Şimdi Ara

ENERGY CB20 DALİ ZENSOR1 VE YAMAHA NS-333

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu işere meraklı bir arkadaşımın yarı sütüdyo yarı evinde bu 3 hoparlörü dinleme ve değerlendirme imkanım oldu.
    Ve sizinle tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle Energy fiyat olarak Z1 ve 333 ten daha pahalı olduğunu belirtmek isterim z1 ve nS333 nerdeyse aynı fiyattalar.
    Deneyim onkyo 6xx serisi avr de oldu sony cd player.

Değerlendirmeyi 2 kategori de yapmak istiyorum.Tasarım ve ses kalitesi.
    Ses.
    Energy CB20:En üste yazmamın neden dinlediğim hoparlörler arasında bariz en iyisi idi şıkış şıkır tertemiz ve resmen kule hoparlörü aratmayacak şekilde güçlü çaldı.

Yamaha NS333:Dali den daha iyi idi.İnsanların söylediğinin aksine tizz ler bana çok parlak gelmedi daha çok mid çalıyordu sanki.Energy ye yaklaşamasa da(netlik olarak)Dali den özellikle tizleri çok daha iyi idi.

Dali Zensor1:Tasarımını beyendiğim bir ara almaya niyetli olduğum bir hoparlör idi.Gerçekten hayal kırıklığına uğradım.Energy den sonra dinledim tizzleri resmen tısssss yapıyordu üzüldüm açıkçası.Daha diyecek birşey bulamıyorum energy den sonra dinlediğim için mi öyle oldu bilemiyorum...halbuki birazda ara vermiştik dinletiye..

Tasarım.
    DaliZensor1:Evelden beri beyendiğim ön taraf tasarımına sahip.Keşke dediğim tek renk olsayı çok daha güzel olurdu bence.Driverlarının görünüşü de çok hoğuma gidiyor.

Energy CB20:Tasarım olarak bana göre en vasat hoparlör.Midbassın göbeğindeki çıkıntı ve körüğündeki faça izleri çok itici.

YamahaNS-333:Tasarım olarak en başarılı en dikkat çekici hoparlör yamaha idi bence.Sadece tweeterin biraz kaba görünüyor sanki.

Netice itibari ile.
    Onkyo ile energy(Kuletipi) daha önce dinlemiştim uyumunu yine çok beyenmiştim.Ne hikmetse klipch i beyenmediğim halde.

ENERGY CB20 DALİ ZENSOR1 VE YAMAHA NS-333 ENERGY CB20 DALİ ZENSOR1 VE YAMAHA NS-333 ENERGY CB20 DALİ ZENSOR1 VE YAMAHA NS-333

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 21 Ekim 2014; 1:36:12 >

• YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam ellerinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş energy kolonlar hakkında oldukça iyi yorumlar var bir gün denk gelirsem bende dinlemeyi düşünüyorum dali ile onkyo uyumu pek iyi olmuyor zaten onkyo yerine pioneer bir avr ile test edilseydi dalide energy kadar iyi olmasada onkyoda verdiği performanstan daha iyi performans vereceğine inanıyorum yamaha yı daha önce sadece sinemada dinledim sinemadada fena değildi
  • bende sinema sistemimde energy kullanıyorum, amfi marantz nr1603, önler energy cf-30, center cc5, arkalar cb5, subwoofer da jbl sub 150p...energy leri almadan önce belki yüzlerce kullanıcı yorumu okudum, cok begenilen bir marka..benim almak istedigim bir diger marka psb idi ancak cok bulunmuyor bizim piyasada...
  • Energy cb -5 ve cb10 da daha önce dinletisini yapmıştım gerçekten özellikle cb 10 cb20 kadar tatminkar performansı var.Cb10 ve Cb20 için yorumum şöyle olucak.Bu işlerle az çok ilgilenen biri gözü kapalı dinleti yapsın kule zanneder hoparlörü.
    Cb5 giriş seviyesi surround olarak alınabilecek iyi hoparlörler arasında bence.

Ama dali gerçekten hayal kırıklığı oldu.Başka bir amfi ile değişirmi bilemiyorum.Değişir diye tahmin ediyorum.
    Yamaha ise yorumlayanların aksine ters V şeklinde çalan bir hoparlör onkyo ile yani bas tiz ön planda mid geride değilde tam tersi bütün dinletilerimde.Belkide vocal ağırlıklı şarkılar dan dolayı mı bilemiyorum.
  • Energy hoparlörleri mevcut orta, orta-üst ve üst sınıf Onkyo avr'ler ile enine boyuna deneyip kullandım memnuniyetimden uzunca zaman hoparlör değişimi yapamadım ve geçen ay kutularına sıfır gibi kaldırdım duruyorlar şimdilik satmaya kıyamadım tam bir 5.1 setini kullandım Sistem Cf-70 Kule, Cb-10 bookshelf, cc-10 center ve Esw-10 sub. dan oluşmakta idi

Pek dali vb. muadili markalar gibi sürekli stok bulunan bir ürün değil ama verilen paranın fazlaca karşılığını vereceğini burada en uzun zaman kullanan biri olarak tereddüt etmeden söyleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 22 Ekim 2014; 14:14:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Energy hoparlörleri mevcut orta, orta-üst ve üst sınıf Onkyo avr'ler ile enine boyuna deneyip kullandım memnuniyetimden uzunca zaman hoparlör değişimi yapamadım ve geçen ay kutularına sıfır gibi kaldırdım duruyorlar şimdilik satmaya kıyamadım tam bir 5.1 setini kullandım Sistem Cf-70 Kule, Cb-10 bookshelf, cc-10 center ve Esw-10 sub. dan oluşmakta idi

Pek dali vb. muadili markalar gibi sürekli stok bulunan bir ürün değil ama verilen paranın fazlaca karşılığını vereceğini burada en uzun zaman kullanan biri olarak tereddüt etmeden söyleyebilirim

Beni düşündüren sadece arkasında made in china yazması idi.

• Üretimi Çin'e kaydırmayan bir marka kalmadı gibi (bazıları en azından bazı modellerini) ve benimde o konuda ön yargım oldu lakin o yazıyı bugün genel anlamda birçok hi-end seviye cihazlar da da görüyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon PMA720 vs Yamaha As500
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Üretimi Çin'e kaydırmayan bir marka kalmadı gibi (bazıları en azından bazı modellerini) ve benimde o konuda ön yargım oldu lakin o yazıyı bugün genel anlamda birçok hi-end seviye cihazlar da da görüyoruz.

Bende çok umursamıyorum açıkçası.
    Jbl de uzun süre mexika da üretim yapmıştı..
    Mexika daha iyi sanki.
    Yamaha da endonezya vs.....uzar gider.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.