sonunda bırakıp tıpa geçiş yaptım. Şu an 4. sınıfa geçtim ve her şey yolunda gidiyor. (En azından şu ana kadar.) Eğer sen de benim o zaman farkına vardığım gibi mühendislik bana göre değil diyorsan buna yönelik bir adım atmani tavsiye ederim. Yolun açık olsun.

• Syronwar kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim. 1.sınıfın sonunda bende farkettim aslında olmayacağını. Ama çıkmadık candan ümit kesilmez belki tembellik ettim biraz daha çalışırsam olur diye düşündüm. Ama anladım ki çalışmayla da olmuyormuş. Benim ilgim yokmuş bu alana. Daha sonra veterinerliği keşfettim. Biran önce kaçmanın yollarını arıyorum şu an.

• Reborned kullanıcısına yanıt
    Hocam babam çok ilgili değil bu konularda. Transkript vs göstersem de bu ne bana bunu niye gösteriyosun gibi bi tepkiyle karşılaşırım büyük ihtimalle. O yüzden o kısmı halletmek biraz zor olucak. Ama benim düşüncem tamamen daha başkaydı. Yaz okulu vs zorlayıp bi şekilde bitirip kızarkadaşımla bi yola girmek istiyodum. Ama isteğim bu doğrultuda giderse anladım ki o süreçte biraz daha uzayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BisikletJantı -- 6 Ağustos 2019; 13:16:27 >
  • quote:

1 sene hazırlık okudum bu sene de ikinci sınıfı bitirdim. Bir üst mesajda bahsettim nasıl buna karar verdiğime okuyabilirsiniz.
    Simdi okudum ama yine de cok mantikli gelmedi.

Bir kere babanin isi devretme isteginden bahsetmissin, bu zaten veteriner klinigi acma istegine ters dusen bir sey.

Daha onemlisi ve asil soylemek istedigim sey ise hazirlik + bolumun ilk derslerini almak ile yapacagin isin hic baglantisi olmamasi. Ben bilgisayar muhendisligi mezunuyum, is hayatimda ogrendigim derslerin cok azi ise yariyor. Programlamaya giris dersleri, software engineering, database dersi ve son olarak algoritma dersi. Onun disinda aldigim TUM dersler yaptigim is ile alakasiz.

Benim endustri mezunu arkadaslarim data analyst olarak calisiyor, gordugu derslerle baya alakasiz olduguna eminim.

Ben tabi yanlis secim yapiyorsun, yapma gibi bir sey soylemiyorum kesinlikle, o zaten senin bilecegin is, sadece elindeki deneyimle devam edersen gelecekte calisacagin is ile ilgili bilgi sahibi olamayacagini soyluyorum.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Yani haklı olarak öngöremeyeceğimi söylüyorsunuz ama cidden yapamıyorum hocam. Yani yok geçemiyorum dersleri. Patır patır dökülüyorum hepsinden. Yaz okuluna geldim yazım hiç oldu 4 ders alıyorum mat1 vizeden 5 aldım mat2 vizeden 10 aldım. Sorarsan çalışmadın mı diye köpek gibi çalıştım erken uyanmayı sevmem her sabah erkenden uyanıp en önde ders dinledim. Ama yok olmayınca olmuyor. Şu anda da dersteyim ama kopmuş durumdayım. Bitiremiyorum da bırakamıyorum da çok saçma salak bi durumdayım. Acayip sinir bozucu.

• Allah yardımcın olsun. Bir endüstri mühendisi olarak hak veriyorum.
    İstediğin hayatı yaşa hocam sevdiği işi yapma fırsatı herkese nasip olmuyor.:)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.